X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe (2023) Mamusie
Odpowiedz

Marcowe (2023) Mamusie

Oceń ten wątek:
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo z tym wstawaniem
    🙈 21 ja juz w objeciach Morfeusza, wstaje po omacku o 22 dupha lykam i dalej w kime. O 6 kolejny duphek ale ja juz nie spie hehe za to siedze i jem bo glod taki ze az mdli. Przypuszczam, ze zmieni sie to na zwolnieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2022, 06:50

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Zniechecona Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis pierwszy raz od niepamietnych czasow pospalam do 8 i nie obudzilam sie z wilczym glodem. Cudowne uczucie, ktore jednoczesnie oczywiscie mnie zmartwilo... 😆
    W czwartek wizyta, wiec jakos wytrzymam.

Dziewczyny z plamieniem - duzo lezenia i odpoczynku, bedzie dobrze :) u mnie mimo zywej krwi okazalo sie, ze wszystki bylo ok, oby ta tendencja sie utrzymala u nas wszystkich ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2022, 09:50

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie lekarza.
    Ja chodzę do takiego który jest poważny, raczej oschły, czasami nie podoba mi się jego ton. Pewnie wolałabym kogoś trochę bardziej „na luzie”, pasowałoby to bardziej do mojej osobowości.

Jednak ponad to wszystko co wyżej wymieniłam cenie sobie jego spokój, profesjonalizm i przede wszystkim ma trafne diagnozy. Trzyma się faktów, nie obiecuje cudów i odpowiada na wszystkie pytania, choćby były nieco durne lub zadane po raz dziesiąty.

Ciążowa_Gapsy, chicaloca lubią tę wiadomość

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • chicaloca Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gineska jest super szczegółowa, skrupulatna i bardzo dokładna.
    Sama wiele tłumaczy i odpowiada na zadane pytania. Dla mnie dużym plusem jest to, ze pracuje w szpitalu, w którym rodziłam i chce rodzic. Jak było coś nie tak, to kładła na oddział i zlecała dodatkowe badania. Bardzo zaangazowana. Wiem, że jest wiele opinii na temat tego, czy lekarz do którego chodzimy powinien pracowac w szpitalu. Dla mnie to ważne. Czułam się zaopiekowana, a na samo podanie nazwiska lekarz prowadzącej ciąże byłam inaczej traktowana (nawet znalazło się miejsce do przyjęcia na oddziale, którego chwile wcześniej nie było). Decyzje ona tez podejmowała, zakładała mi balonik na wywołanie porodu, doglądała po porodzie. Dla mnie to olbrzymi plus. Miałam wrażenie że najzwyczajniej w świecie jestem bezpieczna.

A No i trafiłam do niej pod koniec drugiego trymestru pierwszej ciąży, gdzie wcześniejszy lekarz tez był wspaniały itp., ale jak zaczęły się jakiekolwiek problemy to nie był związany ze szpitalem, nawet nic nie potrafił doradzić. Zostawalam sama z problemem, który mnie martwił. Jedynie zaproponował prywatne cc. Także No. Super 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2022, 14:20

cmllp2.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie odzywałam się, bo mieliśmy wyjazdowy weekend. Razem z dziećmi i moją mamą pojechaliśmy pod Warszawę na wesele, mama została z dziećmi w hotelu, a my pojechaliśmy na ślub i wesele.
    Super robi takie wyjście bez dzieci 🙈
    Odpoczęliśmy, mimo że niewyspanie dało się we znaki w ciągu dnia, a szczególnie podczas podróży powrotnej do domu 🤷‍♀️

Co raz bliżej mojej wizyty u lekarza, emocje sięgają zenitu, mimo, że wewnętrznie czuje się spokojna. Chyba jestem pogodzona z ewentualnym każdym scenariuszem, czy dobrym czy złym ☺️

Cieszę się z waszych udanych wizyt ❤️
    I z rosnących bet 🙏 oby dalej były tutaj tylko same pozytywne informacje 🍀

Ciążowa_Gapsy, Roksi, chicaloca lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z tym lekarzem prowadzącym który pracuje w szpitalu. W pierwszej ciąży miałam super wyluzowanego lekarza, takiego którego można o wszystko zapytac, ale jest tez bardzo skrupulatny i nie bagatelizuje żadnych problemów. Niestety nie pracował w zadnym szpitalu, ani nie był z mojej miejscowości. Wiec jak 5dni po terminie dał mi skierowanie do szpitala w mojej miejscowosc ze względu na duża wage dziecka-szacował 4200 córka urodziła się 8 dni po terminie z waga 4190 SN.
    W szpitalu wszyscy zignorowali to co napisał mój lekarz, wręcz wyśmiali go i stwierdzili ze dziecko wazy 3600, a swoim pacjentka te ginekolog posyłały takie uśmiechy na korytarzu ze aż mi się słabo robiło 😂

Teraz znalazłam ginekolog tez 30 km ode mnie, ale pracuje w szpitalu w tej samej miejscowości co przyjmuje. I mimo tego ze jak u niej bylam(na razie tylko 2 razy przed ciąża) nie było tak „luźno” jak wcześniej to będę do niej chodziła. Jest konkretna, dokładna, ma tez uprawnienia do prenatalnych itp ale jest zdecydowanie bardziej poważna niż ten ostatni 🙈

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaaa, to trzymam kciuki za wizytę i czerpię inspirację z Twojego podejścia!

