X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medela Mini Electric - Elektryczny :) U mnie na razie 2 razy posłużył i działa dalej. No i skuteczny jest, chociaż dość głośny :P

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Ja chce sie doedukowac w temacie kp bo slyszalam, ze po cc to czasem z tym bywa trudno na poczatku, wiec chce sie przygotowac na taka ewentualnosc ;)
    Ja mam idyllistyczna wizje, ze maluch 3 pierwsze lata spedzi w domu. Jak wyjdzie w praniu to zobaczymy ;)

Ja jestem po cc, a pokarm leciał mi już z cyców od 34 tc. No u mnie z mleczkiem problemu nie było.

tym_janek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 a jak długo karmiłaś?

Kiedy dzieciaki nie wołały o cyca co godzinę? lub nawet co 30 min? :P

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka ja krótko karmiłam 4-5 miesięcy. Jakoś pokarm mi zanikał :/ I w jednym i w drugim przypadku tak samo. Podejrzewam , że teraz będzie identycznie, może taka moja natura ;) Najgorzej w nocy :P Budziłam się z cyckiem na wierzchu, albo budziło mnie ,, łapanie'' za cycka hehe

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, ze jezeli chodzi o ciuszki, to kupowalabym tylko te body rozpinane na boku, nie kupowalabym sweterkow zakladanych przez glowe (tylko rozpinane), w ogole nie kupowalabym tiszertow. Za to kupilabym wiecej pajacyków. Poki co zestaw: dlugie body, na to pajac i na to spodenki, sprawdza sie najlepiej.

A jeszcze co do wagi - w dniu porodu ważyłam 91 kg, przytyłam rowniutkie 20 kg. Od kilku dni waga stoi na 77. Te 14 kg spadło samo (mimo, ze nie karmie piersia), ale juz teraz nie bedzie tak lekko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 18:12

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jakoś sobie wyobrażałam, że to raczej będą body + pajac, albo body+spodenki/półśpiochy i skarpetki. A tu spodenki jeszcze na pajaca?

Na razie skupiam się na body, pajacach i spodenkach, więc jakoś to będzie. Ale mam głównie body przez główkę zakładane, dwa z h&m mam zapinane z boku to tam jest tyle tych zatrzasków, że ciężko mi je bez dziecka pozapinać, a co dopiero na nim :D

Chociaż dzisiaj mi się śniło, że mały był z nami i byliśmy na spacerze, miał pajaca i widziałam, że mu za ciepło ale nie mogłam nic zrobić bo strasznie wiało i musiałam go osłonić od tego wiatru.. i on mi się pocił w tym wózku a ja nie mogłam go ruszyć żeby go nie przewiało i jeszcze przykryć zamiast rozebrać.. brr... a później w domu jak go chwyciłam to miałam wrażenie, że go połamię rękami jak go podnosiłam taki delikatny był.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najbardziej się sprawdzają body + polspiochy. W sumie pajace/kaftaniki / koszulki praktycznie nie były potrzebne ale ja rodziłam na lato praktycznie ;)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ubieranie dziecka adekwatnie do pogody troche przeraza, bo sama sie nie potrafie czesto ubrać... albo mi goraco albo za zimno, nigdy w sam raz, a do tego jak ja idę w swetrze zgrzytając zębami, to mój mąż w krótkim rękawku cały zadowolony... potrzebna mi chyba ścìąga - tyle stopni=tak ubierz dziecko

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Mnie ubieranie dziecka adekwatnie do pogody troche przeraza, bo sama sie nie potrafie czesto ubrać... albo mi goraco albo za zimno, nigdy w sam raz, a do tego jak ja idę w swetrze zgrzytając zębami, to mój mąż w krótkim rękawku cały zadowolony... potrzebna mi chyba ścìąga - tyle stopni=tak ubierz dziecko

Mnie tak samo. Nie ogarniam tego ubierania. :D

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak podzieliłam się z mężem faktem, że ubieranie naszego przyszłego dziecka to będzie coś co mnie przerasta to mi powiedział "Pamiętaj, że przegrzanie jest gorsze dla dziecka niż wyziębienie. Ubieraj ją/go tak jak ja jestem ubrany + 1 warstwa i będzie ok" Powiedziałam mu, że ma mi w takim razie codziennie pisać jak jest ubrany (bo on wychodzi do pracy jak ja jeszcze śpię, więc go rano nie widzę) :D

