X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe (2023) Mamusie
Odpowiedz

Marcowe (2023) Mamusie

Oceń ten wątek:
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzelina wizja leniwej królowej jest świetna 😂 Ale lubię coś porobić, to mi daje poczucie, że żyję, dlatego jestem teraz trochę zła że niektóre czynności już sprawiają mi trudność...

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Anula23 Znajoma

Wysłany: 17 października 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaaa92 wrote:
    Hej Dziewczyny, ale aktywny ten poniedziałek na naszej stronie! :o

Chyba nie dam rady odnieść się do wszystkich, ale cieszę się że miałyście fajne weekendy :) My mieliśmy w sobotę gości, a wczoraj dzień lenia.

Pati witaj :) Nie martw się, jestem na podobnym etapie (dziś 20+0 wg USG z prenatalnych) i też nie czuję ruchów, tzn. przelewa mi się coś w dole brzucha czasami, tyle.

Anula przykro mi że miałaś tyle nerwów :( Ułoży się jakoś między wami? Jak czujesz?

Dzisiaj u mnie też piękna pogoda więc zaraz wieszam pranie na balkonie, a po południu jakiś spacer, muszę rozruszać moje zastane kości.

Mikaa bardzo dużo myślałam ostatnie tygodnie. Ja ogólnie jestem osobą o bardzo 'twardych' zasadach, małżeństwem nie jesteśmy jeszcze i właśnie tylko dzidziuś był powodem, dlaczego miałoby to dalej trwać.
    Ostatnio spotkałam się ze swoim przyjacielem, który troszkę mi to objaśnił na chłopski rozum, dlaczego tak się dzieje. Pozwolicie, że troszkę powywodzę się, jakbyś kiedyś miały taki problem.
    Otóż każda z Was domyśla się, dlaczego mielibyśmy się rozstać- powód jest dość prosty. Dodam, że do niczego nie doszło, ale były zaczątki pewnej relacji, o której się dowiedziałam. Niestety dla kobiety, która przyczyniła się do tego było to coś więcej, było z jej strony mnóstwo emocji, uczuć w tych wiadomościach. To trwało 3 dni. A mój S. nawet nie potrafił wytłumaczył, dlaczego do tego się dopuścił, on po prostu nie wiedział.

Słowem w sedno, jestem w stanie uwierzyć, że nie wiedział dlaczego to zrobił. Ile jest ludzi którzy nie wiedzą jaki mają cel w życiu, co chcą robić czy sens egzystencjalny. Ile razy były sytuacje z dnia codziennego gdy szef Cię opiernicza dlaczego coś zrobiłaś/albo czegoś nie zrobiłaś. Czasem serio nie wiemy, nie potrafimy odpowiedzieć...
    Ludzie chcą znać odpowiedź, dlaczego coś się dzieje. Nawet najgłupsza teoria spiskowa, totalnie nielogiczna jest lepsza niż brak odpowiedzi. Stąd ludzie dręczą się pytaniami dlaczego, po co- sama tak robiłam..

Mój przyjaciel jeszcze poruszył temat propozycji, które padają względem kobiet i mężczyzn. Kobiety częściej są adorowane, zapraszane. Faceci dużo rzadziej. Dla wielu kobiet takie propozycje, zaczepki nie robią już WOW. Dla facetów, którzy się z tym nie spotykają już robi ogromne wrażenie, że ktoś się nimi zainteresował. Biorąc pod uwagę ilość zgód na spotkanie dzielone przez ilość wszystkich propozycji jest większe prawdopodobieństwo, że facet ulegnie niestety. Przez to, że chociażby jest to dla niego takie nietuzinkowe, takie niecodzienne. Oczywiście nie wrzucam wszystkich do jednego worka, żebyście nie zrozumiały mnie źle. Nie bronię też swojego S., bo zje*ał i tu nie ma żadnego tłumaczenia.

