Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje drogie dołączam do teamu dziewczyńskiego! Kolejne usg potwierdziło, ze w brzuchu rośnie mała kobietka dzidziuś jest jak to Pan doktor powiedział fajny wszystko z nim w porządku. Jestem na jakiś czas uspokojona
Ściskam Was serdecznie!Tyśka , Roksi, Jusia 82, Aniamania, Pralinka, Mikaaa92, Madzixon, Luusia lubią tę wiadomość
-
Roksi ja mam usg prenatalne u jednego z najlepszych perinatologów w Trójmieście 12.09 i on prosił mnie żebym na wizytę już miała wyniki z krwi więc robię w czwartek żeby były na pewno na poniedziałek ☺️
Roksi lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam za Gratulacje i kciuki.
Tak ,u mnie to będzie drugi syn.
Starszak ma 7 lat, córka 3 i rośnie kolejny synek.
Po badaniu tak się wzruszyłam że wszystko jest ok że się popłakałam, zakręciło mi się w głowie, az usiadłam ponownie na łóżku. Pobrano mi też krew na pappa. Ale syn ma kość nosowa, wszystkie organy są ok, przezierność na 2,3cm. Lekarz mówi że ok. I znowu kolejny termin porodu wyznaczony na 24.02. Więc ja nie wiem kiedy ten termin przypada, ale jednak bardziej prawdopodobny jest ten marcowy biorąc pod uwagę kiedy wyszedł test ciążowy i jak duży był pęcherzyk na początku lipca.
Wszyscy dookoła wróżyli mi dziewczynke i sama też chciałam córkę. Ale moja córka ma siusiaka 😅 Najbardziej się cieszę że zdrowe dziecko, na tym etapie jest wszystko dobrze.
Clr 73,81mmWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 20:16
Aniamania, Tyśka , Luusia lubią tę wiadomość
-
Aniamania wrote:Ja mam prenatalne w tę sobotę i wczoraj pobrałam krew, wynik ma być w piątek wieczorem więc rzutem na taśmę 🙈
Śpicie jeszcze na brzuchu?
Ja śpię... uwielbiam Nie wyobrażam sobie, że będę musiała zrezygnować.
Moja dzidzia dziś 42 mm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 20:30
Aniamania lubi tę wiadomość
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Konieczynka super, że maluszek zdrowy i kamień Ci spadł z serca🙂 no i że pierwszy kawaler, no bo z kim będą kiedyś romansować te wszystkie dziewczyny😄
Pytam z ciekawości, chyba zależy od Waszego komfortu 🙂 ja też często śpię szczególnie jak nie mogę usnąć ale zaczęło mi się wydawać, że gniotę to dziecko 😅 ale u mnie już czuć i widać brzuszek więc może dlategoKonieczynka lubi tę wiadomość
-
Ja na razie tez spie na brzuchu, tzn. nie tylko ale nie przeszkadza mi jeszcze. Z czasem pamietam ze przychodzi taki moment ze nie da się spac, nawet nie tyle co przez wielkość brzucha, ale pamietam ze zaraz się zle czułam, a na plecach zaraz mi było niedobrze i kręciło się w głowie. Potem człowiek automatycznie przerzuca się na lewy bok..ale było ciężko bo wole prawy 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 20:59
-
Mój mąż szukał ostatnio czego w piwnicy i przyniósł mi poduchę ciążowa, wiec ja już wypralam i się z nią przywitałam. Ale mnie po prostu na niej mega wygodnie spac, bo mam problemy z dolnym odcinkiem kręgosłupa. Gdyby nie to, ze zajmuje dużo miejsca w łóżku, to by z nami spała ciagle wiec ja już głównie właśnie na boku
Konieczynka Twój synek już kawał dzidziusia! Ekstra ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 21:03
Konieczynka lubi tę wiadomość
-
Ja pytałam lekarza w poprzedniej ciąży, to mówił, ze niby na lewym najlepiej, ale żeby po prostu spać na boku. Na przykład ja musze zmienić w nocy stronę, bo nie daje rady całej nocy na jednym boku nawet pod koniec ciąży . Choć coś tez mówił, ze póki się zle nie czuje leżąc na plecach, to tez jest okej. Kazał zwracać uwagę na zawroty głowy, nudności itd. Ze nie powinny się pojawiać przy leżeniu na plecach
-
Chyba nie ma tak ze nie można, ale ja się zle czułam na prawym. Mówię tutaj o późniejszej ciazy. Z tego co kojarzę to w 3 trymestrze raczej nie powinno się zasypiać na wznak ze względu na to ze macica może uciskać na duże naczynia krwionośne. Ale tak jak wyżej pisałam mi po prostu zaraz kręciło się w głowie i jakby brakowało tchu wiec automatycznie zmieniałam.
Jeśli coś pokręciłam to niech mnie ktoś poprawi 😁 -
Gusia_ wrote:Mój mąż szukał ostatnio czego w piwnicy i przyniósł mi poduchę ciążowa, wiec ja już wypralam i się z nią przywitałam. Ale mnie po prostu na niej mega wygodnie spac, bo mam problemy z dolnym odcinkiem kręgosłupa. Gdyby nie to, ze zajmuje dużo miejsca w łóżku, to by z nami spała ciagle wiec ja już głównie właśnie na boku
Konieczynka Twój synek już kawał dzidziusia! Ekstra ❤️
Kurczę a ja się wszystkiego pozbyłam, bo byłam przekonana ze nie będę miała więcej dzieci :p
Jeju moje mdłości mnie zabija, dziś znowu 3 razy wymiotowałam 😭nic nie idzie zjeść
-
Wracając do tematu foto to głównie sesje rodzinne/dziecięce, czasami ciążowe w plenerze i imprezy okolicznościowe
A co do spania, ja nigdy nie śpię na brzuchu bo nie lubię głównie śpię na boku, ale też mnie bolą plecy więc zmieniam w nocy po 10razy💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
A ja wczoraj pisałam, że śpię na brzuchu i inaczej sobie nie wyobrażam póki co... a dziś w nocy przy próbie położenia się na brzuchu dopadał mnie taki ból cycków, że chyba szybko będę musiała się przestawić
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)