Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulaa,
Masz teraz takie same zalecenia jak ja przez ostatni tydzień. Mój mąż na szczęście mógł pracować krócej i z domu. Zajmował się córeczką przez 80% dnia.
U mnie od plamień minęło 8dni. Dzisiaj rozpoczął się 13 tc.
Także mam nadzieję, że u maluszka wszystko OK i teraz to już mogę być spokojniejsza 😉
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Ulaa uffff! Trzymaj się kochana ❤🤞 te krwiaki takie są podstępne
Ja po wizycie, na USG wszystko w porządku i w normach, ryzyka niskie 😊🤞 lekarz świetny, wszystko bardzo dokładnie omawiał. Pobrali mi też krew na bete i pappe, wyniki z opisem za ok.tydzień, ale pewnie poznam je na następnej wizycie 08.09. Uff! 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 20:06
Roksi, Jusia 82, Madzixon, Zniechecona, Hermiona5, Tyśka , Aniamania, Luusia lubią tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Ja tez po wizycie, bobo powoli zaczyna machać rączkami i nóżkami, ma 2 cm i około 30 gram 🙈
Wg usg cały czas 2 dni w tył do OM wiec prenatalne dopiero za 4 tyg 🙈 wtedy dostane skierowanie na PAPPE i dr wyliczy wiec pewnie dodatkowy tydzien..większość z Was już będzie wtedy myslami przy 2 prenatalnych 😂 ten sam miesiąc porodu i takie różnice 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 20:11
Mikaaa92, Aniamania, Luusia lubią tę wiadomość
-
Oj do drugich prenatalnych jeszcze trochę, ale z drugiej strony czas tak szybko leci że nie mogę uwierzyć że to już 12+0 u mnie. A dzidzia tak szalała dzisiaj podczas USG że nie mogłam ze śmiechu, piruety, chyba chciała pokazać nam się z każdej strony💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Dziewczyny, super, ze na wizytach wszystko dobrze Ulaa to uważajcie na siebie! Twój synek pół roku młodszy od mojej córki, to faktycznie jeszcze tego noszenia wymaga itd. No ale lepiej dmuchać na zimne i się nie przemęczać. Znam to z pierwszej ciąży. Ja dostałam wyniki tarczycy i są okej, wiec nawet nie będę ich konsultować z endo. Powtórze pod koniec września i ewentualnie wtedy
-
Roksi, dziękuję za odpowiedź. Może nie będzie najgorzej z tą glukozą 🙂 teraz badania prenatalne mają dziewczyny z terminem na początek marca. Rzeczywiście 4 tygodnie to bardzo dużo w rozwoju naszych dzieci na tym etapie i wbrew pozorom to mnóstwo czasu 🙂
Ulaa, współczuję przeżyć, ale szczęście, że z dzieckiem wszystko dobrze!
Mikaa92, super, że i u Ciebie na badaniu wszystko w porządku! Można odetchnąć ☺️ -
Uff nie ma mnie jeden dzien i mam tyle nadrabiania! 😅
Ulaa przykro, ze musialas doswiadczyc kolejnych stresow, ale najwazniejsze, ze u dzidziusia wszystko ok 🥰
Wszystkim dziewczynom wizytujacym serdecznie gratuluje, ze wszystko ok i oby tak dalej!
Ja u swojego gina tez bylam wczoraj, opowiadalam mu o tej wizycie w luxmedzie i oczywiscie ze nie przyznalam, ze pan doktor typowal dziewczynke, ale sam zapytal czy doktor pokusil sie o wskazanie plci, a ja ze taaaaak, dal 85% w kierunku jednej i powiedzial zebym mu nie mowila i sam swoim okiem popatrzy i potwierdzil, ze rosnie nam mala ksiezniczka 🥰 juz drugi raz na wizyte zabralam meza (swoja droga gdybym wiedziala, ze badanie bedzie przez pochwe to chyba bym go nie wziela, bylam pewna, ze przez brzuch a tu zonk! 😆)
po pierwszej stracie i teraz po tym, ze teraz tez z dwoch pecherzykow zostal nam jeden chcialam do wszystkiego podchodzic na zimno, ale przeciez sie nie da. Poniosly mnie wiec hormony i zrobiłam pierwsze dzidziusiowe zakupy przez neta 😅😆
W piatek prenatalne z krwia, pappa itd, wiec tez prosze tam trzymac kciuki za moja bohaterke 🥰❤️
Aa no i potwierdzam jak duzy jest rozstrzal w tych badaniach, a wszystkie mamy rodzic w tym samym miesiacu - u mnie wg usg to juz 12+4 i cale 6 cm CRL, wiec byk nam rosnie, po tatusiu 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 20:33
Mikaaa92, Jusia 82 lubią tę wiadomość
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Hehe a porody zaczął się już w lutym, a skończą w kwietniu. Te pierwsze będę już myśleć o szczepieniach, kolkach i kupkach , a te z terminem na koniec miesiąca zastanawiać się czy urodzą przed Wielkanocą 🤣
Ulaa współczuję dzisiejszych przeżyć. Oby to jednorazowy incydent.
