Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Swatka ale numer, super! 🥰 Gratulacje ❤️
Ja już miałam okres po porodzie, właściwie 3 dni temu powinien znowu się pojawić, ale narazie cisza.. Może też powinnam test ciążowy zrobić 🤔
Chociaż ja mam w głowie cały czas poprzednie starania o Julka zakończone ivf więc nie wiem czy teraz szybko by zaskoczyło 🤭Swatka lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Swatka ale numer, super! 🥰 Gratulacje ❤️
Ja już miałam okres po porodzie, właściwie 3 dni temu powinien znowu się pojawić, ale narazie cisza.. Może też powinnam test ciążowy zrobić 🤔
Chociaż ja mam w głowie cały czas poprzednie starania o Julka zakończone ivf więc nie wiem czy teraz szybko by zaskoczyło 🤭Ulaa lubi tę wiadomość
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Ja pierdziu. Swatka ale informacja! Co prawda ginekolodzy nie są zadowoleni z takich pacjentek ale co zrobić. Jeżeli to prawda to trzymam kciuki abyś doniosła!
Dreamer ja też nie rozszerzam diety. Czekam do tego 6 miesiąca, albo chociaż tydzień wcześniej coś poprobuje. Może blw? Ale napewno nie teraz. Młody dziś skończył 5 miesiąc.Ulaa, Swatka lubią tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Swatka Ty już dobrze wiesz jak to się stało robiłaś już test czy to własna obserwacja ? Bo ja zawsze czułam ciąże od początku. I spokojnie ginekolodzy odradzają tak szybko ale jak się trafi to mówią damy radę nie Ty pierwsza. Gratuluje. Najwyżej będziesz leżeć a tatuś biegać za uczącym się chodzić bobasem mała różnica wieku to super sprawa dla dzieci. Mimo ze ledwo żyje to nadal jestem tego zdania i nie żałuje decyzji.
Jak urodziłam syna to mówili żeby ze staraniami czekać 12 miesięcy. Teraz ze miedzy cc 12 miesięcy. Do niedawna sugerowali żeby nie decydować się na trzecia ciąże po dwóch cc. Teraz rekomendują cztery cc. Myśle ze to odpowiedz na to ze rodzi się mało dzieci a cesarek przybywa.
Moja tez się ciągnie do góry jak leży na plecach. Właśnie tak jakby do nieprawidłowego siadu czyli z brzucha. Porostu świat ja interesuje i nie może już ulezec. -
A co do słoiczków jeszcze to jasne ze nie ma tam cudów. Poprostu warzywa. Producenci się chwała ze maja warzywa z ekologicznych upraw. No bo te warzywa co kupujemy w sklepach nawet w warzywniakach za miliony monet no to rośna przy drogach szybkiego ruchu i sa mocno nawożone. Maja ogromne ilości metali w sobie. Ale ja nie wiem to jest z tym eko. Czy to ściema czy są choć trochę lepsze.
Ja po cc dźwigam syna 13 kg normalnie. Nie boli ale za to kręgosłup mu wysiadł totalnie. Już jak tylko myśle o podnoszeniu małej to mi niedobrze.
Ale słońce wyszło. Czas na spacer. -
nick nieaktualnySłońce piękne, podobno jeszcze tylko jutro i znowu wichury.
Właśnie ja tak zakodowalam jak mówisz Dreamer,że po drugiej cesarce ciąża nie jest wskazana i tak mam w głowie,że więcej dzieci je będzie. A teraz zaczęło mi chodzić po głowie,że może jednak ale na ten moment nie ma o czym mówić, ewidentnie coś u mnie nie jest w porządku jeszcze.no i ja bardzo źle znoszę te CC.
Oczywiście,że z warzywniaka to pełno syfu w tych warzywach jest, ja spróbuję z mrożonkami.zobacze jak to będzie.
W sumie jestem zdania,że każda różnica wieku między dziećmi jest dobra, byleby każde czuło się kochane i "na miejscu", na nasze 5 lat różnicy nie narzekam -
nick nieaktualnyWłaśnie mi córka robi dzika wojnę,że nie pojedzie do okulisty dzis. Faktycznie paskudna wizyta,bo cały czas musi być w masce,oczy kropione, więc nic nie widzi i duszno jej.
Już nie wiem jak ja okiełznać. Jasio zdezorientowany patrzy co ona wyprawia. -
My dzisiaj fajnie zaczęliśmy dzień, Julek doszedł do siebie po tym piątym skoku rozwojowym, spaliśmy do 8, a na 8:45 pojechałam do fizjo, właśnie wróciłam, a synek z tatusiem śpią 😂
Więc mam czas na kawkę i ciastko 😃
Takie chwile to ja szanuję 💪
Co do pogody, to u nas dzisiaj już zachmurzone niebo, nawet kropi deszcz 🥺 wczoraj tak pięknie wiosennie, zrobiliśmy długi trzygodzinny spacer, no ale.. Mamy w końcu luty dopiero, na wiosnę jeszcze przyjdzie pora ☺️Madzia 89 lubi tę wiadomość
-
Dreamer wrote:Swatka Ty już dobrze wiesz jak to się stało robiłaś już test czy to własna obserwacja ? Bo ja zawsze czułam ciąże od początku. I spokojnie ginekolodzy odradzają tak szybko ale jak się trafi to mówią damy radę nie Ty pierwsza. Gratuluje. Najwyżej będziesz leżeć a tatuś biegać za uczącym się chodzić bobasem mała różnica wieku to super sprawa dla dzieci. Mimo ze ledwo żyje to nadal jestem tego zdania i nie żałuje decyzji.
