Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
U mnie dzisiaj kiepski poranek. Mąż musiał wstać wcześniej. Młoda się obudziła. To ja też.
Niewyspana jestem. Głowa boli. Jeszcze w piżamie siedzę 😳
Z tymi wózkami to ciężka sprawa.
Przydałby się lekki, kompaktowy, z dobra wentylacją i amortyzacją i co sobie nawet w lesie dobrze poradzi 😜
Szkoda, że taki jeszcze nie powstał 😅
Jusia,
W Inglesinie mam właśnie wątpliwości co do amortyzacji. Jest tylko na przednie koła.
Plus kolorystyka. Połączenia kolorów mnie nie przekonują, ale nie widziałam tej beżowej ramy na żywo.
Roksi,
Powodzenia na wizycie. To już zaraz!⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Dzień dobry dziewczyny! Ja dzisiaj mam o 15:45 wizytę, właśnie siedzę z notatnikiem i spisuje pytania do lekarze żeby o niczym nie zapomnieć. Najważniejsze chce się spróbować dowiedzieć co wywołało tę plamienia w czwartek, czy to łożysko czy coś innego. Oczywiście już jestem poddenerwowana, w nocy śniły mi się głupoty i oczywiście wizyta u lekarza aż się cała zgrzana obudziłam. Byle szybko zleciało. Miłego dnia dla wszystkich i kciuki za wszystkie nadchodzące wizyty te kontrolne i połówkowe 😊Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Dzień dobry! 😊
Ja już czekam pod gabinetem, ale chyba będzie małe opoznienie 😏
Madzixon powodzenia na wizycie! Mi się dziś śniło ze się spóźniłam i ze 2.5 km do gabinetu szlam 2 h 😂 nie wiem skąd takie odległości bo do mojej lekarki musze dojechać z 25 km 😂
Dziewczyny które były nacinane przy poprzednim porodzie tez macie taka delikatna bliznę? Bo z moja chyba coś jest nietak ostatnio, co próbuje się ogolić to potok krwi.. za pierwszym razem miałam zawał ale teraz to juz 3 czy 4 raz się zdarzyło..
W listopadzie mam wizytę u fizjo to ją zapytam, ale przed ciąża nie miałam z tym problemu 😵💫 -
Roksi ja byłam nacinana przy pierwszym porodzie, moja blizna jest taka, że jej wcale nie widać i nie czuć, ale to już 9 lat minęło więc może też dlatego 🤷♀️
W każdym razie nigdy nie miałam z nią problemu -
Roksi,
Ja miałam pęknięcie 1 stopnia. Małe i powierzchowne.
Po porodzie czułam dyskomfort, ciągniecie. Chodziłam do urofizjoterapeutki i nauczyła mnie jak masować tą bliznę. Po krótkim czasie było tak jakbym nigdy tej blizny nie miała.
Chociaż tak sobie myślę, że dużo zależy od wielkości, stopnia pęknięcia. Pewnie też od tego jak zszyją.
🤷🏽♀️
Uro powinna coś więcej powiedzieć 😉
Dziewczyny, dawajcie znać co tam ciekawego na wizytach będzie słuchać. Roksi, ty dalej płci nie chcesz znać?⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Hejka, ja juz po luxmedzie - mloda niezbyt chciala sie pokazac, wiec badanie do powrotki, ale z tego co bylo widac to wszystko ladnie i bez powodow do niepokoju. Trzymam kciuki za reszte ❤️
Mikaaa92, Jusia 82, Roksi lubią tę wiadomość
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Hej dawno mnie tu nie było 🙈 ale zanim Was nadrobię to spróbuje coś od siebie naskrobać
U mnie kiepska noc - młodszy synek marudził na ból ucha i nie mógł spać. Na szczęście mamy już wypracowany sposób na uszy i w 90% przypadków rano nie ma śladu po tym co było w nocy dlatego tez mógł bez problemu iść do żłobka.
A mnie dziś wszystko męczy… próbowałam umyć okna… to umyłam balkonowe i padłam ( resztę musi dokończyć mąż po pracy) porem myłam łazienkę i ledwo skończyłam bo byłam ju kompletnie bez sił 🤦♀️ Jeszcze tydzień temu chodziłam po górach… a teraz umycie łazienki to dla mnie wyczyn 😂
No nic regeneruje sie żeby mieć sile iść z chłopakami na plac zabaw po przedszkolu .
U Was tez jest taki wysyp biedronek czerno/ pomarańczowych? -
Po wizycie. Wszystko ok 😊 crl około 10/11 cm i 180 gram jesli dobrze pamietam, szyjka długa i zamknięta 😊 płci powiedziałam ze nie chce znac i Pani tez powiedziała ze w takim razie nie będzie sprawdzala, choć mi się wydaje ze mignęła mi dziewczyna, ale to pewnie dlatego ze oboje z mężem jestesmy przekonani ze jest nam pisana druga córka 😂
Pytałam o te bliznę to mówiła właśnie ze jest cienka dlatego mogę się zacinać i mam się tym nie martwić, smarować kremem i masowac wannie. Z tym ze to mnie po prostu szczypie potem 😂
Akurat za 2 tyg mam tego fizjo to zapytam i tez o jak podnosic córkę itp bo po całym dniu z córka brzuch mnie czasami ciągnie 😏
W sumie to tyle, teraz kolejne 4 tyg czekania 😂 ale za to na polowkowe umówiłam się z ciekawości do innego lekarza i będę miała w odstepie 3 dni to się nacieszę widokiem 😁
Aaa No i przytyłam tylko 2-3 kg wiec przy mojej masie bardzo mnie to cieszy 😂 musze zobaczyć ile miałam z córka na tym etapie 🤔
Niewidzialna dziś jak tankowalam auto to przy zderzaku miałam te robaki wiec może coś jest na rzeczy?
