Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny.
Przepraszam że tak marudzę. Jestem w szoku jak można podchodzić do ciężarnych. Wydawałoby się że do osób, które powinny być pod szczególną opieką.
Dam jeszcze szansę temu ordynatorowi, głównie z tego względu że chce, albo muszę 🙈, rodzic w swoim mieście, kolejny szpital 40km dalej a w domu jeszcze starszaki pod opieką. Do niego właściwie też muszę jechać do Białegostoku bo u nas nie przyjmuje w gabinecie.
Skierowanie do diabetologa wezmę od rodzinnego, a że mam jakąś swoją wiedzę medyczną to z niskim potasem sama sobie poradzę i do tego nie potrzebuje specjalisty 🤣
Przykre tylko że przy ostatniej infekcji też sama sobie receptę pisałam, bo nie mam lekarza do którego zadzwonię po poradę lub umowie się na wizytę od ręki.
Z plusów , córka wstała bez gorączki.
😁
Budujemy bazę psiego patrolu 🙈
-
Roksi zleci, daj znać po wizycie
Ja miałam robione IgM i IgG więc nie pomogę w kwestii toxo, nie mam pojęcia co to jest igA
Mi wyszło 2 dni różnicy pomiędzy OM a USG na prenatalnych, ale wiem prawie dokładnie kiedy miałam owulację bo wspomagałam cykl zastrzykiem Ovi, więc nie powinno być niespodzianek Ale u Ciebie Konieczynka to są już rozbieżności grube, może faktycznie idź gdzieś prywatnie, tak dla sprawdzenia i poukładania sobie w głowie?
Hermiona, a gdzie masz umiejscowione łożysko? U mnie jest na przedniej ścianie więc pewnie ruchy poczuję później💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Cześć Kochane, znowu mam sporo do nadrobienia
Konieczynka, o matko, przykro mi z powodu lekarzy. I też dziwię się, bo jestem przyzwyczajona do brania pod uwagę terminu z USG I trymestru. Przy Krzysiu miałam różnicę tygodnia, tzn. owulacja była jakoś krótko po okresie (!) i od tego 12 tygodnia to właśnie ten termin był wiążący. Przecież nie każdy ma owulację książkowo, 14 dnia. Rozumiem rozterki i podpytałabym jeszcze kogoś, nawet prywatnie.
Co do mojego lekarza - sprostuję - to nie nowy, tylko ten sam, ale prywatnie. Dlatego chyba miał tyle czasu. Trochę to gorzkie, trochę zrozumiałe, skoro ma tak ogromne kolejki, a tu miał pół godziny dla mnie. Najwyżej będę czasem zaglądać do niego prywatnie, teraz był powód.
Wózek mieliśmy podwójny z baby dream. Gondolka wymieniana na fotelik. Bardzo fajne koła, do łażenia po dzikim parku - tęsknię za nim jak czasem jeszcze użyję naszej spacerówki.
Na skurcze magnez chyba zawsze można wziąć do czasu konsultacji z lekarzem albo położną? Jak myślicie?
Co do imion - mamy już Krzysia. Teraz myślimy o Magdalence albo o Bartusiu
Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewuszki!
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ✊. Dawajcie znać po 😘
Co do mojego terminu porodu: chodzę do lekarza na NFZ w Warszawie i prywatnego u mnie w okolicach. Lekarz na NFZ nawet nie zapytał czy mój cykl był regularny czy nie. Chciał tylko termin ostatniej miesiączki. Na karcie widniało, że oczywiście równe dwa tyg później miałam owulację, co było totalną nieprawdą, bo ja miałam nieregularności.
Co innego lekarz prywatny. Wywiad lekarski był tak dokładny, że nawet na karcie miałam wpisane termin porodu "26.03-30.03". Oczywiście USG prenatalne zweryfikowało już totalnie. Ale ja z całego serca polecam lekarzy prywatnie. Nie dość, że czasu więcej mają na pacjenta, to jakoś tak się przykładają. Oczywiście to jest moja osobista opinia dziewczyny, nie odbierajcie tego jako atak.
