Mamy 2019 z Warszawy
-
WIADOMOŚĆ
-
Pantera wrote:Ogólnie próbowałam wybrać prowadzącego w Medicover lub CM Damiana ale bez szału jeśli chodzi o jakość lekarzy i dostępność w dogodnej lokalizacji
Czemu chcesz rodzić prywatnie? Boisz się o standardy opieki okołoporodowej? Jeśli tak to mogę Cię pocieszyć, że dobra opieka poporodowa jest w kilku szpitalach, np. Madalińskiego, Praskim czy na Wołoskiej - o tych mam info od moich najbliższych
Anet85 wrote:Witam dziewczyny ja mam poród na koniec lutego/początek marca. Najbliżej mam Szpital Bródnowski, ale zastanawiam się też nad Szpitalem na Starynkiewiczna? Macie może jakieś opinie na temat Starynkiewicza - chciałabym mieć vbac.
Hej Anet!
Vbac jest możliwy asbosultnie w każdym szpitalu w Warszawie, ważna jest tylko Twoja wola i brak jakichś drastycznych przeciwwskazań typu rozchodząca się blizna -
Papapatka wrote:A ciaze prowadzę ulw Medicoverze u dr Jacka Maxiejewskiego. Przymuje on na Tarchominie i w Alejach. Bardzo dobry kontakt telefoniczny i przez aplikację Medicover. Sam z siebie lekarz malo mówmy ale profesjonalny i mam do Niego bardzo duże zaufanie. Jest bezproblemowy i robi USG na każdej wizycie plus duża kultura osobista- brak spóźnien oraz pomaga wstać z fotela czy leżanki i Mąż ze mną wchodzi bez problemu do gabinetu.
Przybijam piątkę - też prowadzę ciążę w Medicover u dr. Maciejewskiego. Jest w porządku, ma w gabinecie aparat USG (co nie jest normą w Medicover)ale równocześnie chodzę na NFZ do poradni przyspitalnej na Starynkiewicza i jednak większe zaufanie mam do nich.
Papapatka lubi tę wiadomość
-
mila_88 wrote:Kogoś jeszcze polecacie?
Z całego serca polecam lek. Bartosza Godka z poradni przyszpitalnej na Starynkiewicza. Przyjmuje w ramach NFZ. Jest dokładny, zawsze wszystko sprawdza, czyta kartę, pamięta pacjentki, jak ma jakiekolwiek wątpliwości to nie boi się konsultować z kolegami/koleżankami. Ufam mu w 100% i polecam.
-
nick nieaktualnyWitam, jestem mamą z kwietnia 2018, jeszcze nie w ciąży ale jak dobrze pójdzie to koniec 2019 będzie też nasz
Mogę przycupnac? Ja pod Warszawa;)
Anet85 rodzilam na Starynkiewicza jak masz pytania to odpowiem;)
A ja szukam nowego lekarza. Najlepiej praga południe, praga północ, Targówek? Ktoś coś?
KasiaLukasia mialam doczynienia z Godkiem, a wiesz może czy gdzieś jeszcze przyjmuję prócz szpitala?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 21:05
-
Nynka wrote:
KasiaLukasia mialam doczynienia z Godkiem, a wiesz może czy gdzieś jeszcze przyjmuję prócz szpitala?
Nie mam pojęcia Chodzę do niego w ramach NFZ do poradni na Starynkiewicza.
Ale, ale... Na stronie "znany lekarz" znalazłam info, że prywatnie przyjmuje w Premium Medical, przy Rondzie Wiatraczna. Czy to prawda, nie wiem. Trzeba byłoby tam zadzwonić i zapytać.
Nynka lubi tę wiadomość
-
Ja się obecnie przeprowadziłam trochę w stronę Łodzi, ale przez ostatnie 4,5 roku mieszkałam w Ząbkach. Moją lekarką prowadzącą ciążę jest Aleksandra Orzechowska (ginekolog endokrynolog), chodzę do niej prywatnie w Ząbkach, ale przyjmuje też na Rembertowie z tego co wiem i pracuje na oddziale w szpitalu w Wołominie. Mogę z czystym sercem polecić, sympatyczna i kompetentna. Mam z nią kontakt również telefoniczny, odpowiada na smsy, jeśli między wizytami mam jakieś pytania. Też ma usg w gabinecie, na każdej wizycie sprawdza czy wszystko ok.
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja mam wstępnie termin na październik- czy macie jakieś opinie o szpitalu na Żwirkach? Czy wiecie może jak znaleźć listę lekarzy tam pracujących na położniczym?
Jak coś to dwa lata temu rodziłam córkę w szpitalu Orłowskiego- gdyby ktoś był zainteresowany mogę coś opowiedzieć -
KasiaLukasia wrote:Przybijam piątkę - też prowadzę ciążę w Medicover u dr. Maciejewskiego. Jest w porządku, ma w gabinecie aparat USG (co nie jest normą w Medicover)ale równocześnie chodzę na NFZ do poradni przyspitalnej na Starynkiewicza i jednak większe zaufanie mam do nich.
No ja się teraz z Nim widzę w sobotę na wizycie popologowej. Ciaze poprowadził mi IDEALNIE, płeć jak go zapytałam ok 20 tyg to stwierdził że w gabinecie ma słaby sprzęt, ale "na chlopca to nie wygląda". I u Niego robilam USG III trymestru i USG "po 32 tyg". Tydzień przed porodem na usg powiedział ze waga 3130 g. A urodziłam 3230 g, wiec idealnie. Juz nie mogę doczekać się soboty aż on mne obejrzy po tych wszystkich innych na inflackiej...KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
KasiaLukasia wrote:Fajnie czytać takie opinie o swoim lekarzu To dodaje otuchy. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Zosi
Dziękuję.
Wiesz in jest malomowny i specyfuczny ale jak mówi ze jest ok to jest ok. Jak wizyta trwa 10 min to tyle starczy nie trzeba więcej. Koło 30 tyg juz razem w gabinecie zartowalisty.
Moja Bratowa tez u niego prowadziła ciaze i wszystko było ok. -
Byłam raz u tej Radzikowskiej na usg teraz tez idę do niej na polowkowe. Co do porodu myślę o Madalinskim lub Brodnowskim. Szczególnie z cc. Ciekawe czy przyjma w Brodnowskim bo mam najbliżej.
-