U nas dziś mega leje wiec pogoda barowa 😏 plus taki ze mąż z racji ze ma firmę ogrodnicza i pracuje na dworze będzie dziś szybciej w domu 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 14:19
Mikaaa92, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a tak czysto teoretycznie 🫣 bo dziś u nas w lokalnym radio mówili ze gmina dostanie tabletki z jodkiem i w razie zagrożenia będą je rozdawać..jak to jest wtedy każdy bierze? Czy w ciąży nie mozna? Jakos mnie to trochę zestresowalo. Moja babcia twierdzi ze przez czarnobyl straciła ciąże, ale nie wiem czy to tak może być? 🤔
-
Bobobolek jak oceniasz wózek Babyzen yoyo 🤔?
Dopiero zaczynam przeglądanie internetu i wybór jest przeogromny, pewnie zajmie mi to z miesiąc albo i dłużej 🙈 -
Roksi nie chce wprowadzać Cię w błąd, ale opisze swój przypadek: mój endokrynolog w ciazy przy hashimoto i niedoczynności wypisuje mi na każdej wizycie jod, zeby własnie w ciazy wyciszyc tarczyce. Wiec w takim przypadku jak mój na pewno jod jest w ciazy wrecz wskazany, ale czy duza ilosc taka jak w tych tabletkach przy promieniowaniu to nie wiem... Może jak któraś z Was ma niedługo wizyte to z ciekawosci spyta? Ja dopiero za 3 tygodnie teraz
No i w ogóle Roksi super, że u Was wszystko dobrze po wizycie Ja blizne po nacięciu mam małą i ładną, poza jednym miejscem, mam taką kuleczke delikatną, tkanka narosła, ale dlatego, ze wdała mi sie infekcja w połogu i chwile mineło, zanim leczenie zadziałało. Nie przeszkadza mi to na pewno przy depilacji i wgle w zyciu nie przeszkadza, chyba tylko ja to czuje, lekarz mówił, ze blizna jest w porzadku...
Niewidzialna podzielisz sie tym sposobem na ucho?
-
nick nieaktualnySuper, że na wizytach wszystko dobrze🥰
A ja mam takie pytanie z innej beczki 😅 wiem, że część z Was ma już dzieciaczki więc potrzebuje porady. Chciałabym kupić coś mojemu chrześniakowi bo dawno się nie widzieliśmy, a kompletnie nie wiem co. Skończył 2 lata w czerwcu. Macie coś sprawdzonego? Dodam że kompletnie nie mam pojęcia co ma w czego nie bo dosyć daleko od nas mieszkają, a to raczej typ który ma wszystko. Szukam czegoś tak do 2 stów. -
Hope ja mam córkę prawie 2 lata, która kocha samochody, pociągi, kolejki i puzzle Polecam coś z tych rzeczy, zawsze super zabawa gwarantowana. Tablica manipulacyjna już raczej za nami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 18:13
-
Gusia coś czytałam właśnie ale nie wiem na ile ro merytoryczny artykuł..
https://www.eska.pl/lublin/jodek-potasu-czy-moga-go-brac-kobiety-w-ciazy-aa-S6pa-uRiZ-riLi.html
Hope patrząc teraz na córkę to bym powiedziała ze w wieku 1.5 roku zaczyna się etap naśladowania. Wiec może jakieś zestawy typu lekarz, majsterkowicz itp?
Może lego duplo? Lub np albik pióro i do tego książeczki dla mniejszych dzieci? Ale myśle ze to już tak 200-250 zł -
Lego duplo tez jest teraz u nas na topie, zestaw konie najbardziej i te z pociągami wiec mysle Roksi, ze idealnie trafiłaś z podpowiedzią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 18:40
Roksi lubi tę wiadomość
-
Hope,
Moja córka pod koniec sierpnia skończyła 2 latka ☺️
Puzzle u nas to niestety niewypał 😕 Przestrzegam 😜 Chociaż to pewnie każde dziecko inne.
My polecamy bardzo książeczki, taki top to ulica czereśniowa, czyli same obrazki. Jest cała seria.
Z Djeco takie kaczuszki na magnes z wędkami.
Wszelkiego rodzaju samochodziki.
Tablica magnetyczna do rysowania.
Z takich droższych prezentów to rowerek biegowy. Co prawda my mamy inny, ale fizjoterapeutka polecała mi taki z Decathlonu za 250pln.
https://www.decathlon.pl/p/rowerek-biegowy-dzieciecy-btwin-runride-100-10-cali/_/R-p-313109
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Hope tak jak Roksi mówi, wg mnie Duplo na prezent super 🙂 do dwóch stów spokojnie wybierzesz jakiś fajny zestaw. Mój syn też dostał pierwsze prawie w tym samym wieku, teraz ma już kilka zestawów i cały czas jest zabawa, no i są niezniszczalne.
My dzisiaj na prośbę młodego w sumie zrobiliśmy ognisko😄 zaprosiliśmy teściów, przyjemnie było, ciepło.
Roksi podziwiam, że nie chcesz znać płci, ja bym chyba oszalała 😅 cieszę się, że wszystko w porządku.
Byłam po ciapy do przedszkola dzisiaj i kupiłam kilka rzeczy dla maluszka 🥰 już zapomniałam jaką radość to sprawia. Tylko muszę się opanować bo nie chcę skończyć zawalona nieużytymi ciuszkami😀