WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin13 a myślałaś o niftach? Co radzi lekarz?

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka stwierdziła, że oprócz złego testu Pappa i tętna powinno coś jeszcze USG wykazać, a USG jest prawidłowe. Niestety od lekarza, który robił I badanie prenatalne i genetyka usłyszałam "Pani dziecko umrze jak nie teraz to w ciągu 2 lat" i szczerze mówiąc po echo serca jestem spokojna i nie chce innych badań prenatalnych. W pierwszej ciąży ich nie miałam i było wszystko OK.

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin13 wrote:
    Hej od dłuższego czasu się nie odzywałam bo nie miałam czasu. Dom praca, dziecko.
    Mam pytanie do tych co mają mięć lub miały amnio po badaniach prenatalnych wyszło Wam, że macie zrobić? U mnie USG prenatalne było OK, mega wysokie tętno było u dziecka i biochemia nie najlepsza wyszła. Dziś lekarz zrobił mi echo serca płodu posprawdzał żyły i wszystko według USG ok. Stąd też nie zgodziłam się na amnio. U nas jest podejrzenie Zespołu Pattau 1:55

Ile wynosiło tętno? u nas też było wszystko ok właśnie poza tętnem i późniejszą biochemią. Lekarz nas nie namawiał na amnio zaproponował tylko że mamy taką opcję bo ryzyko nam wyszło 1:200, zdecydowaliśmy się bo wolimy wiedzieć co i jak. Myśleliśmy też o Nifty jednak ono też nie daje 100% pewności. Tak więc w poniedziałek czeka mnie amnio a następnie 3 tygodnie niepewności.

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ciekawi mnie jakie tętno było u mnie też T13 nie ciekawa 1:83

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie usg genetyczne wyszło super. Przezierność 2,2mm, tętno coś około 160. Wyniki krwi wszystko zepsuły. Wg usg nie musiałabym robić amnio ale ja to muszę wiedzieć na 100%. Mój ginekolog po obejrzeniu wszystkich badań stwierdził, że dziecko nie może być chore i wyniki amnio tylko to potwierdzą. To moja pierwsza ciąża więc stres jest ogromny. Tym bardziej, że z całej rodziny wiedzą tylko 2 siostry. Rodzice i teście cieszą się przyszłym wnukiem, a ja nie moge im powiedzieć o podejrzeniach. Cały czas wypytują kiedy będą wyniki badań prenatalnych. Utrzymujemy, że jeszcze nie ma i zmieniam temat, nie chce ich dodatkowo stresować. Jak będzie ok to będą cieszyć się dalej.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    U mnie usg genetyczne wyszło super. Przezierność 2,2mm, tętno coś około 160. Wyniki krwi wszystko zepsuły. Wg usg nie musiałabym robić amnio ale ja to muszę wiedzieć na 100%. Mój ginekolog po obejrzeniu wszystkich badań stwierdził, że dziecko nie może być chore i wyniki amnio tylko to potwierdzą. To moja pierwsza ciąża więc stres jest ogromny. Tym bardziej, że z całej rodziny wiedzą tylko 2 siostry. Rodzice i teście cieszą się przyszłym wnukiem, a ja nie moge im powiedzieć o podejrzeniach. Cały czas wypytują kiedy będą wyniki badań prenatalnych. Utrzymujemy, że jeszcze nie ma i zmieniam temat, nie chce ich dodatkowo stresować. Jak będzie ok to będą cieszyć się dalej.
    To co wyszło nie Tak?

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin13 wrote:
    Hej od dłuższego czasu się nie odzywałam bo nie miałam czasu. Dom praca, dziecko.
    Mam pytanie do tych co mają mięć lub miały amnio po badaniach prenatalnych wyszło Wam, że macie zrobić? U mnie USG prenatalne było OK, mega wysokie tętno było u dziecka i biochemia nie najlepsza wyszła. Dziś lekarz zrobił mi echo serca płodu posprawdzał żyły i wszystko według USG ok. Stąd też nie zgodziłam się na amnio. U nas jest podejrzenie Zespołu Pattau 1:55

Wysoki ten wynik. Powiem Ci szczerze, że nawet jeśli nie trafi się trisomia, to przy takim wyniku mogą być rozszczepy warg czy podniebienia czy wady wzroku. Może warto jednak sprawdzić. Akurat gdzieś na studiach mi się przewinęły te badania... Logopedycznych, żeby nie było, gdzieś przelotem omawiane były tylko przyczyny wad wymowy i tak mi te badania zostały w głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 20:15

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wolne beta hcg wynosiło 1.967 MoM, pappa 0.289 MoM.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo u nas takich przypadków widzę... aż żałuję, że nie robiłam prenatalnych ale widzę, że wyniki często nie są miarodajne. Czekam na połówkowe.

Mam nadzieję, że każdy z nich skończy się dobrze ! :*

• KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Sporo u nas takich przypadków widzę... aż żałuję, że nie robiłam prenatalnych ale widzę, że wyniki często nie są miarodajne. Czekam na połówkowe.

Mam nadzieję, że każdy z nich skończy się dobrze ! :*

Kasia Marysia ja też będę mieć tylko połówkowe w szpitalu na jakimś najnowszym sprzęcie. Kiedy idziesz? Ja będę w 22 tygodniu.