Jednak moje drogie kobietki mam teraz poważną rozkminę, dlaczego tak się dzieję. Z moich obserwacji wynika, że to kobiety są coraz 'gorsze'- działają bez skrupułów, nie mają problemów z adorowaniem 'zajętych', działają bez jakichkolwiek zasad, po przysłowiowych trupach. A gdzie jakieś zastanowienie, co by było gdybym to ja była tą zdradzoną?
    Ja sama pracuję w środowisku męskim i informacja "mam faceta" działa na nich jak plask w twarz, oni natychmiast znikają. Dlaczego na coraz więcej kobiet taka informacja działa jak lep na muchy? Gdybym to ja była w takiej sytuacji to brzydziłabym się sama siebie.
    Sama mam znajomą, które żyją w takiej relacji. Ona zdaje sobie sprawę, że zawsze będzie tylko tą drugą, ale jakby nie przeszkadza jej to.

Trochę mojej lektury. Z natury jestem pesymistką, ale mam nadzieję, że w tej sytuacji ułoży się wszystko dobrze, dla Antosia.
    Widzę chęć poprawy z Jego strony, zmiany pracy - to jest fajne. Jednak nie ma tej ufności teraz z mojej strony i na pewno długoo nie będzie. The end

11.08.2022 Mamy ❤ 1 cm szczęścia

02.08.2022 bhcg 13 000

25.07.2022 bhcg 410

21.07.2022 II 😍

03.2022 ciąża biochemiczna 💔

08.2021 poronienie zatrzymane 💔
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... rozumiem, sytuacja niełatwa więc życzę Ci dużo siły i oby się jednak poukładało 😘
    Jest sporo racji w tym co napisałaś, czasami też mam wrażenie, że zajęty facet (szczególnie z obrączką na palcu) działa na wolne kobiety jak lep na muchy ;) Z natury jestem niestety zazdrosna, co często wkurza mojego męża, ale wolę trzymać rękę na pulsie 😅 Kiedyś, dawno temu, dał mi mały powód do zazdrości i to chyba mi zostało w głowie. Ale na obecną chwilę jesteśmy dobrym i zgranym teamem, wspieramy się, co jest dla mnie najważniejsze i w obliczu nowego wyzwania, czyli dziecka chyba jeszcze bardziej się do siebie zbliżyliśmy.

Ale boję się co będzie po porodzie, tak jak pisałyście, obawiam się tych kłótni itp.

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Andzelina Ekspertka

Wysłany: 17 października 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula23 ja chyba mam do tego trochę inne podejście
    Oczywiście dla mnie każdy sex, flirt a nawet kasowanie smsów jest zdradą. Jednak temat zdrady nie jest zero - jedynkowy, piszę to z autopsji bo byłam po obu stronach sytuacji. Nikt nie musi się ze mną zgadzać 😊
    Byłam w związku z mężczyzną, który był żonaty i pięknie opowiadał o tym jak to żona go skrzywdziła. Znając tylko jego stronę historii nie miałam pojęcia, że niszczę życie innej kobiecie więc nie chciałabym być oceniona, że wzięłam żonatego i wina jest moja.
    Potem poznałam mojego męża i też nie graliśmy wobec siebie fair, ja pisałam z "kolegą" a on w delegacji napisał do "koleżanki" i do niczego więcej nie doszło. Gdybyśmy tego nie przepracowali nie byłoby dzisiaj nas.
    Popełniamy błędy ale jeśli potrafimy wyciągnąć z nich lekcje to dlaczego z tego zrezygnować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 14:41

• Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula podziwiam za wyrozumiałość, jestem zodiakalnym skorpionem i niestety u mnie to nie ma litości 😅
    Jestem pod wrażeniem, że jesteś w stanie spojrzeć na sytuację w "szerszym kontekście" i wiem, że mi też czasami przydałaby się lepsza ocena sytuacji, tylko jak się tego nauczyć 🤔
    Jeżeli jeszcze widzisz szanse dla związku to jasne - przepracujcie tą sytuację, choć na pewno nie będzie Ci łatwo. Kiedyś rzeczy się naprawiało, tak samo powinno być ze związkami i jeżeli jest szansa na poprawę to warto spróbować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 14:38

