Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Roksi aż mi się przypomniała moja choroba z sierpnia jak straciłam głos na 3 dni 😱 to był odjazd...
Ja też mam bezimienną w środku 🤣 nadal nie mogę się zdecydować, mąż naciska na Igę a ja mam wątpliwości. Może do świąt się ogarniemy 😊💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Mikaa Masakra to jest..mąż mówi ze mówię jak facet 😂🫣 brałaś coś na to? Ja mam chyba zapalenie krtani..córka miała tydzien temu..
Do tego mala dostała temp, a już ponad tydzien na inhalacji była..pewnie nie może wyzdrowieć przez to ze mi nie przychodziło…po 18 pojedziemy na wieczorynke
Moja córka ma na imię Iga, ostatnio była polozna to mówiła ze w tym roku bardzo popularne imię 🫣 Iga i Ignacy 🫣 ale szczerze to ja nie słyszałam ani w żłobku czy jakiś zajęciach itp żeby była Iga 🤔
U nas tez jeszcze nie ma imion wybranych, a musimy i dla chłopca j dla dziewczynki. Na dzień dzisiejszy by były to pewnie Nel i Leon, ale do chłopięcego nie jestem przekonana. W ogóle dla dziewczynek dużo mi się podoba Emilia, Lena, Gaja, Nel/Nela, Klara, Wiktoria, Melania. A dla chłopca słabo 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2022, 11:42
Kaczka lubi tę wiadomość
-
O widzę że mamy podobne typy:) Tylko ja myślałam o zdrobnieniu Nelka od Kornelii. Lena też mi się podobała, ale moja przyjaciółka w styczniu urodziła Lenkę, ja chciałam Amelkę, ale mąż ma w rodzinie i jej nie lubi 🤣 I tak to jest...
Ale Leoś dla chłopca super!
Roksi niestety tylko znane nam metody, które dziewczyny pisały wczoraj... w końcu głos sam wrócił ale co się namęczyłam to moje🙄Roksi lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Tak myślę i myślę co jeszcze pomagało na moje gardło i mam!
Inhalacje solą fizjologiczną, ale koniecznie z kwasem hialuronowym. Nebudose ma taką opcję.
Ładnie nawilżało.
Ja się dzisiaj obudziłam z taką dziwną dusznością w klatce piersiowej. Zastanawiam się czy to początek jakieś infekcji dróg oddechowych (znowu) czy dziecko zmieniło pozycje i uciska jakieś narządy tak nieszczęśliwie.
Nie wiem ile mój maluch waży, ale 2 tygodnie temu było to ok. 750g.
Jest szansa że teraz około kilograma.
Co do imienia. U nas też jeszcze nie ma decyzji 🤷🏽♀️
Iga faktycznie robi się popularne. Słyszę już na ulicy od czasu do czasu.
Córka była raz na zajęciach pływania w grupie 6 dzieci były dwie Igi, w klubiku malucha jest jedna.
Roksi,
Jakie macie typu dla chłopców. Za wyjątkiem Leona?
Jestem ciekawa, bo twoje typu dla dziewczynek pokrywają się z moimi sprzed 2 lat. Emilka, Nel i Gaja. 💕
Na liście była jeszcze Iga, Olga, Roma i Kora. Teraz bym tylko Olgę odrzuciła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2022, 12:11
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Mam nebudose w domu ale chyba tylko to baby 🤔 ale już tak myśle ze dla świetego spokoju pojedziemy tym bardziej ze z mała bylismy w poniedziałek czy wt u lekarza a zamiast być lepiej to jest gorzej, do tego doszła temperatura a nie miała mam nadzieje tylko ze szybko to załatwimy żebyśmy jeszcze czegoś innego nie złapały 😣
Bobobolek tez chciałam Gaje dla corki ale mąż się wtedy nie zgodził 🤣 w sumie to on zdecydował ostatecznie, ale mi tez się Iga podobało wiec nie protestowałam 😁 pewnie jak większe miasto to tez większa szansa ze imiona się powtarzają.
Nam Leon podobało się 10 lat temu jak się poznaliśmy i mówiliśmy ze tak nazwiemy naszego syna jakby był (po dziadku męża), ale teraz to imię zrobiło się takie popularne ze nie wiem sama..chociaż to tak zawsze będzie ze po prostu w danych latach jest moda na jakieś imiona…
Z innych co by mi się podobały ale odpadaja bo są w bliskim otoczeniu znajomych lub po prostu zle się nam kojarzą 😂
Kuba, Wiktor(W skrócie Wiko), Aleks, Mikołaj…ewentualnie ostatnio pomyślałam o Marcelu bo nie mamy w bliskim otoczeniu ale jeszcze nie przekonaliśmy się do tego imienia 🫣 -
U nas w przedszkolu w 3 latkach a to gdzieś 80 dzieci chyba nie ma żadnej Igi, może rzeczywiście teraz się staje bardziej popularne.
U nas już prawie stanęło na Bianka ale jakoś mojemu mężowi nie podchodzi a w sumie to i ja nie jestem do końca przekonana. Jemu się podoba bardzo Gabriela i mi zresztą też, jedyny minus że jest u mojej szefowej..ale szefową zawsze można zmienić 😂 no i Zosia. Poza tym na liście Mają, Laura, Zuzia, Emilia.
Dla chłopca bardzo mi się podoba Maksymilian, Gustaw, i właśnie Ignacy i Leon.
Już chciałam się wziąć za zamówienie z apteki bo mój mały ma drzemkę a tu masz, strona nie działa 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2022, 13:04
-
Mnie się tez szalenie podobają Iga i Amelka. Może jak będziemy mieć kiedyś trzecia córkę 😅 teraz się już za bardzo przywiązaliśmy do Zosi. A nasza starsza to Gabi
Z chłopięcych byśmy dali tym razem Tymek, gdyby był chłopak. Ale jeszcze mi się podoba Kornel, Ignas i MarcelMikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 🥰
Dzisiaj pospalam do 9.30, mąż wziął Julka i poszli się bawić, a mi dali poleżeć 😍 starszaki u babci są od wczoraj, jutro wracają 💪
Och o ile łatwiej jest tylko z jednym maluchem, a nie z ganiającą się trójką 😂
Potem szybkie zakupy spożywcze, teraz kończę piec kaczkę na obiad, a mąż wziął małego i poszli na soacer 😉
Potem planuję zasiąść do komputera i zrobić listę potrzebnych rzeczy kosmetyczno-aptecznych dla Gabrysi 😉
Odkopię listę wyprawkową po ostatnim synku, to pójdzie szybciej 😃
Co do imion to jak wiecie mam trzech synów i zawsze mówiłam, że żadne inne imię męskie już więcej mi się nie podoba więc dlatego muszę mieć teraz córkę 😂
Najstarszy to Aleksander, drugi to Feliks, a najmłodszy to Julian ❤️
Teraz będzie Gabriela 🤭 -
BoboBolek może spałaś trochę na plecach ? Ja ogólnie mam tak cały czas. Budzę się z wrażeniem, że się dusze. Najczęściej jak właśnie przekręcę się na plecy. To dlatego śpię na półsiedząco …
Roksi zdrówka dla Was.
Mam nadzieje, że nie będziecie długo czekać na przyjęcie.
U nas już definitywnie urodzi się Mikolaj i Oliwier. Pierworodny ma na imię Kajetan
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2022, 20:51
-
A my na sorze jeszcze od 18…u mnie tylko gardło zaczerwienione wiec nadal leczenie objawowe ale u małej podejrzenie rsv wiec czekamy na wyniki..masakra, nie wiem skąd jak by siedziałyśmy praktycznie caly czas od 1.5 tyg w domu…
-
Jejku, ale chorób teraz się namnożyło, strasznie współczuję i życzę zdrówka chorowktkom! ❤️
A ja witam się w studniówkę ☺️
Zostało równe 100 dni do porodu 🎉🎉😮
Jednocześnie bardzo się cieszę i mega boję, bo doszło do mnie, że nie wiem jak pielęgnować dziewczynkę 🤭
Synowie są prości w obsłudze i nigdy nie miałam aż tak bliskiego kontaktu z dziewczynką - noworodkiem 🙈
Chyba muszę wykupić sobie jakąś szkołę rodzenia online żeby choć trochę się doedukować ☺️
Od kilku dni dokuczają mi skurcze, czuję to nieprzyjemne napinanie macicy 😐
Dobrze, że jutro wizyta, bo już w głowie najczarniejsze scenariusze o skracającej się szyjce i konieczności leżenia 🥺 -
Hej Dziewczyny, ja wczoraj zakończyłam maraton urodzinowy domową imprezką dla znajomych w moim rodzinnym mieście, było bardzo fajnie 🥰 ale już wieczorem miałam taki zmęcz, nie wiem jak niektóre dziewczyny biorą ślub w ciąży i tańcują na weselu do rana 😱 ja bym nie dała rady.
