Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia wrote:Gratulacje ❤ to wcale nie taki duży, jak się zapowiadał.
Jak się czujesz po CC?
Zaznałam i naturalnego porodu i cc. Rana mnie ciągnie bardzo jak sikam, wstaje z łóżka czy nawet nie mogę się śmiać. 🙄 Pionizacja była słaba, ale no jakoś się przeżyło. Najważniejsze, że z Małym ok. 🙃
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Dziewczyny, które urodziły, gratulacje 😍
martuśka737 lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
No brawo gratulacje. Się dzieje ale to w sumie już wszyscy w terminie 😊
Mam wizytę w poniedziałek z ktg i zastanawiam się co się okaże. Młody dwa tyg temu miał głowę jak w 40 tygodniu więc myślę że wywołanie nadejdzie szybko. Obstawiam przyszły tydzień31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gratulacje dziewczyny❤ wytrwałości i zdrówka dla was i maluszków:*
Mój syn jest bardzo aktywny, lubi przede wszystkim biegac na dworze, place zabaw ale ja nie daje rady za nim podbiegnąć czy dźwigać. Ma teraz fazę na wspinaczkę, wchodzi na wszystko i nieźle mu to idzie.. w domu najchętniej tańczyłby na stole, gdzie oczywiście sam się wcześniej wdrapał, albo odkurzał odkurzaczem.. wszystko... macha rurą po ścianach, oknach, telewizorze itd... zabawki za bardzo go nie interesują a nawet jeśli to na max godzinkę. Do tego dochodzi podejrzewam bunt dwulatka, gdzie wszystko chce robić sam, dlatego zmiana pieluszki czy przebranie ubranka to walka. Rysować lubi, ale najczęściej sprawdza czy na każdej powierzchni się dawiec skończyło się na malowaniu kreda na zewnątrz. Książeczki lubi bardzo ale tez nie na niewiadoko ile go to zajmuje.. najgorzej właśnie że u nas kolejny dzień pada i temp 12-14 stopni, wiem że nie ma złej pogody ale nie chce go bardziej osłabić jak się przemoczy cały
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2021, 14:12
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Dziękuję dziewczyny za wszystkie ciepłe słowa 😍
Jestem bardzo zadowolona z opieki na izbie przyjęć, podczas porodu jak i tutaj na położnictwie!
Jeśli któraś dziewczyna z Trójmiasta jeszcze się zastanawia nad wyborem szpitala, to polecam z całego serducha Zaspę ❤️ cudowny personel, pomocny, czuję się tutaj jak w domu 😉
Marcia wychodzi na to, że jesteśmy sąsiadkami gdzieś tutaj na Zaspie 🤭
Ja leżę na bloku BMarcia86, Atena000 lubią tę wiadomość
-
Ami ami Gratulacje ❤️. Ale cudownie, tyle maluszków już z Wami.
Ja dziś aktywny dzień. Najpierw zakupy z mężem w galerii, oglądaliśmy odkurzacz pionowy i ciuszki i było fajnie. (Mój mąż nie cierpi zakupów więc mega pozytywnie mnie zaskoczył). Potem pojechaliśmy do restauracji na obiad świętować 1 rocznicę. W zeszłym tygodniu była, ale ja nie mogłam łazić więc przesunęliśmy. Zjadłam przepyszną kaczkę. Mmmmm. No dobra, to znaczy pół porcji bo mój żołądek jest nagle jakiś mały. Za to będzie kaczka na kolację bo dostałam do domu😁.
Mały trochę szalał przez te atrakcje. Brzuch napięty, miałam wrażenie, że mi zaraz pęknie. Teraz jestem w domu i leżakuje. Myślę o Was i o tym jak szybko Wasze maluszki się pojawiły i ciekawię się kiedy ja poznam mojego bąbla. We wtorek USG i ewentualnie ustalenie terminu indukcji. -
ami_ami wrote:Hej,
26 w czwartek po usg i badaniu padła decyzja o tym, że jadę na trakt porodowy. I tak od 10 miałam podawana oksytocyne, startowałam z niecałymi 4 cm. 10 h skurczy i bóli, po 19 chlusneły mi wody, następne skurcze były mega bolesne. Ok 20 przyszedł lekarz, zbadał i doszliśmy aby do jakiś 5 cm rozwarcia. Zaproponował CC, gdyż nie było postępu porodu (konsultowali z ordynatorem). Zgodziłam się oczywiście. I o to o 21.15 na świat przyszedł Szymon 3020 g, 52 cm i 10 pkt.
