X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż chce Filipa ale ja nie bo już jeden w rodzinie jest.

Mam zwolnienie do 29.03 i też lekarz zlecił mi zrobić crp zobaczymy co wyjdzie :)

tym_janek lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu kazał Ci zrobić crp ? Ma to coś wspólnego z bólem??

Ja dziś popołudniu mam wynik crp. :D

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CRP mowi o obecności infekcji w organizmie. A infekcje, jakieś zapalenie na przykład, może powodować ból.
    Mi wyszło za wysokie CRP, ale to przypuszczam, że w związku z cały czas niedoleczonymi zatokami. Zobaczymy co jutro lekarz powie.

Cukierniczka lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam też mocz, morfologię i wymaz. Z tego co zrozumiałam to chce wykluczyć infekcję związane z bakteriami i pęcherzem. Bo jak tam jest ok to ból był niegroźny :)
    A jak coś jest nie tak to trzeba leczyć. Dzisiaj jak leżę to raczej nie czuję żadnego bólu, coś tam delikatnie czuję ale to dzień jak co dzień.

Jak wyjdzie coś w moczu to mam zgłosić się do internisty żeby dał mi skierowanie na posiew z moczu. A jak nie to poczekać do następnej wizyty po prostu. Mam jeszcze w systemie skierowanie na mocz i morfologię żeby zrobić na świeżo przed następną wizytą.

Nie wiem dziewczyny co mam ze sobą zrobić. Chyba wolałabym być w pracy ale jak mam pójść i po 2-3 dniach znowu ma mnie coś zaboleć to wolę siedzieć w domu :( szkoda mi że koleżanki zostawiłam tak z dnia na dzień. Dobrze, że chociaż im wczoraj powiedziałam w pracy że coś jest nie tak i pojadę do lekarza. One niby liczyły się od grudnia jak powiedziałam o ciąży, że mogę zniknąć ale miałam nadzieję, że inaczej to będzie wyglądać jednak :(

Tak przeglądam te wyniki i wydaje mi się, ze moje dziecko jest jakieś za duże :P każda aplikacja mówi, że powinien mieć do 200g, a on ma 265g to chyba duża różnica? Lekarka nie powiedziała na ip na jaki dzień go tam wyliczyła ale chyba klops mi rośnie :D
    Ah.. i nie chwaliłam się, że pępowina jest jednak trzynaczyniowa, a nie dwu :) dwu groziła niską wagą urodzeniową i możliwymi problemami z serduszkiem i układem nerwowym uff..

Paulina ile czeka się na wyniki crp? Myślałam, ze będą razem z morfologią dzisiaj, a tylko na wymaz poczekam do piątku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 12:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na crp czeka się 1 dzien. Wczoraj robiłam i dziś mam dzwonić. :)

Ma wymaz też mam czekać do końca tygodnia. :)

Moja mała ma za to duże stopy !! 3cm ! :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 13:23

Marta..a, tym_janek lubią tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany co się dzieje na tym forum, kolejny wątek prowadziła dziewczyna która ponoć dodaje zdjęcia z internetu.. co się dzieje z tym światem?
    To mnie tylko uświadamia w tym, żeby nie wstawiać swoich zdjęć nigdzie..

tym_janek, PLPaulina lubią tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U mnie na crp czeka się 1 dzien. Wczoraj robiłam i dziś mam dzwonić. :)

Ma wymaz też mam czekać do końca tygodnia. :)

Moja mała ma za to duże stopy !! 3cm ! :O

I jak tam CRP?

3 cm! To tyle pewnie mój maluch będzie miał w całości teraz ;)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Mąż chce Filipa ale ja nie bo już jeden w rodzinie jest.

Mam zwolnienie do 29.03 i też lekarz zlecił mi zrobić crp zobaczymy co wyjdzie :)

A ty masz swoje preferencje dot. imienia? :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    I jak tam CRP?

3 cm! To tyle pewnie mój maluch będzie miał w całości teraz ;)

Niestety crp ponad normę. Jutro mam się zgłosić do ginekologa..

W sumie nie wiem od czego te crp takie duże.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakaś skamuflowana infekcja... Mocz pamiętam miałaś ok, a robiłaś wymaz z pochwy? W ciąży podobno często się zdarzają infekcje układu moczowego lub w pochwie o których kobieta nawet nie ma pojęcia, bo objawy równie dobrze można ciąży przypisać. Albo jakieś przeziębienie się przyplątało?
    Mąż mi mówił, że w 2 i 3 trymestrze crp może dojść do 20 tylko w wyniku ciąży, organizm trochę głupieje jak już dostaje produkty przemiany materii malucha przez sprawnie działające łożysko.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile masz to crp?

