Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ale tu się dzieje! Tyska, może faktycznie coś się u Ciebie lada moment rozkręci! Ciocie trzymają kciuki!
Konieczynka, wtorek to już lada moment 🤯 ale fajnie, ze zaraz się widzicie!
Ja się pożalę, od kilku dni mam czasem takie kłucia w okolicy szyjki/cewki moczowej, ze każdy ruch to jakaś masakra, płakać się chce. Dobrze, ze w poniedziałek mam lekarza, powie co tam się dzieje. Ale wydaje mi się, ze to żadna infekcja, tylko młoda jest już nisko bardzo i coś uciska. Wczoraj wieczorem to aż się powyłam. Mąż mnie pocieszał, ze poród niedługo, ale tylko mnie tym wkurzył i usłyszał, ze nie chce jeszcze rodzic 😅 wiec u nas był taki klimat… Oby dzisiejszy dzień był lepszy, ale martwi mnie ta prognozowana wichura. Mieszkamy w lesie i rok temu jak był jakiś cyklon, to okoliczne wioski nie miały prądu i wody 5 dni. My tez 🙃 żeby było zabawniej, moja sąsiadka wtedy rodziła i wracała do domu z noworodkiem w te warunki, nie chce powtórzyć jej losu 😭 wiec mnie to stresuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2023, 07:25
-
Dzień dobry!
Tyska może miałaś robiony masaz szyjki? U mnie po masazu urodziłam w niecała dobe, wiec może zaczną Ci się nasilać skurcze:) kciuki! 😊
Gusia w takim razie trzymam kciuki żeby to jeszcze nie to..u nas tez dziś jakos deszczowo😣
Córka dziś pospala do 7, szok normalnie jaka jestem wyspana w porównaniu do tego jej wstawania o 4/5 🤣 ale jakieś wypieki ma na twarzy wiec mam nadzieje ze nic ją nie bierze 🫣
Dziś polozna przychodzi zrobić ktg (ale nie liczę na zadne skurcze 😂) i omówimy plan porodu. W ogóle jest taki długi ze ja nie wiem czy komuś będzie chciało się to czytać 😂 chociaż rozmawiałam ze znajoma która rodziła w tym samym szpitalu w grudniu i nie miala planu, ale pytaly jej sie o wszystko praktycznie to co mam u siebie zawarte wiec może nie będzie tak zle 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2023, 07:43
-
Czy tylko ja nie skontaktowałam się jeszcze z moją położną ? 😂😂😂
Tyska dawaj znać jak tam sytuacja
Ja dojechałam do przychodni i czekam na wizytę. Trzymajcie kciuki, żebym nie wyszła z płaczem, bo to moja pierwsza wizyta u tego lekarza i to na NFZ. A wszystkie moje wizyty tak się właśnie kończyły. Teraz czekam na powtórzenie ciśnienia, bo wyszło mi baaaardzo wysokie i pielęgniarki się trochę wystraszyły 🥴 -
Dzień dobry ☺️
Wczoraj na ktg wieczornym jeden skurcz się zapisał, za to w nocy tak mnie brzuch bolał, że nie mogłam sobie miejsca znaleźć 🙄
Ja też zaraz podpinam się pod ktg ☺️ odkąd mam ten sprzęt, to jestem dużo spokojniejsza i nie muszę specjalnie nigdzie jechać.
Od dzisiaj przez cały weekend mąż ma wolne ❤️ zajmie się dziećmi, a mi przyda się odpoczynku trochę 😃
-
Ja też się nie kontaktowałam.
Tyśka to u Ciebie chyba tuż tuż! 😊
A u mnie dziś 37+0, ciąża donoszona🥳💕
Gdybym miała siłę to serio bym te okna pomyła😅
Chicaloca może za szybko zmierzyły po przyjściu? Daj znać po wizycie koniecznie.
Gusia u mnie tez takie przeszywające kłucia..jeszcze mnie boli standardowo brzuch, kręgoslup w krzyżu, biodra. Wieczorami ledwo stoję 🥴
Co sądzicie o oleju z wiesiołka i herbacie z liści malin? Ma ktoś jakieś doświadczenie?Mikaaa92, Jusia 82, Ulaa, Zniechecona, Hope28 lubią tę wiadomość
-
Tyśka no to się dzieje! Dawaj znać co u Ciebie 🤗
Ja sobie wymyśliłam że jak nie urodzę do jutra, to pewnie dopiero w marcu, co byłoby trochę straszne biorąc pod uwagę jak się ostatnio czuję 😐
Gusia - mam dokładnie to co Ty! Mała mi chyba chce pomachać przez pochwę 🤯 bo tak mnie od wczoraj kłuje że idzie oszaleć... W ogóle mam wrażenie, że jest coraz gorzej fizycznie ze mną. A wizyta dopiero w środę...
Chicaloca powodzenia 🤞💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Gusia_ wrote:Chicalola ja tez nie dzwoniłam jeszcze do swojej położnej 😂❤️
To i ja się przyłączam
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152 -
Tyska to chyba taka noc, a nie pełnia. 🙈
Mnie o 2.30 obudził skurcz, były mało regularne, ale już takie że nie dały spać, co 10-15min. O 5 wzięłam prysznic, po którym wszystko ucichło. A miałam taką nadzieję że to już. Mąż zawiózł dzieci, a ja jeszcze godzinę pospalam. Ale jestem wykończona taka nocą.
Ja też się z położna nie kontaktuje, po porodzie z poradni sama przyjdzie . 😅
Aniamania ja od wczoraj pije te liście malin, chyba bardziej aby coś robić niż wierzę w ich moc.
