X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe (2023) Mamusie
Odpowiedz

Marcowe (2023) Mamusie

Oceń ten wątek:
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula to tak jak ja.mysle, że dokupie teraz w piątek, albo w styczniu, chociaż jak ceny nie będą mnie satysfakcjonowały to kupie używki za parę zł.

Ja wizytuje jutro. Rano o chirurga onkologa, później u gina. Musiałam zatrudnić dziadka do opieki nad małą bo jak zwykle choroba jest wtedy jak matka ma najwięcej bieganiny.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzoewczyny, ja po wizucie. Torbielki sie wchlonely!!! Obraz dzidziusia prawidlowy, lozysko sie przesunelo i nie jest przodujace. Ale Zawsze musi byc ale - szyjka sie skraca. W zaleznosci od nacisku ma 21mm do 33 mm, wiec jest juz przekroczona wartosc graniczna. Jutro ide na posiew, jak wyjdzie ujemny to zakladamy pessar. W pracy wzielam do konca tyg l4, a potem umowilam sie ze do czasu az ktos przyjdzie za mnie (szukaja) zostane, ale robie niezbedne minimum z kanapy. Mi to pasuje, im to pasuje. Nie Musze byc ciagle online.

Dzidzius 680g:)

9b597495cbbd.jpg

Roksi, Mikaaa92, Tyśka , Hermiona5, Jusia 82, chicaloca, Aniamania, Zniechecona, Konieczynka, Patiii22 lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka piękne widoki! Korzystaj, tez bylismy kiedys na Malcie i ma niesamowity klimat 😊

Mi tez ciężko się zebrać z ciuszkami, przy córce to już od 15 tyg kupowałam wszystko po kolei, teraz mam chyba z 3/4 komplety, wczoraj zamówiłam piżamki i reszte musze przejrzeć co mam po córce jeszcze…może w przyszły weekend się zbiorę…
    Na BF poluje na te kurtkę z merino ale na razie nic nie widze…za to na memi są teraz promki jeśli ktoś chciałby kocyki/reczniki itp

Aasha gratulacje! Widzisz zawsze trzeba wierzyc ze sie poprawi 😊 a z szyjka dobrze ze tak szybko lekarz zaareagowal a nie czeka na ostatnia chwile wiec tez na pewno będzie dobrze 😊

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha super, że torbielki się wchłoneły i łożysko się podniosło! 💪 A z szyjką tak już niestety bywa... 😕 Moja przyjaciółka miała zakładany pessar i udało jej się dotrwać do 38tc, ale głównie leżała. Ja też drżę o moją szyjkę codziennie, ostatnio na wizycie jak mierzył to raz pokazało 3,1cm, a raz 3,55cm i powiedział żeby dalej się oszczędzać, ale nie jest źle. Mam nadzieję, że do następnej wizyty za 2tyg nic się nie skróci 🙏

Ja natknęłam się na firmę Jukki, kojarzycie? Tylko nie wiem jak z jakością... bo cenowo wypadają korzystnie. Myślałam o otulaczu do fotelika od nich 🤔

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasha super wiadomości 🙂 oby już ta szyjka tam nie szalała.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Twilight Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę mnie straszycie, ja jeszcze nie miałam mierzonej szyjki, zawsze na wizycie bada mnie na fotelu i mówi tylko że szyjka długa i twarda ale w centymetrach to nie znam.. mam wizytę teraz w środę to może poproszę żeby zmierzyła..

Ja z wyprawką ubraniową ruszę po świętach, siostra mam mi właśnie przywieźć wtedy ubranka i inne rzeczy więc zobaczę co brakuje i dokupie. Póki co mam dostawkę, przewijak wolnostojący, wózek, fotelik, trochę kosmetyków i pampersów. W środę będzie w biedronce promocja na Dade 1+1 gratis na pampersy więc pewnie też jeszcze kupię 2 paczki.

👧+🧑+👶+🐻‍❄️
    2023 - synek ❤️

preg.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight mysle, ze doswiadczony lekarz na podstawie badania Ginekologivznego jest w stanie okreslic czy jest powod do niepokoju. Ja mam Zawsze mierzona, bo Zawsze mam usg. No I mam historie ze skracajaca sie szyjka z poprzednich ciaz. Ja tez mysle, ze bedzie ok. Moge glownie lezec, mi to nie przedszkadza :) w 1 ciazy lezalam plackiem, w drugiej mialam roczniaka na stanie i nie bylo takiej mozliwosci ale i tak obie ciaze donosilam. Takze jestem dobrej mysli :)

Ps fajne promki na granatovo, te rzeczy sa naprawde turbo jakosci. Zamowilam 2 koszule do spania, bo z poprzednich ciaz wyrzucilam bo kupowalam jakies tanie i byly beznadziejne (tylko do porodu mam z granatovo), , a Moje nieciazowe juz ciasne :P

Twilight lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha super wiadomość, dobrze że torbiele się wchłonęły 🥰

Twilight również myślę, że nie masz powodu do niepokoju, ważne że lekarz mierzy szyjkę, a czy na fotelu czy poprzez USG to już nie ma takiego znaczenia :)

Roksi kupujesz bezpośrednio z memi czy z jakiegoś innego sklepu, który ma ich towar w ofercie?

Twilight lubi tę wiadomość

age.png

👶 02.03.2023 💖 2600g bobasa 10/10pkt • 9cs 🍀 • 29.06 ⏸ • 24.10 345g • 02.11 480g • 30.11 750g • 19.12 1175g • 25.01 2050g • 15.02 2400g
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight moja tez zawsze mi tylko na fotelu sprawdza i mówi ze długa i zamknięta, na połówkowych miałam dopiero mierzona u innego lekarza :)

Hermiona ja nie kupuje bo mam już kocyk z memi, ale wyświetliła mi się dziś reklama :) patrzyłam ba reczniki i się zastanawiałam ale mam po córce z 2/3 innych firm to chyba nie będę już kupować :)

Na ich stronie normalnie są rabaty przy produktach naliczone już.

https://mymemi.com/kocyki-my-memi/kocyki-z-welny-merino-my-memi/

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha super, ze torbiele się wchłonęły ❤️ Przygód z szyjka nie zazdroszczę totalnie, zwłaszcza, ze u mnie tez jest ciagle monitorowana, bo znów bez szału. Będę mocno trzymać kciuki, żebyście dotrwali do ciąży donoszonej ❤️

Mikaa ja miałam z jukki jeden rożek i chyba nie polecam niestety. To jedyna rzecz z tekstyliów, jakiej nie użyje drugi raz, bo nie wyglada już dobrze. Planuje odciąć od niego sznurki i wykorzystywać jako matę na dwór na wiosnę/lato, bo niestety ten rożek do niczego więcej się już nie nadaje. Bardzo się zmechacil i wypełnienie po kilku praniach jest w beznadziejnym stanie. Ale może otulacza maja lepsze? ;)

Ja to nie mam teraz nawet na co polować na tych promocjach z dziecięcych rzeczy. Została już tylko nam baza i rzeczy z apteki

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha- cudowne wieści z tym torbielami. Trochę nas wystraszyli Ci lekarze, ale najważninejsze że dobrze się skończyło !!!

Też chyba skuszę się na kocyk z my memi bo właśnie widziałam te promocje.

Udało mi się kupić używaną dostawkę chicco- Pan ma mi jutro ją nawet podwieźć.

Natomiast z używanymi wózkami to masakra :) Dziś rano patrzę a pojawił się na olx mój wymarzony Koi (ogłoszenie dodane wczoraj po 22). Piszę do Pana po 8 a on odpisuje że już sprzedał :D

preg.png

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
    6+0 mamy ❤️
    Czekamy na Ciebie córeczko ... ❤️
  • chicaloca Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle piszecie, a ja mam tak mało sił na odpisywanie..
    Aasha super, że torbiele się wchłonęły :)
    Mikaa ja miałam rożek z jukki i był tragicznie gruby- nie dalo się go używać. Potem używałam jako matę do leżenia. To samo poduszka do karmienia. Mała, niewygodna, niewymiarowa..

Dziewczyny, czy któraś ma z Was żylaki ciążowe? Stosujecie coś na nie?
    Mi żyły wywala okrutnie, jadę dziś kupić rajty uciskowe. W pierwszej ciąży też miałam pod koniec ten problem, ale był to 8 miesiąc ciąży i sierpniowe upały.
    Wczoraj te żyły tak mi wyskoczyły, że jedna pękła :( . Boli mocno i mam wylew o średnicy jakieś 10 cm....

