Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wombat... 💔 Nie wierze jaka tragedia...Ogromnie mi przykro 😭 Bardzo mocno Cię tule ❤️
21.08.21 Liam2800g,48cm miłości
28.12.2020-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
4.01.2021- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
7.01.2021 - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
11.01.2021 - 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
20.01.2021- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
Wracamy po rodzeństwo III IVF 🧚🏻
19.08.2024- crio transfer 🧚🏻❤️🙏
27.08.2024- 8dpt Beta HCG 68
29.08.2024- 10dpt Beta HCG 193,7
31.08.2024- 12dpt Beta HCG 512,5
02.09.2024- 14dpt Beta HCG 1586,6
09.09.2024- 21 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
15.10.2024- Jestem dziewczynką 🎀
🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚♀️ -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
dlugo nie wchodziłam i nie czytałam co u Was słychać. Po stracie musiałam się odciąć od wszystkiego związanego z ciążą i dziećmi.
Miałam nadzieję, że wszystko u Was dobrze, ale widzę, że ta straszna sytuacja dotknęła kolejna z nas ;( Wombat bardzo mi przykro, wiem co czujesz i że żadne słowa nie ukoja Twojego bólu. Od kiedy dowiedziałam się że serduszko przestało bić u mojego malenstwa minął miesiąc a mi nadal jest ciężko, nie potrafię myśleć o niczym innym. Badania genetyczne wykazały że była to dziewczynka, nadaliśmy jej imię Felicja. Niestety nie udało się określić przyczyny śmierci dziecka, jednak po badaniach genetycznych na trombofilie wyszły u mnie mutacje w genie mthfr a1298c homozygota i pai-1 4g homozygota, które (w skrócie) odpowiadają za nieprzyswajanie kwasu foliowego i nadkrzepliwosc krwi. Z kolejną ewentualną ciąża łatwo nie będzie, ale mam nadzieję, że uda się mieć chociaż jedno dziecko...
Wombat życzę ci dużo siły i abyś na swojej drodze spotkala dobrych lekarzy i pielęgniarki. Wiem jakie to jest ważne, aby w takiej chwili ( szczególnie w czasach covidu, kiedy bliscy nie mogą być z nami) otrzymać wsparcie, nawet od obcych osób. W szpitalu zaopiekowano się mną wspaniale, miałam wrazenie, że położne przeżywają ta tragedie razem ze mną. Lekarz był również bardzo empatyczny. Niewiem jak Ty, ale ja jestem wierząca i bardzo pomaga mi myśl, że moja kruszyna gdzieś tam jest i jeszcze kiedyś będziemy razem
Dziewczyny napewno będę co jakiś czas tu zaglądać i po cichu podczytywac co tam u was słychać a we wrześniu liczę na piękne foteczki słodkich, różowych bobaskow 🤗 trzymam za Was kciuki i pozdrowienia dla szkrabów od cioci norki😁Marcia86, Lalinka, martuśka737 lubią tę wiadomość
-
Norka, ja mam trombofilię wrodzoną - V Leiden, PAI homo, mthfr homo.
To nie jest wyrok. Heparyna 0.4 i acard 150 cały cykl i zaraz będą dwie kreski, a przy okazji fasolka bedzie miala dobrze ukrwiona macice do rozwijania. Szukaj gina/lekarza/hematologa, który wypisze Ci heparyne już teraz, a nie od pozytywnego testu.
Trzymam kciuki!
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Wombat, tak strasznie mi przykro, że Cię to spotkało... 😔
Norka01 ja również mam dwie mutacje MTHFR i pai homozygote. Już przed staraniami byłam na acardzie oraz na wszystkich witaminach w postaci metylowanej (przyswajalnej). Od dnia pozytywnego testu jestem dodatkowo na Clexane 0,4 (wykupiłam wcześniej), Utrogestanie, Encortonie. -
Dzień dobry ☀️
Dzisiaj piątek, weekendzik 😄
A od poniedziałku idę na zwolnienie 🤭
Cudownie się zapowiada!
Wczoraj poszalałam na zakupach, obkupiłam dzieci (całą trójkę 😉). Najmniejszy w brzuchu dostał sporo ciuszków, część wyprałam już, ale przed porodem będzie prane drugi raz i prasowane 🥰
Musimy robić powoli porządki w pokoju, który ma być dla Juleczka, bo niedługo u męża w pracy sezon i zniknie mi na większość dni także tak naprawdę malowanie i meble chcę mieć już gotowe max do końca kwietnia. Potem już powoli, sukcesywnie wszystko będziemy kupować i chciałabym mieć wyprawkę z głowy do końca lipca żeby potem spędzić miesiąc wakacji z synkami na spokojnie i nie stresować się, że czegoś nie mamy 😉
A możliwe, że urodzę przed terminem więc wolę być gotowa za wczasu 😊
Dzisiaj o 10 zobaczmy się z Julkiem ❤️
Liczę na ładne zdjęcia, bo idziemy dodatkowo na usg 4d 🥰
Mamy piękny dzień więc z uśmiechem aż chce się wstawać z łóżka 😊
Pięknego dnia kochane! 🌺Mama Trójki, Apple Lady, nat87, martuśka737 lubią tę wiadomość
-
Elena26 wrote:Wombat, tak strasznie mi przykro, że Cię to spotkało... 😔
Norka01 ja również mam dwie mutacje MTHFR i pai homozygote. Już przed staraniami byłam na acardzie oraz na wszystkich witaminach w postaci metylowanej (przyswajalnej). Od dnia pozytywnego testu jestem dodatkowo na Clexane 0,4 (wykupiłam wcześniej), Utrogestanie, Encortonie.
