X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:
    Ciężko jest ogarnąć dwójkę?
    Karmiłaś piersią wcześniej? Pocieszysz mnie może trochę? ^^

Na nudę nie narzekam hehehehe ale jest wesoło :D Chociaż do tej pory sądzę , że z jednym to wakacje miałam. Bo ten drugi synek to po prostu zbój jak ich mało ;) Mam nadzieję, że 3 będzie grzeczne ( po mamusi hahaa)

MamaAli, a nie możesz po prostu zrobić testu aby wiedzieć?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali - robiłaś betę? Albo zwykły test?

Marcepanka - nie wiem na ile Cię to pocieszy, ale u mojej kolezanki po 3 mc wiszenia na piersi mala w koncu, sama z siebie, zaczela domagac sie jedzenia tylko co 3-4h ;) Więc może Twój maluch też się przestawi sam :)

Ja podziwiam dziewczyny co maja już dziecko/dzieci i muszą przetrwać 1 trymestr. Ja sobie z tymi mdłosciami i kacowym samopoczuciem nie wyobrażam zajmować się jeszcze dzieckiem... Coś czuję, że nasz maluch troche poczeka na rodzeństwo :p

mala_misia lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Mama Ali - robiłaś betę? Albo zwykły test?

Marcepanka - nie wiem na ile Cię to pocieszy, ale u mojej kolezanki po 3 mc wiszenia na piersi mala w koncu, sama z siebie, zaczela domagac sie jedzenia tylko co 3-4h ;) Więc może Twój maluch też się przestawi sam :)

Ja podziwiam dziewczyny co maja już dziecko/dzieci i muszą przetrwać 1 trymestr. Ja sobie z tymi mdłosciami i kacowym samopoczuciem nie wyobrażam zajmować się jeszcze dzieckiem... Coś czuję, że nasz maluch troche poczeka na rodzeństwo :p

Ja mam zamiar namówić męża aby młodszy chodził do żłobka przez te 3 pierwsze miesiące jeszcze , jeśli będę się tak źle czuła jak w poprzednich ciążach :/

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Ci abyś czuła się dobrze, ale jakby nie to to chyba dobry pomysł. Przynajmniej trochę spokoju będziesz miała w ciągu dnia :) Pod warunkiem, że mały w żłobku się czymś nie zarazi na "dzień dobry"...

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mogę ale dopiero jutro będę miała możliwość kupienia testu a na betę aż boję się jechać

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zrób jutro test i będziesz wiedzieć. Nic innego nie wymyślimy.
    Jeżeli wizja posiadania kolejnych dzieci Cię nie cieszy i nie chcesz tego, to zachęcam w przyszłości do rozmowy z ginekologiem na temat antykoncepcji ;)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:

Od kilku dni mam idealnie to samo myślenie :D Zdarza się, że przyjdę z pracy i jedynie na co mam siłę, to położyć się do łóżka, czasami po prostu ledwo żyję. Już nawet mojemu M mówiłam, że dzięki Bogu, że jeszcze nie wprowadziliśmy się do Naszego domu, bo nie wiem jakby to wszystko wyglądało teraz :P

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali ja jestem zwolenniczką bety, u mnie test wyszedł pozytywny dopiero, gdy beta była na poziomie 68, przy 30 test pokazywał jedną kreskę :o

tym_janek mam nadzieję, bo właśnie przeczytałam, że w 3 miesiącu już dziecko nie ma takiego problemu z trawieniem, ale wytrwać przy kp jest ciężko ;p wieczorami nachodzą myśli o mm, ale ja mam tyle pokarmu, że najlepszym laktatorem jest mój mały kochany ssaczek. :)

Paula222 dla mnie trójka dzieci to liczba idealna :) Szkoda, że tak późno udało się zajść w ciążę.
    Powiedz mi, który okres u dzieci jest najtrudniejszy? Początek? Ząbkowanie? Jak zacznie chodzić? :P Opowiadaj bom ciekawa heehe

