X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie z Śląska - łączymy się :)
Odpowiedz

Mamusie z Śląska - łączymy się :)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 - jeszcze ja chętna na spotkanie. Podajcie tylko miejsce, datę a ja się dostosuję :)

agabtm - u mnie też na końcówce waga mocno podskoczyła, ale było to spowodowane że zaczęłam zbierać wodę. Przez 7 miesięcy przybrałam 10kg, a w ósmym i dziewiątym aż 5kg.

paola89, jesslin87 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Taaa i nawet łyka nie zrobię bo on najchętniej to by stał na kolanach albo by był noszony :) ejj a jak nie ma więcej chętnych to zapraszam do mnie na kawę :)

a co wykorzystać mamusię musi ;p , jak Ci wygodniej będzie w domku to ok :)

jesslin87 lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak już jesteśmy we trzy to będzie gadania na cały dzień ;P a ile się dowiem od Was :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Rudy Śląskiej :)

Cały czas mam wrażenie, że po prostu za mało daje maleństwu, że powinnam więcej jeść zdrowych rzeczy, a nic mi nie smakuje. Mam do siebie o to pretensje, że może za mało się staram. Ahhh przytłaczają mnie takie myśli ;/

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xmadzia wrote:

Cały czas mam wrażenie, że po prostu za mało daje maleństwu, że powinnam więcej jeść zdrowych rzeczy, a nic mi nie smakuje. Mam do siebie o to pretensje, że może za mało się staram. Ahhh przytłaczają mnie takie myśli ;/
    Ohhhh kochana spokojnie na początku ciąży bardzo dużo dziewczyn traci na wadze ze względu na mdłości także luz. Bierz kwas foliowy i Narazie się nie martw zobaczysz w późniejszym czasie jak waga szaleje.

paola89 lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xmadzia , a bierzesz jakieś witaminy dla kobiet w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wogóle nie wymiotuje (z czego akurat bardzo się cieszę), a każdy mnie straszył, że jak pójdę w ślady mojej mamy to będę wymiotować dzień w dzień do trzeciego miesiąca. Kwas foliowy biore codziennie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Xmadzia , a bierzesz jakieś witaminy dla kobiet w ciąży?

W aptece farmaceutka mi powiedziała, że przy moim kwasie foliowym nie potrzebuje innych witamin. Biore FEMIBION: kwas foliowy, witamina B1, B2, B6, B12, biotyna, niacyna, kwas pantotenowy, witamina C, witamina E, jod - to wszystko jest w składnie tego FEMIBIONU. Farmaceutka kazała nic więcej nie brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 10:20

• paola89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak bierzesz chociaż witaminy i kwas foliowy to dzidziuś już dostaje to co mu potrzebne, ważne żebyś teraz dużo owoców i warzyw jadła.
    Mój organizm sam mówił czego potrzebuje, do końca 1 trym i na początku 2 jadłam tylko właśnie owoce, warzywa, kasze bo nic innego nie przechodziło mi przez gardło, żadne ciasta czy słodycze . Nawet z mięsem miałam problem.

A nie czytaj też tego co piszą w necie, bo to największy błąd. Po co się masz zamartwiać, niech ciąża biegnie swoim rytmem i będzie dobrze. Masz wątpliwości to popytaj lekarza.
    ja to też świrowałam i wszystko sprawdzałam, musiałam przestać bo bym oszalała. Także głowa do góry i spokojnej ciąży :)

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    No to jak już jesteśmy we trzy to będzie gadania na cały dzień ;P a ile się dowiem od Was :D

Już się cieszę!!! :) może nawet ciocia się załapie na jakieś ruchy Kingi? :) :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się wpychać w siebie jak najwięcej owoców i warzyw. Różnie to bywa. Raz zjem a następnym razem to aż na wymioty mnie zbiera. Dziwny ten moj organizm się zrobił no ale w końcu teraz rządzi nim ktoś inny :)

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xmadzia wrote:

Kochana, przede wszystkim spokojnie. Organizm sam Ci podpowie czego potrzebuje. Tak jak pisze Paola - bierz witaminy bo one są bardzo ważne. Ja od 6 tc. do 12 tc brałam luteinę i wtedy miałam prawdziwy armagedon. Wymiotowałam na lewo i prawo, mało co jadłam i schudłam 3kg. Ale z maleństwem było wszystko ok, przybierał prawidłowo, wiec się nie martwiłam. W tym momencie Twój stres i zamartwianie się bardziej "szkodzą" maleństwu, aniżeli mało jedzenia :*

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem. Nie mogę się zamartwiać. Tylko, że to nie takie proste. To moja pierwsza ciąża, mam 23 lata. Mąż mi nic nie pozwala robić, tylko siedzieć i pachnieć, a ja chce wiedzieć jak najwięcej. Na co mam zwracać uwagę, czego absolutnie nie robić, nie jeść, jak nie zaszkodzić a pomóc. Wariuje bo chce jak najlepiej.

