Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzelina wrote:Konieczynka wszystkiego najlepszego ♥️💯
Dzisiaj byłam na wizycie, Bejbik waży dopiero 300g, miał być Gabryś a chyba będzie Marcelina 🤣
Oczywiście żebym nie miała za mało stresów to poza cukrzycą ciążową mam niedoczynność tarczycy 😔
Ja w każdej ciąży mam niedoczynność tarczycy, ale pod kontrolą endokrynologa i z lekami wszystko działa prawidłowo 💪Andzelina lubi tę wiadomość
-
Konieczynka- wszystkiego naj.
A mój robaczek wczoraj coś ok 350 g obejrzałam dziś z 5 razy nagranie z badania. te ujęcia 3d są rozczulająceBoboBolek, Madzixon lubią tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693 -
Konieczynka!
Najlepszego 🎈
DIDI,
Cudownie, że się odezwałaś 😉 Zawsze jak uzupełniam listę to myśle o dziewczynach od których nie ma wieści.
Ciężko się nie nakręcać, ale trzeba to opanować jakoś i zaufać lekarzom.
Mój maluszek jest tak samo ułożony, miednicowo/ poprzecznie. Bardzo mnie to cieszy. W pierwszej ciąży córka na połówkowych była głową w dół i na każdej kolejnej wizycie również. Nie wiedzieć czemu są przypuszczenia, że obracała się tylko względem własnej osi i głową zawsze siedziała w dół. Po urodzeniu chodziliśmy miesiące do fizjoterapeuty, była pospinana, powodem było prawdopodobnie to jak siedziała w brzuchu 🤷🏽♀️
Teraz mam nadzieje, że maluch obróci się 30-33 tydzień. Daje mu 3 tygodnie 😜 tak żebym się później nie stresowała, że nie da rady 😂
Co do wymiarów. U mnie tez rozbieżności. W obu ciążach.
To chyba naturalne. Ludzie mają nieco inne proporcje nóg i rąk. Noooo i jeszcze kwestia na ile dokładne są pomiary lekarza… z tym też bywa różnie. Dopóki lekarz mówi: jest ok, to ja się tym nie stresuje.
Tobie życzę jak najmniej nerwów 😉
Ja dzisiaj po badaniach. Krzywa cukrowa za mną. Zobaczymy jak wyniki 🤞🏼DIDI lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Mikaaa92 wrote:
Lusia, ale rosną te nasze dzieciaczki, najważniejsze że mała ma się dobrze! A coś nie tak wyszło z Twoją krzywą?
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Dziewczyny dawajcie znać jak wyniki. Mnie na pewno lekarz zleci krzywa w następny poniedziałek na wizycie, dziś wykupowalam receptę te euthyrox (ja tez niedoczynnosci typu hashimoto) i przy okazji już wzięłam dwie glukozy 😅 niedoczynnosc w ciąży to nic strasznego, jak się regularnie kontroluje wyniki i jest pod opieka lekarza
Ależ duże już te nasze bobaski z forum!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 17:16
-
Jeszcze odnośnie wyprawki ubraniowo-tekstylnej.
Moje córka dużo ulewała, ale chyba tak czy tak zamierzam zapewnić dla młodego minimum, najwyżej dokupię ubranka jak się okaże, że też jest ulewaczem.
To jest moje minimum. Nie wyobrażam sobie poświecić więcej niż jednego/ dwóch dni na pranie w tygodniu. Nie lubię też ubierać dwa dni z rzędu tego samego…
Moje minimum:
*kombinezon marino
*8 pajacyków
*8 gór: body z długim rękawem/ kaftaników/ bluz, sweterków
*8 dołów: spodenki, połśpioszków
*5 podkoszulek: body na ramiączkach/ krótki rękaw (tyle mam po córce i nie będę dokupywać)
*5 par skarpetek
*6 śliniaczków/ bandanek
*3 czapeczki ( zimowa, wiosenna i taka cieniutka), po córce mam wełniane mittenki i buciki jakby było zimno.
*3 kocyki( lekki bambus, bawełna i gruby wełniany)
*2 rożki
*2 śpiworki
*2 duże tetry/muśliny
*6 mniejszych muślinowych
*4-6 chusteczek muślinowych
*2 ręczniki bambusowe(od razu duże)
*2 prześcieradła do dostawki
*podkład pod prześcieradło
*prześcieradło do wózka
*śpiworek do wózka
*plecak do wózka
*przewijak podróżny
*organizer na pieluszki/ pojemnik na pieluszki plus kremy i waciki.
