Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
Mąż chce Filipa ale ja nie bo już jeden w rodzinie jest.
Mam zwolnienie do 29.03 i też lekarz zlecił mi zrobić crp zobaczymy co wyjdzietym_janek lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
CRP mowi o obecności infekcji w organizmie. A infekcje, jakieś zapalenie na przykład, może powodować ból.
Mi wyszło za wysokie CRP, ale to przypuszczam, że w związku z cały czas niedoleczonymi zatokami. Zobaczymy co jutro lekarz powie.Cukierniczka lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Miałam też mocz, morfologię i wymaz. Z tego co zrozumiałam to chce wykluczyć infekcję związane z bakteriami i pęcherzem. Bo jak tam jest ok to ból był niegroźny
A jak coś jest nie tak to trzeba leczyć. Dzisiaj jak leżę to raczej nie czuję żadnego bólu, coś tam delikatnie czuję ale to dzień jak co dzień.
Jak wyjdzie coś w moczu to mam zgłosić się do internisty żeby dał mi skierowanie na posiew z moczu. A jak nie to poczekać do następnej wizyty po prostu. Mam jeszcze w systemie skierowanie na mocz i morfologię żeby zrobić na świeżo przed następną wizytą.
Nie wiem dziewczyny co mam ze sobą zrobić. Chyba wolałabym być w pracy ale jak mam pójść i po 2-3 dniach znowu ma mnie coś zaboleć to wolę siedzieć w domu szkoda mi że koleżanki zostawiłam tak z dnia na dzień. Dobrze, że chociaż im wczoraj powiedziałam w pracy że coś jest nie tak i pojadę do lekarza. One niby liczyły się od grudnia jak powiedziałam o ciąży, że mogę zniknąć ale miałam nadzieję, że inaczej to będzie wyglądać jednak
Tak przeglądam te wyniki i wydaje mi się, ze moje dziecko jest jakieś za duże każda aplikacja mówi, że powinien mieć do 200g, a on ma 265g to chyba duża różnica? Lekarka nie powiedziała na ip na jaki dzień go tam wyliczyła ale chyba klops mi rośnie
Ah.. i nie chwaliłam się, że pępowina jest jednak trzynaczyniowa, a nie dwu dwu groziła niską wagą urodzeniową i możliwymi problemami z serduszkiem i układem nerwowym uff..
Paulina ile czeka się na wyniki crp? Myślałam, ze będą razem z morfologią dzisiaj, a tylko na wymaz poczekam do piątku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 12:47
tym_janek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rany co się dzieje na tym forum, kolejny wątek prowadziła dziewczyna która ponoć dodaje zdjęcia z internetu.. co się dzieje z tym światem?
To mnie tylko uświadamia w tym, żeby nie wstawiać swoich zdjęć nigdzie..tym_janek, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:U mnie na crp czeka się 1 dzien. Wczoraj robiłam i dziś mam dzwonić.
Ma wymaz też mam czekać do końca tygodnia.
Moja mała ma za to duże stopy !! 3cm !
I jak tam CRP?
3 cm! To tyle pewnie mój maluch będzie miał w całości teraz👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny
-
Może jakaś skamuflowana infekcja... Mocz pamiętam miałaś ok, a robiłaś wymaz z pochwy? W ciąży podobno często się zdarzają infekcje układu moczowego lub w pochwie o których kobieta nawet nie ma pojęcia, bo objawy równie dobrze można ciąży przypisać. Albo jakieś przeziębienie się przyplątało?
Mąż mi mówił, że w 2 i 3 trymestrze crp może dojść do 20 tylko w wyniku ciąży, organizm trochę głupieje jak już dostaje produkty przemiany materii malucha przez sprawnie działające łożysko.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
A ile masz to crp?
