X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż chce Filipa ale ja nie bo już jeden w rodzinie jest.

Mam zwolnienie do 29.03 i też lekarz zlecił mi zrobić crp zobaczymy co wyjdzie :)

tym_janek lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu kazał Ci zrobić crp ? Ma to coś wspólnego z bólem??

Ja dziś popołudniu mam wynik crp. :D

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CRP mowi o obecności infekcji w organizmie. A infekcje, jakieś zapalenie na przykład, może powodować ból.
    Mi wyszło za wysokie CRP, ale to przypuszczam, że w związku z cały czas niedoleczonymi zatokami. Zobaczymy co jutro lekarz powie.

Cukierniczka lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam też mocz, morfologię i wymaz. Z tego co zrozumiałam to chce wykluczyć infekcję związane z bakteriami i pęcherzem. Bo jak tam jest ok to ból był niegroźny :)
    A jak coś jest nie tak to trzeba leczyć. Dzisiaj jak leżę to raczej nie czuję żadnego bólu, coś tam delikatnie czuję ale to dzień jak co dzień.

Jak wyjdzie coś w moczu to mam zgłosić się do internisty żeby dał mi skierowanie na posiew z moczu. A jak nie to poczekać do następnej wizyty po prostu. Mam jeszcze w systemie skierowanie na mocz i morfologię żeby zrobić na świeżo przed następną wizytą.

Nie wiem dziewczyny co mam ze sobą zrobić. Chyba wolałabym być w pracy ale jak mam pójść i po 2-3 dniach znowu ma mnie coś zaboleć to wolę siedzieć w domu :( szkoda mi że koleżanki zostawiłam tak z dnia na dzień. Dobrze, że chociaż im wczoraj powiedziałam w pracy że coś jest nie tak i pojadę do lekarza. One niby liczyły się od grudnia jak powiedziałam o ciąży, że mogę zniknąć ale miałam nadzieję, że inaczej to będzie wyglądać jednak :(

Tak przeglądam te wyniki i wydaje mi się, ze moje dziecko jest jakieś za duże :P każda aplikacja mówi, że powinien mieć do 200g, a on ma 265g to chyba duża różnica? Lekarka nie powiedziała na ip na jaki dzień go tam wyliczyła ale chyba klops mi rośnie :D
    Ah.. i nie chwaliłam się, że pępowina jest jednak trzynaczyniowa, a nie dwu :) dwu groziła niską wagą urodzeniową i możliwymi problemami z serduszkiem i układem nerwowym uff..

Paulina ile czeka się na wyniki crp? Myślałam, ze będą razem z morfologią dzisiaj, a tylko na wymaz poczekam do piątku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 12:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na crp czeka się 1 dzien. Wczoraj robiłam i dziś mam dzwonić. :)

Ma wymaz też mam czekać do końca tygodnia. :)

Moja mała ma za to duże stopy !! 3cm ! :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 13:23

Marta..a, tym_janek lubią tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany co się dzieje na tym forum, kolejny wątek prowadziła dziewczyna która ponoć dodaje zdjęcia z internetu.. co się dzieje z tym światem?
    To mnie tylko uświadamia w tym, żeby nie wstawiać swoich zdjęć nigdzie..

tym_janek, PLPaulina lubią tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U mnie na crp czeka się 1 dzien. Wczoraj robiłam i dziś mam dzwonić. :)

Ma wymaz też mam czekać do końca tygodnia. :)

Moja mała ma za to duże stopy !! 3cm ! :O

I jak tam CRP?

3 cm! To tyle pewnie mój maluch będzie miał w całości teraz ;)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Mąż chce Filipa ale ja nie bo już jeden w rodzinie jest.

Mam zwolnienie do 29.03 i też lekarz zlecił mi zrobić crp zobaczymy co wyjdzie :)

A ty masz swoje preferencje dot. imienia? :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    I jak tam CRP?

3 cm! To tyle pewnie mój maluch będzie miał w całości teraz ;)

Niestety crp ponad normę. Jutro mam się zgłosić do ginekologa..

W sumie nie wiem od czego te crp takie duże.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakaś skamuflowana infekcja... Mocz pamiętam miałaś ok, a robiłaś wymaz z pochwy? W ciąży podobno często się zdarzają infekcje układu moczowego lub w pochwie o których kobieta nawet nie ma pojęcia, bo objawy równie dobrze można ciąży przypisać. Albo jakieś przeziębienie się przyplątało?
    Mąż mi mówił, że w 2 i 3 trymestrze crp może dojść do 20 tylko w wyniku ciąży, organizm trochę głupieje jak już dostaje produkty przemiany materii malucha przez sprawnie działające łożysko.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile masz to crp?

