Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie w zwiazku z tym, ze u mnie jest delikatne odwarstwienie kosmowki orgazm raczej nie jest wskazany dla mnie mogloby byc I bez, i tak jestem tak podniecona, ze niewiele by mi bylo trzeba 😂 ale poczekam na zielone swiatlo, jeszcze 2 tyg do wizyty. Zaluje, ze nie bylam taka napalona wczesniej jak moglam hahahaha 😂ps choc ta kosmowka Chyba sie zaczela “ogarniac” bo odpukac od czwartku ani sladu plamienia
-
Cześć dziewczyny ☺️
My mieliśmy weekend rodzinny więc byłam bardziej offline 😃
Niespodziewanie dzisiaj zadzwoniła do mnie położna z przychodni na nfz i przełożyła mi wizytę z piątku na dzisiaj więc zobaczę się z kropeczką szybciej niż myślałam ☺️
Przy okazji wezmę skierowania na badania krwi wirusowe oraz na prenatalne z pappa też na nfz 💪
A za tydzień będziemy robić nifty 😍
Strasznie szybko mi ta ciąża leci.
Niestety żeby nie było zbyt kolorowo to najmłodszy synek od dwóch dni nie ma apetytu za bardzo, dziubie jak mały ptaszek, trochę nadrabia mlekiem w nocy i przez to budzi się częściej (do tej pory miał jedną pobudkę na mleko), także coś się popsuł mi chłopaczek 🥺
Wydaje mi się, że kolejne zęby idą (trójki) więc może to jest przyczyną 😔 -
Ulaa trzymam kciuki, żeby to bul tylko stan przejściowy…
Jeśli chodzi o wcześniej poruszaną kwestie, to ja na przykład mam ochotę na seks dużo rzadziej niż zwykle. U mnie wieoczrem są silne mdłości i czuje sie zwykle tak zmęczona, ze nie chce mi sie nawet o tym myśleć. Mąż na szczęście rozumie i zadowala sie tym, co mu chwilowo zostało 😅 -
Cześć dziewczyny!
Przepraszam, że się nie odniosę do waszych wiadomości, ale jakoś nie mam głowy.
Nawet nie byłam pewna czy pisać post, pewnie lepiej byłoby utrzymywać tu klimat pozytywny, wesoły i spokojny.
Jutro zaczynam 12 tydzień.
Dzisiaj obudziłam się i pierwsza wizyta w toalecie zakończyła się płaczem.
Wróciły plamienia, mocne. Na szczęście nie krwawienie.
Godzinę później byłam już u swojego lekarza. Z dzieciaczkiem wszystko dobrze, rośnie dzielnie!
Krwiaków brak, łożysko się rozwija na dobrej ścianie. USG prawidłowe.
Przyczyna plamień nieznana.
Także u mnie powtórka z rozrywki. Tydzień leżenia. Luteina dopochwowa zmieniona na progesteron doustny.
Myślałam, że skoro 12 tydzień już jutro się zaczyna to temat plamień już się zakończy.⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Dziewczyny dajcie znac po wizytach ☀️
BoboBolek bardzo współczuje stresu i trzymam kciuki żeby to nie było nic powaznego. Lez i odpoczywaj jak najdłużej 🤗
Dobrze ze napisałaś, nie powinnismy się tutaj bac tez rozmawiać o różnych problemach, bo niestety ale na kazdym etapie trzeba mieć na uwadze ze coś się może stac..choć mam nadzieje ze po prenatalnych wszystkie odetchniemy z ulga…
Ja dziś poszłam do klubu malucha i prawdopodobnie zapisze córkę. Zaczniemy w sierpniu od 10h a później zobaczymy. Tez nie wiadomo jak z chorobami itp..ale umowę podpisuje się co miesiąc także w każdej chwili można zrezygnowac. A ze można się starac o ten zwrot z programu 400+ to nie bedziemy nic stratni 😊
-
BoboBolek o kurcze, ale musiałaś najeść się strachu! Współczuję bardzo takich doświadczeń. Tylko kurcze szkoda, ze nie mogą znalezc przyczyny. Jakbys znała przyczyne, pewnie byłabys spokojniejsza...
Odpoczywaj ile sie da i bądź dobrej mysli! Jak lekarz na usg nie widzi nic niepokojacego, to przeciez dobry znak
Roksi super z tym klubem! Ja chcę moją, jak skonczy 3 lata zapisac chociaz na zajecia do Domu Kultury w pobliskim miasteczku, zeby miała kontakt z dziecmi i porobiła cos w grupie. Widziałam, ze są tam jakies rytmiki, zajecia plastyczne, sama bardzo chciałam na cos takiego chodzic w dziecinstwie, ale nie miałam możliwosci, wtedy były troche inne czasy, a rodzice tez nie byli zbyt zamozniRoksi lubi tę wiadomość
-
BoboBolek współczuję bardzo, dobrze że wszystko z fasolką w porządku!
Niby na każdej stronie o objawach ciąży piszą, że plemienia występują u 30% kobiet, może masz teraz termin hipotetycznej miesiączki? -
Bobolek- strasznie Ci współczuję tych stresów...
Ja dziś (trochę zachęcona Waszymi wpisami tu) byłam u położnej na NFZ i dostałam skierowanie na komplet badań. Nawet mówiłam, że jakąś morfologię i mocz to już robiłam, ale Ona mówi "co Pani szkodzi- powtórzmy jeszcze raz". Jestem bardzo pozytywnie tym wszystkim zaskoczona ))
Ula- ja też planuję NIFTY w przyszłym tyg.BoboBolek lubi tę wiadomość
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
BoboBolek, współczuję tego stresu, oby już się nie powtórzyło.
