Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje 🥰
Umówiona jestem na 2.08 będzie 5+6 ale chciałabym przełożyć tak na 3-4 dni później bo nie chce za wczesnie..tylko to musze przez znanylekarz upolować termin 🙈 najlepiej by było pewnie 7+0 i więcej ale to za dużo czekania 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 17:02
-
Natt12 wrote:Ja mam 9.08, niby wiem, ze to odpowiedni termin bo wtedy będzie 6+5 ale najchętniej poszłabym już teraz żeby chociaż sprawdzić czy ciąża jest w macicy, najbardziej boje się pozamacicznej 🤦♀️ Tylko ze nie ma terminu 😅
Rozumiem Cię tez najchętniej tez już bym poszła, ale wiem ze przy tak niskiej becie może nawet nie widać nic w macicy i tylko się rozczaruje 😅 dalej nie będzie łatwiej, bo przyjda inne zmartwienia. Czy serduszko nadal bije, czy dziecko zdrowe, czy ma dobra wage itp itd 😅🙈 -
Roksi - super ! 🥰
Ja juz po. Oczywiście było tak jak myslalam. Po informacji kiedy była OM stwierdził że to nic nie będzie widać bo to za wcześnie. I gadal o tym, że za wcześnie przyszłam. Odpowiadam mu ze lekarz który dał skierowanie informował że po 20 lipca. Tak też zrobiłam.
Dobra, ogląda, po czym mowi ze serce bije ale nie uslysze bo to za wcześnie...
Ogólnie ciaza żywa, 4mm.
Terminu porodu nie znam.
Żenujący jest ten lekarz.
Czekam na grafik lekarki do której chce chodzić i zapisuje się do niej.
Elza :) lubi tę wiadomość
-
DIDI wrote:Roksi - super ! 🥰
Ja juz po. Oczywiście było tak jak myslalam. Po informacji kiedy była OM stwierdził że to nic nie będzie widać bo to za wcześnie. I gadal o tym, że za wcześnie przyszłam. Odpowiadam mu ze lekarz który dał skierowanie informował że po 20 lipca. Tak też zrobiłam.
Dobra, ogląda, po czym mowi ze serce bije ale nie uslysze bo to za wcześnie...
Ogólnie ciaza żywa, 4mm.
Terminu porodu nie znam.
Żenujący jest ten lekarz.
Czekam na grafik lekarki do której chce chodzić i zapisuje się do niej.
Grunt że ciąża żywa 😌 który miałaś dziś dzień ?
Musisz zmienić lekarza. To ma być ktos, komu ufasz i przy kim czujesz się komfortowo a nie jakiś dupek mądrala..DIDI, BoboBolek lubią tę wiadomość
-
Didi cudownie, że jest serduszko, ale lekarz rzeczywiście gbur 😮 współczuję. Najważniejsze, że kropek zadomowiony 😁 i Roksi gratuluję bety, czekanie jest najgorsze wiem coś o tym, ale warto dla tych widoków ❤️Starania od czerwiec 2020 o pierwsze 👶
👩 28 lat
29.06 ⏸️
30.06 beta 141
4.07 beta 775
21.07 mamy ❤️ 6+6
3.08 kolejna wizyta 🙏
🧔 29 lat
WZJG
💊 Pregna start
👩❤️👨+😺 -
DIDI wrote:Dzięki dziewczyny 🤗 powiem wam, że czułam się winna tego, że za wcześnie przyszłam 🤔 stary dupek z niego.
Jak znajdę termin do gin to dopiero za miesiąc wiec teraz będę miesiąc czekać.
Dzis mam 6+2 a z USG 6+1DIDI lubi tę wiadomość
-
DIDI
Uciekaj jak najdalej! Radzę lekarza unikać w przyszłości. Tylko stresować Ciebie będzie!
Miesiąc do kolejnej wizyty to długo. Dostałaś skierowania na badania krwi? Z tego co kojarzę cześć należy zrobić do 10tygodnia. Poprawcie mnie dziewczyny jeśli się mylę.DIDI lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Hahahaha 🤣 żadnego skierowania. Jak zapytałam co teraz mam zrobić to odpowiedzial ze umówić się do ginekologa, zrobić różne badania...
Mieszkam obok Piaseczna pod Warszawą. Mam blisko siebie placówkę luxmed. Zapisalam się na 3 sierpnia ale w czasie godzin pracy. Będę musiała się nagimnastykować pozniej żeby wyjść wcześniej, odrobić te godziny. Akurat przed wyjazdem nad morze i 2 tyg urlopem.
Ten 3 sierpnia to i tak najwcześniejszy termin. Bo do tego typa to zawsze są terminy ale do niego nigdy nie pójdę.
Macie rację, nawet bym nerwowo nie wytrzymała miesiąca 🤣
-
Lucy przyczyn plamień może być wiele, ja w poprzedniej ciąży zaczęłam plamić w 6 tyg. okazało się, że mam polipa i to prawdopodobnie przez niego. Na wszelki wypadek nie przemęczaj się i odpoczywaj
Didi współczuję, że na tak ważna i wyczekaną wizyte trafiłaś to takiego buca, ale najważniejsze, że jest serduszko 😍
Ja dzisiaj tez się kiepsko czuje, od rana mnie okropnie mdliło, na samą mysl o jedzeniu robiło mi się niedobrze. Zwykle koło południa było lepiej a dzisiaj cały dzień mnie trzyma. Balam się, że rozkręcają się ciążowe objawy ale to chyba taki dzień skoro wiele z Was też dziś tak maDIDI lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, to i ja się dopisuję Termin porodu wg OM to 28 marca, dziś 4t3d. Dwa dni temu zrobiony test, blada kreska więc od razu na betę - 75, dziś powtórka i jest 160 (przyrost 120% więc jestem dobrej myśli).
