Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Ale miałam dzisiaj sen..
Byłam na usg. I na dużym ekranie widziałam narządy płciowe- wskazujące na dziewczynkę..
W poniedziałek okaże się czy to co mi się śniło to prawda.. Z mężem liczymy na chłopaka.
Trzymam kciuki:) u mnie mąż też liczy na drugiego chłopaka ale mi przeczucie i wstępna ocena na usg, że dziewczynka będzie z synkiem szybko urósł mi brzuszek i mocno do przodu a teraz gdybym nie powiedziała to by się nikt nie zorientował -
jestem dziś po badaniu genetycznym, powiem jedno WOOOOOW z dzidziusiem wszystko super, badal mnie doktor prawie godzinę bo maleństwo było takie ruchliwe, caly czas mam przed oczami jak ucieka leżalam tam i łzy mi same leciały z oczu Doktor powiedział że na 95% dziewczynka
Loczek2018, PLPaulina, tym_janek, darika, Marta..a, Olgencja lubią tę wiadomość
Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
Czekamy na naszą królewnę
-
tym_janek wrote:W sumie mam cały czas niedoleczone zatoki, to jeżeli CRP wychodzi też przy tego typu infekcjach to chyba zagadka rozwiązana
tym_janek lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Alicja smiesznie bo bylismy z mezem tak zestresowani, 80% ludzi mowilo nam ze bedzie chlopak na pewno, a my co będzie to będzie nic „nie wolimy bardziej” a tu mąż do mnie przed samiuśkim badaniem ze w pracy jego koledzy mają samych chłopaków a tak naprwde on by chciał córe no to ma
darika, tym_janek, PLPaulina lubią tę wiadomość
Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
Czekamy na naszą królewnę
-
nick nieaktualnyJa jutro wizyta o 9 rano. Zaczynam swirowac trochę. najgorszy zawsze jest ten dzień przed wizytą.
Dziś piękna pogoda. Więc zajmę się czymś by czas szybko zleciał.
Wczoraj odebrałam wyniki. Pierwszy raz mocz mam idealny, wręcz książkowy..
Trochę morfologia pozostawia wiele do życzenia.
Obniżony mam poziom erytrocytow i hematokryt..
A podwyższone leukocyty. Hmm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 10:24
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Mi lekarz mówił, że normy dla morfologii w ciąży są trochę inne niż dla ogółu, więc mam się zupełnie nie martwić tym jak czegoś będzie za dużo, a czegoś innego za mało, tylko mam przyjść z wynikami i on mi powie czy jest ok czy nie, a jak nie to co robimy. Także tobie też radzę spokój Pójdziesz do lekarza i pewnie okaże się, że te wyniki, biorąc poprawkę na ciążę, są całkiem prawidłowe
Daj znać koniecznie po wizycie To już będzie połówkowe czy jeszcze nie?👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny
-
tak jak tym_janek pisze, w ciąży morfologia może wychodzić z widełek, jak trochę masz ponad/poniżej normy nie ma co się stresować Mi też od początku ciąży coś odbiega od normy a lekarz mówi, że wszystko ok.
Trzymam kciuki za wizytę jutrzejszą, ja mam w czwartek już połówkowe. Nie widziałam małego od 2.02 i już się stresuję. Wizytę u lekarza prowadzącego mam 29.03 ale tam nie mam usg.
Dzisiaj pobolewają mnie pachwiny, doczytałam, że to przez rozluźnione stawy w ciąży. Zastanawiam się tylko czy przez to nie powinnam pójść na zwolnienie, żeby jednak nie siedzieć 8h dziennie Nie jest to mocny ból tylko taki ewidentnie przemęczonych mięśni... a nic za bardzo dzisiaj nie robiła oprócz krótkiego spacerutym_janek lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Z tego co się orientuję to nie tyle stawy co same więzadła i ścięgna się rozluźniają i rozciągają, co zasadniczo boli. Paradoksalnie, im więcej się ruszasz (czyli np. po spacerze) tym bardziej będzie boleć, bo proces postępuje szybciej. Ale zasadniczo to dobrze, im bardziej się rozciągną tym szybciej i bardziej bezproblemowo powinien przebiegać poród. O to zwolnienie spytaj lekarza, jak czujesz potrzebę, ale zasadniczo to czy będziesz siedzieć, czy leżeć, czy stać nie wpłynie znacząco na kwestię bólu w pachwinach, na to może wpłynąć tylko to czy będziesz chodzić i ćwiczyć czy raczej nie. Teoretycznie kodeks pracy, jak pracujesz przy monitorze/ekranie, zapewnia ci przerwę 10 min na to aby rozprostować nogi, na każde 50 min siedzenia. Tak przynajmniej mi coś świta z tyłu głowy (do sprawdzenia )👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Tak to 10 min wiem chodzę sobie po biurze ale to nadal brak możliwość żeby się jakoś wygodniej położyć.
Jak wstałam rano to bola jeszcze bardziej jakbym wczoraj z 10km a może wiecej przeszła.. na wakacjach mnie tak kiedyś bolało jak faktycznie pokonywalismy ba5dzo duze odległość pieszo6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
Paulina super może byłaś lekko przeziębiona ale w ciąży się i tak nie ma siły to się chyba tak choroby lekkiej nie odczuwa.
Coś mnie boli podbrzusze też, nie wiem czy po pracy nie pojadę na ip z mężem. Trochę się zaczęłam martwic.6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
Jestem po, byłam na ip. Wszystko ok ale dostałam zapobiegawczo luteine 2x dziennie. Mam się zgłosić do swojego lekarza po zwolnienie żeby odpoczywać bo jak boli to nie mam chodzić do pracy. I zrobić badanie moczu żeby jeszcze wykluczyć infekcje tam.
Szyjke mam 5,2 cm ponoć bardzo długa. Na pewno chłopak i ma 265g.tym_janek, Olgencja lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyMy dzisiaj z mężem pojechaliśmy oglądać wózki..
Byłam pewna że chcemy bebetto..
Ale pan pokazał nam Aero tutis..fajny zgrabny. Lżejszy. Zwrotny..
I ponoć amortyzacja lepsza.
I wózek nie buja się bez sensu jak huśtawka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 19:24
-
Ładny ten wózek ale ma obicie do spodu gondoli, da się ściągnąć do mycia? Jest droższy od bebetto też widzę. Ja wybrałam bebetto breso Premium z czarną skórką kosztuje niecałe 2500
Nie wiem jaka powinna być szyjka, a no i wreszcie ktoś mi czarno na białym napisał że mam łożysko na przedniej ścianie więc dlatego nie czuję ruchów6cs: 08.2018 - synek