X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julian śpi różnie, raz na lewym boku, raz na prawym, na plecach i czasami na brzuszku w ciągu dnia, główkę ma ładną, symetryczną i uszka mu nie odstają. Młody potrafi sam się obrócić np jak śpi na plecach to na jeden lub na drugi bok, ewentualnie jak mu niewygodnie to stęka żeby go obrócić 😂

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mega szybko, ale jest już normalnie widoczny i przebity przez dziąsło. Ślina leci litrami, trochę marudzi ale na szczęście bez gorączki i płaczu 🥴🙈

• Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Mamy pierwszy ząb 🙈
    Oooo jak super 🎉moja starsza córka też tak szybko miała 🤗

• lestaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cały czas walczymy z katarem. Od Sylwestra mamy Nosiboo i rzeczywiście nieźle wyciąga te gluty.
    Mały śpi u nas na bokach, na plecach , na brzuchu. De facto już od 2 miesięcy kładziemy go spać na brzuchu i obserwujemy na kamerze, a jak ostatnia osoba idzie spać, to przewracamy na boczek. Tylko tak mógł sobie radzić z problemami brzuszkowymi i w tej pozycji jest obecnie w stanie zasnąć. Na szczęście główkę ma proporcjonalną.

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pierwszego zęba. Czy widać było po dziecku ze coś się dzieje ? Bo u syna przegapiliśmy większość zębów. A teraz córka się zachowuje jakby się coś tam działo.
    Czy to nosiboo jest warte swojej ceny? Jak się sprawdza porównując do katarka ? I czy ten bezprzewodowy podobnie ciągnie ? Ktoś ma doświadczenie ?

• lestaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę porównać do Katarka, tylko do Colibri bezprzewodowego, który gluty wyciągał w miarę, ale Młody nienawidził, bo jednak trzeba głębiej w nosie gmerać i dźwięk jest bliżej uszu. Nosiboo działa dobrze, ale powinien kosztować koło 300 zł.
    U nas jak byliśmy u pediatry z tym przeziębieniem, to powiedziała, że podobno dziąsła się już szykują na zęby, ale jeszcze chwilka.

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Gratuluje pierwszego zęba. Czy widać było po dziecku ze coś się dzieje ? Bo u syna przegapiliśmy większość zębów. A teraz córka się zachowuje jakby się coś tam działo.
    Czy to nosiboo jest warte swojej ceny? Jak się sprawdza porównując do katarka ? I czy ten bezprzewodowy podobnie ciągnie ? Ktoś ma doświadczenie ?

Dziąsła były wyraźne spuchnięte, wyszła już lewa dolna jedynka, ale obok widocznie też już coś się dzieje. Nie była marudna bardziej niż zwykle, trochę gorzej spała, ale połączyliśmy to ze świętami i sylwestrem poza domem. No i ręce cały czas w buzi.

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Julka jeszcze nie widać żeby cos się działo z zębami

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przeczuwam że idą u nas te zeby. Wydaje mi się że są spuchnięte dolne dziąsła. Do tego jakieś dziwne płacze po zaśnięciu się pojawiły czego wcześniej nie było. Ostatnio ostlookoila się po paracetamolu, wczoraj po dodatkowej butli mleka i spała od 20 do 5 😳 i jak wypija mleczko to gryzie smoczek od butelki. Do tego oczywiście pełno śliny.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa mam do ciebie pytanie kiedy twój Malutki zaczol się obracac już na boki?moja Majeczka ma 3m i 2 tyg i nawet nie widzę żeby coś się miało zapowiedzieć na obroty 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:

Mam go od 30.12 i dla mnie jest warty każdych pieniedzy, tak jak pisala kiedys Nalia :)
    Akurat katar ma starsza córka, ja osobiście sie czuje zdrowsza bez wiecznie wywleczonego odkurzacza w domu. Wyciąga tak samo efektywnie.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada znów przytargała katar z pkola i zarazila Polę. :P robimy inhalacje, odciagamy. Ale jutro mieliśmy mieć szczepienie (druga dawka 6w1, pneumokoki i rota) i się zastanawiam, czy iść...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Menina Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio ma prawie 4 miesiące i od niedawna się obraca na boczki, głównie na prawy...