Jak urodziłam syna to mówili żeby ze staraniami czekać 12 miesięcy. Teraz ze miedzy cc 12 miesięcy. Do niedawna sugerowali żeby nie decydować się na trzecia ciąże po dwóch cc. Teraz rekomendują cztery cc. Myśle ze to odpowiedz na to ze rodzi się mało dzieci a cesarek przybywa.
Moja tez się ciągnie do góry jak leży na plecach. Właśnie tak jakby do nieprawidłowego siadu czyli z brzucha. Porostu świat ja interesuje i nie może już ulezec.
Niby czekam jeszcze na wizytę serduszkową więc dlatego nie wiem na 100% czy będzie ok. Robilam dwie bety to przyrost byl 400% więc nie robię bo sie wystraszyłam bliźniakówWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 10:49
Madzia 89 lubi tę wiadomość
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Dreamer a masz wozek rok po roku?
Dreamer lubi tę wiadomość
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Dziewczyny, czy jest ryzyko, że dziecko odgryzie kawałek maty piankowej? Franek uwziął się ostatnio na matę - co wyjdę ma chwilę, to zaczyna gryźć jej brzegi. Już się boję, co będzie jak będzie miał zęby... Ale chyba nie tylko on wpadł na taki pomysł?10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
nick nieaktualnyMenina wrote:Dziewczyny, czy jest ryzyko, że dziecko odgryzie kawałek maty piankowej? Franek uwziął się ostatnio na matę - co wyjdę ma chwilę, to zaczyna gryźć jej brzegi. Już się boję, co będzie jak będzie miał zęby... Ale chyba nie tylko on wpadł na taki pomysł?
Menina lubi tę wiadomość
-
Swatka wrote:Ja zrobiłam kolejne podejście do rd bo synek na widok łyżeczki aż piszczał i leki ładnie zjadał z łyżeczki. Zrobiłam na początek zupkę marchew i ziemniak, pierwsze 3 łyżeczki spoko potem już nie chciał jeść, kolejnym razem zupka brokuł z ziemniakiem, tak samo z 4 łyżeczki Ok a potem już nie jest zainteresowany. Jak wczoraj jadłam jabłko to mu poskrobałam troche i aż się trząsł tak samokowało więc dzisiaj mu zmiksowałam więcej i zjadl. Czyli mój bobas nie lubi warzyw 😭.
Co do noszenia po CC u mnie nie ma najmniejszego problemu,nic mnie nie boli, nawet zaczęłam ćwiczyć z obciążeniem oczywiście pomijając trudne ćwiczenia na brzuch.
W ogole dziewczyny....nie wiem jak to się stało ale chyba jestem w ciąży...nie doczekałam się nawet powrotu okresu. A o syna się starałam 5 lat i dopiero in vitro się udało. Mam nadzieję że moje ciecie da radę dźwignąć tak szybko kolejna ciążęSwatka lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Swatka wrote:Dreamer a masz wozek rok po roku?
Nie. Od razu mówiłam ze nie będę takiego czołga pchać. Zostawiam syna z dziadkami jak idę na spacer. Dlatego przenieśliśmy się chwilowo do teściów. Także w sumie to mając własny kat pomieszkujemy z rodzicami. Ale sama bym oszalała. Mąż dużo pracuje. Nie pomaga mi. Wiec cenie sobie każda pomoc
-
Dreamer wrote:Nie. Od razu mówiłam ze nie będę takiego czołga pchać. Zostawiam syna z dziadkami jak idę na spacer. Dlatego przenieśliśmy się chwilowo do teściów. Także w sumie to mając własny kat pomieszkujemy z rodzicami. Ale sama bym oszalała. Mąż dużo pracuje. Nie pomaga mi. Wiec cenie sobie każda pomoc
Marcia86 lubi tę wiadomość
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗
Swatka, gratulacje
Ja chwilowo nie planuję, bo odpowiedź byłaby nie
Szczególnie, że kilka dni temu sąsiadom urodziła się córeczka. Już 3 dni są w domu, a ja chyba raz słyszałam jak ich córka płacze. Ściany niosą głos, bo słyszę ich starszego synka jak piszczy, czy coś uderza A ta mała nic.
Jak wspomnę swoje początki z Małym, który wył jak się obudził, przy zmianie pieluszki, czy przy każdej chwili kiedy nie był noszony lub spał.
Ja po CC nie czuję żadnego ciągnięcia/bólu a zdarza mi się worki 20kg z paszą dla konia przesuwać, trochę podnieść. Normalnie też jeżdżę konno i nic nie ciągnie, ani boli. Czasem kręgosłup, ale to nie ma związku z CC.
Swatka lubi tę wiadomość
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Mnie dzisiaj zaczyna pobolewać blizna w taki dziwny sposób, oby to tylko efekt powiększającej się macicy
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
4.03 - 3.79 cm 💗