X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • lestaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie jakoś wczoraj to dotarło, że to już zaraz tuż tuż (wczoraj jeszcze żyłam w skończonym 32 tygodniu, dziś już 33 - ostatnio bardziej trzymam się tego podejścia lekarzy o liczeniu skończonych tygodni niż napoczętych).
    I właśnie tak wczoraj sobie pomyślałam, że już nie mogę się doczekać kiedy poznam moje dziecko. Tyle lat starań o sukces, tyle różnych badań, stanów umysłu.

majóweczka83, Marianka@87, Marcia86, Apple Lady, Mimi__ lubią tę wiadomość

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wczoraj pochwaliłam super nocą, a dzisiaj bezsenność poziom max 🤷‍♀️
    Położyłam się o 23 to o 1 jeszcze nie spałam, kręciłam się 🤦‍♀️ wstałam do łazienki, uczucie parcia na pęcherz jest okropne, co 1,5-2 godziny siku 🙉
    Potem kot mnie obudził około 3.30.. Zasnęłam o 5 😔 myślę sobie, pośpię rano dłużej.. Jasne 👍 obudziłam się o 7 na siku i już po spaniu.

Julian rusza się dziwnie, boli mnie wszystko i jestem właśnie w tym momencie ciąży, że chcę już urodzić 🥺

Od wczoraj jeszcze chodzi za mną takie przeczucie jak przy drugim synu, że niebawem się zacznie - i faktycznie 2 tygodnie chodziłam z myślą, że urodzę na dniach i urodziłam 😄

Dzisiaj wizyta, zobaczymy co słychać u bobasa 😍

Marcia86 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lestaa wrote:
    Do mnie jakoś wczoraj to dotarło, że to już zaraz tuż tuż (wczoraj jeszcze żyłam w skończonym 32 tygodniu, dziś już 33 - ostatnio bardziej trzymam się tego podejścia lekarzy o liczeniu skończonych tygodni niż napoczętych).
    I właśnie tak wczoraj sobie pomyślałam, że już nie mogę się doczekać kiedy poznam moje dziecko. Tyle lat starań o sukces, tyle różnych badań, stanów umysłu.
    Bardzo dobrze Cie rozumiem ☺ nie tak dawno i my czekaliśmy na nasz cud medycyny.. miałam tylko jedno jajeczko i okazało się złotym jajem mimo, że miałam statystycznie jakieś 5% szans na sukces za pierwszym razem a teraz jestem w drugiej ciąży i to zupełnie naturalnie :D

Wciąż nie dociera do mnie,że jestem mamą a tu zaraz będę mamą dwójki! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 08:54

lestaa, majóweczka83, Marcia86, Mimi__, Mama Trójki lubią tę wiadomość

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Magu Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wczoraj wieczorem bardzo spinał brzuch, ale udało się usnąć. Byłoby dobrze gdyby mnie starsza córka nie obudziła parę minut po piątej, bo jej dolna dwójka wypadła. Męczy mnie, żeby pójść dzisiaj na plac zabaw dalej od domu, więc pójdziemy troszkę później.
    Ja to czekam tak jeszcze 2 tygodnie, żeby był 37 tc skończony i chciałabym urodzić. Nagle zaczęłam się zastanawiać nad zmianą szpitala. :D Bo będę musiała pojechać na ktg do innego, bo tam gdzie chciałam rodzić przyjmują od 37tc. I się zastanawiam czy może tam nie pojechać. Pewnie zdecyduję po kontakcie przy tym ktg.
    Nie zgodzę się, że jak się samemu kupuje to ma się mniej ciuszków. :D Ja się nie mogę powstrzymać jak widzę coś ładnego. :) A i dużo dostaję, bo i siostra i bratowa jak gdzieś są na zakupach to coś zawsze wyhaczą. :)

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • lestaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaaa, nawet nie mówię już o tych nocach - przyzwyczaiłam się, że śpię tak nieregularnie, że aż szok, ale widzę, że od 3 do 5 często nie śpię. Już organizm przygotowuje się na spanie wybiórcze ;)

Magu, to ja właśnie dopiero teraz podjęłam decyzję o szpitalu, gdzie bym chciała rodzić :D Na szczęście tutaj w Wawie mamy wiele bardzo dobrych szpitali :), więc możesz zmieniać :)

Ciekawa jestem co u Opóźnionej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 09:03

Ulaa lubi tę wiadomość

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala przy sporym maluchu ok 75 centyla warto zabrać rozmiar 56 i 62, ale jeśli zapowiada się duży to nie kupowałabym zbyt wiele rozmiaru 56.

