Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej
Pierwsza ciąże prowadziłam w Anglii mieszkałam tam 10lat zanim przeprowadziliśmy się do Szkocji w Marcu tego roku Roksi tu jest tak, ze jak wykryją ze coś jest jie tak, to tez robią częściej wizyty, natomiast jeśli wszystko jest ok to ma sie tylko 2 usg przez cała ciąże :p ja w pierwszej ciąży chodziłam na prywatne usg i tym razem tez tak będę robiła, bo tez uważam ze 2 razy to zdecydowanie za mało nawet na zdrowa ciąże :p
Widzę ze jest temat rodzeństwa- wiecie ze mi się osobiście wydaje, ze to nie zależy od płci tylko charakterów dzieci. Ja mam 2 starsze siostry i jedna była całe życie koszmarem, serio okropny ma charakter i teraz kompletnie nie utrzymujemy kontaktu. Druga jest do rany przyłóż, dosłownie najkochanszy człowiek na świecie i mamy super kontakt. Żeby było śmieszniej między nimi jest rok różnicy, a ja jestem od nich młodsza 4 i 5 lat :p
Ja sama chciałabym teraz mieć dziewczynkę, ale z chłopca tez będę zadowolona. Nie wiem jak to działa w Polsce, ale ja będę dopiero w stanie dowiedzieć sie co mam w 16 tygodniu, wiec jeszcze muszę uzbroić sie w cierpliwość :pWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 12:32
-
Witam wszystkie Panie!
Pomimo bycia w ciszy tak wszystkie komentarze sumiennie czytałam na bieżąco. A po wczorajszym komemtarzu Uli to zamarłam i odświeżałam średnio co 5 min stronę, czy wszystko skonczyło sie dobrze 😟
Fajnie, że poruszyłyście temat pracy, bo ja np nie mam tak cudownie i wiem, że wieść o ciąży na pewno nie będzie odebrana dobrze.. 😡 takie „małe polskie prywatne korpo” 🤬 na codzień jest bardzo stresująco, a mobbing jest tam stosowany cały czas i już myśl o rozmowie na temat ciąży doprowadza mnie do gorączki. No ale cóż, mus to mus. Ale dopiero po prenatalnych, w połowie września. Szybko również ucieknę na l4..
A co do płci, to ja chyba jestem team chłopiec, bo u mnie sam babiniec w rodzinie 🤪 ekonomicznie byłoby dziewczynkę, ale taki rodzynek byłby fajny 🥰
Miłego dzionka Wam życzę 😘Roksi lubi tę wiadomość
11.08.2022 Mamy ❤ 1 cm szczęścia
02.08.2022 bhcg 13 000
25.07.2022 bhcg 410
21.07.2022 II 😍
03.2022 ciąża biochemiczna 💔
08.2021 poronienie zatrzymane 💔 -
Ależ stron do nadrobienia 🙈 gratulacje wszystkich udanych wizyt, Ula, sero stracha napedzilas, dobrze, że wszystko ok.
Co do L4 to ja idę od 1 września, dyrektorka sama mnie namawiała, gdybym pracowała w biurze czy w domu to też pewnie bym nie szła jeszcze na L4 ale praca z dziećmi to jednak inna sprawa. A najlepsze, że ja jeszcze nie mam tego L4 😁 miałam mieć wczoraj wizytę przed rozmową z dyrekcją ale z "przyczyn losowych" przełożyli mi ją na poniedziałek 😒 a że dyrekcja chciała wiedzieć już żeby zacząć szukać kogoś na moje miejsce to ustaliliśmy że nie wracam do pracy a L4 pewnie i tak dostanę 🙈 oby 🙈
A co do płci to marzy mi się chłopak ❤️ (bo baby są wredne 😁) ale tak jak piszecie, najważniejsze żeby było zdroweWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 12:42
-
Dominika u mnie w rodzinie się nie sprawdza to, ze relacja zależy od charakterów, co nie znaczy, ze neguje Twoja teorie. U nas jest raczej tak, ze ja i brat jesteśmy charakterami baaardzo podobni, łagodni, rodzinni, jakoś podobniej myślimy nawet. Siostra natomiast z innej bajki mimo to z bratem rozmawiam dużo rzadziej i nie jesteśmy tak zżyci, jak właśnie s siostra, z która możemy pogadać o wszystkim. Z bratem bardziej ta relacja jest lakoniczna, pragmatyczna. Kusi napisać jak to z facetem 😂 Nie ma takiej emocjonalnej bliskości jednak jak z siostra. Ale to tylko mój przykład, wiadomo ile rodzin tyle sytuacji
Twilight no to sobie odpoczniesz. I dobrze ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 12:44
-
Witam nowe dziewczyny! 👋
Ja dzisiaj spotkałam się z koleżanką, która na dniach rodzi, a teraz padam na twarz 🙈 znowu u nas fala upałów.
