Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam bardzo fajnego ginekologa na nfz, wizyty zawsze trwają nawet 30 min, dokładnie bada, tłumaczy wątpliwości, a i zagada z żarcikiem jak jeszcze jest chwila ☺️
Ale oprócz na nfz chodzę też prywatnie, bo jednak mają dużo lepszy sprzęt niż na nfz. -
Jestem po wizycie 9t5d - maluch ma 2,59 CRL. Zapisałam się na prenatalne na 17.08. Po długiej walce to się dzieje naprawdę ….
Aasha, DIDI, Elza :), Niewidzialnaa lubią tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
My chodzimy do pediatry na NFZ, super babka.
Reszta prywatnie 😠 Głównie z powodu terminów. I też trudno znaleźć kogoś dobrego poprzez opnie. Najwiecej opinii jednak mają prywatne placówki.⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Gratulacje Luusia, oby tak dalej! 🥰
My do pediatry tez NFZ najczęściej i jest ok, chyba ze zachoruje w weekend(co przy dzieciach jest norma to wtedy prywatnie 😅).
Nie trafiłam chyba na dobrego lekarza NFZ jeszcze poza pediatra. A nawet często się zdarza ze ten sam lekarz a wizyta na NFZ i prywatnie to niebo a ziemia…
Luusia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny. Byłam na wizycie i prawie zemdlałam na kozetce podczas usg.
Dwa jaja. W jednym jedno serce w drugim chyba dwa. Babka mówi, ze to jedno bije bardzo słabo i raczej zostaną bliźniaki. Mam przyjść na usg za tydzień. Ginekolog ze trzy razy pytała, czy nie brałam leków, nie stymulowałam się…
Jestem w szoku i strasznie się boje, że z 3 zostanie zero.
Dodatkowo spory krwiak. Ogólnie mam się bardzo oszczędzać.
Jestem posrana 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2022, 18:35
-
Chicaloca! Czekałam na wiadomość od Ciebie, ale tego się nie spodziewałam 🙈 może to jedno serduszko „dopiero rusza” ze słabiej bije? 🙈 ale byś miała 3! Choć faktycznie jeszcze za wcześnie i przy tych ciążach mnogich do 10/12 tyg może się wchłonąć..
Już pisałam ze u mnie w poprzedniej ciąży w 5 tyg były dwa ale jeden szybko się wchłonął…
Trzymam kciuki za każda Twoja kropeczke..chicaloca lubi tę wiadomość
-
Luusia wrote:Jestem po wizycie 9t5d - maluch ma 2,59 CRL. Zapisałam się na prenatalne na 17.08. Po długiej walce to się dzieje naprawdę ….
Gratulacje !! U Ciebie to już pokaźny maluch. W ogóle spore te różnice dzieciaczków z początku i końca miesiąca !
Ja nie jestem gotowa na dwójkę, a co dopiero troje. Chyba opcja bliźniaków mi bardziej pasuje (ale nie chce być w tym wszystkim wyrodna). Jednemu serduszko bije 115, drugiemu 132. Ostatniemu nie dało się zmierzyć 🤯
Za tydzień idę do kliniki gdzie ma lepszy sprzęt, także zobaczymy co tam zobaczę 🙈
Mąż w jeszcze większym szoku chyba niż ja 🙈 ale jak to mówi lekarz: musimy podchodzić do sytuacji na chłodno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2022, 18:52
-
Lusia- gratuluję 🥰 niech kropeczek rośnie zdrowo 😍
Chicaloca- No jestem w szoku! Totalnie! Jeśli tylko tego pragniesz życzę 3 🥳💕💓
Ja się nie odzywam, no popołudniowe mdłości męczą. Jutro mam wizyte u ginekologa. Zobaczymy czy zrobi usg. Skoro miałam usg w 6+2 to na normalnej ginekologicznej wizycie zrobi mi usg w 7+6? -
DIDI w poprzedniej ciąży prywatnie na każdej wizycie miałam usg z dokładnymi pomiarami, zdjęciami itp
Na NFZ czytałam ze „przysługują” 3 usg, a reszta to wola lekarza 😂 z tego co wiem to np w UK tez jest normalne ze ma się tylko kilka usg, a do 12 tyg ciąża nie jest „uznawana za ciąże”. Ale ja bym chyba osiwiala tak rzadko 😂
Moim zdaniem powinno być na każdej wizycie ciążowej robione usg, choćby dlatego żeby zobaczyć czy bije serce i czy dziecko urosło..potem się czyta ze kobiety są w 12 tyg w dziecko przestało rozwijać się w 6..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2022, 20:34
-
Dzieki dziewczyny 😊
Ja oczywiście prywatnie ale w luxmedzie a tam wszystkiego się można spodziewać 😅
Chcialabym podejrzeć malucha przed wyjazdem nad morze czy mu tam dobrze.
Dzis zaczął mnie pobolewać lewy jajnik jak na owulke 😆 a poza tym z zachcianek to zupy- rosół najbardziej, owoce i żelki
A u was?
