Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcepanka gratuluje;-).
U mnie mdłości zaczęły odpuszczac około 15 tc ale aż do 20 zdarzyło mi się jeszcze zwymiotowac... Na początku tez schudłam, a na ten moment mam +10 kg więc nie jest źle .tym_janek lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja od 6tc do 16tc wymiotowałam, teraz mam 2kg na plus.
Jadłam tylko to na co miałam ochotę, nic na siłę oprócz wody+elektrolity, na start rano jadłam kawałek suchego chleba albo bułki, popijałam wodą i po 5min tym wymiotowałam razem z żółcią, potem udawało mi się zjeść kanapkę w pracy i zupę jakąś na obiad. Wieczorem w domu znowu jakaś kanapka/zupa i często to też lądowało w kibelku niestety.
Marcepanka też polubiłam za to, że już jesteście razem6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Aaa no i najważniejsze, jedyne mięso, które przyjmowałam to wołowina w burgerze co sobotę tak jak potrafiłam zwymiotować szklankę wody tak burgerem ani razu. Znajdź coś co Tobie wejdzie
tym_janek lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
A u mnie było wręcz odwrotnie - zawsze po zjedzeniu burgera lądował on w kibelku. Pizza za to wchodziła wspaniale .
Nie zapomnę jak w 18 tc poszliśmy z mężem na urodziny do kolegi, wyprawial w restauracji, była orkiestra. Ogólnie czułam się super, trochę tanczylismy. Aż do północy. Złapały mnie takie mdłości, że myślałam, że umrę i szybko zwinelismy się do domu. W domu szybko mi nie przeszło i pół nocy wymiotowalam... A rano ból głowy. Nie dość, że człowiek nie mógł się napić to jeszcze miał kaca - masakra .29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
A teraz zamiast mdłości jest zgaga, która z dnia na dzień pali coraz bardziej . I to juz w sumie po wszystkim co zjem. W nocy muszę wstawać napić się mleka bo nie idzie spać... Ale już niedługo.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
darika to ponoć będzie kudłata na początku jak zgaga Ja odpukać mam spokój od dolegliwości ciążowych.
mam dwa pytania:
pierwsze do dziewczyn, które biorą luteinę, was też tak "wysuszyła". Ja po kilku dniach czułam, ze mi nawet bielizna przez tą suchość przeszkadza ;/ do tego lekka biała wydzielina, która aż tak skorupiała na wkładce. Podejrzewam, że to luteina właśnie albo jej resztki. Aż wczoraj jej nie wzięłam i dzisiaj rano żeby zobaczyć czy przejdzie bo zaczynałam się bać że to jakaś infekcja.. a wymaz z dnia przed zaczęciem jej brać wyszedł ujemny
drugie to co myślicie o falbance do łóżeczka? Niepotrzebny gadżet czy też szukacie? ja mam mieć łóżeczko z szufladą i chyba bez tej falbanki słabo będzie wyglądać jak będzie na najwyższym poziomie.6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
Marta..a wrote:darika to ponoć będzie kudłata na początku jak zgaga Ja odpukać mam spokój od dolegliwości ciążowych.
Marta..a, tym_janek, lollla7 lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
nick nieaktualnyJa już doszłam do siebie. Planuję kolejne starania za rok ale po tych przejściach chcę planową cc w 38-39 tc. Mam nadzieję, że wypali.
Maluch pochłania cały mój czas. Matko, ile taki maluch potrzebuje miłości i przytulania. Cycek to numer jeden.darika, Marta..a, tym_janek, Cukierniczka, Olgencja lubią tę wiadomość
-
My wczoraj kupiliśmy przewijak w ikea z serii solgul
W święta musimy mu trochę obciąć nogi, żeby był o 4-5cm niższy, pewnie skręcimy go dopiero w czerwcu ale fajnie się patrzy na te pudełka
A z luteiną masakra u mnie.. odpuściłam dwie tabletki i wróciłam do normy. Bałam się, że to jakaś infekcja. Na szczęścia to ona tak mnie przesusza przez co czuję dyskomfort. 29.03 mam lekarza to z nim porozmawiam czy aby na pewno mam ją brać.. przepisała mi ją lekarka na ip.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 10:14
6cs: 08.2018 - synek
-
A jeśli będzie kazała brać to może zmienić na podjezykowa? Ja brałam cała ciążę (od 5 tc do prawie początku 36 tc) ta pod język. Oprócz I trymestru gdzie miałam mdłości i kilka razy wylądowała w kibelku to potem się do niej przyzwyczailam .29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Na początku tej ciąży do 14 tygodnia brałam dupka i się zastanawiałam czy może sprzyjać mdłościom. W pierwszej ciąży miałam mdłości ale tylko na zapachy i potrawy konkretne a w tej jak zaczęłam brać tak niezależnie od dnia i potrawy wymiotowałam strasznie. Kiedy pomijałam dawkę byłam w stanie coś zjeść normalnie.
-
Dupek, podobnie jak luteina ma na celu podniesienie poziomu progesteronu. Za mdłości i wymioty, uważa się, że odpowiedzialny jest hormon bHCG i właśnie progesteron, więc jak najbardziej, może on sprzyjać mdłościom. Dlatego też nie daje się dupka ani luteiny tak o, tylko jak jest do tego jakieś wskazanie, np. krwiaki, nadmierne skurcze macicy, plamienia, poronienia w wywiadzie, ciąża powstała po stymulowanym cyklu lub na drodze inseminacji, in vitro itd. I bierze się te leki tak długo, aż łożysko nie rozwinie się w pełni i samo nie zacznie produkować adekwatnej ilości progesteronu.
Cukierniczka lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny
-
Ja biorę dupka, poprzez zbijanie prolaktyny, ktora moze urosnąć i moze dojść do poronienia. Ostatnio się pytałam właśnie do kiedy będę brała dupka, lekarz powiedzial mi że do 19-20 tyg bo wtedy łożysko robi się w pełni samo wydolne mam wrazenie ze jesli chodzi o mdlosci to sprawa indywidualna, mnie też mdli, czasem mniej czasem więcej ale jigdy nie przypisywalam tego do dupkaCzekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
Czekamy na naszą królewnę
-
To mi kazał brać do końca 1 trymestru 2x1, a potem 1x1 do 18 tc i odstawić U mnie po cyklu stymulowanym, więc aby zapobiegać ew. niedoborom proga.
Dziś już 1/4 ciąży. Jak ten czas leci... Śniło mi się dzisiaj, że zdążyłam urodzić zanim zdążyłam powiedzieć rodzinie o ciąży Takie tam głupotki...👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020