Ja dostałam wyniki strasznie późno.. crp <1,00 mg/l, w moczu tylko nieliczne bakterie (ostatnio lekarz mówił, że nieliczne mogą być bo zawsze coś jest) i NEUT podwyższone ale to doczytałam, że w ciąży rośnie. Czekam jeszcze na wyniki wymazu, ostatnio pierwszy wynik miałam na drugi dzień, a drugą część dopiero po tygodniu.
Mi się podoba Dawid i Kacper ale mąż nie jest do nich przekonany i uparcie pyta mi się jak tam Filip... już na niego nakrzyczałam wczoraj, że ma przestać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 08:26
-
nick nieaktualny
-
Ja mam crp nieco ponad 12 i kazał mi gin zaliczyć stomatologa.
Marta...a, jako, że ja jestem dwojga nazwisk to powiedziałam mojemu mężowi, że jak chce to może wybrać imiona, ale wtedy nazwisko będzie moje. A jak nazwisko jego to imiona moje :p w ramach przyzwoitości dałam mu prawo do 3x veto, jakby go jakieś imię bardzo bolało w uszy. Ale w zasadzie wybór przebiegł dość sprawnie i bezproblemowo👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
My wczoraj byliśmy na pierwszej oficjalnej wizycie i Nasze Szczęście ma niecałe dwa centymetry i pięknie bije mu serduszko Nerwy były ogromne, ale wszystko póki co dobrze. Kolejna wizyta to już genetyczne w połowie kwietnia, wtedy chyba zejdę na zawał ze zdenerwowania
Mój Mąż mówi, że jak patrzy na mnie to widzi dziewczynkę Nie powiem, że nie, ale zbrzydłam odkąd jestem w ciąży - sama to widzę, a moja cera jest po prostu okropna I jeśli by miała być dziewczynka to podoba mi się ostatnio Pola Ale najważniejsze to i tak, by było zdrowe. Czy dziewczynka, czy chłopiec i tak już je kocham najmocniej w świecieMarta..a, lollla7, darika, PLPaulina, Cukierniczka, tym_janek, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Mała misia super wiadomość tez moimi kolejnymi po pierwszym w 8tyg byly genetyczne... uuuczy to oczekiwanie cierpliwosci
Dziewczyny jakie cuda w lidlu od poniedzialku przyszlego z bio bawelny!Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
Czekamy na naszą królewnę
-
nick nieaktualnyTe zabobony babć to brzydko powiem : PIERDOŁY !
Nam babcię i mamy ciągle mówiły, że ja kwitne w ciąży. I jeszcze kilka innych bzdur. Że na pewno chłopak.
I co??? W brzuchu Hania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 09:52
darika, tym_janek lubią tę wiadomość
-
mala_misia wrote:My wczoraj byliśmy na pierwszej oficjalnej wizycie i Nasze Szczęście ma niecałe dwa centymetry i pięknie bije mu serduszko Nerwy były ogromne, ale wszystko póki co dobrze. Kolejna wizyta to już genetyczne w połowie kwietnia, wtedy chyba zejdę na zawał ze zdenerwowania
Mój Mąż mówi, że jak patrzy na mnie to widzi dziewczynkę Nie powiem, że nie, ale zbrzydłam odkąd jestem w ciąży - sama to widzę, a moja cera jest po prostu okropna I jeśli by miała być dziewczynka to podoba mi się ostatnio Pola Ale najważniejsze to i tak, by było zdrowe. Czy dziewczynka, czy chłopiec i tak już je kocham najmocniej w świecie
A co "brzydniecia" i płci to nie jest wyznacznik . Mi każdy mówi, że to niemożliwe, że czekam na córkę, że wyladnialam w ciąży, itp. Także to nie reguła . A w I trymestrze też wyskoczyły mi krosty, które zniknęły wraz z wejściem w II trymestr i już się nie pojawiły .29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
Ja wymiotowalam dużo więc ciężko powiedzieć żebym "kwitnela" a chłopak;p
Paulina albo lolla macie link do gazetki może? edit. Znalazłam:D
Czekam już na polowkowe trzymajcie kciuki wchodzę o 10:30.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 10:03
tym_janek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny