Mamusie z Śląska - łączymy się :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałam jeszcze zapytać dziewczyn co miały Cc ze wzgledu na ciśnienie jakie jest dopuszczalne cisnienie by jej nie mieć ?
Bo koleżanka miala jedna 160/95 i miala Sn a ogolnie jest norma 140/90 max wiec jak to jest ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:31
-
mychakruszyna wrote:Kochane poradźcie gdzie znajdę sklep z dużym wyborem wózków? Bo wszędzie są 2 gora 3 firmy a chciałabym i bebetto i adamex i tutek zobaczyć najlepiej bo sama juz nie wiem co wybrać bylam zdecydowana na tutek torero Eco skora biały...ale znalazłam realne zdjęcia a nie producenta i już niekoniecznie mnie zachwyca:/
Są jeszcze sklepy w sosnowcu i dąbrowie górniczej, najlepiej jak wejdziesz na stronę producenta i sprawdzisz sobie pośrednikówmychakruszyna lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
jesslin87 wrote:Hehe no korzystam a jakbym miała od razu drugie to bym już tak nie pokorzystala
Ja się piszę na spotkanie może bym przyszła na chwilę z Maksem a potem mąż by go zabrał bo przy nim to juz się spokojnie kawy nie napije
To skoro jesteśmy tylko my dwie chętne to nie będzie problemu z dogadaniem się bierz młodego a cojesslin87 lubi tę wiadomość
Ja bym 15 i tak poszła , lepiej iść , wydać kasę i nie żałować ze się czegoś nie zrobiło. a po urlopie zadzwoniłabym do gina - oczywiście nie mówiąc mu o tej wizycie z 15- i niech Ci doradzi tak źeby było dobrzeNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.
-
Co do Wózków polecam sklep mama i ja w tarnowskich górach fajne ceny i maja bebetto, adamexa, tutka, roan bass, Expandera i jeszcze jakieś tam firmy my zdecywalismy się na bebetto Torino bo ślicznie wygląda spacerówka a nie jak w innych wózkach np adamex czy Expander, że w spacerowce widoczne są metalowe elementy z boku wózka co akurat nas bardzo kulo w oczy.
Kamenkaa jak masz kasę i masz być spokojniejsza to idź tego 15 na wizytę. A do tego gbura Twojego lekarza zadzwoń po urlopie.
Dziewczyny ja myślałam, że na końcówce ciąży się nie tyje a tymczasem u mnie waga wali do przodu jak głupia do tego ręce i nogi mam opuchnięte palce wręcz dretwe. Najwięcej nadprogramowych kilogramów mam właśnie teraz mam nadzieje, ze to woda zatrzymuje mi się w organizmie i po ciąży zaraz zleci mi ten zbędny balast.kamenkaa, jesslin87 lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Jeszcze odnośnie wózków - ja się napaliłam na motyw marynarski , wózek by nas kosztował ponad 2000 , ogólnie cena ok , ale stwierdziliśmy że młoda w nim pojeździ max 6 miesięcy potem spacerówka w której nie zamierzam długo córci wozić , więc kupiliśmy na promocji adamexa w smyku , popytaliśmy w sklepie sprzedawczyni o wszystko co potrzebowaliśmy i jesteśmy zadowoleni , chociaż jeszcze nie korzystaliśmy ;p jest przede wszystkim wysoki a mój T też należy do tych wielkich chłopów więc szkoda nam troche kasy było płacić za wygląd. Wolimy tę kasę przeznaczyć na porządny fotelik .
No chyba że ktoś się z kasą nei liczy to pewnie szaleć można .
Ja teraz przytyłam ponad 2 kg w 2 tygodnie i zastanawiam się jak to możliwe ;p ehh.. za tydzień wizyta u gina i mam nadzieję że to młoda przybiera równo ze mną ;p
i jak ktoś mi powie że mam mały brzuch to chyba wybuchne ze złości ;PNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Agabtm wrote:Co do Wózków polecam sklep mama i ja w tarnowskich górach fajne ceny i maja bebetto, adamexa, tutka, roan bass, Expandera i jeszcze jakieś tam firmy my zdecywalismy się na bebetto Torino bo ślicznie wygląda spacerówka a nie jak w innych wózkach np adamex czy Expander, że w spacerowce widoczne są metalowe elementy z boku wózka co akurat nas bardzo kulo w oczy.
Kamenkaa jak masz kasę i masz być spokojniejsza to idź tego 15 na wizytę. A do tego gbura Twojego lekarza zadzwoń po urlopie.
Dziewczyny ja myślałam, że na końcówce ciąży się nie tyje a tymczasem u mnie waga wali do przodu jak głupia do tego ręce i nogi mam opuchnięte palce wręcz dretwe. Najwięcej nadprogramowych kilogramów mam właśnie teraz mam nadzieje, ze to woda zatrzymuje mi się w organizmie i po ciąży zaraz zleci mi ten zbędny balast.
Oki też tak myślałam i tak zrobię :* -
agus3004 wrote:Paola89 my tez mamy Adamexa, motyw marynarski i jestem mega zadowolona. Super sie prowadzi a cena bardzo korzystna
No właśnie dużo dobrych opinii słyszeliśmy , cena też nie jest jakaś wygórowana. O tym marynarskim motywie dowiedzieliśmy się jak już kupiliśmy w smyku ;p dziecku i tak jest obojętne jaki kolor byle by było wygodnie
Cieszę się że Wam się sprawdził przynajmniej wiem że zrobiliśmy dobrzeNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
mychakruszyna wrote:Mi sie bardzo podoba anex sport ten brązowy lub tutek torero bialo brązowy. Chciałam tutek ale spacerowka lepiej wykonczona w anexie.
to już najlepiej poszukać wózków i testować na miejscu w sklepie, popytać sprzedawcy i poszukać opinii w necie, bo inaczej ciężko wybrać coś co sprawdzi się dopiero w praniu , popytaj/ poszukaj inf o wytrzymałości i czy są reklamacje. Wygląd wyglądem a potem kapa jak będziesz musiała coś odsyłać i zostaniesz bez wózka.mychakruszyna lubi tę wiadomość
Paola89 ja mały brzuch miałam do 8 miesiąca i waga tez ok. Później każdy mi wmawial, że po 36 tygodniu juz się nie tyje a u mnie dopiero się rozkrecilo także no każdy inaczej, każda tez ma inny organizm i predyspozycje. U mnie długo nie było też widać,że w ciąży jestem a teraz to jakaś tragedia. Pociesza mnie fakt, że to już ostatnie 2 tygodnie
kamenkaa lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Agabtm wrote:Paola89 ja mały brzuch miałam do 8 miesiąca i waga tez ok. Później każdy mi wmawial, że po 36 tygodniu juz się nie tyje a u mnie dopiero się rozkrecilo także no każdy inaczej, każda tez ma inny organizm i predyspozycje. U mnie długo nie było też widać,że w ciąży jestem a teraz to jakaś tragedia. Pociesza mnie fakt, że to już ostatnie 2 tygodnie
No to kochana już teraz to masz problem wagi i wielkości brzuszka z głowy, tak niewiele Ci zostało
Dokładnie każdy jest inny i nie rozumiem takiego gadania, zwłaszcza że nie mam aż tak małego brzucha ... małe to ja mam , cycki póki co ;pNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
nick nieaktualnyWitam
To moje pierwsze maleństwo. Jestem w 6 tc i nie ukrywam jestem przerażona. Przeczytałam tyle wypowiedzi o poronieniu, o wadach płodu, o bólu, strachu, że najchętniej to schowałabym się pod kołdrę i nie wychodziła do stycznia. Naprawdę się boje.
Powiem wam, że od kilku dni nie mam na nic apetytu. Jak spojrzę na jedzenie to nachodzą mnie wymioty. Piersi mnie tak bolą już wieczorami to już niekiedy wytrzymać nie umie. Od czasu do czasu boli mnie brzuch, bardziej tak jakby żołądek.
Wogóle czuje się jakoś obco we własnym ciele. W zeszły wtorek byłam na pierwszej wizycie. Lekarka pokazywała mi jak bije serduszko mojemu maleństwu. Teraz zmieniam doktora. Idę do prywatnej pani ginekolog. Chodzę do niej od dawna, zna mnie, wie jakie badania, choroby przechodziłam. Kasy to ona sobie życzy nie mało ale stwierdziłam, że na moim dziecku nie będę oszczędzać. Następna wizyta 21.06. Bardzo bym chciała żeby już było po wszystkim. Naprawdę cholernie się boję. -
paola89 wrote:To skoro jesteśmy tylko my dwie chętne to nie będzie problemu z dogadaniem się bierz młodego a co
Taaa i nawet łyka nie zrobię bo on najchętniej to by stał na kolanach albo by był noszony ejj a jak nie ma więcej chętnych to zapraszam do mnie na kawę -
Agabtm wrote:Co do Wózków polecam sklep mama i ja w tarnowskich górach fajne ceny i maja bebetto, adamexa, tutka, roan bass, Expandera i jeszcze jakieś tam firmy my zdecywalismy się na bebetto Torino bo ślicznie wygląda spacerówka a nie jak w innych wózkach np adamex czy Expander, że w spacerowce widoczne są metalowe elementy z boku wózka co akurat nas bardzo kulo w oczy.
Dziewczyny ja myślałam, że na końcówce ciąży się nie tyje a tymczasem u mnie waga wali do przodu jak głupia do tego ręce i nogi mam opuchnięte palce wręcz dretwe. Najwięcej nadprogramowych kilogramów mam właśnie teraz mam nadzieje, ze to woda zatrzymuje mi się w organizmie i po ciąży zaraz zleci mi ten zbędny balast.
Woda daje Ci gwarancję też tak miałam no i dziecko najwięcej przybiera w ostatnich tygodniach ja miesiąc po porodzie straciłam 20 kg.... jeszcze muszę stracić moje własne kg przed ciążowe
Napisałam się na siłownię trzymajcie kciuki i dawajcie mi kopa bym chodziłapaola89 lubi tę wiadomość
-
xmadzia wrote:Witam
To moje pierwsze maleństwo. Jestem w 6 tc i nie ukrywam jestem przerażona. Przeczytałam tyle wypowiedzi o poronieniu, o wadach płodu, o bólu, strachu, że najchętniej to schowałabym się pod kołdrę i nie wychodziła do stycznia. Naprawdę się boje.
Powiem wam, że od kilku dni nie mam na nic apetytu. Jak spojrzę na jedzenie to nachodzą mnie wymioty. Piersi mnie tak bolą już wieczorami to już niekiedy wytrzymać nie umie. Od czasu do czasu boli mnie brzuch, bardziej tak jakby żołądek.
Wogóle czuje się jakoś obco we własnym ciele. W zeszły wtorek byłam na pierwszej wizycie. Lekarka pokazywała mi jak bije serduszko mojemu maleństwu. Teraz zmieniam doktora. Idę do prywatnej pani ginekolog. Chodzę do niej od dawna, zna mnie, wie jakie badania, choroby przechodziłam. Kasy to ona sobie życzy nie mało ale stwierdziłam, że na moim dziecku nie będę oszczędzać. Następna wizyta 21.06. Bardzo bym chciała żeby już było po wszystkim. Naprawdę cholernie się boję.
Madzia myśl pozytywnie prawda jest taka że co by się nie działo na nic nie masz wpływu
Na spokojnie usłyszałas serduszko a to już sukces!!!
Zobaczysz zanim się obejrzysz będzie 12 tydzień potem 16 nagle połówkowe potem tydzień od którego ratuje się wcześniaki chyba 23 następnie 28, 30,34,36 i nagle jest 38 ciąża donoszona i będziesz błagać Dzieciątko by już wyszło
Ja dużo się balam w ciąży nie raz sobie coś wkrecalam ale jednak jak pierwsza ciąża to człowiek się boipaola89 lubi tę wiadomość
-
Jesslin przywracasz mi wiarę, że nie będzie tak źle chętnie bym wpadła na kawę ale no niestety na ostatnich nogach juz nie bardzo
Xmadzia skąd jesteś?? Nic się nie martw każda z nas przez to przechodziła. Niestety takie bóle żołądka nudności i brak apetytu mogą towarzyszyć Ci jeszcze przez 6 tygodni. jeśli bardzo źle się czujesz dużo odpoczywaj pewnie za kilka dni dojdziesz do tego co możesz jeść co nie wywołuje mdłości a co powoduje że czujesz się bardzo źle.jesslin87 lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec