Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Cześć, Twilight!
Taaak, ja też jestem za tym, że nasz komfort jest najważniejszy, a nie lojalność względem słabego lekarza. Ja obecnie szukam swojego, ale do tego, który potwierdził ciążę, na pewno nie wrócę. Słabe komentarze, prawienie banałów, że mam się teraz zachowywać jak dama, choć to moja druga ciąża, a równocześnie brak czasu, żebym zadała swoje pytania, bo ma kolejkę pacjentek (jedna osoba)... a na fotelu komentarz: Gdzie się Pani wybiera? Gdzie Pani ucieka? Jak się śpieszy, to przełożymy wizytę. I jeszcze radę położnej skomentował "d** nie położna".... brak słów. Więc poniedziałkowa wizyta już u kogoś innego. W znanym lekarzu ma 5.0, mam nadzieję, że to dobry znak!
Najważniejsze że są na świecie inni lekarze 🙏Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Kochane, co do lekarza- tak zrobię. Ba! Jeszcze mu opinie negatywna wystawie w ankiecie luxmedu 🤣🤣🤣🤣
Umówiona jestem już do innego. Opinie na znanylekarz ma raczej dobre, więc zaryzykuje. Tez starszy typek (krepujace trochę, ale zobaczymy). Czy któraś z Was ma wizytę 3.08 ?
Jesteście z Warszawy lub okolic?
Naszła mnie już daaawno taka myśl (jak jeszcze w ciąży nie bylam) - jak znajdę to gdzie ja bym chciała rodzic. I nie wiem. Gdzie rodziłyście pierwsze pociechy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 22:21
-
Cześć Twilight!
U mnie w rodzinie nikt by do alkoholu nie zachęcał, ale pytań dlaczego nie pije byłoby sporo 🤔 Póki co nie musiałam na takie pytania odpowiadać - w 99% jestem kierowcą 😅 Uf 😂⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
U mnie właśnie kierowca odpada bo wesele jest z noclegiem 🙈 coś wymyślę, chociaż siostry na pewno mnie wyłapią, średnio mi idzie sciemnianie:D dlatego chyba umówię się jeszcze do lekarza w dzień przed weselem, byłby to 6t1d, żeby jak by się miało wydać to mogę spokojnie powiedzieć że wszystko się rozwija prawidłowo, nie wiem czy będzie już serduszko ale zarodek przynajmniej zobaczę
Roksi a kiedy masz pierwszą wizytę? Robisz jeszcze betę?
Miłego dnia -
Twilight wizytę mam 2.08 to będzie 5+6, ale chciałabym przełożyć chociaż 3,4 dni później żeby mieć właśnie większa szanse na serduszko już..mam nadzieje ze się zwolni jakiś termin 😏
Bete powtórzę jeszcze w poniedziałek, bo we wtorek wyjeżdżam to może będę spokojniejsza 😅🙈Twilight lubi tę wiadomość
-
Twilight wrote:Cześć dziewczyny, to i ja się dopisuję Termin porodu wg OM to 28 marca, dziś 4t3d. Dwa dni temu zrobiony test, blada kreska więc od razu na betę - 75, dziś powtórka i jest 160 (przyrost 120% więc jestem dobrej myśli).
Ogólnie jest to pierwszy cykl starań, trochę zaskoczenie bo moja pani doktor nastraszyła mnie ostatnio, że po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych (odstawiłam w marcu) to nie jest tak łatwo w ciążę zajść, mam sobie dać rok i jak po roku nie znajdę to mam wrócić.. nie ukrywam że się zdołowałam bo tu już niedługo 32 lata stuknie a to moja pierwsza ciąża.
Wizytę pierwszą mam zaplanowaną na 10 sierpnia, będzie to 7t1d ale myślę czy nie znaleźć coś szybciej, żeby chociaż potwierdzić że wszystko ok.
Nic jeszcze rodzinie nie mówię, a najgorzej że za półtora tygodnia mamy wesele w rodzinie i będzie dopytywanie czemu nie piję, a zawsze coś tam piłam i nie wiem jak z tego wybrnąć. Nie chcę jeszcze mówić, zwłaszcza przed pierwszą wizytą u lekarza..
Trzymam za nas wszystkie mocno mocno kciuki ❤️
Ja miałam tydzień temu wesele i ku mojemu zaskoczeniu nikt się nie zorientował, że nie pije zgodnie z ustaleniami zawiózł nas na imprezę mój tata, zebysmy mogli poszaleć. Męża posadziłam obok jego brata (zamieniłam sie z mężem miejscami przy stole) i tak sobie popijali 🙈 ja powiedziałam ze pije wino i tak to wino mi nalewali, a ono stało prawie całą noc- czasem przelałam do kubka, czasem kelnerka wymieniała zastawę 🙈 Za jakiś czas wszyscy byli wstawieni to już w ogóle nikt nie zwracał na mnie uwagi
Aaa No i gratulacjeTwilight lubi tę wiadomość
-
Natt ja to zamarzam odkąd jestem w ciazy upał 37 stopni był a ja w wełnianych skarpetach, pozdrawiam ale pamietam, ze w poprzedniej ciazy porządnie mnie grzało od srodka i nawet zimą, jak wszyscy siedzieli w swetrach to ja na ramiączka, takze hormony, hormony...
