X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe (2023) Mamusie
Odpowiedz

Marcowe (2023) Mamusie

Oceń ten wątek:
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula to tak jak ja.mysle, że dokupie teraz w piątek, albo w styczniu, chociaż jak ceny nie będą mnie satysfakcjonowały to kupie używki za parę zł.

Ja wizytuje jutro. Rano o chirurga onkologa, później u gina. Musiałam zatrudnić dziadka do opieki nad małą bo jak zwykle choroba jest wtedy jak matka ma najwięcej bieganiny.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzoewczyny, ja po wizucie. Torbielki sie wchlonely!!! Obraz dzidziusia prawidlowy, lozysko sie przesunelo i nie jest przodujace. Ale Zawsze musi byc ale - szyjka sie skraca. W zaleznosci od nacisku ma 21mm do 33 mm, wiec jest juz przekroczona wartosc graniczna. Jutro ide na posiew, jak wyjdzie ujemny to zakladamy pessar. W pracy wzielam do konca tyg l4, a potem umowilam sie ze do czasu az ktos przyjdzie za mnie (szukaja) zostane, ale robie niezbedne minimum z kanapy. Mi to pasuje, im to pasuje. Nie Musze byc ciagle online.

Dzidzius 680g:)

9b597495cbbd.jpg

Roksi, Mikaaa92, Tyśka , Hermiona5, Jusia 82, chicaloca, Aniamania, Zniechecona, Konieczynka, Patiii22 lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka piękne widoki! Korzystaj, tez bylismy kiedys na Malcie i ma niesamowity klimat 😊

Mi tez ciężko się zebrać z ciuszkami, przy córce to już od 15 tyg kupowałam wszystko po kolei, teraz mam chyba z 3/4 komplety, wczoraj zamówiłam piżamki i reszte musze przejrzeć co mam po córce jeszcze…może w przyszły weekend się zbiorę…
    Na BF poluje na te kurtkę z merino ale na razie nic nie widze…za to na memi są teraz promki jeśli ktoś chciałby kocyki/reczniki itp

Aasha gratulacje! Widzisz zawsze trzeba wierzyc ze sie poprawi 😊 a z szyjka dobrze ze tak szybko lekarz zaareagowal a nie czeka na ostatnia chwile wiec tez na pewno będzie dobrze 😊

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha super, że torbielki się wchłoneły i łożysko się podniosło! 💪 A z szyjką tak już niestety bywa... 😕 Moja przyjaciółka miała zakładany pessar i udało jej się dotrwać do 38tc, ale głównie leżała. Ja też drżę o moją szyjkę codziennie, ostatnio na wizycie jak mierzył to raz pokazało 3,1cm, a raz 3,55cm i powiedział żeby dalej się oszczędzać, ale nie jest źle. Mam nadzieję, że do następnej wizyty za 2tyg nic się nie skróci 🙏

Ja natknęłam się na firmę Jukki, kojarzycie? Tylko nie wiem jak z jakością... bo cenowo wypadają korzystnie. Myślałam o otulaczu do fotelika od nich 🤔

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasha super wiadomości 🙂 oby już ta szyjka tam nie szalała.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Twilight Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę mnie straszycie, ja jeszcze nie miałam mierzonej szyjki, zawsze na wizycie bada mnie na fotelu i mówi tylko że szyjka długa i twarda ale w centymetrach to nie znam.. mam wizytę teraz w środę to może poproszę żeby zmierzyła..

Ja z wyprawką ubraniową ruszę po świętach, siostra mam mi właśnie przywieźć wtedy ubranka i inne rzeczy więc zobaczę co brakuje i dokupie. Póki co mam dostawkę, przewijak wolnostojący, wózek, fotelik, trochę kosmetyków i pampersów. W środę będzie w biedronce promocja na Dade 1+1 gratis na pampersy więc pewnie też jeszcze kupię 2 paczki.

👧+🧑+👶+🐻‍❄️
    2023 - synek ❤️
    31.12.2024 ⏸️ beta 33
    2.01.2025 beta 123
    23.01 - wizyta
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight mysle, ze doswiadczony lekarz na podstawie badania Ginekologivznego jest w stanie okreslic czy jest powod do niepokoju. Ja mam Zawsze mierzona, bo Zawsze mam usg. No I mam historie ze skracajaca sie szyjka z poprzednich ciaz. Ja tez mysle, ze bedzie ok. Moge glownie lezec, mi to nie przedszkadza :) w 1 ciazy lezalam plackiem, w drugiej mialam roczniaka na stanie i nie bylo takiej mozliwosci ale i tak obie ciaze donosilam. Takze jestem dobrej mysli :)

Ps fajne promki na granatovo, te rzeczy sa naprawde turbo jakosci. Zamowilam 2 koszule do spania, bo z poprzednich ciaz wyrzucilam bo kupowalam jakies tanie i byly beznadziejne (tylko do porodu mam z granatovo), , a Moje nieciazowe juz ciasne :P

Twilight lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha super wiadomość, dobrze że torbiele się wchłonęły 🥰

Twilight również myślę, że nie masz powodu do niepokoju, ważne że lekarz mierzy szyjkę, a czy na fotelu czy poprzez USG to już nie ma takiego znaczenia :)

Roksi kupujesz bezpośrednio z memi czy z jakiegoś innego sklepu, który ma ich towar w ofercie?

Twilight lubi tę wiadomość

age.png

👶 02.03.2023 💖 2600g bobasa 10/10pkt • 9cs 🍀 • 29.06 ⏸ • 24.10 345g • 02.11 480g • 30.11 750g • 19.12 1175g • 25.01 2050g • 15.02 2400g
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight moja tez zawsze mi tylko na fotelu sprawdza i mówi ze długa i zamknięta, na połówkowych miałam dopiero mierzona u innego lekarza :)

Hermiona ja nie kupuje bo mam już kocyk z memi, ale wyświetliła mi się dziś reklama :) patrzyłam ba reczniki i się zastanawiałam ale mam po córce z 2/3 innych firm to chyba nie będę już kupować :)

Na ich stronie normalnie są rabaty przy produktach naliczone już.

https://mymemi.com/kocyki-my-memi/kocyki-z-welny-merino-my-memi/

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha super, ze torbiele się wchłonęły ❤️ Przygód z szyjka nie zazdroszczę totalnie, zwłaszcza, ze u mnie tez jest ciagle monitorowana, bo znów bez szału. Będę mocno trzymać kciuki, żebyście dotrwali do ciąży donoszonej ❤️

Mikaa ja miałam z jukki jeden rożek i chyba nie polecam niestety. To jedyna rzecz z tekstyliów, jakiej nie użyje drugi raz, bo nie wyglada już dobrze. Planuje odciąć od niego sznurki i wykorzystywać jako matę na dwór na wiosnę/lato, bo niestety ten rożek do niczego więcej się już nie nadaje. Bardzo się zmechacil i wypełnienie po kilku praniach jest w beznadziejnym stanie. Ale może otulacza maja lepsze? ;)

Ja to nie mam teraz nawet na co polować na tych promocjach z dziecięcych rzeczy. Została już tylko nam baza i rzeczy z apteki

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha- cudowne wieści z tym torbielami. Trochę nas wystraszyli Ci lekarze, ale najważninejsze że dobrze się skończyło !!!

Też chyba skuszę się na kocyk z my memi bo właśnie widziałam te promocje.

Udało mi się kupić używaną dostawkę chicco- Pan ma mi jutro ją nawet podwieźć.

Natomiast z używanymi wózkami to masakra :) Dziś rano patrzę a pojawił się na olx mój wymarzony Koi (ogłoszenie dodane wczoraj po 22). Piszę do Pana po 8 a on odpisuje że już sprzedał :D

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
    6+0 mamy ❤️
  • chicaloca Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle piszecie, a ja mam tak mało sił na odpisywanie..
    Aasha super, że torbiele się wchłonęły :)
    Mikaa ja miałam rożek z jukki i był tragicznie gruby- nie dalo się go używać. Potem używałam jako matę do leżenia. To samo poduszka do karmienia. Mała, niewygodna, niewymiarowa..

Dziewczyny, czy któraś ma z Was żylaki ciążowe? Stosujecie coś na nie?
    Mi żyły wywala okrutnie, jadę dziś kupić rajty uciskowe. W pierwszej ciąży też miałam pod koniec ten problem, ale był to 8 miesiąc ciąży i sierpniowe upały.
    Wczoraj te żyły tak mi wyskoczyły, że jedna pękła :( . Boli mocno i mam wylew o średnicy jakieś 10 cm....