Elena do kiedy będziesz brać encorton?czy suplementujesz więcej minerałów przy nim? -
Norka jak dobrze,że napisałaś ,od dłuższego czasu myślałam o tobie,jak się czujesz.Miesiąc czasu to jeszcze bardzo krótko i jeszcze masz czas na oswojenie się z tym co się stało.Bardzo ważne abyś znalazła dobra klinikę leczenia niepłodności,tam maja specjalistów z zakresu poronień nawykowych ,dobrze że zrobiłaś badania,wiesz teraz przynajmniej w czym tkwi problem.Mam nadzieję, że teraz już się uda,musisz tylko być obstawiona lekami.
Wombat jestem całym ❤️ Z Tobą -
Mum2b wrote:Dziewczyny a czy ktoras z Was ma tylko mthfr i bierze heparyne? Ja mam tylko acard 150 przy mutacji mthfr c hetero.
Ja mam mthfr 1298A w ukladzie heterozygotycznym i biorę heparyne.
Na początku zastanawiała się czy ja przypisywać Ale że względu na poronienie i długie starania wdrożyła od 6 tyg. CiążyMum2b lubi tę wiadomość
-
Kania85 wrote:Elena do kiedy będziesz brać encorton?czy suplementujesz więcej minerałów przy nim?
Biorę dość mała dawkę encortonu (jedna tabletkę 5mg) i jak narazie Pani Doktor nie chce jeszcze go odstawiać, więc nie wiem do kiedy będę go brać.
Ogólnie z witamin zażywam osobno metylowany kwas foliowy, metylowana witaminę b6, metylowana witaminę b12, witaminę d3+k2 i to tyle.Kania85 lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Dzień dobry ☀️
Dzisiaj piątek, weekendzik 😄
A od poniedziałku idę na zwolnienie 🤭
Cudownie się zapowiada!
Wczoraj poszalałam na zakupach, obkupiłam dzieci (całą trójkę 😉). Najmniejszy w brzuchu dostał sporo ciuszków, część wyprałam już, ale przed porodem będzie prane drugi raz i prasowane 🥰
Musimy robić powoli porządki w pokoju, który ma być dla Juleczka, bo niedługo u męża w pracy sezon i zniknie mi na większość dni także tak naprawdę malowanie i meble chcę mieć już gotowe max do końca kwietnia. Potem już powoli, sukcesywnie wszystko będziemy kupować i chciałabym mieć wyprawkę z głowy do końca lipca żeby potem spędzić miesiąc wakacji z synkami na spokojnie i nie stresować się, że czegoś nie mamy 😉
A możliwe, że urodzę przed terminem więc wolę być gotowa za wczasu 😊
Dzisiaj o 10 zobaczmy się z Julkiem ❤️
Liczę na ładne zdjęcia, bo idziemy dodatkowo na usg 4d 🥰
Mamy piękny dzień więc z uśmiechem aż chce się wstawać z łóżka 😊
Pięknego dnia kochane! 🌺Ulaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kania - rozmawiałam z dr o metforminie - ja także całą ciążę będę na niej. Jak to mówił, tylko w PL jest "ble", Niemcy, USA - wszyscy tam prowadzą ciąże na niej.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
blama wrote:Ja mam i biore i acard i heparynę
Ja tak samo, jestem na Clexane 0,6 i na aspirynie
21.08.21 Liam2800g,48cm miłości
28.12.2020-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
4.01.2021- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
7.01.2021 - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
11.01.2021 - 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
20.01.2021- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
Wracamy po rodzeństwo III IVF 🧚🏻
19.08.2024- crio transfer 🧚🏻❤️🙏
27.08.2024- 8dpt Beta HCG 68
29.08.2024- 10dpt Beta HCG 193,7
31.08.2024- 12dpt Beta HCG 512,5
02.09.2024- 14dpt Beta HCG 1586,6
09.09.2024- 21 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
15.10.2024- Jestem dziewczynką 🎀
🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚♀️ -
Apple Lady wrote:Ależ od Ciebie bije energia. Super❤️
Dzięki ❤️
Dlatego chcę się nią podzielić z tymi, którym brakuje powera 🥳
A że mamy czasy jakie mamy, to trzeba wspierać swoją psychikę i nie dać się zwariować 😉
Szukać pozytywów, w każdym dniu odnaleźć chociaż jedną rzecz, jedną chwilę, na którą się uśmiechniemy 🥰🌺
Można się zamartwiać, ale co to da? Oprócz nieprzespanych nocy, frustracji i smutku w sercu i na twarzy?
No nic!
Całuję Was i wysyłam pozytywną energię ☀️😊
Bądźcie dla siebie dobre ❤️Kania85, Kama91, Apple Lady, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
ami_ami wrote:Kania - rozmawiałam z dr o metforminie - ja także całą ciążę będę na niej. Jak to mówił, tylko w PL jest "ble", Niemcy, USA - wszyscy tam prowadzą ciąże na niej.
I bardzo dobrze, oby więcej takich lekarzy i świadomych pacjentek.Ja dzięki metforminie mam cukry po posiłkowe bardzo dobre, muszę na prawdę się postarać aby były w granicy 150. Na ogół mam 100-130 .Na czczo sporadycznie 90, na ogół 70-85 .Biorę 750rano i 1000 wieczorem.Jak jest u Ciebie?
Tusianka lubi tę wiadomość