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Jak podzieliłam się z mężem faktem, że ubieranie naszego przyszłego dziecka to będzie coś co mnie przerasta to mi powiedział "Pamiętaj, że przegrzanie jest gorsze dla dziecka niż wyziębienie. Ubieraj ją/go tak jak ja jestem ubrany + 1 warstwa i będzie ok" Powiedziałam mu, że ma mi w takim razie codziennie pisać jak jest ubrany (bo on wychodzi do pracy jak ja jeszcze śpię, więc go rano nie widzę) :D
    Obawiam się, że jak już będzie dziecko to istnieje możliwość, że już nie będziesz spała jak mąż będzie wychodził do pracy :P

Marta..a, PLPaulina lubią tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka w punkt!

Na karku się sprawdza u dzieci czy nie są przegrzane z tego co kojarzę?

Ja planuję kupić śpiworek grobag i oni mają chociaż instrukcję ubierania do snu :D
    https://static4.scandinavianbaby.pl/pol_pl_Gro-Company-Spiworek-Grobag-Anorak-Trundling-Tractors-grubosc-2-5-tog-6-18-m-cy-2982_7.jpg

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę jeszcze nieśmiało, ale dołączam do Was :-)

Marta..a, darika, PLPaulina, Paula222 lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też te śpiworki grobag wpadły mi w oko. :)

Ale i tak nie ogarniam tej tabelki. :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 10:25

• karakorum Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyznaje poki co zasade dwie warstwy na nozki i dwie na łapki.
    Na karku sprawdza sie, czy sie nie przegrzewa, a dotykając klatki piersiowej mozna wyczuc, czy nie jest wychlodzone.

Marta..a, PLPaulina, agniecha2101 lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Też te śpiworki grobag wpadły mi w oko. :)

Ale i tak nie ogarniam tej tabelki. :O

z lewej strony masz temperaturę w pomieszczeniu, a z góry rodzaj śpiworka.
    Ja planuję kupić 1 tog bo będziemy rodzić w sierpniu, więc prawdopodobnie może być jeszcze ciepło. A później i tak w domu raczej utrzymuje się to 20 stopni nawet zimą.

I tak przykładowo jak masz 1 tog jak ja chcę i 21 stopni to na noc ubierasz dziecko w body z długim rękawem, przy 20 ubrałabym cienkiego pajaca zamiast body+bluzeczka :)

Karakorum ale to na dwór czy w domu też? Jaką masz teraz temperaturę? Ja mieszkam w bloku i raczej mamy grzejniki cały czas włączone z termostatem na 2 (skala do 6), nie mam termometru ale temperatura wydaje mi się, że jest względnie stała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu ja mam cały rok 22°. Lubię cieplo. :D

• karakorum Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W calym domu 21, z wylaczeniem sypialni (mala spi z nami), tam mamy 19.
    Na dwor zakladam jej do tego zestawu sweterek, skarpetki no i na to zimowy kombinezon.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:
    Obawiam się, że jak już będzie dziecko to istnieje możliwość, że już nie będziesz spała jak mąż będzie wychodził do pracy :P

Cholera, masz racje... Za kazdym razem jak sobie uswiadamian nadchodzacy deficyt snu to sie zaczynam zastanawiac "I ty na prawde sama tego chcialas?" :p No nic, jakos damy rade :) Dziś widziałam znów malucha, pierwszy raz przez brzuch. Spal sobie przytulony do sciany macicy. Kosmowa jest z tylu calkiem, wiec fajnie, bo ruchy bedzie wyraznie czuc jak sie pojawia. Martwimnie tylko,ze maluch slabo rosnie. Juz na starcie byl 4 dni mlodszy niz z OM i ok, pozna implantacja, wedlug nowego wieku potem 3 kolejne usg sie zgadzaly. Dzis powinien byc 10+3, a wyszlo 10+1, wiec troche sie martwie, ze maluch za wolno rosnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 22:48

Cukierniczka lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek 2-3 dni nic nie znaczą, my dopiero w 13 tygodniu nadrobiliśmy :)
    ten termin jest podawany na podstawie crl a to są milimetry, które lekarz z ręki zaznacza :)

Na połówkowych rano byliśmy idealnie w terminie, a po 2 godzinach inny lekarz już zmierzył nas na 2 dni wprzód :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 23:09

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