Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
O jak tu dzisiaj aktywnie 😍 Natija super, bardzo się cieszę 🙂
Ja bym się nie obraziła gdyby dziewczyński wątek się utrzymał i u mnie też by była 🙂
Ja też już po wizycie, co prawda lekarz małomówny i nie widziałam monitora z USG jak się maleństwo rusza ale jest w porządku, słyszałam serduszko 💓, przezierność niska, 4,7 cm człowieka 😄 Już miał na końcu języka jaka może być płeć ale stwierdził, że jeszcze nie będzie się wypowiadał. Mam nadzieję, że w sobotę na prenatalnych lekarz coś powie.Jusia 82, Luusia, Pralinka, Madzixon, Niewidzialnaa, Ciążowa_Gapsy, Mikaaa92 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja wylądowałam w szpitalu, czekam aż przyjmie mnie ginekolog. Po drzemce z synkiem wstałam do łazienki na siku i chlustęło ze mnie krwią..
Nie boli mnie brzuch, ani nic wcześniej tego nie zwiastowało.
Czekam tu jak na skazanie, bardzo martwię się, że to już koniec ciąży 😔
Proszę, trzymajcie kciuki -
Nie no laski zwolnijcie z tymi dziewczynkami bo na drugą połowę marca zostaną sami chłopcy 😉
Gratuluję samych dobrych wiadomości na prenatalnych!
U mnie samopoczucie jednego dnia lepsze a następnego znowu mdłości. Jeszcze tylko ciągle zmęczenie i senność mogłyby zniknąć, tym bardziej, że od poniedziałku wracam do pracy po urlopie więc dodatkowe siły by się przydały. -
Ulaa wrote:Dziewczyny ja wylądowałam w szpitalu, czekam aż przyjmie mnie ginekolog. Po drzemce z synkiem wstałam do łazienki na siku i chlustęło ze mnie krwią..
Proszę, trzymajcie kciuki
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Ulaa wrote:Dziewczyny ja wylądowałam w szpitalu, czekam aż przyjmie mnie ginekolog. Po drzemce z synkiem wstałam do łazienki na siku i chlustęło ze mnie krwią..
Proszę, trzymajcie kciukiStarania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Proszę, trzymajcie kciuki
Ulaa
Bardzo mi przykro, że musisz taki stres przeżywać.
Trzymam kciuki!
Jestem dobrej myśli!⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Ula- trzymam kciuki żeby był to paskudny krwiak.
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Dziecko żyje ❤️ serce biło pięknie.
Jest krwiak, nieduży, ale jest i to pewnie stąd krwawienie. Teraz mam się oszczędzać, brać leki. Oby szybko się wchlonął 🙏
W ciąży z drugim synkiem też miałam.. Wtedy do 16 tygodnia brałam leki, ale jak się wchlonął to nie było już potem problemówAniamania, Madzixon, Niewidzialnaa, Jusia 82, Roksi, Luusia, Ciążowa_Gapsy, Tyśka , Mikaaa92, Zniechecona, Konieczynka lubią tę wiadomość
-
Uf! Można odetchnąć!
Cieszymy się razem z Tobą.
Jak w 11 tygodniu miałam mocniejsze plamienie to lekarz mi powiedział, że na tym etapie poronienie wiąże się zazwyczaj z dużym bólem brzucha/ pleców, dużą ilością krwi i skrzepami.
Wiem, że już to pisałam, ale dobrze żeby każda z nas miała to w głowie gdyby pojawiło się jakieś mocniejsze plamienie lub krew bez bólu i skrzepów. Zawsze to jakaś myśl której można się trzymać w kolejce do lekarza, dać sobie nadzieje.
Oczywiście nikomu nie życzę żadnych plamień, krwi ani niczego niepokojącego!Ulaa lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Cześć dziewczyny! Długo się nie odzywałam, ale czytam regularnie ☺️
Ten miesiąc mam bardzo zajęty. Najpierw wakacje, później zakup mieszkania, a jutro znów wyjazd na weekend się szykuje.
Wczoraj byłam na badaniach prenatalnych i na szczęście wszystko jest w porządku 🤗🤗🤗
Ryzyka wad genetycznych ocenione na podstawie PAPPA i wolnego B-HCG wyszły niskie, co bardzo mnie cieszy.
Lekarz nie wypowiedział się na temat płci maluszka, więc trzeba czekać do kolejnej wizyty. Mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej.
Czytałam, że kilka z Was ma problemy z TSH. U mnie akurat ten parametr wyszedł prawidłowy, ale martwi mnie glukoza na czczo. Zawsze przed ciąża oscylowała w przedziale 96-100 i teraz niestety nie zmieniło się to, a jak wiadomo w ciąży normy są niższe i wczoraj dostałam skierowanie na badanie OGTT 75 przed kolejną wizytą… A jak Wasze wyniki glukozy?
Boję się, że wysokie cukry mogą zaszkodzić maluszkowi.
Hermiona5, Mikaaa92 lubią tę wiadomość
-
Ulaa uff! Co za ulga!
Magdalenka ja robiłam glukozę teraz i mam 90, norma do 92 niby w ciąży. Wczoraj lekarz na NFZ nic nie mówił zobaczymy czy dziś coś lekarka powie bo zaraz się zbieram na wizytę, No ale powinno być ok. W pierwszej ciąży naczczo miałam 81.
Być może obejdzie się u Ciebie na samej diecie i będzie ok 😊 -
BoboBolek wrote:Uf! Można odetchnąć!
Cieszymy się razem z Tobą.
Jak w 11 tygodniu miałam mocniejsze plamienie to lekarz mi powiedział, że na tym etapie poronienie wiąże się zazwyczaj z dużym bólem brzucha/ pleców, dużą ilością krwi i skrzepami.
Wiem, że już to pisałam, ale dobrze żeby każda z nas miała to w głowie gdyby pojawiło się jakieś mocniejsze plamienie lub krew bez bólu i skrzepów. Zawsze to jakaś myśl której można się trzymać w kolejce do lekarza, dać sobie nadzieje.
Oczywiście nikomu nie życzę żadnych plamień, krwi ani niczego niepokojącego!
Zgadza się. Ja już przechodziłam poronienie i dzisiaj tylko to mnie trzymało przy nadziei, że dziecko żyje, bo nic mnie nie bolało, ani brzuch, ani plecy w krzyżu..
Dzień był okropny, ale na szczęście już najgorsze za nami.
Teraz tylko musimy się przeorganizować i zapewnić opiekę dla najmłodszego synka, bo ja nie mogę go nosić. Przynajmniej przez kolejny tydzień będę musiała uważać, 1 września mam wizytę u swojej lekarki prowadzącej i będziemy decydować co dalej