X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe (2023) Mamusie
Odpowiedz

Marcowe (2023) Mamusie

Oceń ten wątek:
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka a to pech…Ehh te choróbska to jest jakas masakra, córka 2 tyg temu w środę wymiotowała potem ja i mąż pokolei, w poprzednia środę miała zapalenie spojówek a dziś w nocy znowu wymiotowała…chyba do wiosny nie wyjdziemy z tych choróbsk 😓 dziś chyba nic nie spałam, także rozumiem…oby dzień byl lepszy 🫣

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, zdrówka dla całej rodzinki! 😚
    Hermiona powodzenia na krzywej 🤞

Gusia ja się obudziłam przed 05:00 i już było po spaniu, oczy jak 5zł 😂 A teraz jestem śpiąca i pewnie później wleci drzemka. Dzisiaj w ogóle jest jakiś taki ponury dzień za oknem... A będę musiała wychylić nosa za drzwi bo mam 4 paczki do odbioru w paczkomacie. Mąż się śmieje, że mam monopol na paczkomat we wsi 🤣

Miłego dnia wszystkim!

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Mikaa przybijam piątkę z paczkami 🙈
    Wczoraj odebrane dwie, a jeszcze czekam na trzy... Ale to prezenty świąteczne głównie ;)

Za chwilę mam ostatni pomiar i ewakuuje się stąd

age.png

👶 02.03.2023 💖 2600g bobasa 10/10pkt • 9cs 🍀 • 29.06 ⏸ • 24.10 345g • 02.11 480g • 30.11 750g • 19.12 1175g • 25.01 2050g • 15.02 2400g
  • Zniechecona Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie pozdrawiam team paczka paczką paczkę pogania, u mnie tylko kurierzy wymieniają się drzwiach 😆

Konieczynka jestem w szoku z tak pozno odkrytą poważną wadą. Zawsze jak sie czyta takie historie to gdzies tam przechodzi przez mysl, ze to mogloby sie zdarzyc gdyby ludzie zaniedbywali obserwacje rozwoju dziecka, ale nie "wsrod nas", a potem czlowiek sobie uswiadamia jak wiele rzeczy od nas nie zalezy, dodatkowo jak ktos tak jak my oczekuje pierwszego dziecka to nawet nie ma pojecia, czy dana umiejetnosc wyksztalcila sie w dobrym momencie okna rozwojowego, czy nie... Straszne to jest.

Ja dzis jestem po kolejnej wizycie u fizjo, musze przyznac ze bardzo mi pomogl z ta koscia krzyzowa. Okazalo sie, ze to jej niestabilnosc wywoluje u mnie takie bóle. Teraz wizyty bede miec z czestotliwoscia co 2 tyg, wiec BYLE DO MARCA.

P.S. Dziś nam porodową studniówkę 😱

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jakiś wirus żołądkowy jest dziewczyny, bo właśnie od znajomych słysze, ze tez ciagle dzieciaki zwracają…

Co do paczek u nas szaleństwo świąteczne, wiec tez kurierzy kursują i mąż ciagle jeździ do paczkomatu 😂🎁

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co to było, ale Olek zwymiotował raz, przeczyściło go też dołem i nagle poczuł się lepiej, zjadł śniadanie i zaczął pakować się do szkoły 😂
    Dałam mu probiotyk i stoperan i puściłam. Ma 4 lekcje dzisiaj i 3 min piechotą do domu więc jakby coś się działo to w każdej chwili mogę iść po niego

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

U nas drugi tydzień w domu leci.
    Córka po tygodniu z temperaturą dostała skierowanie na badania krwi, byłyśmy też u laryngologa.
    Obustronne zapalenie uszu.
    Dostała swoje pierwszy w życiu doustny antybiotyk.

Ja od dwóch dni mam ból gardła, katar niby już mniejszy, ale za to ropny…
    Rozważam czy się nie wybrać do lekarza…

Mam wrażenie, że w tej ciąży ciagle coś.
    Sierpień w domu na kanapie z powodu plamień.
    Końcówka września/ płaczącej października okropny wirus załapany od męża.
    Połowa listopada wirus córka przyniosła.

Zaczynam się zastanawiać czy tak częste infekcje nie wpłyną na malucha w brzuchu 😞

Konieczynka,
    Szkoda, że wakacje nie wyszły do końca tak jak miały.
    Wodogłowie u dziecka wykryte na tak późnym etapie też mnie szokuje. Bardzo przykre! Dużo sił dla dziecka i rodziców.

