Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Aasha wrote:A te nifty robicie w zwiazku z rekomendacjami lekarza, czy niezaleznie? Rozumiem, ze wyniki I tak dostarczacie potem prowadzacemu? Pytam, bo tez chcialam robic ale moja gin mowi, ze jesli wyjda niskie ryzyka pappa i usg to nie ma to sensu. Ufam jej, bardzo dobrze prowadzila Moje trudno ciaze, i sama juz nie wiem czy robic
Generalnie dobrze że twoja gin nie ciśnie na te badania. Jeśli to nie jest dla ciebie mega wydatek to możesz zrobić jeśli czujesz niepokój. Aczkolwiek to nie jest tak jak krzyczą reklamy że masz pewność że dziecko będzie zdrowe. Wykluczasz jedynie wady genetyczne. -
Cześć, Kochane! Jestem już po USG genetycznym ) Wszystko jest w jak najlepszym porządku, ryzyko genetyczne niskie, ciąża starsza o cztery dni, czyli mój termin zmienia się na 11 marca.
Przy tych wszystkich emocjach związanych z ulgą, że jest dobrze, czuję też lekki zawód, że nie poznaliśmy płci. Lekarz po prostu powiedział, że on w pierwszym trymestrze z zasady nie mówi. Siedzę w domu i porównuję do zdjęcie do zdjęcia synka , ale tam był lepszy sprzęt. Jestem ciekawa, może Wy coś dostrzeżecie. Ja widzę raz ostry kąt na chłopca, raz bardziej płaski - na córkę.
Madzixon, Jusia 82, Roksi, Tyśka , Mikaaa92, Pralinka, Hermiona5, Zniechecona lubią tę wiadomość
-
W mojej klinice mówili że Sanco w wersji plus też jedzie do Warszawy i że badanie w całości realizuje laboratorium Genomed właśnie w Warszawie 😉 na stronie mojej Kliniki cena była za wersję plus 2200 ale jak wczoraj przyszło do płacenia to się okazało że producent testy ma teraz promocje i badanie plus jest w wersji standard i zapłaciłam 2000 zł, może nie dużo mniej ale zawsze będzie już na spodnie ciążowe i coś jeszcze 😁jak szukałam w internecie gdzie robić to badanie to nawet w Diagnostyce można zrobić bo to jest z krwi.Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Gratulacje Gapsy!
Jeśli chcesz dodać zdjęcie to wchodzisz na stronę https://naforum.zapodaj.net/, ładujesz załącznik, rozdzielczość najlepiej 500x500, kopiujesz ostatni link i wrzucasz normalnie w treść posta.
Ja dziś wizyta 18:40..nie mogę się doczekać 😊Mikaaa92, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Ciążowa_Gapsy wrote:https://naforum.zapodaj.net/6abd4033f2eb.jpg.html
Dziękuję, Roksi!
Voila. Co widzicie?
Ja nie widzę nic 🙈 niewyraźne zdjęcie. Ale pewnie na następnym badaniu usg już dowiesz się jaka płeć ☺️Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Gapsy jakbym „miała się uprzeć” to bym powiedziała ze nad napisem CRL i tym „+” widze widełki wiec „wczesna dziewczynka”, ale raczej bym to jeszcze na chłodno brała..z tymi NUBAMI to różnie jest..raz się unoszą, raz opadają, raz niby kuleczka na końcu a i tak dziewczynka 😂🙈
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Gapsy, super, ze ryzyka niskie! Co do płci to tez wydaje mi sie, ze sprzęt mógłby być lepszy jak Cię to pocieszy, ja w poprzedniej ciąży dowiedziałam się na połówkowych kto mieszka w brzuchu jak teraz tak będzie to tez to zaakceptuje, jakoś mi się nie spieszy do zakupów ;P
Jeśli chodzi o testy NIPT to ja zrobię, jeśli wyniki z usg i pappa będą niepokojące. Wiem, ze tak można kupić sobie spokój już wcześniej, ale jakoś nie mam potrzeby do czasu poznania ryzyk z usg. Po poronieniu to rozważaliśmy w ciąży z córka, ale ryzyka były niskie, wiec odpuściliśmy. Teraz mamy podobne podejście, poczekamy do usg
Ja właśnie wróciłam z pobrania krwi (badałam tsh i ft4). Byłam z córka i jeszcze weszłyśmy na zakupy. Złapał nas deszcz, wiec obie biegłyśmy do auta glosno się śmiejąc. Kurczę, dla takich chwil żyje, żeby śmiać się na całe gardło z moim dzieckiem ❤️❤️❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 11:20
-
Roksi wrote:Gapsy jakbym „miała się uprzeć” to bym powiedziała ze nad napisem CRL i tym „+” widze widełki wiec „wczesna dziewczynka”, ale raczej bym to jeszcze na chłodno brała..z tymi NUBAMI to różnie jest..raz się unoszą, raz opadają, raz niby kuleczka na końcu a i tak dziewczynka 😂🙈
O, to ciekawe, faktycznie są tam widełki, ale intepretujesz to tak, że dziewczynka, bo bardziej płasko? Ciekawe to jest dla mnie.