A i jeszcze z takich moich przeżyć wewnętrznych. Tak bardzo się cieszyłam, że u lekarza na NFZ miałam tylko jedno USG dopochwowe. Zrobił to tak niedelikatnie, że dochodziłam do siebie parę dni. 😥
Miłego dnia 😘11.08.2022 Mamy ❤ 1 cm szczęścia
02.08.2022 bhcg 13 000
25.07.2022 bhcg 410
21.07.2022 II 😍
03.2022 ciąża biochemiczna 💔
08.2021 poronienie zatrzymane 💔 -
Przykro mi Anula z powodu Twoich doświadczeń. Ja też jestem zdania, że niestety najlepiej prywatnie, ale na ten luksus nie pozwalają nam fundusze, więc chodzę prywatnie do tego z lux med tylko z doskoku. Gdybym tylko mogła, chciałabym jednak inaczej przeżyć tę ciążę pod tym kątem.
Kciuki za wizyty, dziewczyny! Ja mam dopiero 12 października, a na połówkowe idziemy po skonczonym 20 tygodniu, czyli jakoś za miesiąc. Zakładam, że wtedy będzie lepiej i więcej widać. Oczywiście nie mogę się doczekać, bo dopiero wtedy płeć poznamy
-
Ja tez mam wizytę dopiero 10 października teraz. Tak wyszło, ze mój lekarz ma wolne i zamiast 4 tygodni czekam 5. Ale nie mam na razie żadnych niepokojących objawow, wiec czekam sobie cierpliwie Na połówkowe będę się natomiast umawiać pod koniec tego tygodnia lub na początku przyszłego. Będą koło 20 października z tego, co pamietam z zaleceń lekarza z prenatalnych. Jak ten czas leci!
Pozdrawiam patrząc na moje śpiące dziecko z katarem, któremu przełożyłam dziś te szczepienie. I czekając na męża, bo dla odmiany dziś mnie boli głowa i już odliczam do pójścia spac. Mój sukces dnia to zrobienie potrawki resztek z rosołu dla młodej, a my z mężem nie wiem, co zjemy na obiad nawet 😅 ale totalnie nie mam do tego dziś mocyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 12:00
-
Anula przykro mi, że Cię tak niedelikatnie potraktował 😟 niektórzy naprawdę nie mają wyczucia albo śpieszą się nie wiadomo po co, dziady.
Gapsy ja też już bardzo czekam aż poznamy płeć ❤️💙
Gusia, ja będę pewnie miała podobnie połówkowe jak Ty Chociaż podejrzewam, że 26.10 bo akurat ten lekarz przyjmuje chyba tylko w środy, ale zobaczymy.
Ja dzisiaj dojadam słoiczki od mamy, a po południu gotuje mąż (co zdarza się rzadko więc mam święto )Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Dzieki dziewczyny 😊
Po wizycie już, bobo 6.5 cm NT 1.5, kosc nosowa widoczna wiec z usg wyglada wszystko ok 😊 oddałam krew i być może dziś/jutro będą wyniki to od razu wyślę do lekarki i mi policzy.
Bobas nogi cały czas zaciśnięte, wiec ciężko było coś zobaczyć mi tez jakos nie zależało wiec zobaczymy 😅
Mikaaa92, Ciążowa_Gapsy, Aniamania, Tyśka , Hermiona5, Pralinka, Anula23, Jusia 82, Zniechecona, Luusia lubią tę wiadomość
-
Roksi,
Super!
Wyglada na to, że ostatnie prenatalne na grupie za nami. Zgadza się?
W związku z powyższym, aktualizacja listy poniżej.
Mam nadzieje, że u nikogo płci nie pomyliłam!