Czy któraś z Was nadal cierpi na permanentne zmęczenie? Zaczynam u siebie podejrzewać cukrzycę ciążową, ale do krzywej mam jeszcze chwilę. Chyba pójdę juto zrobić sam cukier (tak dla siebie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2022, 13:44

cmllp2.png
  • Zniechecona Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha super, ze jest lepiej! ❤️ Na szyjke wiadomo, trzeba bedzie uwazac, ale skracajaca sie szyjka w porownaniu z tamtymi opisami brzmi niegroznie no i przede wszystkim jest jasne, ze w razie czego cos sie da sie z tym zrobic, zwlaszcza na tak wczesnym etapie i po szybkim wychwyceniu potencjalnego problemu.

Moje niedotykanie brzucha chyba jednak cos podzialalo, bo dzis nic mnie nie boli, a nasza mala wiercipieta hasa radosnie w kazda strone :)

Natchniona nowym tygodniem zrobilam jednak(ustalilam sama ze soba, ze do nowego roku tego nie zrobie, mhmmmm) podstawowa wyprawke apteczna (krem z spf, kosmetyk do kapieli, krem do pupci, waciki, woreczki na zuzyte pampersy i zestaw do obcinania paznokci) i lozeczko na allegro. W weekend kupilam materacyk z zestawie z monitorem oddechu ze strony babysense, wiec 💸💸💸, ale i tak jestem zadowolona. Z duzych rzeczy zostal juz tylko fotelik, reszta to drobnica ;)
    Pamietacie, jak mowilam, ze wyprawka wyjdzie nam ~7k? Teraz juz wiem, ze zakrecimy sie raczej blizej 8, ale juz wiecej niz polowe mamy skompletowana, takze nie marudze 😆

Chicaloca ja jestem tym typem, ktory ze spankiem cofnal sie do 1 trymestru. Prawie codziennie dosypiam popoludniami okolo 2h 😅

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zniechęcona, kasa idzie jak woda 🙆‍♀️ My ostatnio cały czas żyjemy ponad stan, nie wiem jak to będzie.

Jaki krem do pupy kupiłaś? Bepanthen, Linomag czy jeszcze coś innego?

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Zniechecona Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam ten krem - Emolium Dermocare, krem przeciw odparzeniom od 1 dnia życia, 75 ml

Jak sie nie sprawdzi to bedziemy zmieniac ;)

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

U nas dalej wszyscy chorzy. Z młodą dzisiaj byliśmy u pediatry, dostała skierowanie na morfologię, ob, crp. Już minął tydzień od kiedy utrzymuje się u niej gorączka. Kaszel i kaszel mogą trwać tyle, ale gorączka nie powinna 😞
    Już funkcjonuje bez przeciwgorączkowych, ale niestety 38 jest.

Co do krzywej cukrowej to ja przez dwa dni nie jadłam słodyczy, ale wydaje mi się, że słusznie. Ja słodycze jem tak 1-3 razy w tygodniu. Czyli nie wprowadzałam jakieś specjalnej diety.

Krem do pupy… tylko linomag 😜 zielony koniecznie… Jest dobry przeciw odparzeniom, ale poradzi też sobie z jakimś małym jakby się przydarzyło.

Aasha,
    Dobra wiadomość z tymi torbielami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2022, 15:51

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez linomag sie sprawdzil zielony, szlo tego duzo :) on fajnie natluszcza i nie ma cynku. Przy 1 dziecku tego nie wiedzialam, nie ogarnialam i mega odparzylam dziecko. Probowalam wszystko, ostatecznie pomoglo mam tormentalum (nie tormentiol) z apteki. Takze na pewno w linomag zielony I tormentalum sie zaopatrze. :)

Tyśka , Zniechecona lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Tyśka Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Aasha polecam na odparzenia tormentalum a tak na codzien do pielęgnacji to u nas sprawdzał się tylko alantan.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyska u nas tez właśnie tylko alantan ;)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • dafney Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że piszecie o tej firmie Yukki, bo ja się czaiłam na cały zestaw tekstyliów od nich. No to teraz zaczynam poszukiwania od nowa. Macie może do polecenia jakąś konkretną markę/sklep gdzie dostanę kokon, śpiworek do spania i do gondoli, otulacz do fotelika i tego typu akcesoria z tym samym printem lub zupełnie gładkie jednolite i dobrej jakości? Nie znoszę miksu wzorów, a wszędzie widzę miliony różnych misiów, baloników czy jelonków. Wymyśliłam, że już od biedy wezmę wszystko z tym samym, ale teraz jestem w kropce 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2022, 20:35

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