Czy macie już widoczne brzuszki? Ja się naogladalam filmików na yt 🙈🙈🙈 i patrze w którym tyg. Będzie mi widać brzuch i zaczęłam zdjęcia sobie robić co tydzień xD
Widzie jakas różnice u siebie ? -
Lusia gratulacje 🥰 rośnijcie zdrowo!
Chicaloca - no kochana, nic dziwnego że prawie zemdlałaś 😅 taka nowina powala z nóg 😅 dużo zdrówka życzę i gratulacje 😍 -
Elza :) wrote:Chicaloca gratulacje podwójnie lub potrójnie 😀 ja cały czas mówię, z3 będę się cieszyć jak będzie chociaż jedno a jak dwa to podwójnie 😉 trzymam kciuki.
Luusia Tobie też gratuluję!!!
Pewnie masz taki sam strach jak ja. A myślałam, że ta wizyta mnie uspokoi.
Lekarz powie- pęknie bije serduszko. Widzimy się za miesiąc.
A tu taka ciąża, że podwyższonego ryzyka, że nie wiadomo jak będą się rozwijać ..który przeżyje, a który nie🥺 -
Ale wieści chicaloca 😃 niesamowita historia! Gratulacje i trzymam kciuki!
Zawsze mnie fascynowały mnogie ciąże chociaż nigdy bliźniaków mieć nie chciałam 😂 chyba podświadomie czułam ile to roboty 🤭
W ogóle każdej z Was, która miała wizytę i wszystko jest ok bardzo gratuluję ❤️
My z mężem byliśmy dziś na koncercie Korteza - prezent urodzinowy od męża 😍
Dzieci zostały z nianią, najmłodszy synek pierwszy raz został z kimś innym niż my i moja mama, trochę płakał, bo był bardzo śpiący, a na wieczór to zawsze ja go usypiam, ale niania dała radę 🙏 także cieszę się, bo to oznacza częstsze wyjścia z mężem tylko we dwoje 🤭
Kładę się, bo niedawno wróciliśmy, a padam na twarz z tych emocji i nie tylko.
Spokojnej nocki życzę ☺️ -
chicaloca wrote:Pewnie masz taki sam strach jak ja. A myślałam, że ta wizyta mnie uspokoi.
Lekarz powie- pęknie bije serduszko. Widzimy się za miesiąc.
A tu taka ciąża, że podwyższonego ryzyka, że nie wiadomo jak będą się rozwijać ..który przeżyje, a który nie🥺
Uwierz mi, że umieram że strachy jak to będzie z dwójeczką ale z drugiej strony jak już są 2 to chciałabym żeby się utrzymały.
Wg z moim ostatnio liczyliśmy ile na początku potrzeba pampersów dla dwójki.... to szczerze wychodzi prawie cały kontener 🤦♀️
Współczuję mamom 3, 4 i pięcio czy 6 raczków. -
Gratuluje wszystkim udanych wizyt! Cieszę się ze chociaż na chwile możecie odetchnąć ☺️
Mało mnie tu ostatnio, ale czytam co piszecie ☺️ Jestem ostatnio tak zmęczona ze nawet nie chce mi się odpisywać 😅 hit, wiecie jak wczoraj zasnęłam? Jadłam obiad i podpierałam sie jedna ręka, zasnęłam jedząc obiad hahah 😅
Jeśli do mojego samopoczucia dojdą mdłości to nie wiem jak to będzie bo i tak od 2 dni czuje sie fatalnie
Co do lekarza, ja mam na NFZ, zawsze był konkretny i na każdej wizycie robił usg, zobaczymy jak będzie teraz -
Cześć! Chicaloca ale wieści! Trzymam kciuki aby wszystko się dobrze potoczyło:) miałaś w rodzinie jakieś bliźniaki?
Ja to się jednego boję a co dopiero 2 czy 3.. ostatnio tak zaczyna dopiero do mnie docierać że jestem w ciąży i wpadłam w panikę... Ja nic nie wiem nie wiem jak się dziecko trzyma, jak podnosi, jak karmi, jak ubiera, skąd będę wiedzieć że mu nie za ciepło albo za zimno.. rany.. też tak miałyście na początku? Czy to ja panikuję 🙈
Jutro moja pierwsza wizyta, mam nadzieję że dzisiejszy dzień szybko zleci:) -
Chicaloca ależ wiadomości 😯 oby wszystko było w jak najlepszym porządku 😘 gratuluję wszystkim pozytywnych wizyt. Ja mam jutro drugie spotkanie z dzidziutkiem i już przebieram nogami z niecierpliwością ☺️ dzisiaj zaczynam 10 tydz, Boziu ale ten czas ucieka 🙊 miałam wrażenie że pierwsza ciąża ciągła się w nieskończoność, druga przeleciała w miarę szybko ale ta trzecia to chyba strzeli jak z bicza 😂