Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menina wrote:
    Dziewczyny, cudne wieści i piękne zdjęcia. Moja wizyta jutro o 13.15. Oby było równie radośnie.

Cudne zdjęcia dziewczyny, gratuluję Wam udanych wizyt 🤗

Menina moja wizyta też jutro, mam taka sama nadzieje jak Ty 😊

Menina lubi tę wiadomość

• Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzidziusie cudne! 😍 to takie piękne i staje się coraz bardziej realne❤ gratulacje dziewczyny, ja się nie mogę doczekać, niestety ja pierwsze usg dopiero 21 luty😥 (8+5). Na szczęście mój Dzieć zajmuje mi cały czas A samopoczucie się pogarsza, więc nie mam czasu myśleć za duzo o tym maluszku w brzuszku :D ból głowy, mdłości, senność i wymioty... przetrwanie! Szacunek dla wszystkim mamuś, to nie łatwe

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianka@87 wrote:
    Ale dzidziusie cudne! 😍 to takie piękne i staje się coraz bardziej realne❤ gratulacje dziewczyny, ja się nie mogę doczekać, niestety ja pierwsze usg dopiero 21 luty😥 (8+5). Na szczęście mój Dzieć zajmuje mi cały czas A samopoczucie się pogarsza, więc nie mam czasu myśleć za duzo o tym maluszku w brzuszku :D ból głowy, mdłości, senność i wymioty... przetrwanie! Szacunek dla wszystkim mamuś, to nie łatwe

Marianka rozumiem Ciebie, szybko zleci zobaczysz ☺

Marianka@87 lubi tę wiadomość

• Beza87 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie jak sie poogląda takie zdjęcia fasolkowe. Niech rosną w pełnym zdrowiu 😍

6sut9jcghvom2pvt.png
    zrz6io4ppuhiztkk.png
    zrz6j44j8i52rgby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wizyty udane, ami piękne foto 😍 od wczoraj mam non stop kwaśny posmak w ustach, myślałam że to od wody z cytryną , ale dzisiaj nic kwaśnego nie wypiłam/zjadłam a ten kwaśny posmak ciągle jest. Ma któraś z was takie coś i jakieś sposoby na to?

• Nalia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norka01 wrote:
    Super, że wizyty udane, ami piękne foto 😍 od wczoraj mam non stop kwaśny posmak w ustach, myślałam że to od wody z cytryną , ale dzisiaj nic kwaśnego nie wypiłam/zjadłam a ten kwaśny posmak ciągle jest. Ma któraś z was takie coś i jakieś sposoby na to?
    Ja tak miewam i jeszcze nic na to nie wymyśliłam. ;(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej cudne zdjęcia. Ja czekam do wizyty, by też było wszystko ok i u mnie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje. Piękne Maluszki. Ja ledwo żyję i tu nie zaglądam. Wymioty, kaszel, dreszcze, bóle głowy... byłam u rodzinnego, nie jestem chora. Kaszel od wymiotów, dreszcze od hormonów podobno. Wstaję o 7.00, przytulam się z miską, kawa nie wchodzi. Zaprowadzam młodszą do przedszkola i śpię do 14.00. Odbieram ją o 15.00 i dalej wegetuje. Wizytę mam w poniedziałek, więc postaram się napisać.
    Kciuki za wizyty, pozdrawiam.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• KaaiaN Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj także po wizycie :). Wg om 7+2 wg usg niecały 6 tydzień, ale wiem, ze owulacje miałam później. Na usg mały człowieczek 😍. Przez chwile nawet lekarz zauważył, ze zaczyna chyba nic serduszko, ale jeszcze ostrożnie do tego podchodzi może ze względu na sprzęt. Ale powiedział, ze wszystko prawidłowo i jest na dobrej drodze i wizyta za dwa tygodnie :). Przepisał mi duphaston na boleści brzucha i żeby wspomóc trochę maluszka :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 23:16

Mama Trójki, Mum2b, Magu, Nalia, Beza87, Norka01, Kania85, Miracle, opóźniona, Marcelina85 lubią tę wiadomość

l22nmg7ya3txjui0.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat87 wrote:
    A to zupełnie nie moje strony, ja z okolic Warszawy. Pewnie co lekarz, to inne podejście.
    Ja już po wizycie, jutro mam się umówić na prenatalne ale powiedział ze bez problemu powinnam się zmieścić w te dwa tyg a jak nie to mam dzwonić i on wszystko załatwi 🙌🏻. Maluch rośnie wyszło mi ze dzisiaj to już 10w6d. Nawet serduszko dał mi posłuchać ♥️Pięknie się ruszało, machali rączkami. Wzruszenie na max ♥️

Marcia86, nat87, Mama Trójki, Nalia, Norka01, Miracle, Marcelina85 lubią tę wiadomość

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/175d4eb22b04b.jpg.html
    Tutaj moja kruszynka♥️

Marcia86, nat87, Mama Trójki, Beza87, Kania85, Miracle, Norka01, opóźniona, Marianka@87, Marcelina85 lubią tę wiadomość

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Dziewczyny gratulacje. Piękne Maluszki. Ja ledwo żyję i tu nie zaglądam. Wymioty, kaszel, dreszcze, bóle głowy... byłam u rodzinnego, nie jestem chora. Kaszel od wymiotów, dreszcze od hormonów podobno. Wstaję o 7.00, przytulam się z miską, kawa nie wchodzi. Zaprowadzam młodszą do przedszkola i śpię do 14.00. Odbieram ją o 15.00 i dalej wegetuje. Wizytę mam w poniedziałek, więc postaram się napisać.
    Kciuki za wizyty, pozdrawiam.