Gratulacje! ☺️❤️ -
Ania95 wrote:Może skakanie na piłce by pomogło? 🙂
Myślicie że już można skakać na piłce? Nie chodzi o kręcenie bioderkami tylko typowe skakanie 😁?31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Ami, gratulacje, zdrówka dla Was
U nas dziś 37+0 wg usg, także ulga, dziecię donoszone. Chciałabym, żeby jeszcze z 2 tygodnie posiedziało
W przeciągu kilku dni chyba 5 osób mi powiedziało, że wyglądam jakbym była w 6. miesiącu (w tym moja lekarka i pani dzisiaj na pobraniu krwi). Już sama nie wiem, czy mi się dobrze tego słucha. Wiem, że mam niewielki brzuch, Mała też z małych i w ciąży z synem było dokładnie tak samo. Ale gdzieś tam z tyłu głowy jednak myślisz, czy na pewno wszystko ok.
-
Ulaa wrote:Dziękuję dziewczyny za wszystkie ciepłe słowa 😍
Jestem bardzo zadowolona z opieki na izbie przyjęć, podczas porodu jak i tutaj na położnictwie!
Jeśli któraś dziewczyna z Trójmiasta jeszcze się zastanawia nad wyborem szpitala, to polecam z całego serducha Zaspę ❤️ cudowny personel, pomocny, czuję się tutaj jak w domu 😉
Marcia wychodzi na to, że jesteśmy sąsiadkami gdzieś tutaj na Zaspie 🤭
Ja leżę na bloku BMaja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualnyEtoilka wrote:Ami, gratulacje, zdrówka dla Was
U nas dziś 37+0 wg usg, także ulga, dziecię donoszone. Chciałabym, żeby jeszcze z 2 tygodnie posiedziało
W przeciągu kilku dni chyba 5 osób mi powiedziało, że wyglądam jakbym była w 6. miesiącu (w tym moja lekarka i pani dzisiaj na pobraniu krwi). Już sama nie wiem, czy mi się dobrze tego słucha. Wiem, że mam niewielki brzuch, Mała też z małych i w ciąży z synem było dokładnie tak samo. Ale gdzieś tam z tyłu głowy jednak myślisz, czy na pewno wszystko ok.
Ja tak mam codziennie, przytylam 6 kg z tego Janek wazy ponad 3. Brzuch mam jak większość kobiet w 5 mcu, na poczatku bardzo to przezywalam ale teraz juz mam to gdzies. Moj lekarz prowadzacy ostatnio powiedział, ze po prostu slicznie noszę te ciąże i tyle. A komentarze pan na placu zabaw puszczam mimo uszu.Etoilka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny serio ja bym chciała mieć taki mały brzuch. I niby też 6 kg przytyłam a brzuch mam duży, mała też duża. I ciężko mi już z tym brzuchem, czasem czuję się jak paralityk
w dodatku bardzo nisko mam ten brzuch i mi często przeszkadza. Z synem do końca był wyżej niż mam teraz.
-
Ami No w końcu ! Gratki! Dzielna jesteś,wymęczyli Cię ładnie ale dałaś radę😉🥳
To co ja mam powiedzieć ? Dwa razy urodziłam wcześniaka i brzuch miałam ogólnie niewielki,a w tej ciąży to już w ogóle bo przytyłam tylko 7kg.To nie ważne,nic nie jest ważne gdy wszystko jest prawidłowo.A tak btw to nieraz wcześniaki radzą sobie lepiej pomimo niższej wagi niż donoszone dzieci.Miałam taki przykład na sali na której leżałam z małą,były tam trzy mamy donoszonych dzieci,jedno transportowane do innego szpitala bo problemy z tarczycą i tętno spadkowe,karmiony sondą,a pozostała dwójka w cieplarniach z zachłystowym zapaleniem płuc.Także nie ma nic pewnego,nawet jak przenosisz dziecko