Czas leci, mamy piękną pogodę i pędzi jeszcze szybciej, zaczynamy właśnie 33 tydzień i może nasz maluch też już waży ok 2 kg, jest bardzo aktywny w tym tygodniu.

Starszemu szykujemy prezent od braciszka na powitanie, żeby nie był zazdrosny, może skorzystacie z pomysłu mając malucha w domu :-)

• Magu Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lestaa na który się zdecydowałaś? Ja byłam pewna, że jeśli w terminie to Praski, a jeśli przed to Orłowskiego. A teraz zaczęłam myśleć o Solcu. Zastanawiam się czy nie będą marudzić na mnie w Praskim, bo niby ta ciąża w porządku, ale samą moją historię z poprzedniej ciąży mogą być niezadowoleni. Solec ma 2 stopień, jest niedaleko i ma dopiero opinie i fajne warunki. I mam zagwozdkę. :)

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majóweczka83 wrote:
    Do szpitala przy sporym maluchu ok 75 centyla warto zabrać rozmiar 56 i 62, ale jeśli zapowiada się duży to nie kupowałabym zbyt wiele rozmiaru 56.

Czas leci, mamy piękną pogodę i pędzi jeszcze szybciej, zaczynamy właśnie 33 tydzień i może nasz maluch też już waży ok 2 kg, jest bardzo aktywny w tym tygodniu.

Starszemu szykujemy prezent od braciszka na powitanie, żeby nie był zazdrosny, może skorzystacie z pomysłu mając malucha w domu :-)
    Ja się właśnie zastanawiam co kupić dla starszej córki. Chciałabym takie stanowisko do opieki nad lalkami, ale mamy trochę mało miejsca na to.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Swatka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianka@87 wrote:
    Bardzo dobrze Cie rozumiem ☺ nie tak dawno i my czekaliśmy na nasz cud medycyny.. miałam tylko jedno jajeczko i okazało się złotym jajem mimo, że miałam statystycznie jakieś 5% szans na sukces za pierwszym razem a teraz jestem w drugiej ciąży i to zupełnie naturalnie :D

Wciąż nie dociera do mnie,że jestem mamą a tu zaraz będę mamą dwójki! :D
    Jeżeli to pytanie nie jest dla Ciebie nie stosowne to jakbyś mogła napisać co było problemem z zajściem w pierwsza ciążę? Ja miałam tylko jeden zarodek i też o dziwo się udało za 1 razem i zastanawiam się przy jakich problemach kolejnym razem udaje się naturalnie.

age.png

age.png
    AMH - 1.18 ng/ml
    NK 29%
    05.01.2021 r. - transfer 8A
    8 dpt - beta hcg 2.31
    10 dpt - beta hcg 22.92
    13 dpt - beta hcg 88.17
    15 dpt - beta hcg 233.90
    17 dpt - beta hcg 629.40
    22 dpt pecherzyk ciążowy
    27 dpt zarodek z ❤
    16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
    4.03 - 3.79 cm 💗
    13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
    16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majóweczka83 wrote:

Ja mam już starsze dzieci, ale też dostaną prezent od najmłodszego brata - tylko, że u nas Lego city lub technic jedynie wchodzą w grę, bo są uzależnieni od składania Lego 😄

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Ja też myślałam że będę sama wszystko kupowała, kompletowała bo po córce sprzedałam/oddałam praktycznie wszystko. Liczyłam na takie minimum ładnych ciuszkow ;) no ale dostałam dosłownie siaty od koleżanek . Pięknych oczywiście i trudno było wybrać co nie uzyjemy ;) ciuchów mam do 3 roku życia chyba ;) ale bardzo to miłe że prawie nic nie musiałam kupować.
    Ja to jestem chyba niewdzięcznica :D z jednej strony uwielbiam i stosuję podejście no waste ale w środku gdzieś liczyłam, że nie dostanę nic i kupie właśnie takie minimum ładnych ciuszkow, które mi się sprawdzają, a skończyłam z pełna szafą cukierkowego różu 🙈 gdzie niewiele z tego kupiłabym sama ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2021, 09:52

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    15/1 dwie kreski!!!
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam tylko jedną komórkę jajową po punkcji i jeden, jedyny zarodek (po dwóch pełnych procedurach) i udało się za pierwszym transferem 😍

