Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGusia super że z tatą już lepiej i że wyszedł z tego bez szwanku! Dużo zdrówka dla niego 🙂
Tyska u Ciebie to już chyba niedługo 😅
Lucy emocje już rządzą więc nie dziwię się że nocka już nieprzespana. 😅 Widzę że nie tylko ja z tych ociagajacych się z pakowaniem torby. Ale właśnie do tego 36 tyg chciałabym mieć już ją spakowaną. 😅
Mi tej nocy śniło sie, że już urodziłam, ale wiedziałam o tym tylko dlatego że wysyłałam komuś SMS 😁 chyba ta skracająca szyjka mnie tak wystraszyła. Mam nadzieję jednak że chociaż do 38 tyg wytrzymam. W poniedziałek biorę się za pranie i prasowanie i dalsze zakupy.
Zamawialyscie może mleko? Możecie mi coś polecić ? I ile butelek macie ? Ja zamówiłam jedna taka małą z Avent i nie wiem czy potrzeba na początek więcej czy dopiero później jak się okaże jak będę karmić ? -
Hej. U mnie wczorajsze wieczorne ktg wyszło wątpliwe, położna kazała mi się nawodnić, zjeść coś słodkiego i powtórzyć badanie za 2 godziny. Na szczęście wyszło już lepiej więc nie musieliśmy jechać do szpitala, ale pół nocy nie spałam i czekałam na ruchy małej, która jak na złość chyba wczoraj zapadła w zimowy sen 🙈
Teraz na śniadanie zjadłam 3 naleśniki z dżemem, wypiłam kakao i leżę, czekam na jakieś konkretne ruchy w ciągu godziny, jak nie będzie to zrobię ktg i chyba pojedziemy na izbę przyjęć -
Gusia to bardzo dobre wiesci:)
Ula, daj znac czy Młoda sie rozruszala!
Hope, ja butelki mam tylko lansinoh bo dobrze mi sie sprawdzily przy starszej corce jak od stawia lame ja od piersi. Mleka na razie nie kupuje, jak bedzie problem z kp to wysle meza.
U mnie tez dobra nocka, w sumie od tych poniedzialkowych skurczow poki co spokoj. Mika w sumie jk u Ciebie, odstawialm luteine, nospe i cisza hahahha. Tylko magnez jeszcze biore poki nie donoszona. Wczoraj wyslalam meza po lody bo mialam mega ochote, zjadlam Cala miseczke - pycha! Polecam te z lidla weganskie z brownie, mniam. I obejrzelismy po raz nie wiem ktory Pulp Fiction, ten film sie nie starzeje, mega jestMikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam dwie butelki z aventa, taki zestaw na początek. U starszej nam się sprawdził, nie kombinowałam. Mleko złapałam małą paczkę ostatnio w rossmanie, jakby karmienie nie szło na początku Ale mam nadzieje, ze nie użyjemy. Mimo wszystko wole mieć w domu dla spokojnej głowy 😅
-
Witam się nadal z Kacperkiem w brzuchu. Wieczorem miałam jeszcze jakieś 8-10 skurczy, ale nierealnych co jakieś 15-20min. Prysznic i spać. Wstałam dopiero o 6 do WC, a potem jeszcze godzinę drzemki.
Inny człowiek jak się wyspałam.
Dziewczyny, które miały indukcje, proszę o jakieś pozytywne historie. Takich gdzie dziewczyny rodziły 24 i skończyło się CC w necie jest mnóstwo. A ja mam takiego stracha przed tym co będzie 😭
Wiem że niektóre chcą CC na życzenie, ale dla mnie to taka ostateczność, nie wyobrażam sobie że mnie pokroja 😭😭😭
Tyska już myślałam że będziesz kolejna z maluszkiem.
Ula a co w tym Ktg wyszło nie tak?
Hope jak mam tylko 2 saszetki mleka Bebilon. Czyli w sumie 2 porcje. Wierzę że moje piersi pamiętają jak to się robi.
A mleko jest dostępne w każdym dyskoncie. Na początek wystarczy jedna puszka, albo właśnie kilka saszetek. Butelkę mam 1 z Lovi.
Aasha ale mi narobiłaś smaka na lody. To moje ulubione słodycze. Jak już urodzę to wyjem wszystko z zamrażarki 😅🍨
-
Dzień dobry 🌤️
Tyska,
Już niedługo 😉
Zastanawiałam się czy udało się urodzić w nocy czy jeszcze parę dni będziesz musiała zaczekać.
Konieczynka,
Dalej trzymamy kciuki!