I jak duże dziecko za pierwszym razem urodziłaś ? Sn?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2023, 09:21
-
Dziewczyny trochę mnie przeraża, że się "już" rodzą dzieci na naszym forum 😁 u mnie jeszcze dwa tygodnie do donoszonej ciąży ♥️
Trzymam kciuki za wszystkie, które już są gotowe urodzić. Oby poszło szybko i bezpiecznie 😊
Ze swoją położną widziałam się raz i jakoś nie mam potrzeby póki dziecko w brzuchu
Jutro przyjdą meble do pokoju dla Bejbika także mąż będzie miał cały weekend zajęty składaniem 🤣 a ja najchętniej pojechałabym do rodziców ale ledwo wsiadam i wysiadam z samochodu -
Na razie skurcze jakieś tam się pojawiają ale bez szału. Czop schodzi fragmentami ale przy każdej wizycie w toalecie jest. Przez cały czas czuje szyjkę, bolą mnie pachwiny i chyba całe krocze 🙈
Kurde, jeśli ma coś z tego być, to niech to się stanie w ciągu tego weekendu. Takie mam pobożne życzenie 🤭Zniechecona, Mikaaa92, Roksi, Andzelina, Hermiona5 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
U mnie zero jakichkolwiek oznak porodu 😩
Z nowości to mam skurcze przepowiadające, ale takie bardzo delikatne…
Około 4-5 budzę się z twardym brzuchem, ale nic mnie przy tym nie boli.
Tyśka, Konieczynka
Trzymam kciuki aby udało wam się urodzić w ten weekend. Szybko i sprawnie, bez wywoływania.
Zniechecona aka Zachęcona
Brawo! Czyli płynie już rzeka mleka? 😉
Szybciutko się udało.
Luusia,
W wolnej chwili daj znać co tam u was 😉 I jak malutka ma na imię 🧡
Miłego dnia!
PS. Ja ostatnio na KTG miałam pare skurczy, dwa dochodziły do 60. To dużo? Ja nawet nie wiem 🙈
Zniechecona, Konieczynka lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Taak, plynie rzeka mleka i powiem Wam ze najladniejsze zdanie z calego pobytu szpitalnego to od doradcy laktacyjnego - oksytocyna potrzebuje milosci, a nie laktatora 😆😅
Tyska i Konieczynka 👊👊👊Konieczynka, Mikaaa92, Jusia 82, Aniamania, Hermiona5, Hope28 lubią tę wiadomość
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Już po wizycie ☺️ Jak przyszłam wynosiło 143 na 93, po pol h 133 na 93 i weszłam na wizytę, która trwała godzinę. Bardzo empatyczny, wyrozumiały, dokładny i spokojny doktor. Zrobił mi usg, pomierzył dzieci i sprawdził przepływy. Wszystko Okej. Jeden wazy 2600 a drugi 2620 i jest to 35+3 także nie są jakimiś maluszkami. Szyjka długa, na poród się nie zanosi 🙈
Za tydzień mam przyjść na samo usg, a za 2 tygodnie na wizytę plus usg i wtedy stwierdzi czy czekamy jeszcze tydzień czy mam już się kłaść na cc (to będzie 37+3) 🙈ogólnie na początku od razu chciał mi dać skierowanie do szpitala na za 2 tygodnie i żebym tydzień leżała monitorowana w szpitalu. Potem jednak spytał jak ja to widzę i czy wole ten ostatni czas być w domu, czy szpitalu bo ciąża jest stabilna, bez komplikacji. Oczywiście wybrałam wizytę z usg niż leżeć w szpitalu. Nie wiem tylko jak ja dam radę być w tej ciąży tyle czasu… ale może zacznie się szybciej 😁😁
Wychodząc z wizyty po raz kolejny sprawdzili mi ciśnienie i było już w normie - 114 na 73 także schody do przychodzi i stres dali mi do wiwatu 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2023, 10:57
Hermiona5, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
BoboBolek 60 to raczej niedużo, u mnie ostatnio dwa po 100 i jeden ok.60. Teraz będę miała dopiero w środę przed wizytą.
Dzisiaj chyba poruszam się trochę na piłce, jakieś krążenia biodrami na rozruszanie, ćwiczycie coś?
Chicaloca ale fajny lekarz 😊 a nosisz już ponad 5kg! Szok😱 A co do schodów to potrafią wykończyć, zgadzam sięWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2023, 10:59
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Wiecie, ja nie miałam ani razu ktg 🙈 ciekawe, czy mi zlecą za tydzień.
Jeszcze z takich ciekawostek zamowilam sobie taksówkę do tej przychodni ( to przychodnia przyszpitalna). Gosciu który mnie wiózł co chwilkę patrzył się w lusterko i finalnie mówi: bardzo przepraszam, ale muszę kontrolować, czy Pani nie rodzi 😂😂😂
Oni tak leżą, że dziś do usg musiała rozpiąć stanik bo inaczej nie dało się ich podejrzeć. Tak wysoko leży ten jeden i tyle miejsca zajmują ..Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Chicaloca,
To chyba Ci troszkę ulżyło?
Lekarz wydaje się być spoko. I wyglada, że się zaangażował.
Odnośnie tych skurczy na KTG.
W poprzedniej ciąży mi się chyba nigdy nie zapisał skurcz 60 😅 Przed porodem oczywiście.
Miałam 3 KTG w klinice której prowadziłam i prowadzę ciąże.
Dwa razy na IP.
Jakieś 10-12 razy w szpitalu na patologii.
Skurcze mi się nawet nie pisały zaraz przed i podczas odchodzenia wód. Czyli w momencie jak się poród zaczynał 😅⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020