Sprzęt faktycznie kiepski... aż się zdziwiłam.
Dziękuję Wam za Waszą aktywność, tym bardziej, że tak długo mnie nie było przy Waszych przeżyciach. Czułam się fatalnie, ale teraz wszystko się poprawia i mdłości właściwie minęły.
-
No przy dziewczynce niby są widełki i idzie rownolegle do kręgosłupa, a chłopak unosi się w górę i na końcu jest kuleczka. Ale na tej grupie na fb co oceniają to już takie różne przypadki widziałam ze nijak teoria miała się potem do rzeczywistości dlatego pisze ze bym się jeszcze nie nastawiała na Twoim miejscu 🙈
Wrzuce Ci fotkę jaka miałam z córka, tez usg było średniej jakości, ale wtedy dziewczyny mi napisały ze właśnie wczesna dziewczynka i się sprawdziło, tylko jakby wiesz..szanse 50/50 😅 najwazniejsze ze dzidziuś zdrowy 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 11:49
-
Gapsy super że ryzyka niskie i wielkie gratulacje 😊
Roksi 🤞 za dzisiejszą wizytę, trzymajcie proszę też za mnie.
Co do płci, chyba faktycznie jeszcze za wcześnie żeby wyrokować, pewnie na następnej wizycie będzie już więcej widaćCiążowa_Gapsy, Roksi lubią tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Dziewczyny gratuluję Wam dobrych wieści 😘
Mało pisze, ale mogę przybić piątkę z Konieczynka jeżeli chodzi o samopoczucie ...
Ja też dupha biorę i jak pytałam, to pewnie po 12 tygodniu będziemy odstawiać. Tak jak ktoś napisał, łożysko przejmuje swoją funkcję.
Zapisałam się na prenatalne na 9.09.
Dziewczyny na prawdę tylko mnie męczy ten nadmiar śliny? Przecież ja nie biorę udzialu w życiu rodzinnym ani żadnym innym. Siedzę tylko w domu z ręcznikiem papierowym. Nawet do sklepu nie chodzę bo nie daje rady. Mój organizm nie produkuje nadmiaru śliny tylko podczas snu 😑
A już nie daj Boże mi się zachęcę kichnąć albo ziewnac, muszę powstrzymywać wymioty... -
Mikaaa dzieki i również trzymam kciuki! Na która idziesz?
Lucy mega współczuje nigdy nie spotkałam się z tym ze ktoś ma takie problemy jak Ty 😪 ale musisz się namęczyć..trzymam kciuki żebyś w 2trymestrze mogła trochę odpocząc i zacząć cieszyć się ciąża.. -
Lucy, biedaku Jak Cię czytam to zaczynam doceniać, że "tylko" zgaga mnie męczy....
Dziewczyny- ogromne kciuki za wizyty
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Może to jakiś czas na złe samopoczucie psychiczne, dziewczyny. Ja tez wczoraj wyłam, bo już mi ciężko z tymi wymiotami i ciągłymi mdłościami. Jeśli natomiast chodzi o prenatalne, to mnie czasem łapie stresik przez te chorobę, ale poza tym jakoś na spokojnie przez większość czasu