Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dafney może colorstories? Nie wiem czy wszystko tam dostaniesz ale widziałam dziś ze tez maja promocje teraz.
Mantulien ma bardziej proste wzory
A jakbyście szukały totalnie prostych to moja przyjaciółka ma sklep, co prawda zaczęła dopiero w tym roku, ale co jakiś czas wprowadza nowe produkty, miała już wzór projektowany pod swoj sklep i niedługo będzie miała kolejny 😊
https://kalako.pl/
https://instagram.com/kalako_pl?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2022, 20:54
-
Ja używam dla Julka na co dzień bepanthen, na lekkie otarcia i problemy skórne (nie zdarzyły nam się odparzenia) sudocrem. Wiem, że u dziewczynek nie powinno używać się kremów z cynkiem, ale ja przy swoich trzech synach stosowałam
-
U nas po sudokremie było tylko gorzej, wiec go wyrzuciłam i już nie kupuje… Uważam za przereklamowany.
Dafney ja mialam właśnie sporo wyprawki córki z colorstories i było wszystko okej. Mam tez sporo z la millou i tez są fajne. Tylko No to wzroki jednak. Zamawiałam pare razy tez rzeczy w jednolitych barwach od takiej dziewczyny ze Szczecina, która szyje rzeczy dla dzieci i są super jakości - kokon, poducha. Jakbys chciała mogę poszukać do niej namiaru, mnie na przykład szyła z velvetu. Czasami takie małe firmy maja tez właśnie fajniej jakości produkty
Ja padam na twarz po wieczorze z córka, która dziś w mega ciężkim nastroju. Płacz o wszystko, a tak naprawdę nie wiadomo o co… a jutro jeszcze ta krzywaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2022, 21:52
-
Ja mogę polecić coś „jednolitego”.
https://babyly.pl/
Mam od nich poduszkę do karmienia, ochraniacz do łóżeczka (to raczej dla starszych dzieci) i poduszki dekoracyjne do pokoju dziecięcego. Wszystko dobrej jakości.
Tylko śpiworka do spania bym nie poleciła. Ja wolę rozpinany inaczej, z zamkiem na środku. Sama pewnie kupię od Sleepee, jednolity, muślinowy.⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Dziewczyny, upolowałyście coś na Black Week? Ja kupiłam dzisiaj pierwszą rzecz wyprawkową - laktator Neno Angelo w zestawie za 169 zł. Miałam kupić uno, ale wychodził drożej. Jutro jedziemy oglądać wózki i foteliki 😀 powiem Wam, że wszystko strasznie drożeje. Zaczęłam przeglądać maty edukacyjne i karuzele do łóżeczka z polecajek fizjomommy, myślałam, ze może coś znajdę teraz w promocji. Robiłam screeny pod koniec września, na których widać cenę. Teraz wszystko droższe o 40-50 zł 🤨🤨
-
Patiii22 wrote:Dziewczyny, upolowałyście coś na Black Week? Ja kupiłam dzisiaj pierwszą rzecz wyprawkową - laktator Neno Angelo w zestawie za 169 zł. Miałam kupić uno, ale wychodził drożej. Jutro jedziemy oglądać wózki i foteliki 😀 powiem Wam, że wszystko strasznie drożeje. Zaczęłam przeglądać maty edukacyjne i karuzele do łóżeczka z polecajek fizjomommy, myślałam, ze może coś znajdę teraz w promocji. Robiłam screeny pod koniec września, na których widać cenę. Teraz wszystko droższe o 40-50 zł 🤨🤨
Też zauważyłam te skoki cen. Mnie się nie udało jeszcze nic kupić z okazji black week, ale liczę, że upoluję chociaż kawałek wyprawki. Miałam sobie rozłożyć zakupy, ale w związku z tymi podwyżkami kupiliśmy już łóżeczka i zamówiliśmy wózek, bo cena poszła w górę o kilku stów i tylko w jednym sklepie znalazłam jeszcze w starej cenie.