Takie objawy musza świadczyć ze tam się dużo dzieje i maluch rozwija się super. Ja tez miałam dreszcze. Bardzo długo. Tak to czułam jakby się choroba zbliżała. Ale ja miałam 37,3 kilka tygodni. A swoją droga szacun dla rodzinnego ze Cię przyjął. Teraz to mega odwaga ze strony lekarza :p

Ja tez się pochorowałam. Mały mnie zaraził. Straszny ból gardła i głowy. I katar żółty. Nie wiem co z tym zrobić. Zawsze aspiryna ratowała.

Gratulacje wszystkich udanych wizyt. Teraz już będzie tylko dobrZe.

opóźniona lubi tę wiadomość

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:
    https://zapodaj.net/175d4eb22b04b.jpg.html
    Tutaj moja kruszynka♥️

Wow. Jaki On wielki. Mam takie zdjęcie właśnie z podobnego okresu w poprzedniej ciąży. Tak mi się kojarzy ze wyglada jak mały kosmita :)

Marghe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Marghe cudny maluszek!

Jak miło przeczytać, że wszystkie wczorajsze wizyty były udane.
    Oby i dzisiejsze takie były! Trzymam kciuki. ✊✊☺

Ja też dzisiaj wizytuje. Wizyta śniła mi sie całą noc, ale w śnie wszystko bylo w porządku i nawet serducho biło ☺☺☺ to mam nadzieję, że tak będzie. ☺☺☺🥰

Mum2b, Menina, Norka01, Kania85, Miracle, Marghe lubią tę wiadomość

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norka01 wrote:
    Mam to samo. Wszystko jest kwasne i caly czas jest mi kwasno z malymi przerwami. Myslalam nawet ze moze mam jakas nadkwasote ale to chyba od ciąży

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Hej dziewczyny,

Marghe cudny maluszek!

Jak miło przeczytać, że wszystkie wczorajsze wizyty były udane.
    Oby i dzisiejsze takie były! Trzymam kciuki. ✊✊☺

Ja też dzisiaj wizytuje. Wizyta śniła mi sie całą noc, ale w śnie wszystko bylo w porządku i nawet serducho biło ☺☺☺ to mam nadzieję, że tak będzie. ☺☺☺🥰
    Kciuki trzymam!

Mama Trójki lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Magu Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! :)

Mama Trójki lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Trzymam kciuki za wizyty.

Mąż mnie wkurzył, wczoraj kroił kurczaka sobie na kolację i tak zostawił chyba tą deskę nieumytą na blacie... nie widać, że była brudna a ja pokroiłam na niej dziś pomidora. ;/ wiem, że pewnie przesadzam, ale unikać trzeba kontaktu z surowym mięsem... Myślicie, że mam co schizować, że się zaraziłam czymś? mąż kazał mi wyluzować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 09:48

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️
    Nie odzywałam się, bo po pierwsze mdłości nie dają za wygraną i są dni, że czuję się fatalnie, a po drugie życie mnie pochłania z dwójką dzieciaków jeszcze na pokładzie 🙈
    Muszę przyznać, że ta ciąża jest moją "najgorszą" jeśli chodzi o objawy..
    Wydaje mi się, że to też przez wiek, poprzednie ciąże znosiłam super, jakbym w ciąży nie była tak naprawdę, ale byłam dużo młodsza 🙈
    Ja wiem, że to nie jest zasadą, ale ja po sobie widzę i tylko do tego się odnoszę ☺️

W środę 10.02 mam kolejną wizytę z usg 😍
    Bardzo się cieszę na spotkanie z moim maluszkiem ☺️
    I tak zdałam sobie sprawę, że właściwie za miesiąc bardzo możliwe, że poznam płeć tego małego Człowieka co daje mi się tak we znaki ❤️

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Cześć dziewczyny ☺️
    Nie odzywałam się, bo po pierwsze mdłości nie dają za wygraną i są dni, że czuję się fatalnie, a po drugie życie mnie pochłania z dwójką dzieciaków jeszcze na pokładzie 🙈
    Muszę przyznać, że ta ciąża jest moją "najgorszą" jeśli chodzi o objawy..
    Wydaje mi się, że to też przez wiek, poprzednie ciąże znosiłam super, jakbym w ciąży nie była tak naprawdę, ale byłam dużo młodsza 🙈
    Ja wiem, że to nie jest zasadą, ale ja po sobie widzę i tylko do tego się odnoszę ☺️

W środę 10.02 mam kolejną wizytę z usg 😍
    Bardzo się cieszę na spotkanie z moim maluszkiem ☺️
    I tak zdałam sobie sprawę, że właściwie za miesiąc bardzo możliwe, że poznam płeć tego małego Człowieka co daje mi się tak we znaki ❤️
    Ja też mam takie wrażenie, że gorzej przechodzę ze względu na wiek. Niby nie uważam się za starą :D i od poprzedniej ciąży minęło raptem 6 lat, ale takie mam wrażenie, że to właśnie wiek robi swoje. :D

3jgxvfxmmo60rzi2.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