Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulaa wrote:Dziewczyny, mój król Julian nie współpracował w ogóle 🤣
Także możemy sobie podziwiać jego plecy co najwyżej i rękę 🤭
Ale j tak słodko widzieliśmy na usg 2d jak połyka wody płodowe i tak ciumcia ustami 😍
Mały odwrócony jest twarzą do mojego kręgosłupa, ale Pani doktor jeszcze sprawdziła czy to na pewno chłopiec i nie ma opcji żeby zrobiła się dziewczyna 🤣
Bez dyskusji było widać co trzeba między nogami haha 😄
Wstawiam Wam moje najsłodsze plecki ❤️
INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
PCO
NK-12%
Nasienie-Fragmentacja 30%
MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
16.01.2021 - test II kreski naturals???
04.02.2021- jest serduszko 7tc 1 d
2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać )
* 6 dpt - 40,7
*10 dpt- 121,6
* wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk
* 05.11.2019 - jest serduszko
* 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
-
Atena000 wrote:fajne fotki też zastanawiałam się czy nie iść na 4d
Ja polecam, ale chyba drugi raz bym nie poszła tak wcześnie, poczekałabym przynajmniej do tego 20 tygodnia, a lekarka mówiła, że najlepsze zdjęcia wychodzą między 25 a 30 tygodniem 🤦♀️
Więc my będziemy na pewno chcieli iść jeszcze raz właśnie około 26 tygodnia ciąży
Tak czy inaczej, przeżycia niesamowite, szczególnie filmiki 😍 -
ami_ami wrote:Moja insulina:
6,80->77,20->15,80
I to moja dr zakwalifikowała jako IO - tu raczej wyszła hiperinsulinemia? Ale tłumaczyła mi, że insulina ma wielkie znaczenie przy owulacji i jakości komórki jajowej. Ja miałam swoje owulacje, ale były dośc późno 19 dc i miałam jeszcze pęcherzyk na jajniku. A w udanym cyklu 13 dc i było po owulce - więc mogła być w 11 albo i 12. więc w moim przypadku metformina na pewno pomogła - po 2,5 mscu brania udało się. (dr mówiła, że 3 msce by leki zadziałały).
U nas poczatkowo też mąż miał leukocyty w nasieniu, ale po antybiotyku przeszło, no i morfo nasienia 1%, ale ilość zacna.
Kilka p.ier.dołek a się nie udawało i trzeba było doprowadzić do ładu.❤Ada&Pola❤
-
U mojej lekarki jest usg 3 d wiec jak małe dobrze zapozuje to mogę w każdej chwili poprosić o zdjęcie. Ale pierworodny tak pozował ze nam się te zdjęcia nie udały. Cały czas buzia do kręgosłupa. I tak siedział nieruchomo cała ciąże ze nawet nie zdążył się obrócić do porodu i został miednicowo. A teraz jakoś nie widzę żeby był taki spokojny.
Ja tez już drobie nogami do wizyty. Już trzy tygodnie nie byłam. Jeszcze takie smutne informacje dotarły na tak zaawansowanym etapie. Ehhh... a tu ja ciąży nie czuje. BrUch nie boli, nie ciągnie. Ruchów nie czuje. Jak tu nie zwariować ?
Beza gratuluje córeczki. Czy tak sobie wymarzyłaś ?Beza87 lubi tę wiadomość
-
Marcia86 wrote:O mnie też pobolewa , szczególnie jak więcej postoje albo się posqchylam.
Mam taki cholerny dylemat -
Wombat, przykro 💔 trzymaj sie 🌺
Ból pod żebrem ktoś pisał, mnie z kolei boli prawe żebro, zapisałam sie do ortopedy bo mam skrzywiony kręgosłup i może to od tego. Nasila się gdy siedzę...
Co do płci to sama nie wiem czy chciałam synka czy córcię bo kedno i drugie już mam ale dziewczynki fajniejsze, sukieneczki, kolory różne, słodkie zabawki, a chłopcy to inaczej. Dla mnie najwaznejsze żeby donosić i bylo zdrowe. Moj jeszcze nie wie, kupilam wielki czarny balon z konfetti w środku. Pani w sklepie pytała czy lubie dużo sprzątać, ile nasypać. Duuuuzooooo hahahWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 19:20
Kania85, Marianka@87 lubią tę wiadomość
-
A jak Wy dziewczyny zachowujecie się w codziennych czynnościach ? Jakość specjalnie uważacie na brzuch ? Ja się strasznie boje ze zgniote to moje dziecko. Kucam jak pokraka ma szerokich nogach. Bardzo delikatnie wchodzę do samochodu. Jak się przekręcam w łóżku to budzę się za każdym razem i robię to bardzo delikatnie. Sama nie wiem czy to ma jakiś sens.