Ogólnie jest to pierwszy cykl starań, trochę zaskoczenie bo moja pani doktor nastraszyła mnie ostatnio, że po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych (odstawiłam w marcu) to nie jest tak łatwo w ciążę zajść, mam sobie dać rok i jak po roku nie znajdę to mam wrócić.. nie ukrywam że się zdołowałam bo tu już niedługo 32 lata stuknie a to moja pierwsza ciąża.
Wizytę pierwszą mam zaplanowaną na 10 sierpnia, będzie to 7t1d ale myślę czy nie znaleźć coś szybciej, żeby chociaż potwierdzić że wszystko ok.
Nic jeszcze rodzinie nie mówię, a najgorzej że za półtora tygodnia mamy wesele w rodzinie i będzie dopytywanie czemu nie piję, a zawsze coś tam piłam i nie wiem jak z tego wybrnąć. Nie chcę jeszcze mówić, zwłaszcza przed pierwszą wizytą u lekarza..
Trzymam za nas wszystkie mocno mocno kciuki ❤️Elza :), Ciążowa_Gapsy, Roksi, DIDI lubią tę wiadomość
-
Cześć Twilight, rozgosc się u nas Nudnej ciąży, zreszta jak każdej z Was, dziewczyny. A co do tego tłumaczenia się czemu ktoś nie pije to uważam, ze to żenujące, ze jest w ogóle jakiś społeczny nakaz picia. No chyba jak ktoś nie chce to nie, prosta piłka, dorośli ludzie nie musza się ze swoich decyzji tłumaczyć. Ja to mam alergie na takich nagabywaczy i pytaczy…
Dziewczyny u mnie dziś wjechała zachcianka 😂 mama mi powiedziała co robi na obiad i mimo, ze zrobiłam coś dobrego to tamto tez musiałam zjesc i napchalam się potwornie dwoma obiadami. Ale nie żałuje 😂 poza tym mdłości nadal męczą…
W ogóle dziewczyny gratuluje przyrostów bet i wizyt (mimo gbura lekarza). Ja teraz mam tez dopiero za miesiąc ale wcześniej badania do ogarnięciaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 19:55
Ciążowa_Gapsy, DIDI, Twilight lubią tę wiadomość
-
Cześć, Twilight!
Taaak, ja też jestem za tym, że nasz komfort jest najważniejszy, a nie lojalność względem słabego lekarza. Ja obecnie szukam swojego, ale do tego, który potwierdził ciążę, na pewno nie wrócę. Słabe komentarze, prawienie banałów, że mam się teraz zachowywać jak dama, choć to moja druga ciąża, a równocześnie brak czasu, żebym zadała swoje pytania, bo ma kolejkę pacjentek (jedna osoba)... a na fotelu komentarz: Gdzie się Pani wybiera? Gdzie Pani ucieka? Jak się śpieszy, to przełożymy wizytę. I jeszcze radę położnej skomentował "d** nie położna".... brak słów. Więc poniedziałkowa wizyta już u kogoś innego. W znanym lekarzu ma 5.0, mam nadzieję, że to dobry znak!
Twilight lubi tę wiadomość
-
DIDI współczuje takiego buca 🤢 ale przynajmniej wiesz ze z ciąża ok. Powodzenia w szukaniu lekarza 😊
Twilight gratulacje! Ja na podobnym etapie jak Ty i bety tez podobne! Trzymam kciuki 😊
Trochę dziwne ze lekarz takie rzeczy Ci mówił, ja przed pierwsza ciąża tez odstawiłam tabletki po kilku latach i zaszłam w pierwszym cyklu..zreszta teraz tez zaszłam w pierwszym. Wiec może kwestia organizmu? 🤔
Jak byłam w pierwszej ciąży to zaraz na początku wyjechaliśmy na wakacje i sciemnialam ze jestem na antybiotyku bo miałam zapalenie zęba 😅 za kilka dni czeka mnie to samo i znowu będę musiała zmyślać 😂DIDI, Twilight lubią tę wiadomość
-
Witamy wszystkie nowe ciezarowki! ❤️
DIDI uciekaj od tego buca, im szybciej tym lepiej.
Co do imprez - daje swoja rade. Ja zawsze przyjmuje strategie, ze gramy z mezem w papier, kamien, nozyce kto pije a kto jedzie. Oczywiscie gra jest juz dawno ustawiona w domu, ale w celu odstawienia publicznego cyrku zawsze przegrywam i nikt juz wtedy sie nie odzywa. Owszem, jest to zenada, ale tak jest niestety w naszym spoleczenstwie, ze trzeba sie tlumaczyc z nie picia, a nie z picia bez umiaru...DIDI, Twilight lubią tę wiadomość
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