Ja dostałam wyniki strasznie późno.. crp <1,00 mg/l, w moczu tylko nieliczne bakterie (ostatnio lekarz mówił, że nieliczne mogą być bo zawsze coś jest) i NEUT podwyższone ale to doczytałam, że w ciąży rośnie. Czekam jeszcze na wyniki wymazu, ostatnio pierwszy wynik miałam na drugi dzień, a drugą część dopiero po tygodniu.

Mi się podoba Dawid i Kacper ale mąż nie jest do nich przekonany i uparcie pyta mi się jak tam Filip... już na niego nakrzyczałam wczoraj, że ma przestać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 08:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crp 18.
    Mocz prawidłowy
    Wymaz i posiew z pochwy - prawidłowy

Teraz biegnę do lekarza rodzinnego bo może mam ukrytą jakąś infekcje. Łagodne przeziębienie..
    Będę dziś umawiać się także do dentysty. :) :)

Marta..a, tym_janek lubią tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam crp nieco ponad 12 i kazał mi gin zaliczyć stomatologa.

Marta...a, jako, że ja jestem dwojga nazwisk to powiedziałam mojemu mężowi, że jak chce to może wybrać imiona, ale wtedy nazwisko będzie moje. A jak nazwisko jego to imiona moje :p w ramach przyzwoitości dałam mu prawo do 3x veto, jakby go jakieś imię bardzo bolało w uszy. Ale w zasadzie wybór przebiegł dość sprawnie i bezproblemowo :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy na pierwszej oficjalnej wizycie i Nasze Szczęście ma niecałe dwa centymetry i pięknie bije mu serduszko :) Nerwy były ogromne, ale wszystko póki co dobrze. Kolejna wizyta to już genetyczne w połowie kwietnia, wtedy chyba zejdę na zawał ze zdenerwowania :P

Mój Mąż mówi, że jak patrzy na mnie to widzi dziewczynkę :D Nie powiem, że nie, ale zbrzydłam odkąd jestem w ciąży - sama to widzę, a moja cera jest po prostu okropna :P I jeśli by miała być dziewczynka to podoba mi się ostatnio Pola :) Ale najważniejsze to i tak, by było zdrowe. Czy dziewczynka, czy chłopiec i tak już je kocham najmocniej w świecie :)

Marta..a, lollla7, darika, PLPaulina, Cukierniczka, tym_janek, Loczek2018 lubią tę wiadomość

zpbnroeqnmec200u.png
  • lollla7 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała misia super wiadomość :) tez moimi kolejnymi po pierwszym w 8tyg byly genetyczne... uuuczy to oczekiwanie cierpliwosci :D

Dziewczyny jakie cuda w lidlu od poniedzialku przyszlego z bio bawelny!

Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
    Czekamy na naszą królewnę :)
    ckaiskjodu7g6dj5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te zabobony babć to brzydko powiem : PIERDOŁY ! :)

Nam babcię i mamy ciągle mówiły, że ja kwitne w ciąży. I jeszcze kilka innych bzdur. Że na pewno chłopak.
    I co??? W brzuchu Hania. <3 :D :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 09:52

darika, tym_janek lubią tę wiadomość

• darika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_misia wrote:
    My wczoraj byliśmy na pierwszej oficjalnej wizycie i Nasze Szczęście ma niecałe dwa centymetry i pięknie bije mu serduszko :) Nerwy były ogromne, ale wszystko póki co dobrze. Kolejna wizyta to już genetyczne w połowie kwietnia, wtedy chyba zejdę na zawał ze zdenerwowania :P

Mój Mąż mówi, że jak patrzy na mnie to widzi dziewczynkę :D Nie powiem, że nie, ale zbrzydłam odkąd jestem w ciąży - sama to widzę, a moja cera jest po prostu okropna :P I jeśli by miała być dziewczynka to podoba mi się ostatnio Pola :) Ale najważniejsze to i tak, by było zdrowe. Czy dziewczynka, czy chłopiec i tak już je kocham najmocniej w świecie :)
    Zanim się obejrzysz a będzie już dzieciątko ważyło ponad 2 kg :-D. Ten czas leci niesamowicie szybko :-).
    A co "brzydniecia" i płci to nie jest wyznacznik :-). Mi każdy mówi, że to niemożliwe, że czekam na córkę, że wyladnialam w ciąży, itp. Także to nie reguła :-). A w I trymestrze też wyskoczyły mi krosty, które zniknęły wraz z wejściem w II trymestr i już się nie pojawiły :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ubranka to od 22.03 w Lidlu.

Marta..a lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotowalam dużo więc ciężko powiedzieć żebym "kwitnela" a chłopak;p

Paulina albo lolla macie link do gazetki może? :D edit. Znalazłam:D

Czekam już na polowkowe trzymajcie kciuki wchodzę o 10:30.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 10:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z aplikacji Lidla w telefonie. :D :D

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