Czy któraś z Was nadal cierpi na permanentne zmęczenie? Zaczynam u siebie podejrzewać cukrzycę ciążową, ale do krzywej mam jeszcze chwilę. Chyba pójdę juto zrobić sam cukier (tak dla siebie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2022, 13:44

cmllp2.png
  • Zniechecona Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha super, ze jest lepiej! ❤️ Na szyjke wiadomo, trzeba bedzie uwazac, ale skracajaca sie szyjka w porownaniu z tamtymi opisami brzmi niegroznie no i przede wszystkim jest jasne, ze w razie czego cos sie da sie z tym zrobic, zwlaszcza na tak wczesnym etapie i po szybkim wychwyceniu potencjalnego problemu.

Moje niedotykanie brzucha chyba jednak cos podzialalo, bo dzis nic mnie nie boli, a nasza mala wiercipieta hasa radosnie w kazda strone :)

Natchniona nowym tygodniem zrobilam jednak(ustalilam sama ze soba, ze do nowego roku tego nie zrobie, mhmmmm) podstawowa wyprawke apteczna (krem z spf, kosmetyk do kapieli, krem do pupci, waciki, woreczki na zuzyte pampersy i zestaw do obcinania paznokci) i lozeczko na allegro. W weekend kupilam materacyk z zestawie z monitorem oddechu ze strony babysense, wiec 💸💸💸, ale i tak jestem zadowolona. Z duzych rzeczy zostal juz tylko fotelik, reszta to drobnica ;)
    Pamietacie, jak mowilam, ze wyprawka wyjdzie nam ~7k? Teraz juz wiem, ze zakrecimy sie raczej blizej 8, ale juz wiecej niz polowe mamy skompletowana, takze nie marudze 😆

Chicaloca ja jestem tym typem, ktory ze spankiem cofnal sie do 1 trymestru. Prawie codziennie dosypiam popoludniami okolo 2h 😅

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zniechęcona, kasa idzie jak woda 🙆‍♀️ My ostatnio cały czas żyjemy ponad stan, nie wiem jak to będzie.

Jaki krem do pupy kupiłaś? Bepanthen, Linomag czy jeszcze coś innego?

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Zniechecona Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam ten krem - Emolium Dermocare, krem przeciw odparzeniom od 1 dnia życia, 75 ml

Jak sie nie sprawdzi to bedziemy zmieniac ;)

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

U nas dalej wszyscy chorzy. Z młodą dzisiaj byliśmy u pediatry, dostała skierowanie na morfologię, ob, crp. Już minął tydzień od kiedy utrzymuje się u niej gorączka. Kaszel i kaszel mogą trwać tyle, ale gorączka nie powinna 😞
    Już funkcjonuje bez przeciwgorączkowych, ale niestety 38 jest.

Co do krzywej cukrowej to ja przez dwa dni nie jadłam słodyczy, ale wydaje mi się, że słusznie. Ja słodycze jem tak 1-3 razy w tygodniu. Czyli nie wprowadzałam jakieś specjalnej diety.

Krem do pupy… tylko linomag 😜 zielony koniecznie… Jest dobry przeciw odparzeniom, ale poradzi też sobie z jakimś małym jakby się przydarzyło.

Aasha,
    Dobra wiadomość z tymi torbielami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2022, 15:51

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez linomag sie sprawdzil zielony, szlo tego duzo :) on fajnie natluszcza i nie ma cynku. Przy 1 dziecku tego nie wiedzialam, nie ogarnialam i mega odparzylam dziecko. Probowalam wszystko, ostatecznie pomoglo mam tormentalum (nie tormentiol) z apteki. Takze na pewno w linomag zielony I tormentalum sie zaopatrze. :)

Tyśka , Zniechecona lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Tyśka Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Aasha polecam na odparzenia tormentalum a tak na codzien do pielęgnacji to u nas sprawdzał się tylko alantan.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyska u nas tez właśnie tylko alantan ;)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • dafney Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że piszecie o tej firmie Yukki, bo ja się czaiłam na cały zestaw tekstyliów od nich. No to teraz zaczynam poszukiwania od nowa. Macie może do polecenia jakąś konkretną markę/sklep gdzie dostanę kokon, śpiworek do spania i do gondoli, otulacz do fotelika i tego typu akcesoria z tym samym printem lub zupełnie gładkie jednolite i dobrej jakości? Nie znoszę miksu wzorów, a wszędzie widzę miliony różnych misiów, baloników czy jelonków. Wymyśliłam, że już od biedy wezmę wszystko z tym samym, ale teraz jestem w kropce 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2022, 20:35

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