Jest też promocja pampersów ma oficjalnej stronie przez allegro, gdybyście potrzebowały:https://allegro.pl/oferta/pampers-premium-care-1-newborn-2-mini-146-szt-12839490117
Dziękuję za polecajki tekstyliów. Pooglądam te strony, które pidrzuciłyście i chętnie przyjmę jeszcze więcej 🥰
-
Teraz wszystko to tak drożeje… Rozumiem Was dziewczyny…
Ja się witam z laboratorium, glukoza za mną, teraz czekam na pobranie o 9 Cytrynowa weszła bez problemuMikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:U nas po sudokremie było tylko gorzej, wiec go wyrzuciłam i już nie kupuje… Uważam za przereklamowany.
Dafney ja mialam właśnie sporo wyprawki córki z colorstories i było wszystko okej. Mam tez sporo z la millou i tez są fajne. Tylko No to wzroki jednak. Zamawiałam pare razy tez rzeczy w jednolitych barwach od takiej dziewczyny ze Szczecina, która szyje rzeczy dla dzieci i są super jakości - kokon, poducha. Jakbys chciała mogę poszukać do niej namiaru, mnie na przykład szyła z velvetu. Czasami takie małe firmy maja tez właśnie fajniej jakości produkty
Ja padam na twarz po wieczorze z córka, która dziś w mega ciężkim nastroju. Płacz o wszystko, a tak naprawdę nie wiadomo o co… a jutro jeszcze ta krzywa
I kolejny raz sprawdza się zasada, że jak jednemu dziecku coś pasuje, to drugiemu wcale nie musi ☺️
Moja święta trójca "wychowana" na sudocremie i bardzo nam ratował skórę i to dosłownie 😃Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Mikaaa92 wrote:Może specjalnie podnieśli pod Black Week i Święta? 🤔 Czasami po świętach bywa taniej bo chcą wyprzedać kolekcje. Ciężko trafić z tymi prawdziwymi promocjami 🙄
Też o tym myślałam, ale coś czuje, ze artykuły dla dzieci będą zawsze w cenie - i tak ludzie kupią…😒 ogólnie niektóre „promocje” są śmieszne, np z 48 zł na 47.50🤣 serio takie widziałam. Ale zazwyczaj to obniżka o 10 zł. Zawsze coś, ale nie ma co popadać w paranoje.
My już wózki oglądaliśmy jakoś we wrześniu, mniej więcej znam ceny. W sklepach stacjonarnych i tak dawali rabaty niezależnie czy sa aktualnie promocje czy nie. Ciekawa jestem jak to teraz wyglada. Ogólnie na wyprawkę od zera dla pierwszego dziecka na pewno myśle trzeba liczyc koło 10k. Tez chciałam najwiecej kupić po świętach, ale boje się, ze po nowym roku będzie jeszcze drożej
Miłego dnia dziewczyny! Ktoś wizytuje? Ja w czwartek. Ciekawe ile mały już wazy
Madzixon jak u Ciebie sytuacja?Madzixon lubi tę wiadomość
-
Tez wciaz trzymam reke na cenowym pulsie i zauwazylam, ze niektore promocje sa albo bardzo slabe albo wrecz zadne. Myslalam o zakupie fotelika po nowym roku, ale rowniez sie obawiam, ze wraz z nadejsciem stycznia cena jeszcze wzrosnie i chyba kupie w grudniu...
Zdałam test glukozowy, wiec to juz mam z glowy
Mikaaa92, Madzixon lubią tę wiadomość
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
U nas jak u Gusi sudocrem jedynie pogarszał sytuację. Najlepiej nie robić dużych zapasów tylko na spokojnie sprawdzać co się przyjmie a co nie.
