Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
tym_janek wrote:A my mieliśmy się przeprowadzać w październiku, a tu taki psikus, że na październik termin... Więc albo będziemy się przeprowadzać na 2-3 tygodnie przed porodem, albo dopiero po, albo mąż będzie walczył jak ja już będę w szpitalu. Zobaczymy
OO, widzę że nie tylko ja mam taki dylemat My stwierdziliśmy właśnie, że zobaczymy jak to Nam pójdzie wszystko z wykończeniem i odbiorami i jeśli się uda to wprowadzimy się przed, a jak nie to na pewno po porodzie pojadę już do naszego domu prostotym_janek lubi tę wiadomość
-
Witam się z wami w 6 miesiącu!
Przyszedł do mnie śpiworek grobag, mam wrażenie, że jest strasznie duży jak porównuję z najmniejszymi bodziakami jakie mam
Postanowiłam, że skoro to już 6 miesiąc to nie ma sensu wracać do pracy, więc będę już odpoczywać i kompletować wyprawkę
Na szczęście mi przeprowadzka szykuje się dopiero za 2 lata, więc może się mi trafi kolejna ciąża wtedy albo przynajmniej starania ale chyba starałabym się przenieść przed porodem żeby móc się zadomowić, sprawdzić czy wszystko działa itp. czy może coś trzeba na szybko poprawić, po porodzie już będzie ciężko od razu coś robićPaula222 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
grobag 1 tog 0-6msc, wzór to ten circus bo czekamy na chłopca i wydawał mi się najładniejszy
o ten:
https://image.ceneostatic.pl/data/products/26188214/i-gro-company-spiworek-grobag-sleepy-circus-0-6-miesiecy-grubosc-2-5-aaa2477.jpg
Aha i ten termometr to jest taki na tekturce paskowy, coś takiego https://www.clarias.pl/images/thumbnails/AQUA_NOVA/zlogo/Termometr%20LCD%20paskowy%20naklejany%20samoprzylepny.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:49
PLPaulina lubi tę wiadomość
-
tym_janek wrote:No jak spiworrk ma byc do 6 mc, to nie dziwie sie, ze przy najmniejszym spiochu wydaje sie wielki. Dzieci bardzo szybko rosna w ciagu pierwszego roku zycia. Taki polroczniak jest x2 wiekszy od noworodka
Ale ma na szczęście zapięcia takie, że ten otwór na rączki jet na początku mniejszy, później się je rozpina jak maluch rośnie Oby młody chciał w nim spać
Jak będzie korzystał to dokupię drugi, w razie jakiegoś nocnego wypadku ale przy tej cenie chcę wiedzieć, że nie będę musiała go schować do szafy albo odsprzedaćtym_janek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie uwierzycie
Ja która do 16tc wymiotowałam, która nie przepada za słodyczami (chociaż nie ukrywam mentosy owocowe mi teraz bardzo smakują) dostałam zalecenie diety! Waga podskoczyła o 4kg od ostatniej wizyty i lekarz powiedział, że to za dużo Co prawda te 4kg to są te 4 które mam na plus od wagi wyjściowej, co nie zmienia faktu, że przyrosły wg. lekarza za szybko i mam nie jeść słodyczy
Na szczęście mam zielone światło do ćwiczeń, więc po świętach biorę się za Lewandowską i spacery. Zwolnienie już miesięczne, odstawiam luteine, mam zabrać jeszcze po 1 przez 3-4 dni i już więcej nie brać. No i muszę zrobić obciążenie glukozą przed następną wizytą
Podjechałam do pracy spakować swoje biurko i schować karton z rzeczami do archiwum, będzie tam na mnie czekał ponad rok
tym_janek a w jakiś szczególny sposób? Ja kupiłam malutkie białe body takie na 50 i daliśmy im w prezencie na gwiazdkęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 13:35
-
nick nieaktualnyChyba sobie żartujesz???