Sprawdziłam przyrost bety, dziękuję za podpowiedź! Waha się między dolnym a średnim, wiec zakładam jednak pojedynczą ciążę;)

Ulaa lubi tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksi mysle, ze każda z nas na inne doświadczenia. Ja już na przykład pisałam, ze mój lekarz prowadzący nie pracuje w szpitalu, w którym rodziłam, a wszyscy byli tam bardzo mili dla mnie i nikt mnie nie traktował zle, ani nie podważał zaleceń mojego lekarza. A wysłał mnie na indukcję. Ile ludzi, tyle doświadczeń ;)

Gapsy a chciałabyś bliźniaki?

Ja tez nie pisałam przez weekend za dużo na forum, bo sobota praca i remont pokoju małej, a wczoraj byliśmy na rodzinnej imprezce u rodziny ze strony męża :)

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza :) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsby na forum mam bliźniaków niektóre mamy mialy maly przyrost bety a btly jednak dwa. U mnie średni przyrost qychodI 100 procent ale jak już były wysokie wartości bety. Nie wiem jak to było na samym początku bo pierwsza beta u mnie była 1800 a po 48 godzinach 4300.

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) kto dziś wizytuje?

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

cmllp2.png

Wysłany: 25 lipca 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja !

DIDI lubi tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy to czekamy na dobre wiadomości ❤️

Ciążowa_Gapsy, Zniechecona lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 25 lipca 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Co so bliźniaków- nie jestem gotowa. Ale przyjmę Wszystkich, oczywiście:)

• Roksi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy powodzenia dziś! O której wizyta?

Ja byłam zrobić betę i prog, wyniki pewnie pod wieczór :)
    Mam nadzieje ze dobrze wyjda, bo jutro wyjeżdżam i nie chce sobie psuć humoru 😂

Mam pytanie. Dziś byłam zapytac w ośrodku o lekarza na NFZ, babka w rejestracji powiedziała mi ze termin w październiku xD zaproponowała mi najpierw wizytę prywatna u tego samego lekarza - już jutro i potem mogę chodzić na NFZ 😂
    Z tego co wiem to „w ciąży” musi być wizyta w ciągu 1-2 tyg. Czy w niepotwierdzonej jeszcze tez? Orientujecie się może? 😊

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksi wrote:
    Gapsy powodzenia dziś! O której wizyta?

Ja byłam zrobić betę i prog, wyniki pewnie pod wieczór :)
    Mam nadzieje ze dobrze wyjda, bo jutro wyjeżdżam i nie chce sobie psuć humoru 😂

Mam pytanie. Dziś byłam zapytac w ośrodku o lekarza na NFZ, babka w rejestracji powiedziała mi ze termin w październiku xD zaproponowała mi najpierw wizytę prywatna u tego samego lekarza - już jutro i potem mogę chodzić na NFZ 😂
    Z tego co wiem to „w ciąży” musi być wizyta w ciągu 1-2 tyg. Czy w niepotwierdzonej jeszcze tez? Orientujecie się może? 😊

Musisz mieć potwierdzoną ciążę żeby z tego przywileju korzystać.

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Twilight Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, powodzenia Gapsy !
    Co do lekarza, ja chodzę od kilku lat tylko na NFZ i jak zadzwnonilam się umówić to pani położna powiedziała że musi mnie wcisnąć do 8-9 tygodnia, wcześniej nie ma potrzeby i obowiązku. Zapisała mnie na 9 tydzień co dla mnie wydało się za późno więc umówiłam się na za tydzień, czyli 6tc prywatnie. Chociaż szczerze to poszłabym już dziś, bo rano pojawiło się delikatne brązowe plamienie, tłumaczę to sobie tym, że w sumie to może dziś dopiero powinnam dostać okres, po odstawieniu tabletek miałam tylko 2 cykle, pierwszy 45 dni, drugi 38 no i ten nie mam pojęcia ile miał trwać więc całkiem możliwe że właśnie 34 dni, a przynajmniej tak chcę myśleć żeby tym plamieniem się nie stresować.
    A powiedzcie dziewczyny czy Was też tak jajniki bolały na początku? U mnie tak co 2, 3 godziny kłują, nie jakoś mocno ale jednak..

preg.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie caly czas jejniki kluja.

Jezeli nie zglosisz sie do lekarza do 10 tygodnia ciazy to nie dostaniesz tej jednorazowej zapomogi 1000 zl.

Gapsy powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2022, 13:07

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Twilight Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ta zapomoga to chyba od dochodu zależy, prawda?

preg.png
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy, kciuki ! 🤞

Twilight tak, od dochodu, nie ma co się łudzić :D Przynajmniej w moim przypadku dwójki pracujących ludzi bez dzieci, nie łapiemy się właściwie na nic od zawsze, nawet na MDM się spóźniliśmy 🤣

Andzelina lubi tę wiadomość

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Twilight Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaaa92 wrote:
    Gapsy, kciuki ! 🤞

Twilight tak, od dochodu, nie ma co się łudzić :D Przynajmniej w moim przypadku dwójki pracujących ludzi bez dzieci, nie łapiemy się właściwie na nic od zawsze, nawet na MDM się spóźniliśmy 🤣

To tak jak my 🙈 i pewnie znając nasze szczęście, jak już urodzimy to 500+ też zlikwidują 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2022, 13:33

preg.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