Z tymi promocjami to trzeba uważać. Mój mąż ma przykład 😂 kupił bluzę na promocji, wrócił zadowolony że zaoszczędził, w domu oderwał przyklejoną nową metkę na starej i się okazało że bluza przed promocją była o połowę tańsza 😅 -
Ja się zastanawiam jak tu się przenieść bez Julka do sypialni 🙈 po prawie 1,5 roku spania z nim w jednym pokoju będzie mi jakoś dziwnie 😏
Jak o tym pomyślę to już mi się płakać chce 😂 mimo, że Julek przesypia już nocki, to i tak jakoś obawiam się go zostawić samego w jego pokoju 😔 -
Ulaa tez mam z tym zagwozdke, chcemy przenieść córkę do jej pokoju bo z dwoma łóżeczkami raczej w sypialni się nie pomieścimy..ale ja nie mam obawy o rozłąkę tylko o wymioty…strasznie mnie to stresuje. Córka miała jelitowke w lutym i teraz niedawno i w obu przypadkach obudziła się w nocy i wymiotowała gdzie w lutym to na leżąco…strasznie mnie to sresuje ze znowu by dostała i mogłaby się zadławić…😫😓 nie wiem jak to rozwiązać…
-
Cześć dziewczyny, ja już mogę całkowicie odetchnąć, bo otrzymałam całkowity wynik amniopunkcji - prawidłowy ☺🥰
Mikaa, Tyśka, racja te promocje to często są nic nie warte 😅 ja np. od jakiegoś czasu obserwuje suszarki elektryczne do prania i np. cena regularna suszarki to 2249zł, a gdy robią promocję to nagle regularna to 2599zł i obniżka do 2169zł xD, więc tak naprawdę tylko 80zł rabatu :pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2022, 13:18
Roksi, Twilight, Andzelina, Zniechecona, Aasha, Hope28, Luusia, Madzixon, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Roksi wrote:Ulaa tez mam z tym zagwozdke, chcemy przenieść córkę do jej pokoju bo z dwoma łóżeczkami raczej w sypialni się nie pomieścimy..ale ja nie mam obawy o rozłąkę tylko o wymioty…strasznie mnie to stresuje. Córka miała jelitowke w lutym i teraz niedawno i w obu przypadkach obudziła się w nocy i wymiotowała gdzie w lutym to na leżąco…strasznie mnie to sresuje ze znowu by dostała i mogłaby się zadławić…😫😓 nie wiem jak to rozwiązać…
O kurcze, to faktycznie dużo stresu, my z Julkiem nie mieliśmy takich "przygód", ale też mam z tyłu głowy, że się zalsztusi silną czy coś w stylu i nie usłyszę 🥺
No nie wiem jeszcze jak to rozwiązać, u nas w teorii w sypialni zmieścimy i łóżeczko i dostawkę, ale jak Gabi wyrośnie z dostawki to Julkowi chcemy kupić łóżko kura z Ikei, a Gabrysię przenieść do łóżeczka po Julku.. Więc tak czy siak w końcu trzeba będzie podjąć decyzję przenosin -
Roksi odkąd moja córeczka wymiotowała będąc niemowlakiem na leżąco w nocy mam te same leki co Ty. Dlatego śpi z nami w łóżku i nie planuje na razie nic z tym robić. Różne są matki, czasami, żeby oswoić lęk potrzeba więcej czasu niektórym…
Mam już wyniki cukrów dziewczyny ❤️ Są w normie, wiec jeden stres mniej! Tarczyca i morfologia tez okej. Tylko płytki krwi poniżej normy, ale mam w ciąży już drugi raz maloplytkowosc. Spróbuje na razie ratować je dieta i za 3 tygodnie pogadam z lekarzem czy iść do hematologa Jeszcze nie mam wyników moczu. Po tej infekcji to w sumie różne mogą być, wiec odświeżam stronę już co jakiś czas z ciekawości 😅Mikaaa92, Zniechecona lubią tę wiadomość
-
Hermiona, ciesze sie, ze juz masz spokojna glowe ! Ja dzis bylam na pobraniu posiewu, no tej wydzieliny gin mowi, ze mam mega duzo… ale ja zawsze tyle mam, nie wiem co moglabym zrobic … wiecie, wszystkie zasady stosuje, spie bez majtek , nie Musze wkladek, uzywam paleczki kwasu mlekowego, a i tak ciagle cos no nic czekamy na wynik. Jak cos wyjdzie to leczenie. Jak wyjdzie posiew ujemny, to pessar.
-
Aasha, ja od środy czekam na wynik, zawsze to tyle trwa... Chociaż wydaje mi się, że antybiotyk podziałał, dobieram jeszcze Provag na poprawienie flory.
Oby u Ciebie było wszystko w porządku i żeby już założyli ten pessar, trzymam kciuki💗 Iga 👶 3540 g 54 cm