Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Do mnie jakoś wczoraj to dotarło, że to już zaraz tuż tuż (wczoraj jeszcze żyłam w skończonym 32 tygodniu, dziś już 33 - ostatnio bardziej trzymam się tego podejścia lekarzy o liczeniu skończonych tygodni niż napoczętych).
I właśnie tak wczoraj sobie pomyślałam, że już nie mogę się doczekać kiedy poznam moje dziecko. Tyle lat starań o sukces, tyle różnych badań, stanów umysłu.majóweczka83, Marianka@87, Marcia86, Apple Lady, Mimi__ lubią tę wiadomość
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Ja się wczoraj pochwaliłam super nocą, a dzisiaj bezsenność poziom max 🤷♀️
Położyłam się o 23 to o 1 jeszcze nie spałam, kręciłam się 🤦♀️ wstałam do łazienki, uczucie parcia na pęcherz jest okropne, co 1,5-2 godziny siku 🙉
Potem kot mnie obudził około 3.30.. Zasnęłam o 5 😔 myślę sobie, pośpię rano dłużej.. Jasne 👍 obudziłam się o 7 na siku i już po spaniu.
Julian rusza się dziwnie, boli mnie wszystko i jestem właśnie w tym momencie ciąży, że chcę już urodzić 🥺
Od wczoraj jeszcze chodzi za mną takie przeczucie jak przy drugim synu, że niebawem się zacznie - i faktycznie 2 tygodnie chodziłam z myślą, że urodzę na dniach i urodziłam 😄
Dzisiaj wizyta, zobaczymy co słychać u bobasa 😍Marcia86 lubi tę wiadomość
-
lestaa wrote:Do mnie jakoś wczoraj to dotarło, że to już zaraz tuż tuż (wczoraj jeszcze żyłam w skończonym 32 tygodniu, dziś już 33 - ostatnio bardziej trzymam się tego podejścia lekarzy o liczeniu skończonych tygodni niż napoczętych).
I właśnie tak wczoraj sobie pomyślałam, że już nie mogę się doczekać kiedy poznam moje dziecko. Tyle lat starań o sukces, tyle różnych badań, stanów umysłu.
Wciąż nie dociera do mnie,że jestem mamą a tu zaraz będę mamą dwójki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 08:54
lestaa, majóweczka83, Marcia86, Mimi__, Mama Trójki lubią tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Mi się wczoraj wieczorem bardzo spinał brzuch, ale udało się usnąć. Byłoby dobrze gdyby mnie starsza córka nie obudziła parę minut po piątej, bo jej dolna dwójka wypadła. Męczy mnie, żeby pójść dzisiaj na plac zabaw dalej od domu, więc pójdziemy troszkę później.
Ja to czekam tak jeszcze 2 tygodnie, żeby był 37 tc skończony i chciałabym urodzić. Nagle zaczęłam się zastanawiać nad zmianą szpitala.Bo będę musiała pojechać na ktg do innego, bo tam gdzie chciałam rodzić przyjmują od 37tc. I się zastanawiam czy może tam nie pojechać. Pewnie zdecyduję po kontakcie przy tym ktg.
Nie zgodzę się, że jak się samemu kupuje to ma się mniej ciuszków.Ja się nie mogę powstrzymać jak widzę coś ładnego.
A i dużo dostaję, bo i siostra i bratowa jak gdzieś są na zakupach to coś zawsze wyhaczą.
-
Ulaaa, nawet nie mówię już o tych nocach - przyzwyczaiłam się, że śpię tak nieregularnie, że aż szok, ale widzę, że od 3 do 5 często nie śpię. Już organizm przygotowuje się na spanie wybiórcze
Magu, to ja właśnie dopiero teraz podjęłam decyzję o szpitalu, gdzie bym chciała rodzićNa szczęście tutaj w Wawie mamy wiele bardzo dobrych szpitali
, więc możesz zmieniać
Ciekawa jestem co u Opóźnionej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 09:03
Ulaa lubi tę wiadomość
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Do szpitala przy sporym maluchu ok 75 centyla warto zabrać rozmiar 56 i 62, ale jeśli zapowiada się duży to nie kupowałabym zbyt wiele rozmiaru 56.
Czas leci, mamy piękną pogodę i pędzi jeszcze szybciej, zaczynamy właśnie 33 tydzień i może nasz maluch też już waży ok 2 kg, jest bardzo aktywny w tym tygodniu.
Starszemu szykujemy prezent od braciszka na powitanie, żeby nie był zazdrosny, może skorzystacie z pomysłu mając malucha w domu -
Lestaa na który się zdecydowałaś? Ja byłam pewna, że jeśli w terminie to Praski, a jeśli przed to Orłowskiego. A teraz zaczęłam myśleć o Solcu. Zastanawiam się czy nie będą marudzić na mnie w Praskim, bo niby ta ciąża w porządku, ale samą moją historię z poprzedniej ciąży mogą być niezadowoleni. Solec ma 2 stopień, jest niedaleko i ma dopiero opinie i fajne warunki. I mam zagwozdkę.
