Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Chica mam dokładnie tak samo jak Ty..po pierwsze w ogóle nie wierze w te ciąże bo „nic nie czuje”, poza jakimś ciągnięciem w brzuchu czasami i zmęczeniem. Po drugie bardzo chciałam tego dziecka, a teraz się zastanawiam czy będę w stanie pokochać je tak jak pierwsze, czy bede je tak samo traktować itp 🤔
-
Roksi wrote:Chica mam dokładnie tak samo jak Ty..po pierwsze w ogóle nie wierze w te ciąże bo „nic nie czuje”, poza jakimś ciągnięciem w brzuchu czasami i zmęczeniem. Po drugie bardzo chciałam tego dziecka, a teraz się zastanawiam czy będę w stanie pokochać je tak jak pierwsze, czy bede je tak samo traktować itp 🤔
Miło to czytać, że nie jestem sama. Mam nadzieję, że jak tylko zobaczymy te małe bijące serduszka to zaleje nas fala miłości!
-
Ja jakos nie mam takich wątpliwości, jedyna obawa moja jest o to, czy córka będzie bardzo zazdrosna, ze sobie poradzimy i to będzie jedno z najbardziej kochanych dzieci na świecie (zreszta już jest) to sie totalnie nie obawiam. Najwyżej będziemy się kłócić z mezem trochę częściej ze zmęczenia 🤣 Ale dziewczyny pamiętajcie, ze te rozterki to są normalne w ciąży. Jeszcze hormony robią swoje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2022, 12:52
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Oh. Dziewczyny! Ja też mam spadek formy. Tylko ciężko mieć spadek formy z dwulatką w domu. Czytam was wieczorem, ale nie mam już zazwyczaj siły, żeby coś od siebie napisać 😩
Czytam o waszych rozterkach odnośnie stosunku do drugiego dziecka lub dwójki dzieci względem siebie. Ja w ogóle o tym jeszcze nie myślałam. Aż sama się dziwie. Zazwyczaj jestem pierwsza do takich rozmyślań.
Pod koniec tygodnia mam badania krwi.
Najbardziej ciekawi mnie toksoplazmoza. W poprzedniej ciąży wyszło, że nie mam przeciwciał.
Wizyta dopiero za dwa tygodnie.
USG pierwszego trymestru umówione już na koniec sierpnia.⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
BoboBolek ja robię wyniki w piątek, ale nawet nie pamietam czy w pierwszej ciąży miałam przeciwciała toxo czy nie 🤰A umówić się na usg i pappa planuje w przyszłym tygodniu mój lekarz nie robi tego szczegółowego usg, bo ma w gabinecie średni sprzęt, wiec idę do fajnej kliniki, w której byłam już wcześniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2022, 13:31
-
Na te szczegółowe USG to warto iść do gabinetu z dobrym sprzętem. Mój ginekolog nie ma uprawnień do robienia prenatalnych. Idę do innego lekarza z tej samej kliniki, takiego który głównie tym się zajmuje.⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Dziewczyny.... Aktuwuje sie u mnie slinotok, poki co wieczorami, ale juz w takim stopniu, ze nie jestem w stanie tego przerobić. Zalamka.... Ani spac przez to, ani nic....
A tak z pozytywnych rzeczy, to nagotowalam dzis leczo 😁 tesciowa dala cukinie i voila! mniam.
ja tez nie mam poki co obaw jak to bedzie. ostatnio corka mowi,, chcualabym miec w domu taka mala dzidziez bym ja glaskala i podawala smoczek,, mysle sobie, czeeeekaj dzieciaku niedługo się spelni hehe -
Witam o wczesnej porze. Ja co prawda wizytuje jutro, ale dzis zrobie badania (beta, prog, morfo, mocz, glukoza). Poranki o 4.30 z glodem sa znacznie trudniejsze przy swiadomosci, ze lab dopiero od 7...
Tak jak ostatnio pisalam - wciaz martwi mnie, ze czasem mam dosyc mocny bol brzucha, mocno bola mnie piersi i jestem taką zmeczoną i smutną 💩, a drugiego dnia czuje, ze nie mam zadnych objawow i jak wariatka sprawdzam czy jak ucisne to te piersi bolą. Potwierdzam teorie, ze kobietom nie dogodzi - sa objawy zle, nie ma to... tez zle 😆 przynajmniej juz nie plamie i to jest prawdziwy powod do radosci, za to mocno zalewa mnie sluz 🤣14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Zniechęcona trzymam kciuki żeby szybko zleciało do 7 i żebyś była pierwsza w kolejce 😊 a z objawami to tak jak piszesz- nie dogodzisz 😆 u mnie od paru dni straszne mdłości, oczywiście martwię się, że może coś jest nie tak. Jak nie miałam żadnych objawow to też się martwiłam ehh
Kciuki za dzisiejsze wizyty 😊 o której godz. wizytujcie?