Trzymajcie kciuki za moje jutrzejsze badania. Jak ja bym już chciała być po nich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 20:42
Mikaaa92, Zniechecona, Luusia lubią tę wiadomość
-
Oj tak duże te rozstrzały tak jak Konieczynka pisze szczególnie widoczne będą po porodach. Pewnie między najstarszym i najmłodszym będzie 2 miesiące różnicy 🙈 ja to pewnie znowu po terminie, byle nie 1.04 😂😂
Zniechęcona gratuluje „wstępnej” dziewczynki! To jest szok nie mamy jeszcze żadnego kawalera 😝🙈
Kciuki za wszystkie nadchodzące wizyty, badania itd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 20:51
Zniechecona lubi tę wiadomość
-
Mój mąż niestety nie może wziąć sobie wolnego ani pracować zdalnie, jest współwłaścicielem restauracji i owszem ma kilka dni wolnych w tygodniu, ale w pozostałe dnie pracuje od 13 do północy. Teraz będzie najgorzej, bo mamy urodziny najmłodszego synka, roczek, w niedzielę i normalnie mój mąż miałby ten weekend pracujący, ale żeby być na urodzinach zamienił się ze wspólnikiem, a później będzie "odrabiał" ten wolny weekend, trochę to skomplikowane, ale podsumowując pierwsze 2 tygodnie września będzie praktycznie non stop w pracy 😔
Na pomoc dziadków nie mamy co liczyć, moja mama chętnie by pomogła, ale pracuje zawodowo cały czas i mieszka 100km od Trójmiasta, a jeszcze musi mieć oko na babcię więc nie może być u nas cały czas.. Teściowie choć mieszkają blisko, to też pracują i nie pomogą.
Dlatego wczoraj rozmawialiśmy, że zaproponujemy naszej Pani Olu, która przychodziła do tej pory do nas raz w tygodniu sprzątać, czy nie chciałaby w dni, w które pracuje mój mąż przychodzić do nas na 13 i być do około 19 póki najmłodszy nie pójdzie spać na noc. Mam nadzieję, że się zgodzi. Ona już długo u nas jest i raz została z dziećmi jako opiekunka jak mąż zabrał mnie na urodzinowy koncert.. -
Jakoś musimy dać sobie radę, mąż mnie pociesza, że zawsze dajemy radę i żebym nie martwiła się na zapas, ale ja pół nocy spać nie mogłam, budziłam się ciągle i myślałam jak to wszystko będzie wyglądało.
Na całe szczęście nie musiałam zostać w szpitalu, bo najmłodszy synek teraz ma fazę totalnej mamozy i wszystko tylko ze mną chce robić, ciągle tylko do mnie na rączki, tylko ze mną zje i zaśnie 🙈 czekam aż ta faza minie 🙏 -
Ula, trzymam kciuki zeby krwiak sie wyciszyl. U mnie bylo to samo w poprzedniej ciazy, do tego mialam na stanie 10 mc dziecko, wiec zgldnie z zaleceniami przelezalam 1 dzien. Ale na szczescie wszystko skonczylo sie dobrze i tego Wam zycze
Ja jednak tez zdecydowalam sie na NIPT, to moja ostatnia ciaza i chcemy miec pewnosc ze jest ok. Ale robie Veracity u mnie w przychodni, w sb ide na pobranie.