Na liście są dziewczyny które od dawna się nie odzywały. Liczę, że wkrótce wrócą do nas 😉
1. Luusia 01.03.2023💖
2. Natija 02.03.2023 💖
3. Magdalenka90 02.03.2023
4. Konieczynka 02.03.2023💙
5. Zniechecona 04.03.2023 💖
6. Kaczka 05.03.2023💖
7. Tyśka 07.03.2023💖
8. Mikaaa92 08.03.2023
9. Hermiona5 08.03.2023 💖
10. BoboBolek 09.03.2023 💙
11. Gusia_ 10.03.2023
12. Kolaa94 10.03.2023
13. Aniamania 10.03.2023 💖
14. Niewidzialnaa 10.03.2023 💙
15. Elza 12.03.2023 💙💙
16. Dominika_Sz 13.03.2023
17. DIDI 14-17.03.2023
18. Ciążowa_Gapsy 15.03.2023
19. Aasha 16.03.2023 💙
20. Jusia82 17.03.2023 💙
21. Pralinka 18.03.2023
22. Madzixon 18.03.2023 💙
23. Lucy010 18.03.2023
24. Ulaa 20.03.2023 💖
25. Chicaloca 21.03.2023💙💙
26. Anula23 26.03.2023💙
27. Twilight 28.03.2023
28. Roksi 29.03.2023
29. Natt12 29.03.2023
30. Galina 31.03.2023Kaczka, Roksi, Anula23, Tyśka , Zniechecona lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Mikaaa92 wrote:Hermiona, a gdzie masz umiejscowione łożysko? U mnie jest na przedniej ścianie więc pewnie ruchy poczuję później
Mikaa na tylniej ścianie mamMikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Roksi gratulacje zdrowego bobasa 🥰
Ja byłam u fizjo na masażu głowy i powiem Wam, że jest dużo lepiej, ból nie przeszedł, ale już mogę funkcjonować. Migrena to zło, szczególnie w ciąży 😏
Ja ruchów nie czuję, chociaż to nie pierwsza moja ciąża i 14 tc mam skończony 😃
Pewnie Gabrysia tak jak ja jest wymęczona tym bólem głowyRoksi lubi tę wiadomość
-
Roksi, piękny bobasek najważniejsze, że zdrowy
BoboBolek ja chyba chciałabym, żeby to jedno niebieskie serce było bezbarwne hehe. Cały czas mam nadzieję, że to będzie parka. Jeden to chłopak na 99%, drugi na 80%. Także zostaw mi proszę jeszcze odrobinę tej nadziei wiem, jestem totalnym naiwniakiem...
Dziewczyny zdrowia dla wszystkich chorowitków ! Ja właśnie siadam do kompa i zaczynam pracę, bo mąż przejął młodego. Alleluja myślała, że tego dnia nigdy nie nastanie godzina 18 xD to dziecko ma tyle energii, że ledwo przeżyłam. Jutro jeszcze dla czystego sumienia zostawię go w domu, a w czwartek niech już wraca do przedszkola bo oszaleje mam nadzieję, że zdusiliśmy to przeziębienie w zarodku
aaaa i co gorsza "mając dzisiaj trochę czasu" zaczęłam czytać o porodach i już totalnie nie wiem czego chcę.
Dzięki Elza za te grupę -
Cześć Dziewczyny, podczytuję Was od jakiegoś czasu i wreszcie postanowiłam się przywitać 😀
Termin z prenatalnych mam na 1 marca, ale synek jest kilka dni większy, więc w sumie tak na pograniczu lutowych i marcowych mam jestem 😉
Od razu podpytam Was o połówkowe. W którym tygodniu umawiacie się na usg?Roksi, Ciążowa_Gapsy, Hermiona5 lubią tę wiadomość
-
Tyśka wrote:Cześć Dafney,
ja połówkowe mam w 21+3. Gin kazał przyjść nie wcześniej niż 21+
Ja się umówiłam 20+2 i chyba powinnam przełożyć na tydzień później.