X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi podobają się najbardziej Stokke Xplory i Anex Cross, ale chyba ze względu na fundusze wezmę tego drugiego :D Chyba, że spodoba Nam się jeszcze inny do tego czasu, ale to zadecydujemy po przymiarkach w sklepie :P

Zresztą do tego czasu to jeszcze i jeszcze.. Póki co to wariuję, czy na pewno wszystko jest ok i czy będzie ok. ;)

lollla7 lubi tę wiadomość

zpbnroeqnmec200u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariować bedziemy caly czas. :D

lollla7, tym_janek lubią tę wiadomość

• lollla7 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak... mała misia ja dowiadując się w 3 tygodniu patrzyłam na Martę i Paulinę i powtarzałam, ale super one już są w 8 tyg,napewno się tak już nie stresują,a tu niezależnie od tego czy był 3 czy jest 12, obawy nadal są i będą już do końca życia ;)

ja dziś zaczynam 12 tydzień! W kolejny piątek chyba na świętowanie 1 trymestru otworzę piccollo :D

Przyjrzę się Waszym wózkom, ja mieszkam na obrzeżach, za domem mam las i ścieżki zdrowia, do centrum miasta 2 km, wiec jeśli spacery to w naturę bardziej niż do miasta :)

mala_misia, tym_janek lubią tę wiadomość

Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
    Czekamy na naszą królewnę :)
    ckaiskjodu7g6dj5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie szukam na obrzeża. :) :)

Teraz wuzyte u gin mam dopiero 12.03. W sumie to wyjdzie ponad miesiąc bez wizyty i trochę się denerwuje że nic nie wiem. Że dawno maleństwa nie widziałam. :(

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No domyślam się właśnie, więc staram się sobie powtarzać, by być spokojną mimo wszystko i cieszyć się tym stanem, choć bywają kryzysy :P Wtedy uciskam piersi, czy nadal bolą i są nabrzmiałe, by upewnić się, że wszystko jest ok :D

Póki co odliczam do końca 1 trymestru, zobaczymy jak dalej będzie :)

lollla7 lubi tę wiadomość

zpbnroeqnmec200u.png
  • lollla7 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina jestem w tej samej sytuacji, uczę się cierpliwości, bo najlepiej to co tydzień chodziłabym na usg zeby zobaczyć że wszystko ok :D ostatnie i zarazem pierwsze usg miałam w 8tyg, teraz kolejne 9 marca genetyczne :)

ckaiskjodu7g6dj5.png
  • mala_misia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollla7 wrote:
    Paulina jestem w tej samej sytuacji, uczę się cierpliwości, bo najlepiej to co tydzień chodziłabym na usg zeby zobaczyć że wszystko ok :D ostatnie i zarazem pierwsze usg miałam w 8tyg, teraz kolejne 9 marca genetyczne :)

Jezu, też tak mam :D co tydzień dla sprawdzenia, jaki spokojniejszy byłby człowiek :D a tu trzeba czekać do 14.03 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 13:03

zpbnroeqnmec200u.png
  • lollla7 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby codziennie można było podejrzeć też bym się pisała na to hihi.
    A myślałam że moja cierpliwość została wytrenowana przez aliexpress, jednak nie :P

Cukierniczka, agniecha2101 lubią tę wiadomość

ckaiskjodu7g6dj5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej! To może i ja się przywitam, bo rocznik 91 nie jest mi obcy xD haha
    Z tym, że ja już jestem na końcówce, która wlecze się niesamowicie! Pierwsze dziecko, pierwsza ciąża.