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
  • Madzia 89 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam katar nie jest przeciwskazania do nie zaszczepienia,my ostatnio też z katarem się szczepilismy,Dr powiedziała że się szczepi...

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba tez się w końcu zaszczepimy. Od listopada odwlekam. I pewnie trzecie Rota przepadnie.
    U nas Prawie 4 miesiące i przekręca się na boki gdzieś od trzech tygodni. Pełny obrót te się kilka razy udał ale to chyba przypadek bo zwykle jak dziecko się czegoś nauczy to robi to ciagle. Ogólnie to maruda dzisiaj. Nawet jak usnie to nie wolno mi opuścić łóżka. Bo 5 minut i wyspana. A jak się nie wyśpi to marudzi. A uśpić ja to jakiś dramat. Tylko na cycu i w wózku.

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia 89 wrote:
    Ulaa mam do ciebie pytanie kiedy twój Malutki zaczol się obracac już na boki?moja Majeczka ma 3m i 2 tyg i nawet nie widzę żeby coś się miało zapowiedzieć na obroty 🙄

Dokładnie to nie pamiętam, ale na pewno już jakieś 3 tygodnie temu, czyli jak miał z 15 tygodni

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechaliśmy dzisiaj na termy Chochołowskie, super było! Julek z wody nie chciał wychodzić, ale 4 godziny to jednak dużo, z kolei starszym synkom za mało i weź tu dogodź wszystkim 🤭

Jutro wieczorem wyjeżdżamy z pięknego Kościeliska, koniec urlopu, wracamy do domku 🙂 smutno trochę, ale już stęskniłam się za swoim domkiem, łóżkiem i nawet za gotowaniem, bo tutaj w sumie tylko raz robiłam obiad 😆 mąż stwierdził, że też jestem na urlopie i nie będę stała przy garach 😂

IMG-20220102-165620.jpg

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam udało się spędzić noc poza domem w sylwestra. Trochę wątpiłam że się uda ale tym razem młody na szóstkę. Pięknie spał w nie swoim łóżeczku. Ja za to miałam normalnego sylwestra
    Synek mój obraca się na oba boki już od dawna ale faktem jest że ja z nim dużo robię przyjaznej pielęgnacji i do tego ćwiczymy i się bawimy - polecam profil na Instagramie fizjomommy. Myślę że niedługo będą świadome przewroty na brzuch 😊

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas córka ma katar, no i znowu dostała kwarantannę, na pewno zarazi Jaska. Jutro miała być u nas fizjo, napisałam o kwarantannie i zobaczę co zdecyduje. Mamy mieć na rota szczepienie w tym tyg ale zobaczymy, jak się rozwinie sytuacja katarowa.

Czy któraś z Was spotkała sie z mocna nadplytkowoscia u niemowla? Pojadę z nim dziś powtórzyc badanie ale strasznie dużo miał tych płytek...

• jane789 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba idzie ząb.. sama już nie wiem, ale mały zrobil się marudny, mocno wciska piąstki do buzi i trze od prawej do lewej, że aż „skrzypią” mu te dziąsła. Jak dostaje smoczek to od razu go chwyta, przekręca na bok w buzi i tez nim jeździ po dziąsłach. Z gryzakami tak samo, ale musza być miękkie bo od twardszych płacze. Jak jest marudny to od razu robią mu się wypieki na polikach, no i ma bielsze miejsce na dolnych dziąsłach. Na razie nic nie puchnie za bardzo.

U nas był problem z obracaniem na boki, ale razem z Fizjomommy po dwóch dniach już się pięknie sam obraca na boki i nawet zdarza mu się już na brzuszek🙂 tak wiec ćwiczymy dalej i liczę na coraz to lepsze efekty👍🏻

Jak karmicie swoje dzieci? Chodzi mi o pozycje. Ja cały czas Kp z poduszką typu rogal. Trzymam ją trochę na ukos i kładę tak małego. Chciałabym karmić już tak klasycznie, trzymać go na polsiedzaco ale mały przy każdej takiej próbie mi się krztusił. 2 tyg już nie próbowałam i nie wiem czy to już czas.

‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