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali
    Tez jestem zwolenniczka bety, test mi wyszedl bladziutenki,a beta ponad 200 :) nie pamietam juz dokladnie ile to bylo ;) no ale troche od terminu @ minelo,wiec test powinien wykazac ewentualna ciaze ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:
    Mama Ali ja jestem zwolenniczką bety, u mnie test wyszedł pozytywny dopiero, gdy beta była na poziomie 68, przy 30 test pokazywał jedną kreskę :o

tym_janek mam nadzieję, bo właśnie przeczytałam, że w 3 miesiącu już dziecko nie ma takiego problemu z trawieniem, ale wytrwać przy kp jest ciężko ;p wieczorami nachodzą myśli o mm, ale ja mam tyle pokarmu, że najlepszym laktatorem jest mój mały kochany ssaczek. :)

Paula222 dla mnie trójka dzieci to liczba idealna :) Szkoda, że tak późno udało się zajść w ciążę.
    Powiedz mi, który okres u dzieci jest najtrudniejszy? Początek? Ząbkowanie? Jak zacznie chodzić? :P Opowiadaj bom ciekawa heehe

Dla mnie chyba najgorsze przy pierwszym dziecku były kolki... Nie wiedziałam za bardzo dla czego płacze, nie chciał jeść piersi i wg było przejść, noce nie przespane i wg. Przy drugim niebo lepiej...Wszystko jest o wiele łatwiejszei w sumie z drugim już żadnego problemu. Ząbkawanie jest trochę ciężkie, ale np na starszego synka super działała Camilia na ząbkowanie, więc lekko przeszedł, na młodszego znowu nie działała, daliśmy radę bez ;) A chyba najtrudniejsze są momenty chorób ( trzydniówki, ospy, itd. ) ale to już chyba taki urok rodzicielstwa :)
    Ogólnie najfajniej się robi jak już dziecko zaczyna się przemieszczać, siadać, pokazywać charakterek ... :) Dla mnie dzieci sama radość, w sumie dla tego zdecydowaliśmy się na 3, nie wykluczamy 4 w przyszłości , wszystko zależy od finansów :)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Życzę Ci abyś czuła się dobrze, ale jakby nie to to chyba dobry pomysł. Przynajmniej trochę spokoju będziesz miała w ciągu dnia :) Pod warunkiem, że mały w żłobku się czymś nie zarazi na "dzień dobry"...

Mój synek chodzi do żłobka od czerwca tamtego roku ;) Najgorsze ma za sobą :D

tym_janek lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dla mnie chyba najgorsze przy pierwszym dziecku były kolki... Nie wiedziałam za bardzo dla czego płacze, nie chciał jeść piersi i wg było przejść, noce nie przespane i wg. Przy drugim niebo lepiej...Wszystko jest o wiele łatwiejszei w sumie z drugim już żadnego problemu. Ząbkawanie jest trochę ciężkie, ale np na starszego synka super działała Camilia na ząbkowanie, więc lekko przeszedł, na młodszego znowu nie działała, daliśmy radę bez ;) A chyba najtrudniejsze są momenty chorób ( trzydniówki, ospy, itd. ) ale to już chyba taki urok rodzicielstwa :)
    Ogólnie najfajniej się robi jak już dziecko zaczyna się przemieszczać, siadać, pokazywać charakterek ... :) Dla mnie dzieci sama radość, w sumie dla tego zdecydowaliśmy się na 3, nie wykluczamy 4 w przyszłości , wszystko zależy od finansów :)

No tak, finanse to też ważna sprawa. Aktualnie myślę, że jestem wieczorami wykończona przez noworodka, a jakbym miała latającego jeszcze dwulatka to nie wiem jakbym sobie poradziła xD Choć chcę i planuję następne.

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic innego mi nie pozostaje jak przekonać się na wykonanym teście ewentualnie w czwartek u lekarza. Pozdrawiam

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się staro czuję będąc w pierwszej ciąży dopiero jak to czytam :)
    Chcieliśmy uporządkować wszystko przed dzieckiem, stała praca, mieszkanie itp. Teraz się zamierzamy wybudować i za dwa lata przeprowadzić się do domku już z mieszkania w bloku. Też mi się trójka marzy, strasznie zazdroszczę. Chociaż zaplanowaliśmy dwa pokoje dziecięce w domu tylko.