-
majóweczka83 wrote:Do szpitala przy sporym maluchu ok 75 centyla warto zabrać rozmiar 56 i 62, ale jeśli zapowiada się duży to nie kupowałabym zbyt wiele rozmiaru 56.
Czas leci, mamy piękną pogodę i pędzi jeszcze szybciej, zaczynamy właśnie 33 tydzień i może nasz maluch też już waży ok 2 kg, jest bardzo aktywny w tym tygodniu.
Starszemu szykujemy prezent od braciszka na powitanie, żeby nie był zazdrosny, może skorzystacie z pomysłu mając malucha w domu -
Marianka@87 wrote:Bardzo dobrze Cie rozumiem ☺ nie tak dawno i my czekaliśmy na nasz cud medycyny.. miałam tylko jedno jajeczko i okazało się złotym jajem mimo, że miałam statystycznie jakieś 5% szans na sukces za pierwszym razem a teraz jestem w drugiej ciąży i to zupełnie naturalnie
Wciąż nie dociera do mnie,że jestem mamą a tu zaraz będę mamą dwójki!
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
majóweczka83 wrote:Do szpitala przy sporym maluchu ok 75 centyla warto zabrać rozmiar 56 i 62, ale jeśli zapowiada się duży to nie kupowałabym zbyt wiele rozmiaru 56.
Starszemu szykujemy prezent od braciszka na powitanie, żeby nie był zazdrosny, może skorzystacie z pomysłu mając malucha w domu
Ja mam już starsze dzieci, ale też dostaną prezent od najmłodszego brata - tylko, że u nas Lego city lub technic jedynie wchodzą w grę, bo są uzależnieni od składania Lego 😄 -
Marcia86 wrote:Ja też myślałam że będę sama wszystko kupowała, kompletowała bo po córce sprzedałam/oddałam praktycznie wszystko. Liczyłam na takie minimum ładnych ciuszkow
no ale dostałam dosłownie siaty od koleżanek . Pięknych oczywiście i trudno było wybrać co nie uzyjemy
ciuchów mam do 3 roku życia chyba
ale bardzo to miłe że prawie nic nie musiałam kupować.
z jednej strony uwielbiam i stosuję podejście no waste ale w środku gdzieś liczyłam, że nie dostanę nic i kupie właśnie takie minimum ładnych ciuszkow, które mi się sprawdzają, a skończyłam z pełna szafą cukierkowego różu 🙈 gdzie niewiele z tego kupiłabym sama
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 09:52
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
Też miałam tylko jedną komórkę jajową po punkcji i jeden, jedyny zarodek (po dwóch pełnych procedurach) i udało się za pierwszym transferem 😍
Marcia86, Marianka@87 lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Też miałam tylko jedną komórkę jajową po punkcji i jeden, jedyny zarodek (po dwóch pełnych procedurach) i udało się za pierwszym transferem 😍
Na razie czekam z utęsknieniem na termin porodu mojego skarba, ale jednak już takie myśli mi chodzą po głowieUlaa lubi tę wiadomość
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Na prezent synkowi mamy zestaw hot weels garaż i autka, zobaczymy czy coś więcej.
Magu myślę, że stanowisko do opieki nad lalkami to dobry pomysł będziecie razem działały. Może uda się schować jakieś inne zabawki aby zyskać trochę miejsca?
Ulaa super że lego chcą układać, zawsze to rozwija kreatywność i chociaż przez jakiś czas są w miejscu.Ulaa lubi tę wiadomość
-
Nam się nie udawało kilka lat po naturalnej ciąży , w którą zaszłam od razu jak zaczęliśmy się starać. No i teraz in vitro, nikt nie zna przyczyny co u nas zaszło, wszystkie wyniki jakie robiliśmy są ok. Także u nas w drugą stronę , a procedura krótka i i in vitro za pierwszym razem się udało i mamy piękną ciążę ♥️
Swatka lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Swatka wrote:Jeżeli to pytanie nie jest dla Ciebie nie stosowne to jakbyś mogła napisać co było problemem z zajściem w pierwsza ciążę? Ja miałam tylko jeden zarodek i też o dziwo się udało za 1 razem i zastanawiam się przy jakich problemach kolejnym razem udaje się naturalnie.
Swatka lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
majóweczka83 wrote:Sprawdziłam wyniki morfologii i niestety poleciały erytrocyty do 3,4 hemoglobina do 10,9 a hematokryt 31. Wizyta we wtorek to zobaczymy czy dostanę żelazo czy jeszcze zbadamy ferrytynę lub b12.
majóweczka83 lubi tę wiadomość