Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Aasha ja tez mam mega wodnista wydzielinę bezbarwna, taka, ze można by ją pomylić z wodami. Wiec jest nas dwie
Pralinka, ja tak jak radzi Hermiona chyba zmieniłabym po takiej akcji lekarza jednak…
Ja dziś dziewczyny po południu leżakuje zamiast pracować, jak usypialam młoda złapał mnie skurcz i stwardniał mi brzuch. Trochę się zmartwiłam, czy to już mogą być przepowiadające? Na wszelki wypadek dziś zrobiłam sobie wolne i najadłam się magnezu. Mam nadzieje, ze to jednorazowa akcja i cieszę się, ze we wtorek mam lekarza to spytam co się mogło zadziac -
Gusia ja tak miałam tydzień temu, zwiększyłam dawkę Asparginu i na razie jakoś się kulam, też planuję podpytać na wizycie co i jak. Ja mam dosyć sporo wydzieliny.. ale raczej białej ciągnącej 🤔
Nie mówiłam wam jeszcze ale zaczęłam czuć ruchy! Dzidzia się wierci, niesamowite to jest 😄 Chociaż wydaje mi się że jest bardzo nisko... przynajmniej tylko tam ją czuję, to normalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 17:36
Aniamania, Jusia 82 lubią tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Gapsy co za weekend😔 oby ten nadchodzący był już spokojny.
Asha ja mam dosyć rzadką wydzielinę, białawą, w zasadzie to nie wzbudza mojego niepokoju.
Pralinka a jaka u Ciebie jest wydzielina przy tej bakterii?
Dziewczyny wykończę się z tymi zaparciami 😔 jem cały dzień owoce warzywa i wodę, wypiłam laktulozę i nic, czopek pomaga tylko troszkę, chyba ominę 2-3 dawki luteiny i zobaczę czy to coś da. Do tego mam od rana jakiś dziwny ból nóg, tak jakby były z waty..
Apropo tych kocyków, otulaczy itp to jest promocja La Millou na limango aktualnie, fajne ceny w porównaniu do tych wyjściowych.
Od kilku dni czuję mocne kopniaki, na tym etapie w ciąży z synkiem czułam dopiero jakieś pierwsze delikatne ruchy a tu już takie wyraźne🥰Jusia 82 lubi tę wiadomość
-
Mikaa ja tez jeszcze czuje ruchy poniżej pępka, również raczej nisko, wiec pewnie u Ciebie jest normalnie I dzięki, ze napisałaś o swoim twardnienia brzucha, uspokoiłas mnie u nas już kopniaki tak mocne, ze mąż czuje jak położy rękę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 17:42
Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Mikaa ja czuję ruchy poniżej pępka, nie są one tak bardzo nisko, ale czytałam że dziewczyny czują prawie aż w pochwie😅
Gusia od 20 tyg mogą się zdarzyć takie skurcze, macica się przygotowuje, grunt żeby nie za często. Magnez i odpoczynek tak jak zresztą zrobiłaś, ewentualnie no spa. Mój ból podbrzusza raczej jest bardziej ciagły jak już przyjdzie ale też kilka razy chyba mi się zdarzyło takie twardnienie.Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Mikaa,
Ja również czuje ruchy bardzo nisko. Niżej niż pępek.
Odnośnie wydzieliny. Zazwyczaj mam wodnistą, czasami bardziej ciągnącą. Dużo. Nawet bardzo dużo. Kolor kremowy.
Na tle skory wyglada na biały, na białym papierze bardziej w kierunku zżółkłego. Co wizytę pytm się lekarza o ten śluz 😅 Za każdym razem dostaje odpowiedź, że jest prawidłowy 🤷🏽♀️
Dzisiaj się obudziłam z lekkim dyskomfortem w okolicach pochwy. Zastanawiałam się czy jakaś infekcja się nie rozwija. Nie miewam infekcji i w sumie nie wiem. Stwierdziłam, że zaczekam i zobaczę czy coś mnie zacznie swędzieć, piec czy boleć. Zawsze coś.
W ogóle zaczynam się zastanawiać czy to głowa mi nie wariuje. W domu na kanapie czuje dyskomfort, a jak mam akurat coś do zrobienia albo jestem na spacerze to nie myśle i dyskomfortu nie czuje 🤦🏽♀️⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
No wlasnie z ta wydzielina tez nigdy nie wiadomo jak to jest… przy Grzybku Tzn wiadomo bo jest grudkowata, ale ja ostatnio przy bakterii mialam wlasnie bardzo duzo wydzieliny takiej kremowej o konsystencji rzadkiego budyniu, gin powiedziala ze zdrcydowanie za duzo, zrobila posiew i wyszlo. Teraz po antybiotyku zdecydowanie mniej i wlasnie bardziej taka wodnista. Sie czlowiek nastresuje w tej ciazy no
-
Mikaa ja też na początku czułam bardzo nisko - na linii majtek, a teraz już czuję też wyżej i czasami nawet po bokach ☺
Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Aasha wrote:
Dziewczyny, jaka macie wydzieline na tym etapie (sorki ze tak wprost). Ja po leczeniu juz, wiec wydzieliny duzo mniej ale jest taka wodnista. 3 raz w ciazy jestem, a nadal mam waptlisiwv czy to sluz czy wody… bylam na posiewie we wtorek to gin nic nie zauwazyla, no nie wiem. W pon mam usg. Tego nie ma duzo ale chodze bez wkladek i widze na bieliznie
Kochana- ja też mam taką wodnistą wydzielinę i byłam też trochę wystraszona, że to wody więc dziś podpytałam lekarza. Uspokoił mnie, że gdyby to były wody to raczej by "chlustało", ale na wszelki wypadek zbadał mi PH i wszystko jest ok.