Ja dostałam wyniki strasznie późno.. crp <1,00 mg/l, w moczu tylko nieliczne bakterie (ostatnio lekarz mówił, że nieliczne mogą być bo zawsze coś jest) i NEUT podwyższone ale to doczytałam, że w ciąży rośnie. Czekam jeszcze na wyniki wymazu, ostatnio pierwszy wynik miałam na drugi dzień, a drugą część dopiero po tygodniu.

Mi się podoba Dawid i Kacper ale mąż nie jest do nich przekonany i uparcie pyta mi się jak tam Filip... już na niego nakrzyczałam wczoraj, że ma przestać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 08:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crp 18.
    Mocz prawidłowy
    Wymaz i posiew z pochwy - prawidłowy

Teraz biegnę do lekarza rodzinnego bo może mam ukrytą jakąś infekcje. Łagodne przeziębienie..
    Będę dziś umawiać się także do dentysty. :) :)

Marta..a, tym_janek lubią tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam crp nieco ponad 12 i kazał mi gin zaliczyć stomatologa.

Marta...a, jako, że ja jestem dwojga nazwisk to powiedziałam mojemu mężowi, że jak chce to może wybrać imiona, ale wtedy nazwisko będzie moje. A jak nazwisko jego to imiona moje :p w ramach przyzwoitości dałam mu prawo do 3x veto, jakby go jakieś imię bardzo bolało w uszy. Ale w zasadzie wybór przebiegł dość sprawnie i bezproblemowo :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy na pierwszej oficjalnej wizycie i Nasze Szczęście ma niecałe dwa centymetry i pięknie bije mu serduszko :) Nerwy były ogromne, ale wszystko póki co dobrze. Kolejna wizyta to już genetyczne w połowie kwietnia, wtedy chyba zejdę na zawał ze zdenerwowania :P

Mój Mąż mówi, że jak patrzy na mnie to widzi dziewczynkę :D Nie powiem, że nie, ale zbrzydłam odkąd jestem w ciąży - sama to widzę, a moja cera jest po prostu okropna :P I jeśli by miała być dziewczynka to podoba mi się ostatnio Pola :) Ale najważniejsze to i tak, by było zdrowe. Czy dziewczynka, czy chłopiec i tak już je kocham najmocniej w świecie :)

Marta..a, lollla7, darika, PLPaulina, Cukierniczka, tym_janek, Loczek2018 lubią tę wiadomość

zpbnroeqnmec200u.png
  • lollla7 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała misia super wiadomość :) tez moimi kolejnymi po pierwszym w 8tyg byly genetyczne... uuuczy to oczekiwanie cierpliwosci :D

Dziewczyny jakie cuda w lidlu od poniedzialku przyszlego z bio bawelny!

Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
    Czekamy na naszą królewnę :)
    ckaiskjodu7g6dj5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te zabobony babć to brzydko powiem : PIERDOŁY ! :)

Nam babcię i mamy ciągle mówiły, że ja kwitne w ciąży. I jeszcze kilka innych bzdur. Że na pewno chłopak.
    I co??? W brzuchu Hania. <3 :D :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 09:52

darika, tym_janek lubią tę wiadomość

• darika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_misia wrote:
    My wczoraj byliśmy na pierwszej oficjalnej wizycie i Nasze Szczęście ma niecałe dwa centymetry i pięknie bije mu serduszko :) Nerwy były ogromne, ale wszystko póki co dobrze. Kolejna wizyta to już genetyczne w połowie kwietnia, wtedy chyba zejdę na zawał ze zdenerwowania :P

Mój Mąż mówi, że jak patrzy na mnie to widzi dziewczynkę :D Nie powiem, że nie, ale zbrzydłam odkąd jestem w ciąży - sama to widzę, a moja cera jest po prostu okropna :P I jeśli by miała być dziewczynka to podoba mi się ostatnio Pola :) Ale najważniejsze to i tak, by było zdrowe. Czy dziewczynka, czy chłopiec i tak już je kocham najmocniej w świecie :)
    Zanim się obejrzysz a będzie już dzieciątko ważyło ponad 2 kg :-D. Ten czas leci niesamowicie szybko :-).
    A co "brzydniecia" i płci to nie jest wyznacznik :-). Mi każdy mówi, że to niemożliwe, że czekam na córkę, że wyladnialam w ciąży, itp. Także to nie reguła :-). A w I trymestrze też wyskoczyły mi krosty, które zniknęły wraz z wejściem w II trymestr i już się nie pojawiły :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ubranka to od 22.03 w Lidlu.

Marta..a lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotowalam dużo więc ciężko powiedzieć żebym "kwitnela" a chłopak;p

Paulina albo lolla macie link do gazetki może? :D edit. Znalazłam:D

Czekam już na polowkowe trzymajcie kciuki wchodzę o 10:30.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 10:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z aplikacji Lidla w telefonie. :D :D

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od: