Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula imię już wybrane, a ja się zastanawiam czy nam do marca się uda zdecydować 😅
Odebrałam PAPPA.
Tak jak myślałam, ryzyko t21 dużo wyższe niż było to u córki. Jednak w dalszym ciągu opis: wynik prawidłowy, niskie ryzyko.
Teraz 1:1500
Z córką 1:14000 (2 lata temu)
Pytałam się babki która robiła mi usg i opisywała wynik skąd ta BHCG taka wysoka.
Właściwie to chyba nie wiadomo.
Może taka moja uroda.
Chociaż niewykluczone, że jest to zwiastun jakiś problemów później.
Postanowiłam się nie przejmować 🤔
Ważne, że ryzko niby niskie. Najważniejsze, że Sanco prawidłowe.
Ulaa lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Lucy010 wrote:Ja się boje, że mnie nastraszy ta pappa.... Wynik jest 1.01 IU/l co w przeliczeniu na mom też da pewnie niewiele. Wiem, że tam się liczą wszystkie składowe USG, ale mimo to się stresuje.
Ja myślę, że spora cześć kobiet się stresuje.
Liczenie ryzyk jest skomplikowane. Samemu ciężko to ocenić.
Tylko drastycznie wysoki lub drastycznie niski wynik iu/l może nam dać przeczucie, że ostateczny wynik będzie gorszy. Chociaż to też tylko podejrzenie.
Nawet tych wartości MoM sama sobie raczej nie przeliczasz. To nie jest taki sam przelicznik dla każdej kobiety/ każdej ciąży.⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Bobobolek dobry masz wynik, to jest chyba pośredni? Jakby było pewnie 1:500 to coś tam może można się martwić,choć i tak wiadomo ze przy 1:4 może być zdrowe dziecko nadal. Tak to nie ma czym 😊
Ulaa piękne imię, tez chciałam tak dac na imię córce..ale moja suczka jest Gabi wiec mogłoby być to lekko niezręczne 😂
-
Roksi wrote:Bobobolek dobry masz wynik, to jest chyba pośredni? Jakby było pewnie 1:500 to coś tam może można się martwić,choć i tak wiadomo ze przy 1:4 może być zdrowe dziecko nadal. Tak to nie ma czym 😊
Ulaa piękne imię, tez chciałam tak dac na imię córce..ale moja suczka jest Gabi wiec mogłoby być to lekko niezręczne 😂
Ja już wiem.
1:1-1:300 wysokie ryzyko
1:300-1:1000 pośrednie ryzyko
Także 1:1581 jest niskie.
Aczkolwiek Sanco prawidłowe. Wiec ryzyko nikłe bardzo.Roksi lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Ula- przepiękne imię☺️
A wracając jeszcze do Waszego baru to my nie dotarliśmy nigdy, ale moi rodzice jak byli ostatnio to trafili raz i już w żadne inne miejsce nie poszli😉 więc kolejnym razem (pewnie w przyszłym miesiącu) na pewno zajrzymy😊Ulaa lubi tę wiadomość
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Akurat mój mąż będzie w pracy cały ten weekend Mikaaa 😃 tylko, że on w biurze siedzi, raczej rzadko schodzi na dół na salę, ale jakbyś miała jakiś problem z zamówieniem czy coś, to daj znać, zadziałam coś ❤️
Jusia no to super! Zawsze bardzo cieszą mnie pozytywne opinie na temat Baru 😍🙏
I koniecznie musisz spróbować barowej rybki czy zupy rybaka (może być ciut pikantna jak preferujesz mniej przyprawione dania na co dzień),Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Ulaaa,
Ja przez oczekiwanie na wynik zapomniałam Ci wyjaśnić skąd pytanie o „założycieli”.
Tak się składa, że mój mąż również jest z rodziny która siedzi w tej samej branży od lat.
Zapytałam się go, czy jego tata kojarzy właścicieli przystani.
Na co odpowiedział mi, że na 95%.
Tylko to są raczej starsi ludzie, jak kojarzy to dwójka.
I z racji wieku to raczej mało prawdopodobne żeby żona była w ciąży. Wiec może właściciele się zmienili.
Moja pierwsza myśl to było raczej przejęcie międzypokoleniowe niż sprzedaż.
Stąd pytanie
Ulaa lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
BoboBolek wrote:Ulaaa,
Ja przez oczekiwanie na wynik zapomniałam Ci wyjaśnić skąd pytanie o „założycieli”.
Tak się składa, że mój mąż również jest z rodziny która siedzi w tej samej branży od lat.
Zapytałam się go, czy jego tata kojarzy właścicieli przystani.
Na co odpowiedział mi, że na 95%.
Tylko to są raczej starsi ludzie, jak kojarzy to dwójka.
I z racji wieku to raczej mało prawdopodobne żeby żona była w ciąży. Wiec może właściciele się zmienili.
Moja pierwsza myśl to było raczej przejęcie międzypokoleniowe niż sprzedaż.
Stąd pytanie
To na pewno chodzi o moich teściów, bo to oni rozkręcali ten biznes. Mój mąż od 16rż pracuje w Barze, zaczynał od zmywaka, a skończył na tym, że jest współwłaścicielem. Mój teść nadal pracuje czynnie, razem z moim mężem ciągną "swoje zmiany", natomiast mają też wspólnika (młodszy od nich).
Bar Przystań jest w rękach rodziny mojego męża od samego początku i nie zanosi się żeby się coś zmieniło 💪BoboBolek lubi tę wiadomość
-
Świat jest mały. Nie sądziłam, że trafie tu na kogoś z Trojmiasta.
W dodatku z gastronomii 😜
Dziewczyny,
Dzień dobry! U mnie nastrój o wiele lepszy od kiedy znam wyniki.
Z tej radości chyba dokupię pare ubrań ciążowych, dodam do listy ulubionych jakieś ubranka może 😜
W przyszłym miesiącu zacznę się rozglądać za wózkiem. Mam dwa, ale:
*jeden sprzedam, bo jest zbyt ciężki. Mieszkam w bardzooo starej, zabytkowej kamienicy bez windy. Wózek trzymamy w samochodzie i już jest mi za ciężko go wyjmować z bagażnika.
*drugi jest kompaktowy, ale zimą nie da rady ( a chce mieć jeszcze możliwość wyjść ze starsza córką)
Kolejna dobra wiadomość to przestała mi drgać powieka. Dostałam Aspargin od lekarza, 3 dni i spokój. Mam brać 5 dni.
Co u was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 09:03
Mikaaa92, Ulaa, Jusia 82 lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
hej dziewczyny,
nie odzywałam się bo byłam na wakacjach, wczoraj wróciłam i zachodzę w głowę czy wszystko ok, a wizyta dopiero w poniedziałek
brzucha dalej nie mam, w dodatku nie jest już nawet twardy jak jakiś czas temu, piersi nie są bolące, straciłam zupełnie apetyt. Myślicie ze np piersi mogą przestać w drugim trymestrze nagle być pełne i bolące ?
nie wiem co robić, do poniedziałku jeszcze bardzo dużo czasu, lekarka nie ma terminów a ja się obawiam ze może być coś nie tak, co byście mi doradzily ?
pozdrawiam serdecznie -
Mi powoli przeziębienie mija 💪 domowe sposoby plus mąż w domu, który zajmuje się dziećmi dużo pomogły 😃
Jadę dzisiaj do fizjo na masaż, bo już plecy wołają o pomoc 🤦♀️
Jutro przyjeżdża moja mamuśka 😍 tak się cieszę! Z tej radości aż zrobię jabłecznik z dużą ilością cynamonu (zachciało mi się jak dzisiaj rano odprowadzałam dzieci do szkoły, a po drodze jest dom, na posesji którego rosną dwie piękne jabłonki 😂 jak zobaczyłam te jabłka to od razu zapachniało mi właśnie takim jabłecznikiem z cynamonem 😃).
Poza tym jeszcze dzisiaj w planach mam zrobić krem z dyni, bo też chłopcy mają ochotę ☺️
No i na 17 dzisiaj zebranie z rodzicami u młodszego syna 😃Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Ulaa tez robię dziś ciasto, bo jutro przyjeżdzają na weekend moi rodzice. Ale jeszcze nie zdecydowałam co, na pewno jednak nic z cynamonem, bo go nie znosze 😂😂😂
Kaczka mnie na razie zupełnie nie bolą piersi, jedynie musiałam kupić biustonosze z większym obwodem. Ja bym na Twoim miejscu czekała spokojnie do wizyty, jak nie masz żadnych plamien, krwawień itd.
Kaczka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny jestem po usg genetycznym pierwszego trymestru, chciałam je zrobić mimo Sanco bo chciałam żeby specjalista wszystko zobaczył jeszcze na usg i potwierdza się Sanco że wszystko jest ok😊 w klinice nawet nagrali nam usg na pendrive i już wróciłam do domu i na tv oglądałam jak mały się rusza 🧡 lekarz prowadzący we wtorek na wizycie kontrolnej dał zielone światło na wakacje samolotem więc szukamy z mężem jakiś lastow gdzieś blisko żeby lot był krótki i było ciepłej niż u nas 😉 miłego dnia dla wszystkich
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 09:48
Mikaaa92, Roksi, Jusia 82, Zniechecona lubią tę wiadomość
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Cześć Dziewczyny!
Melduję się po wizycie 8,4 cm człowieczka, 14+2, wszystko w porządku ❤️ Wyniki PAPPA na szczęście też prawidłowe, bardzo niskie ryzyka trisomii.
Jedynie zastanawiają mnie dwa wyniki: zahamowanie wzrastania płodu przed 37tc 1:219 i samoistny poród przedwczesny przed 34tc 1:107, ale lekarz nie zwrócił na to uwagi, ogólnie skomentował wyniki jako bardzo dobre, więc chyba nie będę się tym niepotrzebnie martwić
Ogólnie bardzo uspokoiła mnie ta wizyta, odetchnęłąm 😊🥰 Kolejna wizyta 29.09.
Roksi, Jusia 82, Zniechecona lubią tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Kaczka wrote:hej dziewczyny,
nie odzywałam się bo byłam na wakacjach, wczoraj wróciłam i zachodzę w głowę czy wszystko ok, a wizyta dopiero w poniedziałek
brzucha dalej nie mam, w dodatku nie jest już nawet twardy jak jakiś czas temu, piersi nie są bolące, straciłam zupełnie apetyt. Myślicie ze np piersi mogą przestać w drugim trymestrze nagle być pełne i bolące ?
nie wiem co robić, do poniedziałku jeszcze bardzo dużo czasu, lekarka nie ma terminów a ja się obawiam ze może być coś nie tak, co byście mi doradzily ?
pozdrawiam serdecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 09:58
Kaczka lubi tę wiadomość
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