Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mum2b wrote:Dziewczyny z dwójką dzieci kupujecie może dostawki do wózków?
Ale niestety tam się nie dostała.
-
Jakiś czas temu pisałyście o testach na sączenie wód płodowych. Czy one są gdzieś jeszcze dostępne? Nie widzę w żadnej aptece, ani allegro. Tak jakby zostały wycofane ze sprzedaży?
Dzisiaj miałam taką dość nieprzyjemną sytuację i nie wiem co myśleć. Miałam plamę na wkładce jakby ktoś rozlał łyżeczkę wody pomarańczowo-różowej, został jakby ślad z obwódką. Było tylko raz, ale co chwila chodzę i sprawdzam czy coś cieknie. Obecnie na wkładce nie widzę nic oprócz normalnych upławów (biorę luteinę dopochwowo) nie miałam czegoś takiego.
W czwartek mam USG połówkowe, a w piątek wizyta u Pani doktor. Nie wiem czy jednak czy nie pojechać wcześniej.
Jutro na pewno zrobię Morfologię, CRP i badanie moczu.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Dziewczyny ile cm powinna mieć szyjka w połowie ciąży? Ja mam 3.8cm i moja gin mówi, że to super mimo, że na początku ciąży miałam 4.5 to ona mówi, ze skracania nie ma i że ona bierze pod uwagę to, że w połowie ciąży szyjka ma mieć więcej niZ 2.5cm, więc jest super I nie ma się czym martwić. W ciąży z córką też miałam szyjkę 3.8 cm. A jak jest u Was?❤Ada&Pola❤
-
lestaa wrote:Jakiś czas temu pisałyście o testach na sączenie wód płodowych. Czy one są gdzieś jeszcze dostępne? Nie widzę w żadnej aptece, ani allegro. Tak jakby zostały wycofane ze sprzedaży?
Dzisiaj miałam taką dość nieprzyjemną sytuację i nie wiem co myśleć. Miałam plamę na wkładce jakby ktoś rozlał łyżeczkę wody pomarańczowo-różowej, został jakby ślad z obwódką. Było tylko raz, ale co chwila chodzę i sprawdzam czy coś cieknie. Obecnie na wkładce nie widzę nic oprócz normalnych upławów (biorę luteinę dopochwowo) nie miałam czegoś takiego.
W czwartek mam USG połówkowe, a w piątek wizyta u Pani doktor. Nie wiem czy jednak czy nie pojechać wcześniej.
Jutro na pewno zrobię Morfologię, CRP i badanie moczu.❤Ada&Pola❤
-
lestaa wrote:Tylko jak ich używać, aby były wiarygodne. Na wkładki kłaść i patrzeć? TO wtedy z moczem mogą się wymieszać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 20:08
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Dziewczyny ile cm powinna mieć szyjka w połowie ciąży? Ja mam 3.8cm i moja gin mówi, że to super mimo, że na początku ciąży miałam 4.5 to ona mówi, ze skracania nie ma i że ona bierze pod uwagę to, że w połowie ciąży szyjka ma mieć więcej niZ 2.5cm, więc jest super I nie ma się czym martwić. W ciąży z córką też miałam szyjkę 3.8 cm. A jak jest u Was?
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Nalia, co do szyjki, moja ostatnio miała 4,7cm. Ale kto to wie, ile ma teraz
Myślę, że 3,8cm w połowie ciąży to naprawdę ok.
Mój trzylatek uwielbia wózek, do dzisiaj zdarzają nam się wózkowe spacery. Dostawki nie planuję, ale nie wiem, czy przejdzie fakt, że siostra będzie w wózku, a on nie :p
A, i do przedszkola się niestety nie dostał... Szukam jakiegoś fajnego prywatnego, ech.
-
Jeśli chodzi o drętwienie to mi dr kazała brać magnez (aspargin), po zakończeniu całej paczki kupiłam aspargin forte i nadal brałam 3x1 i dopiero odczułam poprawę, nawet bóle głowy przeszły ale nie wiem czy to ma jakiś związek🤔 my od szwagierki dostaniemy wózek bebetto torino, mój prawie 3latek rzadko już wsiada w spacerówkę więc na razie nie myślę o dostawcę. Jeżeli chodzi o imię to jeszcze nie mamy dla 3go syna, w domu jest już Kacper i Michal
-
Jak się pytałam o skracanie, to ona mówi, ze skracania nie ma i że ona bierze pod uwagę to, że w połowie ciąży szyjka ma mieć więcej niż 2.5cm, więc jest super i nie mam się czym martwić, bo macica od tego czasu dużo urosła. Porównała ją do nadmuchiwanego balona - że jak rośnie, to jego końcówka się trochę skraca. Nie dała żadnych zaleceń, bo mówi, że wg niej to nie skracanie i na ten tydzień ciąży to super wynik. 🤷♀️ Nie wiem co o tym myśleć.❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Dziewczyny ile cm powinna mieć szyjka w połowie ciąży? Ja mam 3.8cm i moja gin mówi, że to super mimo, że na początku ciąży miałam 4.5 to ona mówi, ze skracania nie ma i że ona bierze pod uwagę to, że w połowie ciąży szyjka ma mieć więcej niZ 2.5cm, więc jest super I nie ma się czym martwić. W ciąży z córką też miałam szyjkę 3.8 cm. A jak jest u Was?
czy obciążenia i ryzyko przedwczesnego porod... taki system🤷♀️
BTW. 5 tygodni temu miałam usg i za tydzień mam połówkowe i to moje ostatnie usg w Szwecji. Będę w Polsce jakieś 9 tygodni teraz na urlopie to pewnie skorzystam z badań i wizyt prywatnychWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 20:43
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Nalia lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyU nas corka juz 5 lat, wiec problemu z wózkiem nie bedzie:) do przedszkola chodzi, jak bedzie trzeba to sama na plac zabaw osiedlowy moze pojsc - dlatego sie nie boje, ze bedzie miała malo spacerow.
Natomiast w ogóle nie mam "serca" do kupowania wozka - corka do samego przedszkola spedzala spacery, zakupy itp u nas na rekach. W niczym co jeździło nie usiedziała dłużej niz minute i tak plakala, ze az sie robiła fioletowa. Jak pomyślę, ze znowu mam kupic wozek, który bedzie bezuzyteczny to mi sie odechciewa. Chociaz oczywiście wiem, ze kazde dziecko inne i syn akurat moze chciec jezdzic. Jedno jest pewne - duzo kasy za niego nie dam -
A jeszcze ciekawostka, na prentaalnych mam napisane, że łożysko na przedniej ścianie. Teraz na połówkowych, że na tylnej. Musiało się przemieścić.
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Dobra, jeszcze jedno pytanie, bo ja w tej kwestii niedoświadczona.
Następną wizytę u ginekologa mam 25 maja. I planuje jakoś wtedy pójść już na L4. Czy lekarz może mi wypisać zwolnienie np od 1 czerwca, a nie od wizyty? Czyli czy może mi jakas datę wybrać od której będę na L4?
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.