U mnie dopiero się zaczną częste odwiedziny kurierów 😜

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U nas pierwszy dzień prawdziwej zimy, tyyle śniegu napadało w nocy. Wygląda pięknie ale jak trzeba rano wstać odśniezyc i jechać do przedszkola to już nie jest tak kolorowo😅
    Puściłam synka już do przedszkola, ostatnio też mąż chorował na jelita, może coś jest z tym wirusem🤔 ale naszej dwójki nic nie złapało.
    Tymczasem mnie przeraźliwie boli gardło z jednej strony, próbuję się kurować czym mam ale jeśli tak dalej pójdzie to wybiorę się jutro do lekarza, naprawdę jakiś dziwny ten ból. Szczególnie, że w sobotę syn zostaje z dziadkami a my z mężem jedziemy do znajomych do Warszawy i do Ikei takze się szykuje fajny, intensywny weekend.
    Mam lekarza w przyszłą środę i ciekawa jestem jak to będzie z tą cukrzycą. Poki co się staram ograniczać.
    Konieczynka-szkoda, że wakacje Wam się tak potoczyły. Podzielam zdanie reszty co do wodogłowia, jakoś ciężko mi sobie wyobrazić. Daj znać jak będziesz wiedziała coś więcej.
    Co nakupowałyscie dziewczyny? Ja też odebrałam już kilka paczek🙈 widziałyscie gdzieś może promocje na zabawki, konkretnie LEGO Duplo? Chcieliśmy małemu już kupić na mikołaja.

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedzialam z tym olejem z czarnuszki, nie bede juz go brala. Widzicie, nawet nie wpadlam zeby i to zapytac lekarza 😳ale mysle ze Moje problemy z szyjka to raczej nie kwestia oleju, bo w poprzednich ciazach tez mialam taki problem. Przyszedl mi juz wynik posiewu na bakterie tlenowe, ujemny. Czekam na beztlenowe, jakby byl jutro wzglednie wczesnie to moze jutro uda sie zalozyc ten pessar.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha moim zdaniem Twoja szyjka nie ma nic wspólnego z olejem. On może wywołać skurcze.
    I myślę że nawet jak zapytasz lekarza, to nie sadze żeby wiedział. Chyba że sam stosuje. Takie ziołolecznictwo to raczej działka farmaceutów.

Co do tego wodogłowia, też jesteśmy w szoku. Tzn po porodzie był jeden parametr na skraju normy, potem Mała miała USG główki co miesiąc. Ale ona ma.juz 6m.
    W ciąży nic nie było o tym mowy.
    A szwagierka urodziła w 36t bo szyjka była niewydolna. Już w 20 t miała skrócona do 1cm.

Z dziećmi nie jest tak źle, zwiedzaliśmy dalej. Tylko z ibuprofenem.w.kieszeni , tylko stres niepotrzebnie.
    Mąż się trzyma. On z tych co mając 39 próbuje iść do pracy 🙈

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruszyły wyprzedaże w zarze 🫣 na szczęście nic mnie nie zachwyciło 😂 jeden czy dwa komplety dla bobasa fajne ale najwpierw musze się zebrać i po córce przejrzec…
    Za to udało mi się upolować kurtkę merino i 3 pak pieluszek muslinowych z konges slojd w dobrej cenie :)

A Wy coś kupiliście/kupujecie?

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BoboBolek kurczę, ale Was męczą te choróbska. Dużo zdrowia! Trzymajcie się!

Roksi ja zamówiłam tez dwupak pieluszek, ale bambusowych na la millou -50%, bo zamawiałam jeszcze jeden komplet pościeli dla córki. Tez 50% taniej się udało ;) I zamówiłam dziś zegarek dla męża ❤️ ale to mój koniec zakupów już :) Ubranka dla dziewczynek planuje kupić jakieś na wyprzedażach po świętach. Zawsze dla córki kupuje trochę rzeczy rozmiar większych już i teraz tez tak zrobię. Dla młodszej może tez się na coś skuszę, ale dużego parcia nie mam, bo wszystko czeka w workach próżniowych :)

Roksi lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja dziś wypiłam przesłodką lemoniadkę, ale mi to smakowało 🤤 chyba dlatego, że byłam głodna 😃

Jestem już po drugim pobraniu, teraz czekam jeszcze godzinkę na pobranie nr 3, zajdę sobie do pepco, bo mam obok i pojadę na spokojnie na śniadanko do domu 😃

Z palca mi wyszło 97 na czczo, ale nie stresuję się, bo wiem, że zwykle wynik ten jest zawyzony o kilka jednostek.

