Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja lekarka stwierdziła, że oprócz złego testu Pappa i tętna powinno coś jeszcze USG wykazać, a USG jest prawidłowe. Niestety od lekarza, który robił I badanie prenatalne i genetyka usłyszałam "Pani dziecko umrze jak nie teraz to w ciągu 2 lat" i szczerze mówiąc po echo serca jestem spokojna i nie chce innych badań prenatalnych. W pierwszej ciąży ich nie miałam i było wszystko OK.
-
Jastin13 wrote:Hej od dłuższego czasu się nie odzywałam bo nie miałam czasu. Dom praca, dziecko.
Mam pytanie do tych co mają mięć lub miały amnio po badaniach prenatalnych wyszło Wam, że macie zrobić? U mnie USG prenatalne było OK, mega wysokie tętno było u dziecka i biochemia nie najlepsza wyszła. Dziś lekarz zrobił mi echo serca płodu posprawdzał żyły i wszystko według USG ok. Stąd też nie zgodziłam się na amnio. U nas jest podejrzenie Zespołu Pattau 1:55
Ile wynosiło tętno? u nas też było wszystko ok właśnie poza tętnem i późniejszą biochemią. Lekarz nas nie namawiał na amnio zaproponował tylko że mamy taką opcję bo ryzyko nam wyszło 1:200, zdecydowaliśmy się bo wolimy wiedzieć co i jak. Myśleliśmy też o Nifty jednak ono też nie daje 100% pewności. Tak więc w poniedziałek czeka mnie amnio a następnie 3 tygodnie niepewności.Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Też ciekawi mnie jakie tętno było u mnie też T13 nie ciekawa 1:83
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
U mnie usg genetyczne wyszło super. Przezierność 2,2mm, tętno coś około 160. Wyniki krwi wszystko zepsuły. Wg usg nie musiałabym robić amnio ale ja to muszę wiedzieć na 100%. Mój ginekolog po obejrzeniu wszystkich badań stwierdził, że dziecko nie może być chore i wyniki amnio tylko to potwierdzą. To moja pierwsza ciąża więc stres jest ogromny. Tym bardziej, że z całej rodziny wiedzą tylko 2 siostry. Rodzice i teście cieszą się przyszłym wnukiem, a ja nie moge im powiedzieć o podejrzeniach. Cały czas wypytują kiedy będą wyniki badań prenatalnych. Utrzymujemy, że jeszcze nie ma i zmieniam temat, nie chce ich dodatkowo stresować. Jak będzie ok to będą cieszyć się dalej.
-
mała_ruda wrote:U mnie usg genetyczne wyszło super. Przezierność 2,2mm, tętno coś około 160. Wyniki krwi wszystko zepsuły. Wg usg nie musiałabym robić amnio ale ja to muszę wiedzieć na 100%. Mój ginekolog po obejrzeniu wszystkich badań stwierdził, że dziecko nie może być chore i wyniki amnio tylko to potwierdzą. To moja pierwsza ciąża więc stres jest ogromny. Tym bardziej, że z całej rodziny wiedzą tylko 2 siostry. Rodzice i teście cieszą się przyszłym wnukiem, a ja nie moge im powiedzieć o podejrzeniach. Cały czas wypytują kiedy będą wyniki badań prenatalnych. Utrzymujemy, że jeszcze nie ma i zmieniam temat, nie chce ich dodatkowo stresować. Jak będzie ok to będą cieszyć się dalej.
-
Jastin13 wrote:Hej od dłuższego czasu się nie odzywałam bo nie miałam czasu. Dom praca, dziecko.
Mam pytanie do tych co mają mięć lub miały amnio po badaniach prenatalnych wyszło Wam, że macie zrobić? U mnie USG prenatalne było OK, mega wysokie tętno było u dziecka i biochemia nie najlepsza wyszła. Dziś lekarz zrobił mi echo serca płodu posprawdzał żyły i wszystko według USG ok. Stąd też nie zgodziłam się na amnio. U nas jest podejrzenie Zespołu Pattau 1:55
Wysoki ten wynik. Powiem Ci szczerze, że nawet jeśli nie trafi się trisomia, to przy takim wyniku mogą być rozszczepy warg czy podniebienia czy wady wzroku. Może warto jednak sprawdzić. Akurat gdzieś na studiach mi się przewinęły te badania... Logopedycznych, żeby nie było, gdzieś przelotem omawiane były tylko przyczyny wad wymowy i tak mi te badania zostały w głowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 20:15
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
nick nieaktualny
-
KasiaMarysiaaa wrote:Sporo u nas takich przypadków widzę... aż żałuję, że nie robiłam prenatalnych ale widzę, że wyniki często nie są miarodajne. Czekam na połówkowe.