Marcia86, Marianka@87 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Swatka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Też miałam tylko jedną komórkę jajową po punkcji i jeden, jedyny zarodek (po dwóch pełnych procedurach) i udało się za pierwszym transferem 😍
    Wiem kochana, pamiętam twoje podejście do transferu. Ale już z tyłu głowy mam rodzeństwo dla synka. I jestem ciekawa czy po prostu często się tak dzieje, że po ciąży i porodzie się jakoś "naprawia", że udaje się dziewczyną naturalnie zajść w ciążę. Bo jak nie to kolejna procedura będzie mnie czekać, a AMH już wtedy nie było za ciekawe.
    Na razie czekam z utęsknieniem na termin porodu mojego skarba, ale jednak już takie myśli mi chodzą po głowie

Ulaa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
    AMH - 1.18 ng/ml
    NK 29%
    05.01.2021 r. - transfer 8A
    8 dpt - beta hcg 2.31
    10 dpt - beta hcg 22.92
    13 dpt - beta hcg 88.17
    15 dpt - beta hcg 233.90
    17 dpt - beta hcg 629.40
    22 dpt pecherzyk ciążowy
    27 dpt zarodek z ❤
    16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
    4.03 - 3.79 cm 💗
    13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
    16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤
  • majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prezent synkowi mamy zestaw hot weels garaż i autka, zobaczymy czy coś więcej.

Magu myślę, że stanowisko do opieki nad lalkami to dobry pomysł będziecie razem działały :-). Może uda się schować jakieś inne zabawki aby zyskać trochę miejsca?

Ulaa super że lego chcą układać, zawsze to rozwija kreatywność i chociaż przez jakiś czas są w miejscu.

Ulaa lubi tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się nie udawało kilka lat po naturalnej ciąży , w którą zaszłam od razu jak zaczęliśmy się starać. No i teraz in vitro, nikt nie zna przyczyny co u nas zaszło, wszystkie wyniki jakie robiliśmy są ok. Także u nas w drugą stronę , a procedura krótka i i in vitro za pierwszym razem się udało i mamy piękną ciążę ♥️

Swatka lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam wyniki morfologii i niestety poleciały erytrocyty do 3,4 hemoglobina do 10,9 a hematokryt 31. Wizyta we wtorek to zobaczymy czy dostanę żelazo czy jeszcze zbadamy ferrytynę lub b12.

• Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swatka wrote:
    Jeżeli to pytanie nie jest dla Ciebie nie stosowne to jakbyś mogła napisać co było problemem z zajściem w pierwsza ciążę? Ja miałam tylko jeden zarodek i też o dziwo się udało za 1 razem i zastanawiam się przy jakich problemach kolejnym razem udaje się naturalnie.
    Niczego nie znaleźli, przebadali nas obojei wszystko było książkowo.. Co prawda ivf w Szwecji więc te badania nie były tak dokladne jak w prywatnych klinikach w Polsce ale tutaj 3 próby są refundowane więc jak się zgłosiliśmy to szybko zakwalifikowali nas na ivf. Niestety źle mi stymulację dobrali i wyszło tylko jedno gotowe jajo. A prywatnie uważam, że to "glowa" była problemem:) jak już mam dziecko to jakoś spokojniej podeszłam do tematu a i może moj organiM zrozumiał "jak się to robi" zeby zajść w ciążę:D

Swatka lubi tę wiadomość

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    15/1 dwie kreski!!!
  • majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swatka zwykle poprawia się płodność po ciąży, zobaczycie jak u Was będzie. Świetnie że już będzie jeden dzieciaczek, a może niebawem zdecydujecie się na kolejne, trzymam kciuki.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majoweczka ja właśnie dziś mam zalecenie by brać żelazo. Moje wyniki erytrocyty 3.6, hemoglobina 11.3, hematokryt 32.

majóweczka83 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majóweczka83 wrote:
    Sprawdziłam wyniki morfologii i niestety poleciały erytrocyty do 3,4 hemoglobina do 10,9 a hematokryt 31. Wizyta we wtorek to zobaczymy czy dostanę żelazo czy jeszcze zbadamy ferrytynę lub b12.
    Mam praktycznie identyczne wyniki i lekarz nie włączył żelaza. Ale z drugiej strony w labie zmienili sprzęt do analizy i normy też się zmieniły i np. hemoglobina jest teraz od 11,20 (wcześniej norma była od 12).

majóweczka83 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