Roksi jak sytuacja?
Ulaa mi się w 26tc zaczęły chyba te przepowiadające, jednego dnia tak mi się napinał... ale trwa to chwile i przestaje.💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Hej dziewczyny nas w końcu wczoraj po badaniach puścili do domu, gazometria wyszła ok, rsv tez ujemny. Trochę podwyższone crp. W wypisie wpisali zapalenie płuc 😣 wiec czeka nas kolejny tydzien w domu, do klubiku już chyba w ogólnie nie pojdzie w tym roku, bo przecież 3 tyg z 4 w miesiacu jest ciagle chora 🫣
U mnie tylko leczenie objawowe, bo przecież jestem w ciąży to oni nic nie mogą innego dac 😅 No ale nie mam temperatury to tez nie chciałabym brać bez sensu antybiotyku, we wtorek mam wizytę to zapytam moja ginekolog
Ale nadal nie wiem czy robic jutro te krzywa 🤔 co myślicie? -
Mikaaa92 wrote:Hej Dziewczyny, ja wczoraj zakończyłam maraton urodzinowy domową imprezką dla znajomych w moim rodzinnym mieście, było bardzo fajnie 🥰 ale już wieczorem miałam taki zmęcz, nie wiem jak niektóre dziewczyny biorą ślub w ciąży i tańcują na weselu do rana 😱 ja bym nie dała rady.
Roksi jak sytuacja?
Ulaa mi się w 26tc zaczęły chyba te przepowiadające, jednego dnia tak mi się napinał... ale trwa to chwile i przestaje.
Tak wiem, że to już czas na takie ćwiczenia macicy, mimo wszystko biorąc pod uwagę moje skłonności do przedwczesnego skracania się szyjki, jestem w małym strachu 🙈 -
Roksi wrote:Hej dziewczyny nas w końcu wczoraj po badaniach puścili do domu, gazometria wyszła ok, rsv tez ujemny. Trochę podwyższone crp. W wypisie wpisali zapalenie płuc 😣 wiec czeka nas kolejny tydzien w domu, do klubiku już chyba w ogólnie nie pojdzie w tym roku, bo przecież 3 tyg z 4 w miesiacu jest ciagle chora 🫣
U mnie tylko leczenie objawowe, bo przecież jestem w ciąży to oni nic nie mogą innego dac 😅 No ale nie mam temperatury to tez nie chciałabym brać bez sensu antybiotyku, we wtorek mam wizytę to zapytam moja ginekolog
Ale nadal nie wiem czy robic jutro te krzywa 🤔 co myślicie?
A zrobili Wam rtg czy na odsłuchaniu wyszło to zapalenie ? Bo powiem Ci ze jak napisałaś o tej temp z niczego to właśnie pomyślałam ze to zapalenie płuc. U nas było identycznie.. -
Nie miała rtg, z gazometrii coś tam wyszło, podwyższone crp. Osluchowo niby ok, ale dziś bylismy znowu bo ją wysypało strasznie, jak na moje to bostonka. Wczoraj już mowilam ze ma krostki na palcach ale lekarz twierdził ze powinny być tylko od wewnętrznej strony dłoni a nie palce..a dziś ma pełno na pupie, narządach płciowych, uda, buzka..i dziś ją osluchiwal to niby na płucach „coś jest”…także co lekarz to inna opinia. Szkoda slow..
-
U mnie też armageddon.
Córka wymiotowała w piątek, dziś mąż zaczął. Młoda wczoraj rokowała na to że będzie już ok, ale dziś taka mocno osowiała , zmęczona, bez gorączki ale tylko przytul i na rączki, pogłaszcz po plecach itd. Jadła w miarę , ale nie sama i karmimy 3 latka 🙈 (a miała 6m to sama pakowała marchewkę do buzi🤣).
Za to mnie kaszel nie odpuszcza, inhalator w użyciu. Właśnie któraś pisała o nebudose hialuronic - też polecam na kaszel, choć efekt u mnie mizerny.
I też jakoś mi się w brzuchu przewraca.
Żeby tylko mnie ta wirusowka nie dopadła, wymioty w ciąży kiedy nic nie można to noc przyjemnego.
A Kacper to chyba imprezke ma w moim brzuchu. Aż boli jak się przewraca. Śpij maluchu bo mama musi jutro wcześniej wstać 😭