Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
chicaloca wrote:Napisałam długi wpis i wszystko się skasowało 😓 także dziś tylko dzień dobry-Witam się w 20+1. Jak to mówią teraz już z górki
Najgorzej jak się skasuje 😂 A co do chorób to dookoła wszyscy kichają... wczoraj mężu też brał polopirynkę bo już coś go brało 😐
Ja się witam z Wami w 22+0 Równo za 2 tygodnie wizyta żeby zobaczyć jak tam sytuacja z szyjką, a przed wizytą idę jeszcze na krzywą. Poza tym przede mną ostatni miesiąc pracy, od grudnia idę na L4, aż ciężko w to uwierzyć że laptop pójdzie w odstawkę, ale dobrze - głowa odpocznie, zabiorę się za wyprawkę i do marca zleci 😉
Ktoś wizytuje w tym tygodniu?💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
nick nieaktualnyCześć kochane kciuki za wizyty w tym tygodniu !
Orientujecie się może czy my jako babeczki w ciąży mamy prawo do wizyty u okulisty bez kolejki tak jak np do endokrynologa czy diabetologa? Mam wadę wzroku, a u okulisty już nie byłam pewnie 2 lata i tak się zastanawiam. A zanim zadzwonię to wolałabym się upewnić -
Mam doła.
Wstałam niewyspana, nie mogę się z anic zabrać bo snuje się po domu jak cień.
Do tego z komendy przyszło pismo do męża żeby wskazał sprawcę wykroczenia. Auto, którym jeżdżę jest na niego zarejestrowane, a to wykroczenie to wyprzedzenie przed przejściem dla pieszych. Ewidentnie w tej dacie to ja jechałam, bo wtedy miałam USG genetyczne w Białymstoku. Pamiętam jaka roztrzęsiona wracalam, płacząc że wszystko jest ok. To teraz zapłacę według nowego taryfikatora.
1500 🤔😭?
A zupełnie nie kojarzę sytuacji. Szlag !!!
Jeszcze dziś mąż dostał mandat za przekroczenie czasu parkowania, o 3minuty się spóźnił!
A miał obsuwę w przychodni bo robił badania okresowe, wizyta była na 11 umówiona, a dopiero przed 12 go przyjęli.
Do tego ta pogoda, szaro, buro i ponuro. -
Hope z tego co się orientuję w ciąży do każdego lekarza powinni Cię przyjąć w ciągu 7 dni, ja korzystałam z tego prawa przy rejestracji do stomatologa, kardiologa i diabetologa
Podstawa prawna: Ustawa z dnia 27sierpnia 2004 o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych, art. 47c ust. 1Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 14:26
-
nick nieaktualny
-
Aasha u mnie tak jak u Dafney proces umawiania amniopunkcji ekspresowy - dzisiaj zadzwoniłam i jutro o 7:40 mam się zjawić. Jestem przerażona, wcześniej nie dopuszczałam strachu przed badaniem, ale teraz trzęsę portkami... Poprosiłam męża żeby wziął na jutro urlop i żebyśmy razem pojechali, po badaniu trzeba odpoczywać przez 2dni i absolutnie niczego nie dźwigać
-
Hermiona kciuki za dobry wynik i brak powikłań ❤️🤰
Mnie chyba coś rozkłada, średnio się czuje, wjechała herbata z cytryną i malinami, wiec nawet nie miałam weny więcej tu dziś pisać z dobrych rzeczy przyszły dziś pieluszki z outletu lamillou i króliczek dla Zosi, które zamówiłam jakiś czas temu. To w sumie ostatnie i pierwsze drobiazgi, jakie chciałam dla niej kupić. Jeszcze tylko baza do fotelika, butelki i apteka została na po świętach, resztę mamy. Po usg kupiłam nowe ubranka na wyjście ze szpitala, znając życie i tak znajomi i rodzina nas zasypia ubrankami i zabawkami jak mała sie urodzi, wiec więcej nic nie kupuje zwłaszcza, ze mam po córce. Może tylko kocyk jeszcze na promocji upoluje, mała ma trzy, ale wątpię, żeby jakiś oddała siostrze, ona nawet tacie je zabiera, tylko mama ma taryfę ulgowa 😅Hermiona5 lubi tę wiadomość
-
Hermiona powodzenia jutro 🥰
Ja dziś byłam u fizjo uroginekologicznej. Mam rozejście na gorze brzucha 1.15 cm a na wysokości pepka 2.43 bodajże. Mowi ze nie jest zle, ale ze tak naprawdę zaczyna się to rozchodzić po 30 tyg i na tym etapie nie robimy nic z tym ani z blizna która mam po nacięciu krocza żeby nie wywołać skurczy. Pokazała mi jak podnosic córkę itp. Później pytała czy bola mnie plecy, mnie bola ale tylko w odc piersiowym pewnie ze względu na duży biust i co za tym idzie mega się garbie..ale później zaczęła masowac pośladek i tak jak na lewym nie czułam nic tak na prawym swiat stanął w miejscu 😂 okropny bol, dziwne bo na codzień tego w ogóle nie odczuwam 🫣 okleiła mnie tejpami i zaraz jakos tak lżej. Następna wizyta koło 30/31 tyg jakos.