Ja mam starszą siostrę o 9 lat i starszego brata o 8 lat i w sumie z żadnym nie mam super kontaktów, był okres kiedy z siostrą się bardzo trzymałyśmy ale teraz kontakty są znikome niestety.
Co do płci to ja bym bardzo chciała córeczkę, mąż mówi, że się ucieszy zarówno z dziewczynki jak i z drugiego chłopca, Adaś natomiast nie bierze w ogóle pod uwagę siostry tylko mówi ' jak urodzisz dzidziusia- brata...' 😂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 13:07
-
Ja pracuję w 'państwówce', jednak nie jest to praca tak lekka jak mi się kiedyś wydawało🙈. Mam kontakt z chorobami zakaźnymi zwierząt, o ile może w praktyce nie wygląda to tak strasznie jak brzmi to zawsze z tyłu głowy miałam, że jednak nie powinnam niektórych rzeczy w ciąży robić, szczególnie że na mój dział przeznaczone są dwie osoby a jestem sama więc zawalona pracą. Jako że się naprawdę źle czuję wczoraj poprosiłam lekarza o zwolnienie, szefowa nie była jakoś bardzo zadowolona bo sama będzie miała więcej pracy ale powiedziała że rozumie. Nawet lubię swoją pracę i mogła zaproponować inną organizację obowiązków, a nie jak na ten moment inna koleżanka przegląda pół dnia pudelka i inne, a ja zapierniczam mimo okropnego samopoczucia 😑. Wyzalilam się, dzięki 😄.
-
Przepraszam, że Was tak nastraszyłam, sama miałam oczy pełne łez 😔 ale na szczęście wszystko na tą chwilę jest dobrze 🙏
Kaczka, Zniechecona, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dominika! Miło, że dołączyłaś!
Też lubię naszą grupę. Pierwszy raz gdzieś się udzielam. Za to miałam okazje czytać inne fora, grupy i często mi się nie podobały treści, komentarze. Tutaj nie ma złośliwości czy oceniania, za to jest dużo szacunku i otwartość na różne poglądy, decyzje. Super!
Fajnie też, że odezwały się dziewczyny które długo się nie udzielały. Cieszę się, że wszystko u was dobrze.