Ja też zaczęłam coś czuć Tak bardzo delikatnie, ale to mega uczucie
Aniamania-dzięki za info o promocji. Pędzę na limango pogrzebać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 19:55
Aniamania lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693 -
Ufff dziewczyzny troche mnie uspokoilyscie. Chcialabym w koncu usluszec dobre wiesci na poniedzialkowej wizycie…ps Ja tez czuje ruchy, i nawet moj maz czuje jak kladzie reke na brzuszek wiec detektor ostatnio poszedl w odstawke
Jusia 82, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość
-
Ooo, wszedł temat skurczy, ja tez wczoraj wieczorem się zastanawiałam, czy to już i u mnie się dzieje. Równocześnie miałam takie gazy i wzdęcia, że wiem, że to raczej od tego była po prostu bolesność brzucha.
Co do wydzieliny, to moje majtki są w kolki brudne od luteiny i tak już będzie do 37 tygodnia, lekarz mówił, że nie przerywamy. Też się cykam infekcji że względu na szyjkę właśnie.a kiedyś chyba Ulaaa pisała, że luteina zwiększa na to szansę. Szoruję ręce przed aplikacją i nie dotykam wtedy telefonu, ale nie wiem, czy to o to chodzi.
Prócz tego mam często plamę z moczu na majtach. Wiem, fuuu mam problem z trzymaniem przy kaszlu, gazach lub wymiotowaniu. Moze u Was to tez to? Też na początku się bałam, że to wody. U mnie czas na kolejne odwiedziny u uroginki...
-
Dzięki dziewczyny, umówiłam się na dzisiaj do innego lekarza żeby to skonsultować.
Aniamania ja mam taką mleczną wydzielinę ale nie jest jej jakoś dużo. Jak w sierpniu miałam tylko Candide to czułam to, swędziało mnie tam itp. Teraz Candida i paciorkowiec a ja nic nie czuje, wydzielina też nie wydawała mi się podejrzana.
-
Dzień dobry! 😊
U mnie dzisiaj noc bez męża. Bałam się jej jak nigdy.
Coraz gorzej znoszę nieprzespane noce. Młodej wychodzą dwie piątki ( na szczęście dwa ostatnie zęby mleczne 💪🏼) plus wczoraj miała szczepienie na ospę ( Gusia, witaj w klubie - po dwukrotnej zmianie terminu). Finalnie noc przebiegła spokojnie. Zęby jakoś szczególnie nie dawały popalić, po szczepieniu gorączki nie było!
Popuszczanie moczu podczas kichania, kaszlu? Znam. Na szczęście pojawiało się tylko jak byłam chora. Może jakieś przeciążenie? Tak czy tak… Też muszę wybrać się do UroFizjo. Tylko zwlekam, bo chce iść do Gdańska, a mieszkam w Gdyni. Teraz jest słaby przejazd zarówno przez miasto jak i obwodnice. Gapsy, ty pewnie wiesz o co chodzi
Zaglądajcie czasem na wątek Lutowy? Mi się zdarzy sporadycznie. Dziewczyny już jakieś dwa tygodnie temu pisały, że kompletują wyprawkę ubraniową i apteczną. Wy też już coś kupujecie? W sumie to nie wiem kiedy zacząć, nie pamietam kiedy zaczęłam w pierwszej ciąży 🙈
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Bobobolek, niestety tak, dokładnie wiem, o co chodzi. I martwię się, co ze mną będzie pod koniec ciąży albo gdy się zdecyduję na kolejną. Mam nadzieję, że jednak da się te mięśnie naprawić/podtrzymać.
Mam bardzo podobny lęk co do wyjazdów mojego męża. Czasem nawet jest wszystko dobrze, kiedy wyjedzie, ale stres łączy się z samym faktem, że on jedzie, a u nas może być wszystko. Cieszę się, że u Was było ostatecznie dobrze!
W ogóle nie ruszyłam tematu wyprawki. Ani też organizacji mieszkania pod bobasa. Mamy plan przeprowadzki i szukamy mieszkania, więc nie wiem, czy jest sens się tutaj urządzać. Mam przez to uczucie takiej tymczasowości i chciałabym,żeby to się już rozwiązało. No i żeby Krzyś nie przeprowadzał się tuż przed powitaniem braciszka, bo to będzie za dużo zmian na raz. Nie mówiąc o moim ciążowym brzuchu podczas przeprowadzania się...
