Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Aska88 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka93 dokładnie, przy pierwszej ciąży ustaliłam pierwszy termin usg na 8 tydzień w tej ciąży zrobiłam tak samo, jestem panikarą i wolałam zaoszczędzić sobie stresu, odliczam dni do 16 lutego i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze

2s6c22e0ble88trq.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Wow. Jaki On wielki. Mam takie zdjęcie właśnie z podobnego okresu w poprzedniej ciąży. Tak mi się kojarzy ze wyglada jak mały kosmita :)
    🤣no duzy, tez myslalam ze będzie mniejszy i ze mniej się rusza 🙈

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Hej dziewczyny,

Marghe cudny maluszek!

Jak miło przeczytać, że wszystkie wczorajsze wizyty były udane.
    Oby i dzisiejsze takie były! Trzymam kciuki. ✊✊☺

Ja też dzisiaj wizytuje. Wizyta śniła mi sie całą noc, ale w śnie wszystko bylo w porządku i nawet serducho biło ☺☺☺ to mam nadzieję, że tak będzie. ☺☺☺🥰
    Jak wizyta?

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu wrote:
    Ja też mam takie wrażenie, że gorzej przechodzę ze względu na wiek. Niby nie uważam się za starą :D i od poprzedniej ciąży minęło raptem 6 lat, ale takie mam wrażenie, że to właśnie wiek robi swoje. :D
    Mysle ze to jednak nie wiek, ja doszłam już do 11 tyg i nic energia jakbym była na redbullu, zero wymiotów. Lekarz pod wrażeniem wyników jak mówi taka ciąża to nie ciąża 🤣a swoje latka mam♥️. Mysle ze to zależy tylko i wyłącznie od ciąży a nie od wieku.Pozdrawiam

Miracle lubi tę wiadomość

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Dziewczyny co mówią Wasi lekarze na temat pobrania krwi do testu pappa ? Pobieracie wcześniej żeby mieć wynik na usg czy robicie badanie krwi w dniu usg ? Bo wyczytałam ze wynik jest dokładniejszy jak krew jest zbadana w tym samym dniu co usg.
    Mnie maja robić wszystko w ten sam dzien w tej samej placówce, nic nie mam przygotowywać wcześniej.

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Juz po wizycie! ☺
    Wszystko dobrze, maluszek 1.10 cm, co odpowiada 7+1. I było serduszko.❤146, nawet przez chwilę je słyszałam.

Dziękuję Wam za mocne kciuki.

Marghe no cóż jestem przeszczęśliwa 🥰

Marghe lubi tę wiadomość

• Marghe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle wrote:
    Mieszkam w Madrycie, tutaj mamy ogromna Polska hurtownie i jakies tam male sklepiki tez sa, i w sumie wszystko mozna tam dostac. Jezeli chodzi o kiszonki to fakt 🤣 byl moment ze teraz na poczatku ciazy jadlam sloik ogorkow dziennie, i moj maz do tej pory nie moze tego zrozumiec, ale dzielnie jezdzil ze mna i kupowal te sloje 🤣 🤣 🤣 🤣 Ser do nalesnikow, twarog itp mozna wlasnie w tej PL hurtownii, sa tez oczywiscie hiszpanskie odpowiedniki, ale to jednak nie to samo. Co do plackow robilam juz kilka razy i wychodzily pyszka, zalezy od odmiany ziemnakow,ale da rade zrobic smaczne :D
    Moj mąż jest wlochem i kocha ogórki kiszone jak je spróbował tak przepadł 🤣🤣🤣

Kania85, Miracle lubią tę wiadomość

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny. Ja też już po wizycie. Maluch ma już 2 cm, serduszko pięknie bije. 😍 Jestem bardzo szczęśliwa.

Kania85, Magu, Marghe, Wombat, Nalia, Etoilka, Norka01, nat87, Miracle, Beza87, Aska88, Marianka@87, Mama Trójki, Cola87, Marcelina85, opóźniona lubią tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Hej, dziewczyny. Ja też już po wizycie. Maluch ma już 2 cm, serduszko pięknie bije. 😍 Jestem bardzo szczęśliwa.
    Emma super! :)

Emma_ lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Bebetka93 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska88 wrote:
    Bebetka93 dokładnie, przy pierwszej ciąży ustaliłam pierwszy termin usg na 8 tydzień w tej ciąży zrobiłam tak samo, jestem panikarą i wolałam zaoszczędzić sobie stresu, odliczam dni do 16 lutego i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
    No ewidentnie popełniłam błąd z ustaleniem tej pierwszej wizyty. Ale chciałam wiedzieć jak najprędzej, czy jest jedno (w rodzinie zdarzyły się bliźniaki, a dodatkowo kiedyś zupełnie przy okazji na wizycie u innego gina, że szykuje mi się owulacja z dwóch jajników- czyli jakaś tendecja może u mnie występować genetycznie) i czy na pewno w macicy. Ale nie spodziewałam się, że na tym etapie lekarka nie zobaczy nic więcej poza pęcherzykiem.
    Na szczęście już się uspokoiłam i nie będę szalała.