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robię polowkowe w 22 tygodniu

Witamy się z rana synek już miał pobodke na jedzenie Ale ładnie zasnął więc zmykam jeszcze pospac

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie ja miałam wolne beta HCG 5,6 MoM, pappa 0,7 MoM i tętno u dziecka 174 na badaniu a skorygowane wyniki mam fantastyczne. Więc to musi być coś jeszcze, jeśli wychodzą ryzyka 1:94. Miałam 1:7000, 1:34000, 1:84000. Tam były jakieś końcówki, ale nie pamiętam dokładnie. Badajcie się dziewczyny i swoje pociechy, bo sporo można naprawić jeszcze brzuchu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 07:58

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowyBalonik wrote:
    Kasia Marysia ja też będę mieć tylko połówkowe w szpitalu na jakimś najnowszym sprzęcie. Kiedy idziesz? Ja będę w 22 tygodniu.

Jak czytam te wszystkie wypowiedzi to z jednej strony żałuję że nie zrobiłam prenatalnych a z drugiej strony się cieszę bo Zaoszczędziłam sobie nerwów, połówkowe Tak czy siak będę chciała zrobić ale słyszałam że najlepiej w 21 tygodniu. Ostatnio jak byłam na wizycie dzidzia trochę nadgonila ładnie dni w porównaniu do daty porodu i czekam na jutrzejszą wizytę żeby upewnić się który jest to tydzień i dzień i wtedy się zapisze Zastanawiam się tylko ciągle gdzie się zapisać tutaj na Śląsku :)

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe u lekarza, który prowadzi moją ciążę, a że mam wizyty w 19 tyg i 22 tyg, to powiedział, że zrobimy na dwa razy. Co się da pomierzy na następnej wizycie, co się nie da pomierzy za 3 tygodnie :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 27 września 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Jak czytam te wszystkie wypowiedzi to z jednej strony żałuję że nie zrobiłam prenatalnych a z drugiej strony się cieszę bo Zaoszczędziłam sobie nerwów, połówkowe Tak czy siak będę chciała zrobić ale słyszałam że najlepiej w 21 tygodniu. Ostatnio jak byłam na wizycie dzidzia trochę nadgonila ładnie dni w porównaniu do daty porodu i czekam na jutrzejszą wizytę żeby upewnić się który jest to tydzień i dzień i wtedy się zapisze Zastanawiam się tylko ciągle gdzie się zapisać tutaj na Śląsku :)
    Polecam Dr Agatę Włoch w Centrum Sodowski w Katowicach. Specjalista Pediatrii i Kardiologii Dziecięcej, ja na 16.10 jestem zapisana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 10:08

p19udqk3nchjnfls.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie czuję w ogole ruchow i mam maly brzuch jak na 18 tc. Martwi mnie to :( :( :(

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę nie stresuj się tym. Wielkość brzucha nie jest wyznacznikiem stanu ciąży. Czy to Twoja pierwsza ciąża? Bo w pierwszej to i brzuch później widać i ruchy czuje się później. Ja w obu poprzednich cxułam dopiero od 20tc. Teraz coś mi się wydaje że wczoraj piczułam ale nie mam pewności i nie stresuję się tym. Masz czas. Chyba, że już regularnie czułaś a teraz przestałaś to warto skonsultować z lekarzem. Ale jeśli nie to poczekaj jeszcze a na pewno poczujesz :) ja wiem że czuje się presję że ta już czuje od tygodnia a tamta to w ogóle od dawna. Ale dajmy sobie czas. Warto poczekać na tę chwilę :)

karakorum, Lyanna, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • panama Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:

Na genetycznym USG byłam w Gyncentrum w Katowicach, badanie robiła pani dr Augustyniak. Także polecam, bo babeczka sympatyczna, wszystko mówiła co i jak i odpowiadała na pytania. Bez skierowania koszt połówkowego to 220zł, ale chyba to jest norma cenowa, bo w swoim mieście też tyle zapłacę, jeżeli nie dostane poprawnie wypisanego skierowania.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudy wrote:
    Polecam Dr Agatę Włoch w Centrum Sodowski w Katowicach. Specjalista Pediatrii i Kardiologii Dziecięcej, ja na 16.10 jestem zapisana.
    Ja miałam skierowanie na prenatalne, i robiłam je w Angelius Provita u dr Jackiewicza. Dr nie ma zbyt przychylnych opinii wiec i stres był. Jednak u nas wyszło wszystko ok wg usg i pappa, dr początkowo wydawał sie małomówny ale podczas usg mówił nam co widzi, co mierzy. Dostaliśmy rowniez 12 zdjeć z badania. Na połówkowe rowniez idziemy do tego samego dr. Moja dr prowadząca zaznaczyła jednak zeby na 3cie badanie zapisać sie do dr Włoch, bardzo dokładna jesli chodzi o przepływy i podobno warto zapisać sie wczesniej bo mogą byc braki miejsc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 11:29

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny dostałam wynik cytologii na @, nigdy wcześniej jej nie robiłam co to może znaczyć ?

http://static.pokazywarka.pl/n/0/k/5f24381a66d1fcfbe1627efbe643bf57_orig.jpg

Ale wydaje mi się ze skoro jest zapalenie mogło to świadczyć i o opryszczce i o grzybicy np , wiec wraz to nic nie mówi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 12:40

pleasure lubi tę wiadomość

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