-
Yhym, mam tak jak Gusia_
Wieczorami, przed spaniem kłócimy się z mężem o wiatrak. On chce żeby wiało na nas, a mi zimno. Dodam, że w pomieszczeniu mamy 25stopni 😅
Może bym się nawet zgodziła na ten wiatrak, ale czuje, że jest mi chłodno a mam wrażliwe gardło. W pierwszej ciąży pd 7 do 12 tygodnia albo nawet dłużej jeździłam po lekarzach non stop z bólem i wydzieliną spływającą po gardle. Nie chce powtórki.⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Chicaloca dziękuję, może u mnie też nie zauważą 🤭 w każdym bądź razie zapisałam się na wizytę 3.08 przed samym weselem, będzie to 6t1d.
Co do pocenia się czy zimna to noc na razie nie czuję, ogólnie to mało czuję. Piersi mnie nie bolą, mdłości nie mam, jedynie co to jajniki kłują co parę godzin. A i straaasznie włosy mi wypadają, co ręką przejadę to garść zostaje:( a tyle się naczytałam że w ciąży to są super włosy a wypadają dopiero po urodzeniu.. -
Ja się nie pocę na razie. Ogólnie to nie czuje nic poza pobolewanie brzucha co jakiś czas.
Ale w połogu to pamietam ze pociłam się okropnie…to była jakas masakra 😂
Włosy wypadały mi w pierwszej ciąży garściami do 12 tyg, wszedzie było ich pełno w domu a na głowie zaczynałam mieć prześwity…za to cere miałam mega ładna 🙈
A teraz jak na te chwile czuje się jak 💩 wiec zobaczymy dalej. Chyba każda ciąża inna 🙈 -
Ja też się pociłam w połogu, zimnymi potami, brr!
Zawsze warto sprawdzić też hormony tarczycy. Powinny być zlecone w pakiecie badań pierwszego trymestru
Dziękuję Wam za słowa wsparcia, cieszę się, że dojrzałam do takiego poziomu wewnętrznej siły, kiedy po prostu lekko i bez rozterek zmieniam tego lekarza i już. Przy pierwszej ciąży może byłoby mi trudniej, teraz jestem pewna, że jakiekolwiek skrupuły są nic nie warte. To jego problem i odpowiedzialność, a ja chcę czuć się dobrze i zadać po prostu swoje pytania -
No i cyk, właśnie zwymiotowałam po raz pierwszy. W siódmym tygodniu drugiej ciąży. Czuję się... pełnoprawna. Przy synku nic nie wymiotowałam.
Jesteśmy u moich rodziców. Łazienka zajęta, wszystko poszło do wanienki synka na piętrze domu (tu pracuję, oni są na dole).
Co ciekawe, nawet mi lepiej.... -
Usmialam sie z tego wina na weselu 🤣
Ja zauwazylam, ze musze byc najedzona bo jak tylko brzuch pusty to sie gorzej czuje.
Kochane przeczytalam, ale nie odniose sie bo mam stary potluczony telefon w chwilowym zastępstwie i czytanoe i napisanoe wiadomosci na nim to wyczyn.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2022, 13:19
-
Pisze na 2 wiadomosci bo 2 razy mi sie usunelo. 🙈
Jestem po wizycie. Pecherzyk z c zoltym jest. Musialam zajsc w ciaze troche pozniej (testy dlugo pokazywaly 2 kreski ciemne owulacyjne).
Nie widac nic z czego bym plamila. Zwiekszyl dupchaston, dal l4 i mowil, zeby lezec. LezalamCiążowa_Gapsy, Pralinka, Kolaa94 lubią tę wiadomość
-
(3 wiadomosc bo wyskakuja dziwne rzeczy)
Lezalam od wczoraj po pracy i mniej bolesny brzuch i noe plamilam az tak. U gina na badaniu tez czysto.
Pytal gdzoe pracuje i czy musze hehe mowie, ze sostal mintydzoen do urlopu i zro oe tak jak on uwaza, woec dal l4. Poprosilam zeby wystawil chodzace, bo boje sie zusu🙈 bym soe bala nawet po corke do przedszkola isc, ze mi przyjda na kontrole. Kolejna wizyte mam 2.08 i pozniek 13.08 bo chce mnie przypilnowac jak to powiedzial.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2022, 13:27
-
Super Lucy 😊 fajnie ze lekarz taki zainteresowany 😊
Który teraz tc Ci wyszedł? Po becie myśle ze u mnie tez trochę później zapłodnienie było i cały czas myśle kiedy najlepiej isc. Nie „mam czasu” chodzić tak co tydzien 🙈 w pierwszej ciąży łatwiej, ale w drugiej to trzeba już będzie zawsze szukac opieki dla małej a wszyscy w moim otoczeniu są pracujący.. -
6t0w wychodzi z om. Tak, lekarz jest super. Dodatkowo na medicover wiec moge sobie pozwolic na wizyty tak czesto teraz. W tygodniu przyjmuje 16-18 wiec jedziemy wszyscy hehe moja mloda chodzi do przedszkola wiec nawet wczesniejsze godziny by pasowaly.