W ogóle to dzieje się tutaj ostatnio bardzo dużo i nie sposób się do wszystkiego odnieść 😅Kaczka lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
BoboBolek ja tez już z kilku zrezygnowałam :p
Co do pracy, to w Anglii pracowałam robiąc rysunki techniczne dla firmy budowlanej, teraz już nie pracuje, bo po przeprowadzce do Szkocji w Marcu postanowiliśmy, ze będzie drugie dziecko wiec nie było sensu szukać :p
Dorabiam sobie trochę na fotografii, która jest moja pasja, ale teraz ze względu na nudności i wymioty musiałam zrezygnować i z tego
W ogóle muszę syna wziąć zaraz ze sobą do położnej a tak mi niedobrze, ze chyba wezmę wózek 😄nie używaliśmy już rok, ale ledwo chodzę, dramat te nudności :p -
Dominika, ja też po godzinach zajmuję się fotografią na początku przez te plamienia musiałam odwołać kilka sesji, a byli to ważni dla mnie klienci i było mi mega ciężko z tym... mam nadzieję, że nie odejdą ode mnie na zawsze Na razie myślę czy we wrześniu nie wrócić chociaż na kilka sesji, ale później chyba odpuszczę. Wrócę ze zdwojoną siłą w przyszłym roku, mój dzieciaczek będzie modelem nr 1 😂💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Dziewczyny tak teraz siedzę i myśle, a ze jesteście na biezaco to zapytam 🙈
20.09 ide na prenatalne do mojego lekarza(wizyta prywatna) lekarka ma certyfikat FMF. I ona na wizycie wczoraj mi mówiła ze przyjdę zrobi mi usg i da mi skierowanie na pappe(płace u niej, a później mam isc do dowolnej diagnostyki pobrać krew). I ze mam na to czas do 27.09 czyli teoretycznie tydzien po wizycie, później wyślę jej wyniki a ona mi wszystko obliczy..No i teraz pytanie, bo czytam ze krew najlepiej pobierać tego samego dnia co usg. Rzeczywiście tak miałyście czy jak? Raczej nie zdążę już do labu żadnego bo wizytę mam o 12..a mowila żeby nie robic wcześniej bo nie wiadomy czy wymiary dziecka będą już ok itp. Choć wizyta będzie w 12+6 wg OM i teoretycznie wg usg 12+4..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 14:49
-
Ja miałam pobierane 2 lata temu w ten sam dzień i w ten sam dzień będę mieć pobranie tez w tej ciąży, ale to dlatego, ze tak mi wygodnie, mam 70 km do tego miasta, w którym robię. Moja koleżanka ostatnio robiła np tydzień wcześniej. Wiec pewnie jak zrobisz tydzień później to nie będzie to miało większego znaczenia, będziesz tylko dłużej czekać na interpretacje tego wszystkiego
-
Gusia ja to myślałam żeby zrobić po prostu na drugi dzień bo diagnostykę mam jakieś 100 metrów od bloku, ale zwątpiłam po prostu czy nie musze tego samego dnia. Z drugiej strony powinnam ufać temu co mówi mi lekarka a nie co przeczytam na google 🙈😂
-
Aniamania wrote:Witam nowe dziewczyny! 👋
Ja dzisiaj spotkałam się z koleżanką, która na dniach rodzi, a teraz padam na twarz 🙈 znowu u nas fala upałów.
Ja pojechałam dziś najpierw do mcdonalda (gdzie była popsuta klima !!!) a potem do galerii żeby się schłodzić. To jest po prostu nie do wytrzymania... I myślę często o tych dziewczynach co rodzą zaraz- jak one muszą się czuć w te upały.
Anula, Domimnika - witajcie
A propos rodzeństwa- ja mam brata (starszego 8 lat) i nasze kontakty są naprawdę w porządku, ale jak widzę relacje moich koleżanek z ich siostrami to nawet nie ma co porównywać, więc myślę że macie rację.
No u nas problemu z tym nie będzie bo (o ile szczęśliwie donoszę) to będzie nasze jedyne dziecko.
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Mikaaa92 wrote:Dominika, ja też po godzinach zajmuję się fotografią na początku przez te plamienia musiałam odwołać kilka sesji, a byli to ważni dla mnie klienci i było mi mega ciężko z tym... mam nadzieję, że nie odejdą ode mnie na zawsze Na razie myślę czy we wrześniu nie wrócić chociaż na kilka sesji, ale później chyba odpuszczę. Wrócę ze zdwojoną siłą w przyszłym roku, mój dzieciaczek będzie modelem nr 1 😂
Oo super jaka fotografie robisz? Tez rodzinna/ciążowa? Ja troszkę ostatnio robiłam tez noworodkowa/lifestyle ale później dopadły mnie mdłości.. ale tez chciałabym jeszcze w ciazy coś porobić
Propo tych upałów to nie zazdroszczę wam dziewczyny 🫢
Byłam u tej położnej, fajna babeczkę miałam ja tym razem chciałabym mieć CC (miałam koszmarny pierwszy poród zakończony kleszczami ) i bez problemu zapisała mnie na konsultacje wiec mega się cieszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 15:42