Co do wózków, my zdecydowaliśmy się na firmę Bebetto. A USG co tydzień nie byłoby głupim pomysłem, jednak wydawać na wizytę 150 zł nieźle by uszczupliło konto. ^^

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy. :D faktycznie końcówka u Ciebie. :) jak ogólnie ciąża przebiega ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie to ciąża jest dla mnie łaskawa. Nie miałam mdłości, ani wymiotów, do tej pory nie wiem co to zgaga. :) Jest super, gdyby nie fakt, że 9 miesiąc jest ciężki do przetrwania :P każdy tak mówił, ale jakoś nie wierzyłam.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym pracowała na etat to dziś by mnie zwolnili... Usiadłam do biurka o 11 i nie wiem kiedy, ale na pewno jeszcze przed 12 zasnęłam na siedząco. Obudził mnie mąż jak wrócił z pracy o 18... Wy też byłyście tak strasznie senne na początku ciąży? Ja jestem wykończona i jak sama się nie położę to po prostu odpadam, jakbym traciła przytomność i śpię aż jak mnie jakiś hałas czy osoba nie obudzi :/

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodziłam z pracy. Jadłam i szłam spać. A mąż mnie potem z wielkim trudem budził bym się wykapala.. I znowu potem spać..

W pracy byłam po 2h tak zmęczona że ledwo chodziłam. :(
    Mam dość daleko do pracy, jadę ponad godzinę autem. I pary razy ki się zdarzyło że ledwo za kierownicą siedziałam..

Teraz jest ciut lepiej. Ale mam zadyszkę jak 2 schodki przejdę. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 05:27

• darika Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, zmęczenie na początku ciąży dało mi w kość. Ciągle spałam. A dopóki pracowałam to chodziłam jak zombie. Dzień nie mógł dla mnie istnieć bez drzemki, ewentualnie kilku drzemek w ciągu dnia. Pociesze was, że faktycznie w II trymestrze przeszło i byłam żywa i miałam mnóstwo energii. Niestety teraz to wróciło i znów zawsze po południu robię sobie drzemke a energia gdzieś przepadla, do tego doszły inne dolegliwości typu zgaga, bóle bioder, kręgosłupa, spojenia i do południa najchętniej lezalabym w łóżku :-P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 06:24

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybrałam Mutsy Evo. Najbardziej mi się podobał. Strasznie podobają mi się Stokke, ale cena niestety odstrasza.

Dziewczyny, za 5 dni widzę się z moją dzidzią!

tym_janek, Marta..a lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Top_Gun Nowa

Wysłany: 24 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam za bardzo wiedzy w tym obszarze tematycznym... Dlatego też nie bardzo będę w stanie tutaj pomóc...

Kochać kogoś, to przede wszystkim pozwalać mu na to, żeby był, jaki jest.
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, czyli to straszne zmęczenie i senność mija przynajmniej na chwile w 2 trymestrze. Jest dla mnie nadzieja :D

Teraz mnie dopadlo jeszcze jakieś przeziębienie, aby nie było za łatwo i walczę babcinymi sposobami.

Ale powiem Wam, że te starania mi chyba były potrzebne. Jakbym zaszła w ciąże od razu to by mnie to strasznie irytowało, że się czuję tak a nie inaczej i bym pewnie marudziła strasznie. A przez to, że trzeba było czekać i walczyć o tą ciążę to mam jakiś taki dystans do tego. Może nie czuję się super, ale wiem, że to minie i warto.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze nie minęło. Czuje się lepiej a to tylko dlatego że jestem na L4. :D

Zmęczenie minie jak dziecko będzie miało gdzieś z 15 lat. :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 13:36

tym_janek, Cukierniczka lubią tę wiadomość

• darika Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, jak mnie brało przeziębienie w ciąży to robiłam sobie magiczna miksture :-D, a mianowicie - około 10 plasterkow imbiru zagotowywalam w około 1l wody, wlewalam do szklanki, jak trochę ostyglo dodałam plaster cytryny, łyżkę miodu i kilka łyżeczek soku malin własnej roboty. Piłam 3 razy dziennie. Do tego syrop z cebuli łyżkę 4 x dziennie i syrop prenalen. A jak bolało gardło to tabletki prenalen. I przeziębienie trwało zawsze max 3 dni ;-). A zdazylo mi się ze 3 czy 4 razy w ciąży :-).

tym_janek lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :) witamy sie z Synkiem w 3 trymestrze ;) Pozdrawiam Rowiesniczki ;)

tym_janek lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