*tym razem kupię chyba też matę bawełnianą do zabawy ( w domu mi nie brakowało, ale jak jechaliśmy do babć to albo trzeba było wnosić wózek do domu, mieszkania albo dziecko leżało na podłodze i kocu, teraz bym zwijała matę i brała ze sobą.
*poduszka do karmienia
Chyba wszystko z takich tekstylnych lub pokrewnych rzeczy 😅
Oczywiście jak mi się spodoba jeszcze jakiś pajac czy inne yo będę miała więcej 😂😜
Jusia 82, Aniamania, Madzixon lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Hej dziewczyny
Konieczynka wszystkiego najlepszego!
Nie odniose sie do Waszych spostrzezen na badania, bo takie atrakcje jak krzywa dopiero przede mna, ale mamy juz 554g dziecka, które nadal jest dziewczynką
Odniose sie za to chetnie do wyprawki - pamietacie jak mowilam, ze musze wszystko kupic, bo to nasze pierwsze dziecko i nic nie mam, nawet jednej pieluchy tetrowej? Okazuje sie, ze rodzinne doswiadczone mamy spadly mi z nieba i przy okazji odwiedzin rodziny teraz przy dlugim weekendzie mam juz w domu ubranek chyba na caly pierwszy rok, misia szumisia, porządny laktator, rożek, pierwsza paczke pampersow i wiele wiele innych. Jestem oszołomiona iloscia rzeczy, ktore nagle mam w domu i przepuszczam to stopniowo przez pralke 😆 takze nie wiem ile czego bede potrzebowac, ale na pewno musze powiedziec ze temat ubranek mam zakonczony szybciej niz myslalamJusia 82 lubi tę wiadomość
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Co do wyprawki to ja ilościowo miałam podobnie BoboBolek do Ciebie. Z tym, ze nie używałam wcale tych śliniaczków materiałowych/chusteczek i na pewno miałam więcej pieluszek bambusowych/tetrowych. Moja tez ulewala i tego schodziła masa, zreszta brałam to tez poza domem do przewijania, żeby kłaść na przewijak ten przenośny kocyki kupiłam dwa, bambusowy i polarowy na spacerki, ale dostałam jeszcze 4 wiec miałam ich mnóstwo 😅❤️ U nas śpiworek do wózka raczej się nie sprawdził i młoda jeździła w zimowym kombinezonie, jeszcze z tekstyliów bym dopisała otulacz do fotelika, mysle, ze w marcu może się jeszcze przydać I ocieplacze na nóżki, to mi się bardzo przydało do noszenia w chuście i nosidle potem. Teraz w sumie to wszystko wykorzystam, kupiłam tylko trochę nowych pieluch, bo wiele wyrzuciłam i jeden rożek mi się zniszczył bardzo w praniu, wiec rożek tez zamowilam wtedy na promocji la millou co Wam pisałam. A ubranka jak kupię to tylko dla swojej przyjemności na pewno nie ze względu na potrzebę 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 18:07
-
BoboBolek - wielkie dzięki. Twoja lista na pewno mi się przyda bo też zupełnie nie wiem jak podejść do wyprawki a zaczęłam już trochę kupować.
Czy te rzeczy masz/kupujesz na 56?
P.S. A może by tak tą listę wyprawkową wrzucić na naszą pierwszą stronę i ew. modyfikować? Bo zrobiłam zdjęcie, ale pewnie jeszcze parę rzeczy się na niej pojawi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 18:11
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693 -
Ja myślę, że rozmiar 56 zostawię sobie na sam koniec żeby kupić. Jak już będzie wiadomo mniej więcej jakie bobo będzie. Córka w 56 nie weszła, więc startowaliśmy od razu z 62. Trochę podwijalam rękawy.