4 lata temu chyba jeszcze studiowałam i zaczynałam szukać pracy stałej, a i tak ostatecznie znalazłam fajne miejsce dopiero dwa lata temu, gdzie będę mogła z czystym sumieniem wrócić, a potem na luzie zajmować się dzieckiem. Jak wy to ogarnęłyście? :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:
    No tak, finanse to też ważna sprawa. Aktualnie myślę, że jestem wieczorami wykończona przez noworodka, a jakbym miała latającego jeszcze dwulatka to nie wiem jakbym sobie poradziła xD Choć chcę i planuję następne.

Z każdym miesiącem/ rokiem jest coraz łatwiej. Teraz jak starszy ma prawie 4 lata, młodszy prawie 2 to jest już na prawdę fajnie :) Najgorsze początki

Marcepanka lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Chcieliśmy uporządkować wszystko przed dzieckiem, stała praca, mieszkanie itp. Teraz się zamierzamy wybudować i za dwa lata przeprowadzić się do domku już z mieszkania w bloku. Też mi się trójka marzy, strasznie zazdroszczę. Chociaż zaplanowaliśmy dwa pokoje dziecięce w domu tylko.

4 lata temu chyba jeszcze studiowałam i zaczynałam szukać pracy stałej, a i tak ostatecznie znalazłam fajne miejsce dopiero dwa lata temu, gdzie będę mogła z czystym sumieniem wrócić, a potem na luzie zajmować się dzieckiem. Jak wy to ogarnęłyście? :)

My dom budowaliśmy po urodzeniu 1 dziecka, drugi przyszedł na świat już na swoim :) Pracę miałam nawet nawet , ale jak zaszłam w ciążę uprzejmie stwierdzili że by chcieli rozwiązać umowę. Teraz znalazłam pracę, ale nie lubię jej i nie wracam po tym dziecku. Znajdę inną :) Mąż ma stałą. Nie chcemy dzieci z dużą różnicą wieku, bardziej jedno po drugim a później już na stałe wrócić do życia zawodowego ;) My w domu mamy na razie 1 dziecięcy pokój, ale mamy całe poddasze w trakcie adaptacji i tam będą jeszcze 3.

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:

My też mamy dwa pokoje w domu, które mogą być przeznaczone dla dzieci, ale gdyby ewentualnie przytrafiło się trzecie (na razie nie myślę o kolejnych, chce się nacieszyć tym szczęściem, które noszę pod sercem), to zawsze mamy poddasze do zaadaptowania, w którym spokojnie zmieszczą się kolejne dwa pokoje i łazienka. Więc moim zdaniem taka parterówka 100m2 z trzema sypialniami, salonem z aneksem, łazienką i wc, plus ewentualne poddasze w przyszłości to najlepsze rozwiązanie na teraz i ewentualną przyszłość, gdyby coś miało się zdarzyć :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 4 lata temu studiowalam ;-) potem rzuciłam się w wir pracy, dwa lata po studiach (chyba dwa lata, bo ja już nie nadążam :P) wzięliśmy ślub i teraz czekamy na pierwszego malucha :-) kupiliśmy mieszkanie i dopiero będziemy je urządzać i mamy jeden pokoik dziecięcy, a jak na mieszkanie w bloku to i tak spoko, że w ogóle go mamy ;-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie będzie już nic do zaadaptowania. Uznałam, że przy trójce i tak musi być jakiś dubel co do płci to sobie poradzą, a na starość nie chciałam zostać w wielkim pustym domu z mężem, w sumie im mniej tym lepiej. Teraz mamy trochę ponad 60m i tyle by nam na starość wystarczyło :) wiadomo w domu będzie trochę więcej metrów.

Ja to miałam plan z tą pracą znaleźć taką, żebym miała pewność, że po 8h wychodzę i nie muszę o niej myśleć i przy okazji zarobić na tyle żeby nas utrzymać, a męża mam bardziej ambitnego :)

Dzieci będę chciała mieć 2-3 lata różnicy w wieku. Ale ja to mogę sobie chcieć, zobaczymy co czas przyniesie :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :) W sumie jak na nasz wiek to i tak dobrze :) Mieć własny kąt, męża/ chłopaka i dziecko w brzuszku lub/ i w domu już :) U nas w tym roku 6 rocznica ślubu. Wyszłam za mąż w wieku 21 :D A wydawało mi się wtedy, że już taka stara jestem hehehe

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