Mam nadzieję, że każdy z nich skończy się dobrze ! :*
Kasia Marysia ja też będę mieć tylko połówkowe w szpitalu na jakimś najnowszym sprzęcie. Kiedy idziesz? Ja będę w 22 tygodniu.KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
Widzicie ja miałam wolne beta HCG 5,6 MoM, pappa 0,7 MoM i tętno u dziecka 174 na badaniu a skorygowane wyniki mam fantastyczne. Więc to musi być coś jeszcze, jeśli wychodzą ryzyka 1:94. Miałam 1:7000, 1:34000, 1:84000. Tam były jakieś końcówki, ale nie pamiętam dokładnie. Badajcie się dziewczyny i swoje pociechy, bo sporo można naprawić jeszcze brzuchu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 07:58
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
nick nieaktualnyKolorowyBalonik wrote:Kasia Marysia ja też będę mieć tylko połówkowe w szpitalu na jakimś najnowszym sprzęcie. Kiedy idziesz? Ja będę w 22 tygodniu.
Jak czytam te wszystkie wypowiedzi to z jednej strony żałuję że nie zrobiłam prenatalnych a z drugiej strony się cieszę bo Zaoszczędziłam sobie nerwów, połówkowe Tak czy siak będę chciała zrobić ale słyszałam że najlepiej w 21 tygodniu. Ostatnio jak byłam na wizycie dzidzia trochę nadgonila ładnie dni w porównaniu do daty porodu i czekam na jutrzejszą wizytę żeby upewnić się który jest to tydzień i dzień i wtedy się zapisze Zastanawiam się tylko ciągle gdzie się zapisać tutaj na Śląsku -
Ja mam połówkowe u lekarza, który prowadzi moją ciążę, a że mam wizyty w 19 tyg i 22 tyg, to powiedział, że zrobimy na dwa razy. Co się da pomierzy na następnej wizycie, co się nie da pomierzy za 3 tygodnie06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
KasiaMarysiaaa wrote:Jak czytam te wszystkie wypowiedzi to z jednej strony żałuję że nie zrobiłam prenatalnych a z drugiej strony się cieszę bo Zaoszczędziłam sobie nerwów, połówkowe Tak czy siak będę chciała zrobić ale słyszałam że najlepiej w 21 tygodniu. Ostatnio jak byłam na wizycie dzidzia trochę nadgonila ładnie dni w porównaniu do daty porodu i czekam na jutrzejszą wizytę żeby upewnić się który jest to tydzień i dzień i wtedy się zapisze Zastanawiam się tylko ciągle gdzie się zapisać tutaj na Śląsku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 10:08
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
Proszę nie stresuj się tym. Wielkość brzucha nie jest wyznacznikiem stanu ciąży. Czy to Twoja pierwsza ciąża? Bo w pierwszej to i brzuch później widać i ruchy czuje się później. Ja w obu poprzednich cxułam dopiero od 20tc. Teraz coś mi się wydaje że wczoraj piczułam ale nie mam pewności i nie stresuję się tym. Masz czas. Chyba, że już regularnie czułaś a teraz przestałaś to warto skonsultować z lekarzem. Ale jeśli nie to poczekaj jeszcze a na pewno poczujesz
ja wiem że czuje się presję że ta już czuje od tygodnia a tamta to w ogóle od dawna. Ale dajmy sobie czas. Warto poczekać na tę chwilę
karakorum, Lyanna, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
KasiaMarysiaaa wrote:Jak czytam te wszystkie wypowiedzi to z jednej strony żałuję że nie zrobiłam prenatalnych a z drugiej strony się cieszę bo Zaoszczędziłam sobie nerwów, połówkowe Tak czy siak będę chciała zrobić ale słyszałam że najlepiej w 21 tygodniu. Ostatnio jak byłam na wizycie dzidzia trochę nadgonila ładnie dni w porównaniu do daty porodu i czekam na jutrzejszą wizytę żeby upewnić się który jest to tydzień i dzień i wtedy się zapisze Zastanawiam się tylko ciągle gdzie się zapisać tutaj na Śląsku
Na genetycznym USG byłam w Gyncentrum w Katowicach, badanie robiła pani dr Augustyniak. Także polecam, bo babeczka sympatyczna, wszystko mówiła co i jak i odpowiadała na pytania. Bez skierowania koszt połówkowego to 220zł, ale chyba to jest norma cenowa, bo w swoim mieście też tyle zapłacę, jeżeli nie dostane poprawnie wypisanego skierowania.KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
Klaudy wrote:Polecam Dr Agatę Włoch w Centrum Sodowski w Katowicach. Specjalista Pediatrii i Kardiologii Dziecięcej, ja na 16.10 jestem zapisana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 11:29
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
nick nieaktualnyDzieczyny dostałam wynik cytologii na @, nigdy wcześniej jej nie robiłam co to może znaczyć ?
http://static.pokazywarka.pl/n/0/k/5f24381a66d1fcfbe1627efbe643bf57_orig.jpg
Ale wydaje mi się ze skoro jest zapalenie mogło to świadczyć i o opryszczce i o grzybicy np , wiec wraz to nic nie mówiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 12:40
pleasure lubi tę wiadomość