Ja mam o 17:20. Mam nadzieję, że będzie piękne 💗 i nie zostawię tam pół wypłaty bo ostatnio bez usg zapłaciłam 300zł więc już boję ile będzie dziś z USG 🙈Elza :), Zniechecona lubią tę wiadomość
-
Zniechecona wrote:Witam o wczesnej porze. Ja co prawda wizytuje jutro, ale dzis zrobie badania (beta, prog, morfo, mocz, glukoza). Poranki o 4.30 z glodem sa znacznie trudniejsze przy swiadomosci, ze lab dopiero od 7...
Tak jak ostatnio pisalam - wciaz martwi mnie, ze czasem mam dosyc mocny bol brzucha, mocno bola mnie piersi i jestem taką zmeczoną i smutną 💩, a drugiego dnia czuje, ze nie mam zadnych objawow i jak wariatka sprawdzam czy jak ucisne to te piersi bolą. Potwierdzam teorie, ze kobietom nie dogodzi - sa objawy zle, nie ma to... tez zle 😆 przynajmniej juz nie plamie i to jest prawdziwy powod do radosci, za to mocno zalewa mnie sluz 🤣
Ja mam wizytę o 14.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2022, 06:37
Roksi lubi tę wiadomość
-
Odnośnie prywatnych wizyt, to ja mam trochę mieszane uczucia co do tego. Wiadomo zalezy kto gdzie mieszka ale wydaje mi się, że w niepowikłanej ciąży można znaleźć porządnego lekarza na nfz. Tym bardziej że jak sobie policzyć koszt każdej wizyty to po 9 miesiącach wyjdzie jakieś 10 tyś. 😳 a po urodzeniu tych wydatków jest jeszcze więcej.
Oczywiście to jest każdego indywidualna sprawa 😉
Czy któraś z tu obecnych mam orientuje się jak wygląda kwestia prowadzenia ciąży w poradniach przyszpitalnych? Kiedyś był taki projekt ze każda ciężarna miała być przypisana do szpitala i mieć tam lekarza prowadzącego. Pytanie czy to w ogóle ruszyło i wypaliło?
-
Eliza ja nic nie słyszałam na ten temat, a sama po potwierdzeniu tej ciąży prywatnie będę umawiała się do lekarza na nfz i myślałam właśnie o przychodni przyszpitalnej.
Ja dzisiaj mam wizytę na 17. Mam nadzieję, że dostanę piękny prezent urodzinowy ❤️Pralinka, Roksi, Elza :) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czytam co piszecie ale nie mam siły odpisywać 😂 mam taki spadek formy, ciagle chce mi się spać i nie mam na nic siły, gdybym jeszcze mogła się wyspać, ale spać tez nie mogę, masakra jakaś, mdłości jeszcze nie mam, za to zawroty głowy już tak 🤷♀️Na szczęście plamienia przeszły wiec chyba faktycznie były po cytologii
Koniec urlopu, wracam do pracy, już się boje co to będzie
Co do lekarza, ja mam lekarza na NFZ, prowadził już moja poprzednia ciąże, sprzęt super on tez jest bardzo konkretny, co chwile się tez szkoli 😊
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące 😘
Ula, wszystkiego najlepszego, na pewno dzisiaj dostaniesz ten najpięknieszy prezent! ♥️Ulaa lubi tę wiadomość
-
Poprzednią ciąże prowadziłam na nfz, prywatnie chodziłam na te ważne USG. Teraz planuje tak samo. Niestety pierwsza wizyta na nfz wypada ok 8-9tyg.wiec jeśli chce wcześniej podejrzeć czy wszystko jest ok to trzeba prywatnie.
W mojej pracy miałam jeszcze opcje Medicover lub u męża Luxmed ale nie wiem czy tam mają sprzęt i kwalifikacje jeśli chodzi o USG prenatalne i połówkowe więc jeśli i tak musiałabym na to iść prywatnie to stwierdziłam, że zostaje przy nfz- przynajmniej mam blisko.
Ula wszystkiego najlepszego! Idealny termin na wizytę 😀Ulaa lubi tę wiadomość
-
Elza teraz nie ma rejonizacji jeśli chodzi o ciąże i porody, ale np. w dużym mieście obok mnie jest taka mozliwosc wypełnić deklaracje, ze będziesz rodzic w tym szpitalu na 100% i możesz prowadzić tam ciąże w poradni. Może u Ciebie tez tak jest?
Ja myśle, ze porządnego lekarza na NFZ można znaleźć częściej w dużym mieście. Ja w takim nie mieszkam i wole zapłacić za wizyty prywatne niż marnować czas na dojazdy. Ale ja mam taka sytuacje w życiu, ze sytuacja finansowa jest lepsza od „czasowej” ze tak powiem 😂 te wydatki po prostu akceptuje i nie robią na mnie wrażenia
Natt super, ze plamienia minęły!!! To dobra wiadomość❤️
Ulaa wszystkiego najlepszego, dołączam do życzeń! I dziewczyny kciuki za wizyty ❤️ Czekamy na dobre wiadomości!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2022, 08:09
Ulaa lubi tę wiadomość