Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety nie .
Dzisiaj była u nas polozna prywatna. I oprócz tego, że dowiedziałam się masę nowych rzeczy to optymalna temp w pokoju dla dziecka to 18-21 stopni i dziecko ma leżeć w samych bodziakach, skarpetach, przykryte lekkim kocykiem albo pieluszka. Na spacery albo jedna warstwa więcej niż my albo przykryć tylko i bez czapeczki jak ciepło chyba, że wieje. Pokazała nam też dużo fajnych pozycji do noszenia Małej a jej się one podobają . W ogóle bardzo jej się podobało bo śpi już jakiś czas i przegapiła porę karmienia (pół godziny temu) .29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
I takie małe gołe nóżki ma mieć? Ojej.. serce by mi pękło, w takiej temperaturze to i ja sama lubię czasami bluzę ubrać jak mam krótkie spodenki.. w lato upalne to rozumiem ale teraz nie jest jeszcze tak gorąco
I racja taką temperaturę jest trudno utrzymać.. klimatyzacji dziecku nie włączę przecież, a zawsze wręcz kojarzyłam, że jak ktoś ma dziecko to tak grzeje strasznie6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Przyszły już do mnie koszule i ubranka
Koszule rozm. S są mi fajne na długość, w piersiach ok, wiadomo nie są to seksowane ubranka ale napy chodzą fajnie, cały cyc ląduje na wierzchu z nimi. Są z cienkiej bawełny ale sprawdzałam pod szarymi nie widać sutka, więc nie prześwitują specjalnie. Mi pasuje, że są cienkie bo mam rodzić w sierpniu i liczę na ładną temperaturę. Nie jest to jakość najwyższych lotów ale jak do szpitala w zupełności wystarczy. Nie wystają żadne nitki itd. więc uszyte są ładnie i schludnie. Ja wzięłam gładką granatową, szarą i szarą z napisem "mama na pełny etat" rozm. S.
Ubranka zabrałam w po jednym w rozm. 56 i 62: śpiocha, pajaca i body. Bo mam dużo body ale zakładanych przez główkę a tu wszystko jest rozpinane
Jak przy koszulach cienka bawełna, nie wiem jak po praniu ale tak po pomacaniu bliżej im do tych lepszych ubranek z pepco niż np. z h&m przy czym są lepsze od pepco.. tylko z ubranek, które mam do nich im najbliżej głównie dlatego że mają małą gramaturę jak na moje oko. Za to kolory są piękne i wizualnie wyglądają na prawdę super jeżeli dzieciak ma w tym chodzić 1-2 miesiące to uważam że spokojnie spełnią swoje zadanie.
Kupiłam też kaftanik na 68, taki na wyrost ale to żebym miała coś na wierzch zawsze. Też jest cieniutki ale czego oczekiwać za 7zł
zamawiałam na allegro od wyprawkowo_com
https://allegro.pl/uzytkownik/wyprawkowo_com?order=mtym_janek lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
Ja przegralm dzisiaj z glukoza niestety po pobraniu po godzinie zwymiotowalam a i do tej godziny wytrzymać było mi strasznie ciężko. Na poniedziałek mam interniste na szybko po nowe skierowanie i powtórka w środę6cs: 08.2018 - synek
-
Marta Bardzo wspolczuje W miare mozliwosci postaraj sie na prawde dobrze wyspac i pij duzo wody na dziwn przed badaniem, to podobno pomaga pozniej wytrzymac. Jak sama kupujesz glukoze to wybierz taka o smaku cytrynowym, ona jest troszke bardziej znosna w smaku.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Też było mi ciężko wytrzymać.
Ogólnie nie lubię słodkiego smaku. I od tego nawet mnie mdli.
I nie mam dobrej rady jak to przetrwać.
A w moim laboratorium jest zakaz glukozy z cytryną
Ja robie w diagnostyce i też jest zakaz glukozy z cytryną, ale w niektorych oddzialach (najczesciej tych w szpotalach)maja glukoze o smaku cytrynowym i ja mozna.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Mam wyniki, na czczo glukoza 80 a po godzinie tylko 90!!!
Także chyba na prawdę nie miałam szans i ona mi się nie zaczęła trawić nawet
Jejku, Jaki mały wynik.
Twój wynik po godzinie jest mniejszy niż mój na czczo. HeheWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 11:02
-
No właśnie ten wynik uświadomił mi, że gdybym wytrzymała jeszcze to 50min to i tak byłby nie ważny bo to nierealne żeby przy takiej dawce cukru była taka mała reakcja
W środę robię powtórkę. Jutro idę po skierowanie na 11, a we wtorek nie ma męża mojego, a po tej sobocie nie czuję się na siłach sama z tego badania wrócić do domu chcę zabrać butelkę wody z cytryną, pani w laboratorium powiedziała, że trochę mogę wypić i cytryna może pomóc powstrzymać wymioty.
Na dworze tak pięknie ale już nie mam siły wychodzić byliśmy 4h na dworze + kościół i już padam6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyCzy to nierealne? Hmm.
Czasami zdarza mi się zmierzyć mężowi cukier, i on po posiłku potrafi 100 nie przekroczyć.
Więc możliwe to jest.
Oj my poszliśmy z mężem i psinką na spacer to masakra- a było to rano.
Poszliśmy na lody naturalne.
Jest dziś 28-30° I przyjemnie nie bylo. Nogi mi spuchly! A dziś jeszcze grillujemy- ja to staram się odpoczywać. Buju buju na hustawce. daszek daje cień i jest ok. Ale chodzić już więcej nie dam rady.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 17:30
-
To ja tak normalnie uwielbiam jak jest ciepło i żaden upał w lecie, nawet taki po 40 stopni, nie jest mi straszny. Ale teraz w ciąży jak chwilę dłużej stoję na słońcu to mi się w głowie zaczyna kręcić i jest mi słabo, a wcale nie jest jakoś super gorąco jeszcze, więc jestem trochę przerażona wizją lata, szczególnie, że w mieszkaniu mamy wszystkie okna od południa i generalnie się super nagrzewa.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020