Oprócz tego robiłam też infekcyjne badania, ferrytynę, mocz, morfo i odczyn coombsa

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Andzelina Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzisiaj byłam na wizycie u lekarza prowadzącego po tych moich nieustających bólach brzucha i wszystko jest w porządku. Mam odpoczywać i spacerować 😁 a bóle pochodzą od więzadeł i kręgosłupa 🙄

Następna wizyta za dwa tygodnie więc nie zdążę się zestresować 😁

Ulaa ja bardzo lubię słodkie ale picie glukozy w ciąży mnie pokonało 😬 i cieszę się, że nie musze tego powtarzać

Mój chrześniak ma ospę bo w przedszkolu panuje, a zaraz nie będę mogła się widywać przez kilka dni z moją mamą bo będzie miała badanie za pomocą izotopów promieniotwórczych 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 11:22

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam Wasze wpisy o krzywej, to aż mi się słabo robi jak myślę o swojej, która czeka mnie niebawem..

Dziewczyny dużo zdrowia dla Was i Waszych najbliższych. Sezon chorobowy rozkręcił się na całego. My wszyscy jesteśmy kaszlaki. Niby zdrowi, a każdy z nas kaszle łącznie z synem. Byliśmy u lekarza i po raz kolejny dostał zaświadczenie że zdrowy, nie ma infekcji i może chodzić do przedszkola.
    Ani kataru, ani nic. Wkurza mnie ten kaszel i nieważne, czy się inhalujemy, bierze syrop antyhistaminowy, czy steryd (w nawiązaniu do wcześniejszych zaleceń lekarza). Cały czas żwawo pokasłuje brrr..

Ja od trzech nocy śpię, albo i nie śpię na siedząco. Dzieciaki ułożyły się tak, że jak tylko próbuje się położyć w jakiejkolwiek pozycji to się duszę. Nie ma opcji na oddychanie. Także miło z ich strony :D

Jeśli chodzi o BF to ja miałam nic nie kupować, ale ... zobaczyłam super kombinezon zimowy z reimy na zalando za 180 zł... no i żal było nie kupić. Zwłaszcza, że dziś ledwo wcisnęłam młodego w jego kombi z zeszłego roku :D mam nadzieję, że będzie dobry bo kupiłam już ze 3 na vinted i wszystkie za wielkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 11:30

cmllp2.png
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja się nastawiałam na BF, ale jakoś mnie te promocje nie urzekły...

Poza tym odebrałam wyniki wymazu i ręce mi opadły, dopiero wyleczyłam bakterię antybiotykiem i teraz wyszła mi liczna Escherichia coli 😭 Dlaczego ciągle mam jakieś problemy z tym?
    Lekarz może mnie przyjąć na konsultację tel dopiero w poniedziałek i jestem taka wkurzona. Pewnie skończy się na kolejnych lekach... nie chcę ciągle czegoś przyjmować bo boję się o Małą :( chociaż infekcja gorsza od tabletek... Jak myślicie skończy się na antybiotyku czy jest coś innego na to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 11:51

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Aasha Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bakterie to Chyba tylko antybiotyk :( a bierzesz potem porfilaktycznie lactovaginal? Ja mam wrazenie ze u mnie to pomaga.

Ja wlasnie odebralam wyniki i sa ok. Jade dzis na 15 zalozyc pessar. Trzymajcie kciuki zeby sie dobrze zassal!

Madzixon, Roksi lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, ja moze jestem przewrazliwiona, ale Chyba bym zeszla ze stresu czekac do poniedzialku. A nie moze ci wystawic recepty zdalnie? Mi sie wydaje ze te infekcje, Zwlaszcza bakteryjne, moga narobic wiecej szkod niz leki :(

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Mika, ja moze jestem przewrazliwiona, ale Chyba bym zeszla ze stresu czekac do poniedzialku. A nie moze ci wystawic recepty zdalnie? Mi sie wydaje ze te infekcje, Zwlaszcza bakteryjne, moga narobic wiecej szkod niz leki :(

Aasha, chyba ma dzisiaj urlop bo nie odbiera i w jego gabinecie też cisza. Muszę się uzbroić w cierpliwość... a po ostatnim antybiotyku wybrałam całe opakowanie Provagu, ale nie uchroniło mnie to, dobijają mnie takie sytuacje :(

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzelina nie wiedziałam, że przyczyną bólu brzucha może być kręgosłup :O dobrze, że wszystko jest w porządku ☺

Chicaloca masakra z tym spaniem, a to przecież dopiero 6 miesiąc ciąży 🙈

Aasha trzymam kciuki!

Pochwalę się, że zamówiłam wózek! 400zł taniej (BF), wybraliśmy Roan Bass Next 2w1 po rozmaitych testach w sklepie stacjonarnym :D

age.png

👶 02.03.2023 💖 2600g bobasa 10/10pkt • 9cs 🍀 • 29.06 ⏸ • 24.10 345g • 02.11 480g • 30.11 750g • 19.12 1175g • 25.01 2050g • 15.02 2400g
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