Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy ten sam śpiworek Zaffiro, który polecała Marcia. Syn w nim jeździł w spacerówce, teraz używamy w gondoli. Jest cieplutki, dziecko nie musi być w nim grubo ubrane.
My właśnie po szczepieniu na rota. Mam nadzieję, że brzuszek nie będzie bolał...
Mała waży 5600g, w miesiąc przybrała prawie kilogram.Marcia86 lubi tę wiadomość
-
Madzia 89 wrote:Dzieńdoberek,dziewczyny waszym maluchom też tak ślina leci,do buzi piąstki pchają,albo jak się dossie do mojej ręki to jak do butelki😁pytam bo moja córka miała 3 mięs i już dwa żeby,a Mayjka ma 2,i 2tyg,jakąś nerwowa,sama nie wiem co jej jestMaja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualnyUla, Ty byłaś u CDL w zaufaj położnej? Umówiłam się właśnie na piątek bo wydaje mi się że mała zaczęła gorzej chwytać i przez to łyka dużo powietrza i ostatnio się wydziera wniebogłosy. Tylko jak to zrobić żeby na konkretną godzinę była głodna? 😅 Bo rozumiem że w czasie wizyty jest karmienie i sprawdza i poprawia przystawienie?
-
nick nieaktualnyMadzia 89 wrote:Dzieńdoberek,dziewczyny waszym maluchom też tak ślina leci,do buzi piąstki pchają,albo jak się dossie do mojej ręki to jak do butelki😁pytam bo moja córka miała 3 mięs i już dwa żeby,a Mayjka ma 2,i 2tyg,jakąś nerwowa,sama nie wiem co jej jest
U nas też ślina i jedzenie wszystkiego naokoło. Na razie rączki wygrywają -
Mimi tak! Byliśmy w zaufaj położnej. Nam pomogła bardzo, mi w sumie najbardziej, bo zaczęłam wątpić w siebie w pewnym momencie 😉
Wizyta trwa godzinę, położna waży dziecko, ogląda, prowadzi wywiad. Potem karmienie. Julek to żarłok, kiedy go nie przystawię to zawsze pociągnie 🤭
Madzia u nas to samo 😊 -
nick nieaktualny
-
U nas też piąstki w buzi i cieknąca ślina. Franio ładnie ruszył z wagą dzięki dokarmianiu. Jesteśmy wciąż do tyłu, bo ma dopiero 5 kg, ale jeszcze 3 tygodnie temu bylo 4230 g, więc jest postęp. Mieliśmy teraz super kilka dni, bo wykorzystaliśmy bon turystyczny i mieliśmy wydłużony weekend w hotelu. Nieduży i bardzo przytulny obiekt z przemiłą obsługą. Naprawdę wypoczęliśmy, na tyle na ile można z niemowlakiem:) No i nie trzeba było gotować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 09:32
Ulaa, Marcia86 lubią tę wiadomość
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Menina super, że odpoczęliście 😊
My w pierwszy dzień świąt jedziemy na 1,5 tygodnia do Kościeliska 😍
A potem w ferie zimowe do Mikołajek do Gołębiewskiego i tam też wykorzystamy te bony, bo są ważne do końca marca 🤭
A jeszcze mamy w planach weekend w hotelu Krasicki w Lidzbarku Warmińskim, ale to sami z Julkiem, starszaki będą u babci 😉Menina, Marcia86 lubią tę wiadomość
-
Fajne macie te podróżnicze plany 😊
Ula, jako doświadczona mama, powiedz mi proszę, czy regres snu w czwartym miesiącu to jest coś, co wszystkie dzieci dopada, czy można mieć nadzieję, że niekoniecznie?10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Dziewczyny dowiadujcie się w obiektach czy można wykorzystać np w wakacje te bony. Mój brat tak sobie załatwił hotel na czerwiec 😊 bon już podał, jakby nie pojechali to po prostu przepadnie. Także niekoniecznie do marca 😬31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Menina wrote:Fajne macie te podróżnicze plany 😊
Ula, jako doświadczona mama, powiedz mi proszę, czy regres snu w czwartym miesiącu to jest coś, co wszystkie dzieci dopada, czy można mieć nadzieję, że niekoniecznie?
To tak jak ze wszystkim, to zależy od dziecka. Mój pierwszy syn nie miał regresu sny, ale ja np nie zauważyłam u niego tych skoków rozwojowych. Z kolei drugi syn bardzo mocno przeszedł każdy skok, typowo nam się "psuł" sen przy regresie.. I Julek widzę, że ma bliżej do drugiego synka niż do najstarszego 😉 -
Gosiaaak wrote:Dziewczyny dowiadujcie się w obiektach czy można wykorzystać np w wakacje te bony. Mój brat tak sobie załatwił hotel na czerwiec 😊 bon już podał, jakby nie pojechali to po prostu przepadnie. Także niekoniecznie do marca 😬
W wakacje to my ruszamy za granicę 😉 teraz mi potrzebny jest urlop i to najlepiej na już 🤭 -
Nalia wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was KP ma już okres? Ja dziś mam różowe płomienie. 3 mc po porodzie. Z Adą miałam okres 10mc po. 😱 Coś mi się szybko wydaje. 🤔
Ja dostałam okres 2 miesiące po porodzie i karmię wyłącznie piersią. Tez byłam w szoku, ale widocznie tak się zdarza.
Tylko u mnie to nie było plamienie a raczej okres życia🙈 -
Nalia wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was KP ma już okres? Ja dziś mam różowe płomienie. 3 mc po porodzie. Z Adą miałam okres 10mc po. 😱 Coś mi się szybko wydaje. 🤔
3 tygodnie temu miałam taki jakby śluz ze smużkami krwi, ale to w sumie było po seksie więc może gdzieś tam jakieś lekkie obtarcie dało taki efekt. Narazie nic mi nie zapowiada okresu i bardzo się z tego cieszę 🤭