age.png

👶 02.03.2023 💖 2600g bobasa 10/10pkt • 9cs 🍀 • 29.06 ⏸ • 24.10 345g • 02.11 480g • 30.11 750g • 19.12 1175g • 25.01 2050g • 15.02 2400g
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula bez urazy, ale trochę stereotypów jednak dostrzegam w tym, co napisałaś. I kobiety, i mężczyźni mają taką samą wolę. Jeśli człowiek nie chce zdradzić, to po prostu tego nie zrobi, niezależnie od płci, sytuacji w jakiej się znalazł, od ilości propozycji. Jeśli chce zdradzić, to zdradzi. Nie ma tu żadnego znaczenia płeć (pisze bazując na swojej wiedzy, jestem psychologiem, takze rodzinnym). Oczywiście wyłapałam, ze nie wybielasz partnera, ale zajechało mi to patriarchatem, który nadal dominuje w naszym społeczenstwie. Że meżczyźnie trudniej oprzec sie zdradzie, ze to jest bardziej akceptowalne. No nie jest. Takie są fakty. To kulturowe naleciałosci. Ale oczywiscie to, czy ktoś wybacza zdrade czy nie, to juz kwestia osobowosci, jesli zdecydowałas sie dalej byc z taką osobą to prywatnie trzymam kciuki, zeby Wam sie poukładało i zycze Ci jak najlepiej, po prostu mając jakąś tam wiedze o psychologii zdrady czułam sie w obowiązku napisać ten komentarz o rzekomych różnicach płciowych :)

A ja siadam do pracy. Mąż wziął młodą na plac zabaw, wiec chwila ciszy, którą trzeba wykorzystać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 15:27

Jusia 82, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wybaczam zdrady. Ani emocjonalnej (pisanie SMS) ani fizycznej tym bardziej. Już wolę być sama z dziećmi niż z kimś kto dopuścił się zdrady.

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Anula23 Znajoma

Wysłany: 17 października 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiadajki.
    Proponuję zakończyć ten żałobny temat, bo jakoś tak nie ma sensu się smucić i bardziej dojeżdżać.

Dla zmiany tematu powiem, że za półtorej godzinki jadę na pazur i nie mam kompletnie pomysłu na kolorek. Jakieś propozycje? 😉

11.08.2022 Mamy ❤ 1 cm szczęścia

02.08.2022 bhcg 13 000

25.07.2022 bhcg 410

21.07.2022 II 😍

03.2022 ciąża biochemiczna 💔

08.2021 poronienie zatrzymane 💔
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio już jesiennie, zazwyczaj jestem team nudziaki, teraz poszłam w bordo i nie żałuję :D

Anula23, Mikaaa92 lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula23 wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiadajki.
    Proponuję zakończyć ten żałobny temat, bo jakoś tak nie ma sensu się smucić i bardziej dojeżdżać.

Dla zmiany tematu powiem, że za półtorej godzinki jadę na pazur i nie mam kompletnie pomysłu na kolorek. Jakieś propozycje? 😉

Ja w piątek byłam na mani i mam już takie halloweenowe 😃 ombre czerwono czarne 🙈
    U mnie zwykle kolorki nudne, a właściwie mam dwa ulubione i moja paznokiecistka wie jakie to są 😂

IMG-20221017-163021.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 16:31

Anula23 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Zniechecona Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wybaczcie ze nie odniose sie do kazdej wypowiedzi, ale kazda przeczytalam i poddalam analizie ;)

Anula sytuacja bardzo trudna, ale sama musisz zdecydowac co z nia zrobic. Nie bede udzielac rad i pouczen, ze kazdy ma taki sam rozum i taka sama wolna wole, a zwiazek to wybór, a nie mus. Sama w swojej glowie na spokojnie musisz rozstrzygnac co z tym zrobisz, trzymam kciuki zebys podjela dobra decyzje :)

Witamy kolejna nową kolezanke. Pati rozgosc sie, na pewno wkrotce Twoja rybka sie uaktywni 😆

Pazurkow nie robie, wiec nie pomoge, sle zrobilabym jesienne zlote liscie na ciemnozielonym tle, tak jesiennie ;)

U mnie ostatni tydzien minal ciezko, tak jak pisalam spedzilam go z cala seria prenalenu, bo zlapalam jakiegos wiruska. Dzis juz na szczescie wracam do zdrowia i pochwale sie, ze w tym jesiennym chorobowym przygnebieniu oprocz kolejnych ubranek kupilam tez już wozek.