A powiedz mi na co ta luteina? Co to wogóle jest?

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane :)

Moje ciśnienie od wczoraj nie najlepsze ..
    wczoraj 142./80

a dziś juz 148 / 80 :( przekichane końcowka ciązy i mega podskok także tak czy siak chyba wyląduje kochane w tym szpitalu

a jak u Was z ciśnienieniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:21

• paola89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Już się cieszę!!! :) może nawet ciocia się załapie na jakieś ruchy Kingi? :) :)

hihi mam nadzieję że w tym czasie nie będzie odsypiać szaleństw ;p na każdej wizycie usg ciągle śpi i zasłania buźkę rączkami a my nie mamy możliwości jej zobaczyć w ruchu ;)
    Będę ją budzić jak coś ;p

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    hihi mam nadzieję że w tym czasie nie będzie odsypiać szaleństw ;p na każdej wizycie usg ciągle śpi i zasłania buźkę rączkami a my nie mamy możliwości jej zobaczyć w ruchu ;)
    Będę ją budzić jak coś ;p

<3

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xmadzia wrote:
    Wiem, wiem. Nie mogę się zamartwiać. Tylko, że to nie takie proste. To moja pierwsza ciąża, mam 23 lata. Mąż mi nic nie pozwala robić, tylko siedzieć i pachnieć, a ja chce wiedzieć jak najwięcej. Na co mam zwracać uwagę, czego absolutnie nie robić, nie jeść, jak nie zaszkodzić a pomóc. Wariuje bo chce jak najlepiej.

A powiedz mi na co ta luteina? Co to wogóle jest?

Nie nakręcaj się tak mocno! Rozumiem, że mąż się o Ciebie martwi, ale jeżeli jest z ciążą wszystko w porządku to możesz funkcjonować jak do tej pory. Ja do połowy ciąży jeździłam na rowerze, pomagałam mężowi w budowie naszego domu. Tak więc wszystko z rozsądkiem :)

Luteina to progesteron - hormon kobiecy. Ma ona wspomóc organizm kiedy dzieje się coś niepokojącego, albo kiedy kobieta ma niedobory. Ja luteinę doustną stosowałam od 6 do 12 tc ponieważ zrobił mi się krwiak w macicy (byłam z mężem i znajomymi na długim weekendzie w Pradze, trochę poszaleliśmy i chyba dlatego). Ile ja się wtedy napłakałam ze strachu o maleństwo, a moja gin mnie tylko uspokajała, że to nic strasznego i wiele ciężarówek to ma. Zniknął szybciej niż się pojawił. Od 28 tc brałam luteinę dowcipną i musiałam więcej leżeć, ponieważ skróciła mi się szyjka macicy. Ostatecznie urodziłam po tp :)

Ciesz się tym pięknym stanem! :*

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, dawno mnie na tym wątku nie było, tyle popisałyście :)

co do wagi, to dla mnie też bujda że w ostatnim czasie się nie tyje..
    Ja to w ogóle najwięcej przytyłam w ostatnim trymestrze i jeszcze pewnie nie koniec (przez ten ostani tydzień). Na 11kg jakie mi na dzień dzisiejszy przybyło w trakcie ciąży to 8kg mam na 3ci trymestr.

kamenkaa, jesslin87 lubią tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawy o ciąże są normalne, ale lepiej już nie będzie ;) po urodzeniu znowu stres, potem wychowanie i rozwój itd aż do naszej śmierci , także dobrze że się martwisz bo przynajmniej Ci zależy ale tak jak Karolina mówi , wszystko w ramach rozsądku , co ma być to będzie i na pewne rzeczy niestety nie mamy wpływu.
    Dla mnei pierwszy trym był najgorszy, od początku coś się działo, ale nie będę pisać bo sie naczytasz i coś sobie wkręcisz ;p . teraz odliczam tygodnie do spotkania z moją córcią :) a od lipca to już będę siedzieć jak na szpilkach :) przeleciało to wszystko nawet nie wiem kiedy ...

kamenkaa, jesslin87 lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesone wrote:
    hej dziewczyny, dawno mnie na tym wątku nie było, tyle popisałyście :)

co do wagi, to dla mnie też bujda że w ostatnim czasie się nie tyje..
    Ja to w ogóle najwięcej przytyłam w ostatnim trymestrze i jeszcze pewnie nie koniec (przez ten ostani tydzień). Na 11kg jakie mi na dzień dzisiejszy przybyło w trakcie ciąży to 8kg mam na 3ci trymestr.

tak to prawda ja tez w ost trym duzo przytylam ale coż samo zycie.

Moje ciśnienie nadal idzie w góre jeszcze wyższe jesli tak bedzie to wieczorem szpital:(

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