Poza tym w hm dla klubowiczów dziś i jutro promocja przy zakupie 3 szt -15 % a przy 4 -20:) zamówiłam kilka rzeczy dla bobasa, mój pierwszy zakup w tej ciąży 🫣 zamówiłam rozmiary 56 ale wahałam się czy nie wziąć 50..fakt ze córka miała ponad 4kg i wątpię żeby teraz było dużo mniej, ale hm często wypada ogromny wiec już zwątpiłam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 20:35
Hermiona5 lubi tę wiadomość
-
Hermiona- bardzo mocno trzymam kciuki.
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693 -
Hermiona,
Powodzenia!
Dafney,
Fajnie, że się odezwałaś! Twój post pewnie dodał otuchy dziewczynom które borykają się z podobnymi problemami/ rozterkami które ty miałaś. Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze.
Głęboko wierzę, że u Aashy i Hermiony też wszystko z dzieciaczkami jest OK.
Ja dzisiaj dostałam wymaz z pochwy. Wszystko ok.
W piątek krzywa cukrowa.
W sumie nie wiem dlaczego tak szybko 🤷🏽♀️
Hermiona5, dafney lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Hermiona powodzenia 🍀💪🏻🤞🏻😘 daj znać po
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Powodzenia Hermiona! Będzie dobrze! 🌻
Ja dzisiaj byłam na przełożonej wizycie z 9 listopada. Dostałam skierowanie na krzywą cukrową, będę robić 24-26 tydz jak w zaleceniach. Ale już przeciwciała stwierdził, że na kolejnej wizycie mnie skieruje a skoro mam co 4 tyg to nie wiem czy się wyrobimy do 30 tyg żeby podać immunoglobulinę. Chyba wie co robi 🤷 Oczywiście muszę się upominać za każdym razem.
Z H&M ciuszki jak dla mnie o rozmiar zawyżone.
Myślałam, że raczej większość rzeczy mam dla drugiego bobo a tu ciągle coś się okazuje, że potrzeba kupić.Hermiona5 lubi tę wiadomość
-
Ja już po, nie było to super-przyjemne badanie, ale jest do przeżycia. Siedzę i czekam teraz w poczekalni (pół godzinki na obserwacji), podobno wszystko wyszło dobrze, bez komplikacji i mam się teraz oszczędzać przez kilka dni. Lekarz, który wykonywał badanie był bardzo miły, zagadywał, próbował rozśmieszyć
Dopłaciłam za badanie FISH (po to aby wynik odnośnie ZD był wcześniej i ma być nawet w poniedziałek, a cała reszta po 3 tygodniach).
Wierzę, że wynik będzie prawidłowy i że będę mogła się cieszyć ciążą tak jak przed połówkowymi!Roksi, Gusia_, Jusia 82, Mikaaa92, Madzixon, Ciążowa_Gapsy, Konieczynka lubią tę wiadomość
-
Gusia amnio wykonywał mi dr Mędrek w Diagenie, więc tam gdzie Ty chodzisz na prenatalne ☺
On dużo amniopunkcji wykonuje z tego co się zorientowałam na forach i grupach na fb -
O widzisz Moim zdaniem bardzo fajny lekarz, kompetentny, szczegółowy, a przy tym można z nim pogadać. Na trzecie usg tez do niego idę Trzymam kciuki za dobre wyniki, a Ty teraz odpoczywaj ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2022, 08:37