Mleka których składy dobrze wypadają to np.:
*drogeryjne: Hipp
*dostępne przez internet: Kendamil, w wersji jakieś BIO
Jeśli chodzi o butelki, to ja postawiłam na nowość Suavinex Zero. Kupiłam cały zestaw startowy ze smoczkiem od nich.
Polecany jest często Avent i Comotomo.
Jedna wystarczy na początek. Niektórzy, mieszkający daleko od sklepów wolą mieć dwie. Więcej kupować nie ma sensu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2023, 10:32
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Konieczynka, ja miałam spoko indukcje 😅 5.45 trwała, bolało mnie ta konkretnie ostatnie 1,5h. Wiec nie musi być zle i trwać w nieskończoność Będziemy za Ciebie z Zosią trzymać kciuki!
Ja mam 2 butelki, bo jak będę sama z dziećmi to jestem pewna, ze nie zawsze będę myć od razu 😂❤️ Proza życia 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2023, 10:36
Konieczynka lubi tę wiadomość
-
Takie coś dostałam Konieczynka, nie znam się dokładnie na tych akceleracjach, oscylacjach itp ale z tego co wiem, to oscylacje najlepiej jak są falujące, a ja miałam dużo zawężonych. Ten drugi zapis ktg po 2 godz już był znacznie lepszy pod tym kątem.
Zaraz położę młodego na drzemkę i zrobię ktg, bo nie naliczyłam 10 ruchów podczas godziny po słodkim śniadaniu 😔 -
Ja mam dwie butelki avent. Mleka modyfikowanego jeszcze nie kupiłam, ale chyba kupię po prostu gotowe w buteleczkach bebilon kilka sztuk, takie jak pije Julian. Nawet w razie czego w szpitalu będzie mi łatwiej podać takie mleko gdyby trzeba było
-
Konieczynka, u mnie co prawda wody same odeszly, ale po 8h nie pojawily sie zadne skurcze (nic a nic), wiec dostalam 3 pompy oxy. I dopiero kolo 10 zaczelam czuc skurcze. Bolalo mocniej niz przy naturalnych, ale nie bylo ecale tak dlugo, o 12:20 zaczely mi sie parte i o 13 urodzilam. Nie ma co mowic, ze nie boli bo boli konkret. Choc jak dla mnie osobiscie skal bolu oxy a naturalnie byla podobna, jedyny co ze przy naturalnym one na poczatku byly lzejsze i sie powoli rozkrecaly (tak ze nie zalapalam ze to porodowe), a po oxy od razu z grubej rury. Ale do przezycia.
-
Lucy- witaj w klubie. Moja noc też nieprzespana. Nie dość, że ten hulający wiatr to jeszcze chyba nam kuna wróciła i szalała na dachu Już myślałam że na dobre się od nas wyprowadziła a tu... No i zaczynam czuć skurcze. Męczyły mnie wczoraj wieczorem i dziś od 4 rano....
Hope- ja też na razie małą jedną butelkę kupiłam a z mlekiem się wstrzymuję.
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152 -
hej Dziewczyny głowa mi siada
jestem nie do wytrzymania zarówno dla otoczenia jak i dla samej siebie…
nie mam humoru od kilku dni na wszystko się wnerwiam ehh jak ta końcówka tak będzie wyglądać to ja dziękuje…
dziś wg om 37+3 wg usg 38+1 chce już urodzić !
od 37 pije herbatę z liści malin, od początku 3 trymestru pije olej z wiesiołka, magnez odstAwilam…
byłam na spacerze, zjadłam słodkie śniadanie, zaraz idę na klatkę schodowa pochodzić po schodach 🙈
a popołudniu zamierzam zjeść ostra pizzę…
pozdrawiam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2023, 12:04
-
Kaczka rozumiem w 100%, ta końcówka to nic przyjemnego, pewnie wiele z nas już by chciało urodzić
Ja się nie spodziewałam, że hormony będą tak szaleć i chyba jak już poród się zacznie to będę ryczeć jak bóbr 😅
Ulaa jak sytuacja u Ciebie?Mikaaa92, Kaczka lubią tę wiadomość
-
A i wszystkie dolegliwości ciążowe mijają jak ręką odjął zaraz po porodzie 😀
Powiem Wam, jaką ulga jak nikt mi pod żebra nie wchodzi i oddychać mogę 🙈
Także już Wam została końcówka...
Jak wróciłam do domu stanęłam na wadze, wychodzi na to że w szpitalu zostawiłam 11 kg... kurcze ale jeszcze parę mi zostało, plus te nadmiarowe co przed ciążą miałam 🤦♀️Mikaaa92 lubi tę wiadomość