Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Nirwidzialna moi synowie biorą udział w zawodach rowerowych, zarażeni pasją od taty, jeżdżą na dwóch kółkach od 3 roku życia i najchętniej wszędzie na rowerach ☺️
Jusia 82 lubi tę wiadomość
-
Cześć Kochane! Dawno mnie nie było. Pamiętacie przypływ sił z końca pierwszego trumestru? Ja mam go teraz, podczas wakacji (połowa 11 tc). I oczywiście martwię się ustaniem objawów. Choc przy synku było tak samo. USG w środę
Żadnych plamień, skurczów, dwa razy tylko nagle pociągnął mnie jajnik. Hmmm.
Nie dogodzisz kobiecie w ciąży? -
Cześć Gapsy, a my się zastanawialysmy, czy jeszcze do nas zaglądasz 😇 jeśli chodzi o przypływ sił z końca pierwszego trymestru to ja tego nie znam 😅 u mnie jest masakra, wymioty i nudności tylko silniejsze. Ale w poprzedniej ciąży tez tak miałam i dopiero minęło po 18 tygodniu, wiec pewnie to jakieś moje typowe. Wczoraj się umeczylam wieczorem strasznie. Dobrze, ze mąż był w domu to wziął córkę
-
Hej Gapsy, dobrze że jesteś ☺
Do wizyty szybko zleci!
Ja mam już za 8dni prenatalne 🙈 będę dużo pracować w przyszłym tygodniu, więc też szybciutko mi czas zleci -
Hej Gapsy! Ja też mam USG w środę to będziemy miały wysyp prenatalnych w najbliższym czasie.
Do nas wczoraj dotarł deszcz i od razu zrobiło się chłodniej, ale to dobrze, w mieszkaniu się trochę przewietrzy bo było już naprawdę ciężko.
Co do poprawy samopoczucia, w sumie się zgodzę nie mam już takich mdłości, czasami mnie trochę zakuje w podbrzuszu, ale za to wróciły moje problemy z lędźwiami i rwą więc chyba muszę wrócić do delikatnego rozciągania. Poza tym cały czas kaszlę, dziadostwo nie odpuszcza -,-💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
U mnie jakby ciut lżejsze te mdłości od kilku dni, wieczorami dają popalić jak wcześniej ale nie nastawiam się bo to się lubi zmieniać 😕 chociaż już 11+2 dziś to nie obraziłabym się jakby się skończyły całkiem...ale jeśli chodzi o energię to nadal na poziomie 0, czarno się widzę jutro w pracy po 2 tyg nieobecności 😕
-
Ja nadal srednio się czuje..cały czas zoladek ściśnięty i jak na wielkim kacu 😒 wbrew pozorom gorzej po południu i wieczorem…😬 a energia równa 0..nie pamietam żebym z córka tak się czuła 🙈
Ale w końcu trochę chłodu! Przynajmniej jest czym oddychac 😁 i w tym tyg wizyta!!! Te 3 tyg okropnie się dłużyły…we wtorek NFZ a środa u mojej dr. Wyniki tez robiłam w zeszłym tyg i na razie wszystko ok.
Córka jutro idzie pierwszy raz do klubu malucha..nie mogę się doczekać 😂 ale nie wiem co będę robiła przez te AŻ godzinę 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 20:20
-
Roksi albo jedź do domu, wypij szybko kawę i wracaj po niego, albo zrób zakupy. Z doświadczenia tyle można "ogarnąć" gdy dziecko jest godzine w przedszkolu a ty musisz go zawieść i odebrać.
Spędziłam dziś dzień nad jeziorem z rodzinka. I tak się tym odpoczywaniem na rozkładanym krześle ogrodowym zmęczyłam że gdy wróciłam do domu, usnęłam na kanapie.
Nie poznaje siebie, nigdy nie byłam typem kanapowca. Owszem, czasem lubiłam włączyć serial z lampką wina gdy dzieci pójdą spać, ale te zmęczenie które teraz mnie ogarnia jest straszne.. 13 tydzień trwa a ja nadal czuję się jak 💩
Też nie pamiętam żebym była aż tak mocno pozbawiona energii w poprzednich ciążach, jak teraz.
-
Konieczynka tak pewnie zrobię ze pojadę na zakupy, choć fakt ze mamy do przedszkola jakies 400m i mogłybyśmy pójść pieszo, ale jutro ma cały dzień lać wiec nie będę się stresowac czy akurat złapie nas ulewa w drodze powrotnej czy nie wiec pojedziemy autem 😂 poza tym pieszo zaprowadzić, wroci po auto,, jechac na zakupy, zanieść do domu i znowu pieszo do przedszkola to godzina mało 😂
-
Tyska! Pewnie! Trzymamy kciuki 🤞🏼
Gapsy! Dobrze, że jesteś!
Nigdy nie wiadomo dlaczego ktoś znika…
Twój powrót do nas bardzo cieszy i daje ogromną nadzieję, że u innych dziewczyn które zniknęły też jest wszystko ok!
☺️⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Tyśka ✊✊
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Tyśka kciuki! Musi być dobrze ❤️ Czekamy na wieści!
A poza tym co u Was dziewczyny? Jak się czujecie? Ja jakoś w nocy nie mogłam się ułożyć i wstałam z bólem brzucha. Na szczęście jak pochodzilam, to przeszło. Czuje, ze już wszystko jest w tylko brzuch takie… upakowane 😅 teraz sprzątnęłam łazienkę i pobawiłam się z mała i padłam na kanapę z ciepła herbatką, bo chwilowo energia wyczerpana do poziomu zero.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2022, 09:09
-
Hej kciuki oczywiście zaciśnięte
Ja wczoraj pierwszy raz poczułam co to mdłości, dziś znów to samo, od rana leżę i zastanawiam się czy biec do łazienki czy jednak nie, okropne uczucie 😣
Na spadek energii nie narzekam, chociaż jak widać do mnie wszystko dociera z opóźnieniem więc pewnie i to przyjdzie 😁
Też w środę mam wizytę, dyrektorka powiedziała, żebym od 1 września już szła na zwolnienie, ale jak ja mam to powiedzieć lekarce? Że chcę L4 bo dyrektorka tak powiedziała? 🙈 Z drugiej strony nie wyobrażam sobie z takimi mdłościami od rana dzieci uczyć.. ale nie wiem czy to wystarczający powód żeby iść już na zwolnienie.. -
Aniamania, Roksi, Konieczynka dołączam do grupy energia 0% 😅 jak myślicie kiedy to się skończy i poczujemy się lepiej? Drugi trymestr?
Wstałam dzisiaj po 7 i już bym znowu poszła spać... Wczoraj byliśmy na 2h spacerze z psem i wracając już czułam się zmęczona i bolało mnie w krzyżu od tego chodzenia xd a jeszcze tydzień temu chodziłam po górach!
Dzisiaj mam ostatni dzień urlopu i jedyne co mnie pociesza to to, że w moich rejonach mają wrócić upały, a ja będę sobie wtedy siedzieć w klimatyzacji!
Gusia też mam wrażenie takiego "upakowania" w brzuchu i muszę jej mniejsze posiłki niż zazwyczaj, bo szybciej się najadam 😅 -
Twilight wrote:Też w środę mam wizytę, dyrektorka powiedziała, żebym od 1 września już szła na zwolnienie, ale jak ja mam to powiedzieć lekarce? Że chcę L4 bo dyrektorka tak powiedziała? 🙈