Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
U mnie ostatnie dni jakoś bardziej wypełnione. Może i dobrze… Ciąża szybciej zleci.
Jakiś tak wole dziecko na świecie niż w brzuchu 😅
Chyba się jeszcze nie chwaliłam, że w poniedziałek przebrałam rzeczy córki.
Cześć dziewczęcych już sprzedana, cześć czeka jeszcze na wystawienia na Vinted.
Ja już mniej więcej wiem czego potrzebuje.
Czekam ma Black Friday, bo ceny regularne mnie przerażają. Zwłaszcza jak pomyślę, że te najmniejsze rozmiary to na miesiąc do trzech.
Byłam też z córka na zajęciach w takim klubiku malucha. Podoba jej się, chyba będą ją tam zostawiać na 2h pod opieką animatorek, 2-3 razy w tygodniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 13:58
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Hej Kochane!
Bardzo długo mnie tu nie było! Kwestia tego, że bardzo mocno starałam się być mądrzejsza niż lekarze, sądziłam że internet wie lepiej i to doprowadzało mnie psychozy, więc stwierdziłam że się odcinam.
Pozniej dolegliwości 1 trymestru- nudności iwymioty mnie zmiotły.
2 trymestr jest już dużo lepszy! Dlatego czytam Was Kochane i gratuluję wszystkim Wam małych szkrabów rozwijających się w brzuchach.
Ja dzis 21+2, noszę w sobie dziewczynkę 💕 na prenatalnych bylam pod koniec października. Raczej pozytywnie. Właśnie- raczej- bo nie wszystko dali się zobaczyć.
Mały glut 💗 ułożony jest poprzecznie! (Czy wasze dzieciątka są już ułożone pionowo i głową w dół? Bo ja martwię się o to ułożenie...)
W związku z tym nie wszystko lekarz mógł dojrzeć, więc kazał powtórzyć usg za miesiąc.
Kolejna sprawa- pomierzył kości udowe, głowę itd. I okazało się że kości są z początku 19 tygodnia, głowa z początku 18 tygodnia a ja na usg bylam w 20+0...martwiłam się tym ale lekarz nie mówił że to coś złego. U was tez są rozbieżności?
Mała rusza się w brzuchu już od 15 tygodnia 😍🥰 fajne uczucie ale czasem denerwujące.
Ja rocznik 95 (czy ja tu jestem najmłodsza? 🤣), urodzinki w grudniu więc uda mi się urodzić przed 30 napewno 🤣
Co do tesciowej- trafiłam chyba na bardzo fajną kobietę. Nie komentuje, nie dotyka, nie zadaję zbyt wielu pytań. Pyta i interesuje się moim samopoczuciem ale bez przesady.
Gorzej z moim tatą! Ten to kiedy tylko mnie zoobaczy to mówił że chuda jestem, że nie widać nic w ogóle. Wkurzyłam się i powiedziałam mu, że jeszcze raz uslysze jakiś komentarz tego typu to przestanę się odzywać. Działa 😂
Kończąc monolog może nie koniecznie entuzjastycznym akcentem- 31.10 skręciłam kostkę 🙄 musialam pojechać na rtg. Bałam się tego, ale lekarz mówił że to są małe dawki które nie zaszkodzą. Nie wiem co otym myśleć, wolę nie czytać w internecie bo nabiję sobie głowę niepotrzebnymi sprawami...
Termin porodu ustalony na 15.03.23
Noszę dziewczynę 🤭💕
Mam obsesję na punkcie czytania objawów i odchylen w internecie 😅 -
Didi jak wszystko jest Ok, to nie nakręcaj się negatywnie Gratuluje coreczki! Moje obie córki na tym etapie wybrały w brzuchu pozycje poprzeczna, starsza się obróciła dzień przed usg trzeciego trymestru, wyraźnie to czułam Teraz młodsza mysle, ze ma jeszcze sporo czasu na to Takie rozbieżności w pomiarach co do kości, obwodu główki itd na pewno są ok, ludzie są różni, jeden ma dłuższe nogi, drugi krótszy, póki lekarz nie zwraca na to uwagi to się nie martw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 16:27
DIDI lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Gusia 😍
Tez staram się tłumaczyć sobie, że każdy jest inny, i że wszystko jest ok.
Pozycja poprzeczna powiem szczerze że bardzo mnie zaskoczyła 😅 czekam na dzień, w którym się obróci, bo liczę na porod SN.
A Wy? Jakie macie preferencje co do sposobu porodu? Jesteście podzielone na totalnie anty SN i totalnie anty CC? -
Hermiona trzymam kciuki !
Didi fajnie że się odezwałaś zastanawiałam się, czemu tak zniknęłaś.
BoboBolek super, ze córeczce podobało się w klubiku !
Ja w ogóle w tej ciąży nic nie rozkminiam. Jak moja lekarz mówi, że jest ok to nawet nie patrzę co jest w opisach. Ufam jej i chce się cieszyć tym, że jest dobrze 🤗 Didi moje dwa dzieciaki tez leżą w poprzek- obaj! Jedyne czym się martwię, to że się nie wysypiam. Jest jeszcze masa czasu na różne kombinacje ulozeniowe w brzuchu, a zwłaszcza to głową w dół
Jeśli chodzi o wyprawkę ubraniową ja również przejrzałam w poniedziałek ciuchy po synku. Trochę nakupowalam tu i tam i mam już prawie wszystko. Brakuje mi kombinezonów, bonetek ciepłych i wełnianych niechodkow
Jutro idę na usg piersi- trochę wstyd, ale zbieram się z tym od początku ciąży.