Przełożyliśmy połówkowe na jutro, bo lekarz dziś zaproponował przez Lux Med inną godzinę, a chcieliśmy być bardzo razem z mężem. I cały czas się zastanawiamy, czy brać Krzysia... nie mam pojęcia, biję się z myślami. Może puszczę mu filmik z USG dostępny w Internecie i zobaczę, czy jest ciekawy.
-
BoboBolek najważniejsze, ze wreszcie się udało zaszczepić! Trzymam kciuki, żebyście lekko znieśli 🥰 Jeśli chodzi o wyprawkę, to ja nic nie kupowałam poza rozkiem, o którym Wam pisałam. Mysle, ze takie apteczne rzeczy zamowie jakoś po świętach Bożego Narodzenia, żeby w razie czego moc dokupić rzeczy, o których zapomnę przed pakowaniem torby. Tak to w sumie większość mam. Kupię jeszcze tylko jakieś ubranka typowo chłopięce jak się we wtorek okaże, ze synek Właśnie potwierdziłam wizytę ❤️
Gapsy trzymam kciuki za dobre wieści z jutrzejszej wizyty! Co do wzięcia synka nie podpowiem, moja na pewno na takie rzeczy za mała…Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Ja podczytuje lutówki ☺ dla mnie chyba jeszcze za wcześnie na kompletowanie wyprawki, myślę że się zabiorę za to tak za 1,5miesiąca
-
nick nieaktualnyJa to się boję nawet patrzeć na rzeczy dziecięce. Po długich staraniach i problemach jakoś się boję...
Dziewczyny w jakiej dawce bierzecie kwas foliowy? Bo ja biorę Mama DHA premium plus i tam jest 0,4 mg ale wyczytałam, że w drugim trymestrze zapotrzebowanie na kwas się zwiększa i zastanawiam się czy powinnam brać coś jeszcze. jak to jest u Was? -
Ja mam tak samo jak Hope Poczekam na spokojnie na moje połówkowe, ja poznamy płeć to pewnie dopiero zacznę coś kupować. Na razie na tapecie mamy remont pokoiku, dzisiaj przyjeżdża majster obejrzeć co jest do zrobienia, za tydzień przyjeżdża facet od plis w oknach itp.
Hope ja biorę Prenetal Duo, tam jest 0.8 mg w jednej tabletce.💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
My sobie z mężem obiecaliśmy że zabieramy się za zakupy wyprawkowe zaraz po połówkowych które mam 31.10 o 8:00 więc cały dzien będzie na zakupy bo mąż ma wolne z pracy 😊 skoro lekarz mi mówi że mogę mieć podejrzenie wysokiego ciśnienia po 30 tc to do tego czasu chciałam mieć większość skompletowana czyli mam od połówkowych 9 tygodni, tak się mówi że dużo czasu ale zleci szybko. Poza tym wszystko idzie cenowo do góry też chcę rozłożyć zakupy w czasie na te 9-10 tygodni żeby jakoś to dźwigać 😉Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Dzień dobry.
Tylko czy dobry? 😮💨 Wróciłam od diabetologa z insulina na noc. Ogólnie to się spodziewałam takiego obrotu sprawy, mam do wtorku jeszcze czas na te cukry na czczo. Bo mam w granicach 88-94, a teraz norma z palca to 90! Więc poza kłuciem palca po 4x dziennie żeby sprawdzić cukry, dojdzie jedno w udo lub brzuch z insuliny. Z jednej strony mam taki wkur.. że tak muszę, bo przecież nie będe udawać że jest inaczej, z drugiej sobie myślę , po co ja sama sobie te cukrzyce znalazłam. 🙈 Eh
Co do śluzu to czasem mam więcej , czasem mniej. Dopiero się martwię jak się pojawia taki śluz jak serek twaróg.
Wyprawki nie robię. Widzę że wy już wózki szukacie, a ja nawet patrzeć w tę stronę nie chce. Ciuszki mam jakieś po synku, coś tam mi szwagierka dorzuciła po córce takiego unisex.
I jestem mega niewyspana. Usnąć z tym brzuchem już nie mogę, rogal do spania zupełnie mi się nie sprawdzil. Wy piszecie jakie to wspaniałe uczucie, te pierwsze kopniaki, a ja czasem aż się denerwuje że tak się wierci ze mnie kopię po pęcherzu i gdzie okolicy pochwy, co jest strasznie nieprzyjemne. Szczególnie jak usiłuje usnąć.
Do tego córka zaczęła kaszleć i budzi się po parę razy w nocy, a mąż się strasznie przeziębił i tak mega chrapał, że uciekałam na dół do salonu spać. Jestem dziś jak zombi.
Na Lutówki nie patrzę, choć może powinnam, termin z pierwszego USG wyszedł na 02.03 ale teraz się przesuwa w kierunku 24.02. 🤷
Czy któraś z Was miała cukrzyce ciążowa w ciągu ostatnich 3 lat? Normy i zalecenia się pozmieniały. Czy kładą do szpitala lub wywołują poród wcześniej, przed terminem?