Ja po wizycie. Wiek ciazy równiusienki co do dnia z OM. Ze względu na to, że biorę duphaston kolejna wizyta za 2 tygodnie.Roksi, BoboBolek, Tyśka , Jusia 82, Mikaaa92 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję! 🥹
Ze względu na wiek ciąży lekarz też dał do zrozumienia, że trzymamy kciuki aby to się nie powtórzyło.
Do 12 tygodnia plamienia występują podobno u wielu kobiet.
Także aktualnie ponoć nie mam się czego obawiać.
Powiedział również, że w zdecydowanej większości na etapie 11 tygodnia poronienie to krwotok, skrzepy połączone z ostrymi bólami podbrzusza i/lub pleców. Chyba noc nie przekręciłam 🤔
To taka informacja która może uspokoi trochę kogoś kto to ma plamienia bez bóli, tak jak ja.⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Gusia,
Możesz w drugim poście dodać listę? Wydaje mi się, że Gapsy już do nas nie zagląda i nie uda nam się edytować pierwszego w temacie.
1. Luusia 01.03.2023
2. Natija 02.03.2023
3. Magdalenka90 02.03.2023
4. Konieczynka 02.03.2023
5. Kaczka 05.03.2023
6. Tyśka 07.03.2023
7. Zniechecona 8-13.03.2023
8. Mikaaa92 08.03.2023
9. Hermiona5 08.03.2023
10. BoboBolek 09.03.2023
11. Gusia_ 10.03.2023
12. Kolaa94 10.03.2023
13. Aniamania 10.03.2023
14. Niewidzialnaa 10.03.2023
15. Elza 12.03.2023 👶🏼👶🏼
16. DIDI 14-17.03.2023
17. Ciążowa_Gapsy 15.03.2023
18. Aasha 16.03.2023
19. Jusia82 17.03.2023
20. Pralinka 18.03.2023
21. Lucy010 18.03.2023
22. Ulaa 20.03.2023
23. Chicaloca 21.03.2023👶🏼👶🏼
24. Twilight 28.03.2023
25. Roksi 29.03.2023
26. Natt12 29.03.2023
27. Anula23 30.03.2023
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Dostałam L4 - właściwie wizyta ograniczyła się do zapytania jak się czuję i wystawienia zwolnienia.
Moje zawroty głowy i inne dolegliwości to tylko ciąża.
Dziewczyny mam nadzieję że wasze plamienia zaraz minął i nic groźnego nie zwiastują .
Jeśli chodzi o seks to dopiero w ostatnich może 10 dniach jakoś wróciła mi ochota, wcześniej zapomniałam że coś takiego istnieje.
Mój mąż przeprosił mnie za swoje złote rady.Roksi, BoboBolek, Jusia 82, Zniechecona, Mikaaa92 lubią tę wiadomość
-
Konieczynka wrote:Dostałam L4 - właściwie wizyta ograniczyła się do zapytania jak się czuję i wystawienia zwolnienia.
Moje zawroty głowy i inne dolegliwości to tylko ciąża.
Dziewczyny mam nadzieję że wasze plamienia zaraz minął i nic groźnego nie zwiastują .
Jeśli chodzi o seks to dopiero w ostatnich może 10 dniach jakoś wróciła mi ochota, wcześniej zapomniałam że coś takiego istnieje.
Mój mąż przeprosił mnie za swoje złote rady.
Fajnie, że udało Ci się otrzymać L4
Co do męża.... ja myślę, że faceci to tylko mówią, że rozumieją. Mój też mi tak mówi, ale dziwnie się patrzy jak chodzę i co chwilę się pokładam- a to na łóżku, a to na kanapie. W sobotę też wyjechał do mnie: no weź prysznic, ogarnij się, wstań. Zrobi Ci się lepiej... heh. JASNE
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2022, 20:28
-
Moja dzisiejsza wizyta to porażka, żałuję, że mój lekarz z nfz już nie przyjmuje w tej przychodni, bo ten nowy to gbur totalny.. I niestety nie będę do niego chodziła po tym jak wyglądała ta wizyta.
Bardzo szkoda mi, że trafiłam na takiego buca i szczerze odradzam dziewczynom z Trójmiasta dr T.Milczek - gdybym była w pierwszej ciąży to bym chyba padła tam i się rozpłakała, a tak to powiedziałam co myślę na temat tego jak poprowadził tą wizytę, jakie beznadziejne zalecenia mi dał i na jego temat i wyszłam.
Ale widziałam Kropkę, ma 1,67cm co odpowiada cały czas o 5 dni młodszej ciąży więc ciągle trzymamy się tego samego trybu wzrostu. Serduszko też widziałam więc jestem spokojniejsza o tą małą istotkę -
Lucy ja tez jestem w gronie tych szczęściar, których mąż jest empatyczny i chyba serio kuma. Mój dziś nawet odkurzył za mnie w domu, chociaż mówiłam mu, ze spokojnie dam radę. Rozumie tez, ze czasem musze się położyć i bez marudzenia bierze wtedy małą pod skrzydła. To już duża pomoc takie małe rzeczy
Ulaa współczuje. Właśnie taki mam obraz wizyt na NFZ niestety obyś znalazła szybko kogoś fajnegoUlaa lubi tę wiadomość