Czujemy się już lepiej. Okazało się, że syn gorączkuje bo się nabawił zapalenia „małego”. Całe szczęście jest już o niebo lepiej, a pacjent robi awantury że idzie do przedszkola 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 16:50
-
Didi moja malutka podczas połówkowych była ułożona miednicowo, a dzień później podczas badania u mojego gina była ułożona główkowo Lekarz mówi, że ma tam teraz tyle miejsca że pływa jak chce i faktycznie tak jest bo kopniaczki raz czuję na dole po prawej, raz po lewej... taka wiercipiętka!
BoboBolek ja też już liczę na to, że teraz czas będzie leciał szybciej Już by mogły być święta...albo nawet styczeń! Ogólnie ostatnio coraz bardziej bolą mnie biodra i lędźwie, co to będzie później? 🙄
A jutro wybieram się na farbę do fryzjera, mam nadzieję, że szybko pójdzie i że brzuch nie będzie się napinał 🙏💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
BoboBolek wrote:Cześć dziewczyny!
U mnie ostatnie dni jakoś bardziej wypełnione. Może i dobrze… Ciąża szybciej zleci.
Jakiś tak wole dziecko na świecie niż w brzuchu 😅
Hehe... a ja się czuję tak wspaniale fizycznie i psychicznie w tym momencie, że dziś powiedziałam do mojej kosmetyczki że szkoda że ciąża z 12 miesięcy nie trwa Pewnie podejście za kilka miesięcy mi się zmieni, ale na razie CHWILO TRWAJ
DIDI ja dziś byłam na połówkowych i mały też ułożony w poprzek. Na tym etapie to chyba w ogóle nie ma co na to patrzeć- przecież one tam się jeszcze wiele razy przewrócą. U maleństwa wszystko ok (to był inny lekarz i żadnych zmian w splotach naczyniowych nie widział). Ze względu na ułożenie małego nie mógł zobaczyć dobrze serduszka, więc mam się pojawić ponownie za 2 tyg na chwilę.
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693 -
Jusia, o widzisz to pewnie zniknęły samoistnie albo poprzedni lekarz był bardzo dociekliwy super, że już jest w porządku ☺
A na poprzednich połówkowych serduszko już było oceniane?Jusia 82 lubi tę wiadomość
-
Jusia dobre wieści od Ciebie❤️ czekamy na dobre u Hermiony i Aashy.
Ja natomiast średnie mam samopoczucie, prawie ciągle boli mnie podbrzusze i mi to oddziałuje na psychikę chociaż wszystko jest z dzieckiem i szyjką w porządku. Martwię się jak to będzie w jeszcze bardziej zaawansowanym etapie jak już teraz mi ciężko po raz setny wstawać z podłogi podczas zabawy z młodym. A później z dwójką to dopiero się zacznie hardkor😅
Dziewczyny po przejrzeniu wyprawki ubraniowej- ile sztuk jakich rzeczy mniej więcej sobie szykujecie?Jusia 82 lubi tę wiadomość
-
Hermiona5 wrote:Jusia, o widzisz to pewnie zniknęły samoistnie albo poprzedni lekarz był bardzo dociekliwy super, że już jest w porządku ☺
A na poprzednich połówkowych serduszko już było oceniane?
Tak i wszystko było ok, więc jestem spokojna
Hermiona5 lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693 -
Dzień dobry, dzisiaj i u mnie ciąg dalszy średniego samopoczucia. Jakiś katar się przyplątał, głowa mnie dzisiaj boli, kręgosłup w odcinku lędźwiowym (od zawsze mam problemy z kręgosłupem, a szczególnie w ciąży i w pierwszych miesiącach po porodzie). A wszystko jeszcze nakręcone tym, że muszę jechać dzisiaj do labu na badania przed wizytą poniedziałkową.
I jeszcze musiałam odwołać dzisiejszą wizytę paznokciową 😔 przełożyłam na poniedziałek po wizycie u ginekologa.. Ciekawe czy się wyrobię, bo jak będzie obsuwa to z pewnością nie.
Także ja już wstaję, szykuję dzieci do szkoły i jadę upuścić trochę krwi -
Dzień dobry 🙂
Ula jak dobrze, że przypomniałaś o badaniach.. we wtorek mam wizytę to wyrobie się z krwią w poniedziałek.
Aniamania ja jeszcze o tym nie myślałam, podczytuje Lutówki, tam dziewczyny wpadają w wyprawkowy wir, można się zainspirować heheUlaa lubi tę wiadomość
-
Kończę dziś 36lat! Przesyłam wirtualnie torta, bo nawet nie kupowałam nic słodkiego. Po co się nękać mając cukrzyce ciążowa.
U nas dziś słoneczny dzień i jakoś nastrój od razu lepszy. Wczoraj miałam doła strasznego. Tylko niewyspana chodzę. Jakoś nie mogę się ułożyć z brzuchem, córka w nocy przychodzi, mąż chrapie, wszystko mi przeszkadza bardziej niż zazwyczaj. -
Wszystkiego najlepszego 🍰🎂🎂🎂
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Miałam dziś wizytę - mała ładnie rośnie i waży już 590g. Niestety na kolejną wizytę ponownie krzywa cukrowa😕
Mikaaa92, Jusia 82, BoboBolek, Hermiona5 lubią tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Konieczynka wszystkiego najlepszego ♥️💯
Dzisiaj byłam na wizycie, Bejbik waży dopiero 300g, miał być Gabryś a chyba będzie Marcelina 🤣
Oczywiście żebym nie miała za mało stresów to poza cukrzycą ciążową mam niedoczynność tarczycy 😔Jusia 82, BoboBolek lubią tę wiadomość