Coraz wyrazniej czuje tez ruchy, teraz juz bez cienia watpliwosci ze to TO, codziennie dostaje kopniaczki na dzien dobry, na dobranoc i jako dziekuje, po kazdym dobrym jedzonku 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 16:49

Mikaaa92 lubi tę wiadomość

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
  • Tyśka Ekspertka

Wysłany: 17 października 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuję już codziennie i to spore kopniaki, które da się wyczuć pod ręką a nawet przedwczoraj wieczorem dało się je zauważyć gołym okiem. Łożysko mam na przedniej ścianie i pewnie dlatego czuję wszystko tylko po prawej stronie i bliżej środka, po lewej jeszcze się nie zdarzyło.

preg.png
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,
    Witam! Wpisałam Ciebie na listę. Póki co w moim notatniku :)
    Rozgość się. Pod koniec przyszłego tygodnia podeślę listę do zaktualizowania na pierwszej stronie.
    Na bieżąco wpisuje jak komuś się zmieni TP lub się dowie jakiej płci maluszka ma w brzuchu.
    W przyszłym tygodniu dużo połówkowych.

Zniechęcona,
    Jaki wózek kupiłaś? Ja mam mętlik w głowie.
    Mam Priama i Babyzen Yoyo.
    Teraz bym chciała coś pośredniego. 8-9kg.
    Byłam zobaczyć wózki w sobotę. Rozważam Cybex Eezy S Plus Twist, Snap4 i teraz jeszcze Inglesina Electa.

Anula,
    Przykra sytuacja.
    Osobiście nie wyobrażam sobie żebym miała wybaczyć zdradę. Chociaż nie mogę być pewna jakbym postąpiła gdyby coś takiego mnie spotkało.
    Każdy człowiek jest inny, każdy związek, każda sytuacja.
    Kierują nami wychowanie, doświadczenia, charakter i wiele innych…
    Rozumiem, że ludzie różnie reagują na zdrady.
    Życzę powodzenia :)

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Zniechecona Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam Coletto, to raczej niszowa firma, ale podobal mi sie, wiec po prostu sie skusilam (przyznaje, na poprawe humorku 😆)

Apropos polowkowych - jutro ide do luxmedu do mojego milego pana, a w piatek do tej niemilej pani od za duzej ilosci tluszczu na brzuchu 🤣😅 trzymajcie kciuki, ja za Was tez mocno trzymam 🥰❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 18:25

• Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:

Tak czytam, że obawiacie się kontroli z Zusu. Czy tylko mnie w takim razie odwiedził ZUS? Cud, że w ogóle otworzyłam bo nigdy w dzień nie otwieram albo w ogóle mam domofon wyciszony i nie wiem, że ktos dzwoni 🙈

Hehe.... ja w ogóle nie mam domofonu, więc nie wiem jakby się dostali ;)

Na pazurki też lecę jutro i też mi brak pomysłu. W weekend mam zaległą imprezę z okazji moich okrągłych urodzin więc chciałabym coś fajnego. Pewnie skończy się na baby boomerze ;)

My mamy problem z tymi wózkami i wczoraj doszliśmy do wniosku że chyba kupimy dwa używane. Jeden taki bardziej terenowy do lasu (pewnie x-lander x-move) a drugi lżejszy i bardziej elegancki :) Ale zobaczymy czy nam się jeszcze koncepcja nie zmieni.

BoboBolek- też jakiś czas temu tą Inglesinę oglądaliśmy i dobre wrażenie na nas zrobiła. Odrzuciliśmy ją ze względu na koła, ale teraz może wróci do gry. Fajny ten materacyk w niej jest.

Anula- trzymam kciuki żeby się poukładało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 18:40

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się nie mogę doczekać ruchów, ale jeszcze chwilkę pewnie poczekam😅
    A właśnie przy temacie wózków, jakie macie plany? Idziecie w te firmowe droższe czy niekoniecznie? Bo ceny mnie przerażaja..
    Zniechęcona zetknęłam na ten o którym pisałaś i faktycznie bardzo ładny i cena też spoko. Wzięłaś 2w1 czy 3w1? Jaki kolor wybrałaś?