W ogole pisalam wczoraj wiad ale Chyba jej nie wyslalam - jak wasza sytuacja zawodowa? L4 czy pracujecie? Ja szczerze chcialabym pracowac jak najdluzej, tym bardziej, ze pracuje z domu i lubie moja prace. W poprzednich ciazach bylam na l4 (w 1 od 15 tyg), i mialam mega dluga przerwe. Tym razem nie chcialabym, bo praca dobrze mi robi na glowe no I podejscie mojego pracodawcy jest super! Poinformowalam o ciazy(pracuje tam dopiero kilka miesiecy), ale tez poinformowalam ze nie wybieram sie na l4 poki co. Kilka dni pozniej zapytalam o dofinansowanje ma szkolenia zawodowe (ktore sa turbo drogie bo w funtach), myslalam ze przez ciaze mnie oleja ale nie dosc ze klepneli mi je na ten i kolejny rok (tak, planuje egz jak bobo bedzie miec kilka mcy, tak samo zrobilam glownego ksiegowego przy 2 dziecku:)), to jeszcze zaproponowali dodatkowe dni urlopu na nauke ) zaskoczyli mnie. No ale to nie jest Polska firma.Jusia 82 lubi tę wiadomość
-
Aasha, ja też pracuję z domu i jeśli wszystko będzie dobrze to chciałabym pracować do Świąt na razie mój szef jeszcze nie wie, planuję mu powiedzieć po następnej wizycie, zresztą jest teraz na urlopie więc akurat spotkam się z nim jak wróci.
Moja firma jest na szczęście bardzo empatyczna i na pewno się dogadamy, ale mam takie obowiązki że trzeba będzie znaleźć kogoś, komu mogłabym je przekazać, trzeba wszystko na nowo poukładać więc pewnie czeka mnie szkolenie innych osób, sporo pracy organizacyjnej itp.💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Ja byłam jeszcze na macierzyńskim, ale 7 dni temu przeszłam na l4 ciążowe.
My i tak bez względu na to czy teraz byłabym w ciąży czy nie, to postanowiliśmy, że nie wracam do pracy dopóki Julian nie skończy 3 latek i nie pójdzie do przedszkola ☺️
Mam bardzo stresującą pracę, niebezpieczną często, a także obarczoną koniecznością dyżurów, pracą nocną więc generalnie niesprzyjającą wychowywaniu maleńkiego człowieka. No ale sprawa się rozwiązała, bo zaszłam w ciążę 🙈 -
Cześć dziewczyny, gratuluję udanych wizyt 🥰
Ulaa dobrze, że z maluszkiem wszystko w porządku i oby pani Ola się zgodziła przychodzić pomagać ☺
Aasha ja zmieniłam pracę w czerwcu i od razu zaszłam w ciążę 🙈 zupełnie niespecjalnie, to był nasz 9 miesiąc starań i dla mnie jest to tylko potwierdzenie, że dobrze zrobiłam zmieniając pracę - w poprzedniej miałam dużo stresu i pewnie to było po części powodem niepowodzeń + tarczyca (jak się okazało dopiero w ciąży).
Tak jak Mikaa jeszcze nie informowałam szefa o ciąży, ale zrobię to po badaniach prenatalnych, jeżeli wszystko będzie w porządku i też mam plan pracować albo do końca listopada albo do świąt (wszystko zależy jak się będę czuła) a w styczniu i w lutym chcę leżeć i oglądać seriale 🤣 -
Ulaa,
Dobrze mieć zaufaną osobę w otoczeniu.
Oby Pani Ola się zgodziła i wam pomogła!
Będzie OK 😉
Ja nie wróciłam do pracy po poprzedniej ciąży.
Teoretycznie wychowawczy kończy mi się w listopadzie, ale prawdopodobnie zrezygnuje z niego wcześniej i przejdę na L4. Niedługo czeka mnie rozmowa w pracy, ale spodziewam się raczej przyjaznej pogawędki.
Zobaczymy.
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Ja pracuje w domu, w pewnym sensie na swoim, choć nie mam działaności. Mam zawód artystyczny. Moja praca to teraz 2-3h przy komputerze popoludniami, umówiłam się z ludźmi, z którymi współpracuje, ze będę pracować do lutego. I na 3 miesiące wolnego po porodzie. Na szczęście to żaden problem, bo pracuje z dużym wyprzedzeniem, wiec nogę sobie na to pozwolić
-
Ja wciaz na L4 z powodu komplikacji od poczatku ciazy, ale mam prace fizyczną stojącą/siłową i codziennie kontakt z ogromna liczba ludzi... Chcialabym wrocic do pracy, ale patrzac na to ile spie w ciagu dnia to wiem, ze nie dalabym rady nawet na te ciazowe 8-godzinne zmiany (bo normalnie 10-12)... Szkoda, bo tesknie, ale z drugiej strony sa rzeczy wazne i wazniejsze, a teraz najwazniejsze jest zebysmy dbaly o siebie i nasze dzieci14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