Dziwnego masz lekarza. Żeby +4kg w połowie ciąży to było za dużo???!!
jestem na takim etapie jak Ty, mam na plusie około 6.5kg.
Jestem na diecie.
Lekarze powiedziai że waga jest ok jak na ten tydzień. (Zarówno diabetolog + ginekolog)
Według zaleceń lekarzy w II trymestrze powinno się przybrac około 6-8kg
A ja czekam i będę 09.04 pytać czy mogę dostać zielone światło na basen !
Trochę mnie spacery już nudzą.. Ale znam już wszystkie trasy w okolicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 13:51
-
To ja na razie mam 6 kg ale na minusie. Potem jak się liczy przyrost wagi to względem wyjściowej czy tej po 1 trymestrze, jak się chudło na początku?
Dajemy im fotkę USG w kopercie. Ale zupełnie nic się nie spodziewają, bo my w ramach kampanii aby przestali nas wypytywać, twardo mowilismy, ze nie chcemy dzieci i jak nam sie rodzina powiększy to tylko o 3 kota. Więc wszyscy będą w ciężkim szoku pewnie👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Na tym etapie ok ale chodziło mu, że te 4 kg w miesiąc przybrałam
Od wyjściowej, ja na początku ważyłam 52,8, potem schudłam do 50kg, a teraz mam 56,6 A jeszcze na ostatniej wizycie 26.02 miałam 52.6.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 13:57
-
nick nieaktualny
-
Moja gin od zawsze twierdziła, że wagę na czas ciąży odstawiamy w kąt. Bo nie ma, co porównywać kobiet. Jedna przytyje 30 kg, a inna 5 kg. Dużo maja tutaj do gadania geny. Ważne, że dziecko zdrowo rośnie, wszystko z ciąża ok i wyniki dobre.
Ja, od kiedy przeszły mi mdłości, zjadłam dużo słodyczy i ogólnie wszystko na co mam ochotę. Przytyłam 10 kg. Do tego zero ćwiczen, mało spacerów, dużo leżenia. Mam koleżankę, która była normalnie aktywna w ciąży, dużo nie jadła a przytyła ponad 20 kg. Nie ma reguły .29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyWłaśnie nie ma reguły..
Choć nie ukrywam, że waga mniej mnie obchodzi jak to że czuje się bez ruchu bardziej ociezala..
Ale mam nadzieję, że na kolejnej wizycie dostanę pozwolenie już na jakieś sporty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 23:16
-
Marta..a zazdroszczę 6 miesiąca No i mało przybrałaś Jaką dietę Obserwuj jak dalej to będzie wyglądać, no ale bez przesady hehe
PLPaulina jakie sporty planujesz ? Ja w poprzednich ciążach od 2 trymestru regularnie jeździłam na orbitreku. W pierwszej ciąży dochodziło to tego że jeździłam przed porodem 50 min 4-5 x w tyg, tak kondycja mi się wyrobiła -
Ooo, orbitrek to moja zimowa miłość. Dopóki nie zrobiło się w tamtym roku ciepło i nie zaczęłam biegać na siłownię to maltretowalam orbitreka dzień w dzień . Potem w ruch poszło bieganie, a potem rower . Niestety w ciąży dostałam zakaz od samego początku . Ale będę nadrabiać po porodzie .29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marcepanka trzymam kciuki, żeby jazda była bezproblemowa! Na pewno wasze święta będą przepiękne .
Marcepanka lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Paula czym jest mój szósty miesiąc przy Twojej już dwójce dzieci i trzecim w drodze
Ja mam święta u teściów... i pierwszy raz po ponad miesiącu zwymiotowalam. Nagle mi się po kolacji zrobiło gorąco, słabo i biegiem do kibelka.. momentalnie ulga. O co chodzi? Nie wiem czy za dużo zjadłam czy jak?Paula222 lubi tę wiadomość