Zniechecona lubi tę wiadomość

• Aniamania Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy właśnie po dostawkę, wczoraj wypatrzyłam na olx taką jaką chciałam w dobrych pieniądzach i zaciągnęłam starego do innego miasta 😅jestem zadowolona.
    Ja nie robię pazurków na bieżąco ale lubię bordowy, do pory roku też pasuje:)
    Ja się dzisiaj kiepsko czuję, cały dzień boli mnie podbrzusze i teraz kręgosłup.

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ja już pisałam wcześniej, ze mamy Bebetto Bresso premium class 2w1 i używaliśmy ponad rok, obie wersje i spacerowa i z gondola nam się sprawdziła na wiejskie drogi, mieszkamy pod lasem. Ale na podróże był za duży, zajmował za dużo miejsca w bagażniku, wiec kupilismy wspomnianego przez BoboBolek cybexa easy twist 2+ te najnowszą wersje i córka się uparła, żeby jeździć w nim, wiec teraz używamy tylko ten. Z obu jestem zadowolona :) ale to dwa totalnie inne wózki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 19:12

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Zniechecona Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope 2 w 1, bo akurat fotelik zamierzam kupic najlepszy jaki znajde ;)
    Kupilam czarny ze wzorem w kwiatki w faktycznie korzystnej cenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 19:41

Hope28 lubi tę wiadomość

• Roksi Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ale się rozpisujecie ostatnio. Ja od kilku dni nie mam siły, rano nieprzytomna nie mogę dojść do siebie, córka chora to chodzę z nią minimum na jedna z dwóch drzemek. Po prostu dramat 🫣

Jutro wizyta, pamietam ze kilka tez wizytuje ale oczywiście przez ciazowa pamiec nie wiem kto 😂 ja na 11:40 wiec podejrzewam ze koło 12 wejdę. Dziś oboje z mężem mieliśmy sen ze będzie córka, mega dziwne ze tej samej nocy 😂 pewnie dlatego ze wczoraj rozmawialiśmy o tym ze zostajemy przy tym ze nie chcemy znac płci. A mi się oczywscie śniło ze lekarka się sprzedała 😜

Co do wozka mam cybex priam i mios. Drogie wózki, ale dla mnie super. Myśle ze każdemu podpasuje coś innego, jednak na co warto zwracać uwagę to na spacerówkę. Często jest tak ze przy pierwszym dziecku idzie się do sklepu i wybiera tylko na podstawie gondoli w sklepie a człowiek nie myśli jak to potem ze spacerówka, potem dziecko kończy 6-8 miesięcy i okazuje się ze spacerówka nieporęczna i ciężka. Wiec może czasami lepiej kupić sama gondole, a potem zainwestować w lepsza i lekka spacerowke 😊
    Co do fotelika to ja zdania nie zmieniam i jestem team jazdy tyłem do 18, córce bedziemy na wiosne zmieniac na fotelik tyłem do 36 kg i mam nadzieje ze pojeździ tak jak najdłużej. A dla maluchów tez i tak polecam dobrać fotelik w sklepie, bo potem okazuje się ze dziecko sie rodzi i nie da sie jeździć bo wrzeszczy. A często (pewnie nie zawsze) jest to kwestia tego ze broda przy klatce wiec pewnie ciężko mu sie oddycha, albo za grubo ubrane i po prostu mu niewygodnie itp

Paznokcie robie regularnie i latem tez jakieś nudziaki, french itp a jak przychodzi jesień to zaraz ciemniejsze 😂 teraz mam ciemna śliwkę, a następne czuje ze będą czerwone wino 😁

Anula ciężka sprawa, ja wychodzę z założenia ze zdrady bym nie wybaczyła, jednak dopóki człowiek sie nie znajdzie w takiej sytuacji myśle ze tez nie do końca może każde swoje zachowanie przewidzieć. Taki może bardziej błachy przykład, ale to tak jak z wychowaniem dzieci. Przed ciąża/porodem zakładałam sobie ze dane rzeczy będę robic tak i tak, tego na pewno nie zrobię itp a potem życie i dziecko weryfikuje 😂 myśle ze z taka sytuacja poniekąd może być podobnie…dużo siły i przede wszystkim dużo pracy nad związkiem Was czeka 😊

Pati witaj 🌸

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