Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusia ja mam ból cycków od tygodni i po prostu szukam ułożenia w którym najmniej bolą 🤣 no czasami inaczej nie zasnę i muszę na brzuchu choćby nie wiem co!
-
Aniamania wrote:
Śpicie jeszcze na brzuchu?
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Ja zawsze lubiłam spać na brzuchu, ale od ciąży z najmłodszym synem Julkiem i podczas karmienia nie spałam, bo po prostu było mi niewygodnie przez cycki pełne mleka 😂
I odzwyczaiłam się chyba, bo teraz rzadko mam potrzebę spania na brzuchu.
Od środy popołudnia boli mnie głowa.. Wzięłam już apap i pomaga na chwilę, jestem migrenowcem, ale mam wrażenie, że głowa zaczęła boleć mnie odkąd zwiększyłam dawkę euthyroxu po wizycie u endokrynologa.. Nie wiem czy to możliwe, ale zrobię test i wrócę do mniejszej dawki na kilka dni, zobaczymy czy to o to chodzi -
Ulaa może być, jak kiedyś zwiększyłam dawkę euthyroxu to tez się złe czułam, bolała mnie głowa i kołatało mi serce. Najlepiej zbadać chociaż TSH, żeby sprawdzić co się dzieje…
Co do bolu piersi, ja nie narzekałam do środy, teraz jestem na etapie czekania na nowe zamówione biustonosze, bo po prostu mnie cisną już stare i jest mi niewygodnie. Mam większe do karmienia z końcówki karmienia córki, ale jeszcze nie jestem na nie psychicznie gotowa hahaha i wole zamówić jakieś ładne z koronki na te pół rokuUlaa lubi tę wiadomość
-
Gusia mam to samo, został mi dosłownie jeden stanik, w który się jeszcze mieszczę, w weekend chcę pojechać do galerii coś kupić na najbliższe miesiące
Hermiona ja na razie badałam tylko raz, wiem że w II trym jest test obciążenia glukozą, ale ja chyba skontroluję moją glukozę jeszcze raz przed tym.💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Chyba się bada raz na początku glukozę i potem dopiero test z obciążeniem, ale jak się mylę, to mnie poprawcie. Przynajmniej ja tak badałam w poprzedniej ciąży cukry. Tylko ja w sumie nie mam problemów z nimi, może jak ktoś ma to inaczej… Mnie jakoś w ciąży do słodkiego za bardzo nie ciągnie. Czasem u kogoś zjem ciasto itd, ale żebym miała duża ochotę na codzień na słodycze, to nie. Prędzej owoce
Dominika_Sz, Ulaa lubią tę wiadomość
-
Dominika_Sz wrote:Ej jak tu się zmienia awatara 😄w ustawieniach nic nie mam :p
Ustawienia - społeczność i tam pod obrazkiem edytuj zdjęcie. Chyba tak, bo jak widać ja nie zmieniłam 😂
Tam też się wkleja link do suwaczka.Dominika_Sz lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Chyba się bada raz na początku glukozę i potem dopiero test z obciążeniem, ale jak się mylę, to mnie poprawcie
Chyba tak dokładnie jest, jak piszesz. No chyba że są wskazania to pewnie lekarz częściej zleca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 10:28
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Mikaaa92 wrote:Laseczki jak wy wkleiłyście ten suwaczek że nie ma adresu tylko zdjęcie? 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 10:56
Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Wstałam z potwornym bólem głowy, po wcześniejszym USG tak się cieszyłam że dziecko zdrowe i wszystko ok. A potem zaczęłam oglądać te zdjęcia. Głowa o tydzień większa niż reszta człowieczka. Co prawda taka chyba uroda moich dzieci, każde miało duża główkę.
Potem zaczęłam czytać o wychowaniu 3 dzieci, myślałam o tym co pisaliście o relacjach między siostrami i braćmi, i tak się rozkleilam że to jednak chłopczyk a nie dziewczynka. Ogólnie nie umiem się jeszcze pogodzić z tym że jestem w ciąży a miałam takie oczekiwania względem tego dziecka, że to jednak będzie córka. 🙈
Gusia - jako psycholog - weź mi powiedz że to normalne i do porodu zdaze poukładać sobie w głowie.
Czuje się jak wyrodna matka, wszyscy mi mówią że będzie fajnie. A ja sobie myślę , że na te fajnie o 3 w nocy kiedy będzie trzeba karmić, nosić lub przewijać , nikogo poza mną nie będzie.
Może to tylko hormony, ale dziś mam doła. -
Konieczynka, mysle, ze takie obawy są normalne i rozterki tez. Życie się zaraz znowu wywróci do góry nogami, radość się miesza ze smutkiem. Z jednej strony są nadzieje, z drugiej obawy. A jak do tego dołożyć te szaleństwa hormonalne, to już w ogóle Kochana, na pewno sobie poradzisz! Wiadomo, początki z maluszkiem są trudne, wręcz wyczerpujące (tak było u mnie 😅), ale to będzie tylko etap, który szczęśliwie minie a o trzeciej w nocy zawsze można popisać na forum żeby nie zasnąć przy karmieniu 😂 ja miałam dola kilka dni temu. Przesyłam wirtualne uściski!
Konieczynka lubi tę wiadomość
-
Konieczynka wrote:Wstałam z potwornym bólem głowy, po wcześniejszym USG tak się cieszyłam że dziecko zdrowe i wszystko ok. A potem zaczęłam oglądać te zdjęcia. Głowa o tydzień większa niż reszta człowieczka. Co prawda taka chyba uroda moich dzieci, każde miało duża główkę.
Potem zaczęłam czytać o wychowaniu 3 dzieci, myślałam o tym co pisaliście o relacjach między siostrami i braćmi, i tak się rozkleilam że to jednak chłopczyk a nie dziewczynka. Ogólnie nie umiem się jeszcze pogodzić z tym że jestem w ciąży a miałam takie oczekiwania względem tego dziecka, że to jednak będzie córka. 🙈
Gusia - jako psycholog - weź mi powiedz że to normalne i do porodu zdaze poukładać sobie w głowie.
Czuje się jak wyrodna matka, wszyscy mi mówią że będzie fajnie. A ja sobie myślę , że na te fajnie o 3 w nocy kiedy będzie trzeba karmić, nosić lub przewijać , nikogo poza mną nie będzie.
Może to tylko hormony, ale dziś mam doła.
Ja tak miałam z pierwszym! Tzn całe życia chciałam mieć chłopca ale jak zaszłam w ciąże to cała rodzina liczyła na dziewczynkę i tak mi nagadali ze byłam pewna ze będę miła dziewczynkę :p później kilka miesięcy nie mogłam się przyzwyczaic do myśli ze będzie chłopiec :p
Teraz oczywiście nie wyobrażam sobie jakby to było jakby mój Kubus był dziewczynka 😄
Natomiast w tej ciąży jakbym mogła wybrać to wybrałabym dziewczynkę, ale jestem tez ciekawa jakby wyglądał mój drugi syn wiec chyba nie będę rozczarowana żadna płcią :p
Ale nie smutaj się, a nóż urodzi ci się takie złote niepłaczące dziecko 😄 a tak serio to wiadomo początki są ciężkie, ale babo dasz radę 😊 trudne chwile minął a później będziesz miała śliczne dzieciaki 💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 12:53
Konieczynka lubi tę wiadomość
-
Ja przed pierwszą ciążą spałam praktycznie tylko na brzuchu, a teraz już nie potrafię. Najwygodniej mi na plecach, ale to tak dodatkowo żeby nic nie dotykało brzucha nawet kołdra, niestety mdłości maja swoje prawa 🙈
U mnie potwierdzony chłopak!! ❤️Chyba drugi na wątku. Także będzie trzeci synek 🙈Hermiona5, Aniamania, Konieczynka, Roksi, Madzixon, Luusia, Tyśka lubią tę wiadomość
-
Niewidzialna gratulacje! wychowanie chłopców będziesz miała obcykane
Konieczynka to pewnie chwilowy dołek, my mamy wiemy jak jest ciężko z maluchem, będziemy się wspierać wzajmenie mam nadzieję. Przesyłam uściski 😘
Ja dzisiaj nie spałam prawie całą noc i czuję się beznadziejnie, co chwilę wstawałam siku i nie mogłam usnąć z powrotem bo rozmyślałam o całym świecie, chyba już z tyłu głowy stresuję się jutrzejszymi badaniami, oby było wszystko w porządku 🙏 też jestem strasznie ciekawa czy będzie widać płeć, a z drugiej się obawiam lekkiego rozczarowania..
W ogóle u mnie już 12+0, ja się pytam gdzie moje dobre samopoczucie i koniec mdłości 😅
Konieczynka, Mikaaa92 lubią tę wiadomość