Beza87 lubi tę wiadomość

* starania od 10.2020
    * pozytywny test ciążowy 01.2021
    * ciąża obumarła, zabieg łyżeczkowania 03.2021

*24.04.2021 II !
    *11.05.2021 mamy serduszko <3

8p3ogywll1r5jmhn.png
  • Aska88 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka93 doskonale rozumiem ja już wysiedzieć nie mogę już bym chętnie zobaczła kto tam się rozgościł

2s6c22e0ble88trq.png
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat87 wrote:

Macie Dziewczyny jakiś sposób na odgonienie złych myśli/stresu?
    aktywność, bieganie, pływanie, spacery no i u mnie praca pomagała;) cały dzień jak siedziałam w pracy to wracając do domu nie miałam już siły na stres 🤣 A i starałam się nie czytać o problemach w Internecie. Ale chyba nie ma złotego środka na stres:)

nat87 lubi tę wiadomość

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne wieści Dziewczyny:) udało mi się nadrobić i nawet trochę zrelaksować czytając o Hiszpanii i Włoszech i jedzonku😊.. ja niestety nie mam smaka na pomidory, bo pomidory w Skandynawii to takie ziemniaki, twarde i bez smaku. Ale ogórkami kiszonymi nie pogardze:D
    Zaczynam odliczanie bo i moje pierwsze usg "juz" za 2 tygodnie! Oby tam ktoś mieszkał 😚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 12:41

Kania85 lubi tę wiadomość

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma fantastycznie, gratulacje! Dziewczyny tak trzymać! 😊

Ja mam się pojawić na następnej wizycie albo za 2 tygodnie albo za 3 jeżeli zdecydujemy się na test Sanco. Dziewczyny co wybrałyście? Pappa czy Sanco?

Emma_ lubi tę wiadomość

• olaaaa21 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka93 wrote:
    Przepraszam, że w tym wątku ale jest tu Wa sporo, może któraś z Was mi odpowie.
    Dziś zaczął mi się 7tc wg. OM a wiek płodu wg owulacji to 4 tygodnie. Wczoraj miałam pierwsze USG, natomiast gim stwierdziła, że na ten moment jest tylko pęcherzyk ciążowy, nie ma jeszcze zarodka i ciałka żółtkowego. Mam przyjść za 2 tygodnie, bo może coś się przesunęło.. Ale ja mam krótkie cykle, 25-27dni, aplikacja ovufriend wyliczyła mi owulacje i moim zdaniem prawidłowo.. Dziś pobiegłam na bete. Wiem, że teoretycznie nie powinno się w takiej odległości czasowej tego porównywać, ale w kalkulatorze sprawdziłam, że przyrost od ostatniego badania mieści się w normie.
    Pierwsza beta 20.01.2021 240
    Druga beta 22.01.2021 757
    Trzecia beta 05.02.2021 30132
    Czy to jest możliwe, że przy takiej becie nie ma ciałka żółtkowego i zarodka?
    Czy jest możliwe, że sprzęt u gina jest kiepski i nie było tego widać czy mam zacząć się martwić?
    Dziś cały dzień miałam z głowy, myśli w głowie szaleją ☹️☹️

Też poszłam bardzo wcześnie do lekarza to był 33 dzień cyklu. Badałam duphaston bo miałam niski progesteron. Przy okazji badania bety zrobiłam też właśnie progesron i był w dolnej granicy więc pobiegłam do gina. Okazała się że nic nie widać na USG. Powiedział wtedy że na 90% ciąża ale bardzo wczesna. Kazał brać kwas foliowy i duphaston i kazał przyjść za dwa tygodnie. Cały wieczór przeplakalam. Na kolejnej wizycie byłam 28 stycznia i było widać pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy okazała się że jest ponad tydzień różnicy między USG a terminem miesiączki.

199607
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadchodzi tlusty czwartek. Można w ciąży jeść pączki? Czytałam, że ciasto nasącza się alkoholem, aby tłuszczu nie chłonął podczas smażenia. Nie wiem czy to prawda.
    Pytam, bo mam traumę po zjedzeniu tortu z alkoholem.

• olaaaa21 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Nadchodzi tlusty czwartek. Można w ciąży jeść pączki? Czytałam, że ciasto nasącza się alkoholem, aby tłuszczu nie chłonął podczas smażenia. Nie wiem czy to prawda.
    Tak daje się alkohol ale z tego co wiem to w niewielkiej ilości. Ja ostatnio jadłam pączki. 🙂🙂

199607
  • Magu Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Procenty się ulatniają podczas obróbki cieplnej. :)

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Ja już jadłam pączki w ciąży nawet nie wiedząc, że mają Alko. :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kama91 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje się niewielką ilość. Moja babcia wlewala jeden kieliszek 25 g na ok 30 pączków

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