Muszę kupić inna wkładke do łupiny. Mam taka że jest półokrągła nad główka. Teraz kupię taka co ma ,,skrzydła,, po bokach a na górze nic bo ledwo upchnelam dzieciaka do tego co mam jak ze szpitala wychodziliśmy. To był jedyny raz jak wkładka była w łupinie. Później pieluchę zwinięta pod łopatki musiałam wkładać i trzymać główkę na wertepach 😑 -
Lucy to duża była Twój córa. Moja się urodziła 3kg i 54 cm i początkowo 56 było za dużo (oprócz rzeczy z pepco) i podwijalam rękawy 56 Juusia ja miałam tyle ubranek mniej więcej i w rozmiarze 56 i 62
Jaki masz fotelik? U nas avionaut był super pod tym względem, ze po prostu wyjmowałam kolejne części, tam nie ma żadnej wkładkiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 18:24
-
Konieczynka najlepszego, sto lat 💐🍰🥂🎉
Moja malutka dwa dni temu ważyła 408g. A ja przytyłam 5 kg😅
Dzięki za pogląd na wyprawkę. Mój młody był duży i w rozmiarze 56 'chodził' z tydzień i to na styk. Na tą chwilę ciężko przewidzieć czy dziecko będzie z tych mniejszych czy tych większych. Syna mam z czerwca to wielu tych cieplejszych rzeczy nie potrzebowałam na początku. Wstępnie zrobiłam przegląd i odłożyłam do wydania chłopięce ciuszki🙂 -
Córka jak się urodziła to ważyła 3420g, mierzyła 54cm.
56 z Zary były dobre, 56 z h&m były dużo za duże. W szpitalu jeszcze dokupywałam z 50 z h&m 😅
Także u mnie te pierwsze ciuszki 56.
Troszkę kupię 50 z h&m.
Ja jestem niska, raczej mała szansa, że urodzę duże dziecko.
Natura raczej sprawia, że dziewczyny 160cm nie rodzą dzieci powyżej 56cm.
Chociaż są wyjątki 😅⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
BoboBolek wrote:Córka jak się urodziła to ważyła 3420g, mierzyła 54cm.
56 z Zary były dobre, 56 z h&m były dużo za duże. W szpitalu jeszcze dokupywałam z 50 z h&m 😅
Także u mnie te pierwsze ciuszki 56.
Troszkę kupię 50 z h&m.
Ja jestem niska, raczej mała szansa, że urodzę duże dziecko.
Natura raczej sprawia, że dziewczyny 160cm nie rodzą dzieci powyżej 56cm.
Chociaż są wyjątki 😅
Ja mam 164cm, mój mąż 182 a syn się urodził 60 cm i 4440g, a budowę ciała też mamy oboje przeciętną. Teraz jest raczej jednym z drobniejszych dzieci, także tylko na dzień dobry tak matkę wymęczył 😅
Lucy co to za fotelik?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 18:49
-
Moje wyniki ogólnie w porządku, krew ok, mocz super, ale glukoza na czczo jakaś niska mi wyszła, tylko 63, normy mam od 70 do 99 🙈
Ciekawe co na to lekarz powie w poniedziałek.. 🤷♀️
Tsh 1,63 więc idealnie 💪 -
Konieczynka, spóźnione sto lat 🎉
Chyba już czas pożegnać piękną złotą jesień. Taka pogoda wstrętna dziś że nic się nie chce..
Myślicie, że można już kupować kosmetyki dla dzieciątka do pielęgnacji? W Rossmanie znowu ma być -50% na "czujesz klimat" i zastanawiam się czy nie kupić już jakiś kosmetyków? Co jeszcze oprócz szamponu i żelu do mycia ciała, oliwki/balsamu, kremu do twarzy, kremu pod pieluszkę, wacików, chusteczek, nożyczek do paznokci i szczotki do włosów trzeba kupić do pielęgnacji noworodka? Już się w tym gubię 🥴👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta -
Twilight ja raczej z tym jeszcze poczekam Noworodka to raczej będę kapać w samej wodzie, dopiero później wprowadzimy jakaś piankę lub emolient jeśli będzie potrzeba. Kup tez patyczki higieniczne, przydają się do pielęgnacji pępka, szczoteczkę do ewentualnej ciemieniuchy, one są trochę twardsze niż zwykła do włosów, ja na pewno zamowie tez olejek ze słodkich migdałów przychodzą mi do głowy inne rzeczy ale raczej z apteki już niż z drogerii na przykład sól morska
Hermiona jak u Ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2022, 09:39