WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno jakieś zapalenie masz/miałaś.
    Ale pytanie czy teraz po fakcie ktoś Ci stwierdzi dokładnie co to było.
    Kiedy masz teraz wizytę u lekarza?
    Zapytaj czy antybiotyku nie trzeba wprowadzić.
    Szkoda ze Twój lekarz nie zrobił już na pierwszej wizycie cytologii.
    Ja miałam miesiąc przed tym jak zaszłam w ciążę. A większość dziewczyn z tego co kojarzę robi od razu na pierwszych wizytach w ciąży..

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa idź do lekarza niech on to oceni. My możemy jedynie domniewywać...

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pomoc ! mam nadzieję że znajdę wolne miejsce :)

• panama Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teście zjechali zza granicy, więc teściowa przejęła kuchnie. Także teraz leżę i pachnę :)
    Przywiozła mi kilka ubrań ciążowych i pościel w kotki, bo ja Kociara jestem ;)
    Powiem wam, że pogoda piekna, zero chmur, aż prosi się o wystawienie ciała na słońce, by wyprodukować choć trochę witaminy D. Ale mi się nie chce. Przez to wysokie ciśnienie atmosferyczne jestem zmęczona, boli mnie głowa. Zawsze tak miałam przy brzydkiej pogodzie i niskim cisnieniu. Czyżby skutek ciąży?

3jvzk6nlakaftugh.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pogoda piekniejsza niz w lato... W sumie idealnie, slonecznie i temperatura optymalna :)

Panama ja też jestem kociarą :) I to kompletnie obłąkaną :P Kupiliśmy dom, i od paru miesięcy truję narzeczonemu, że na przyszle urodziny (za rok), zycze sobie kota - wiek, wyglad, rasa sa obojetne, kocham wszystkie :) Moj facet tak srednio lubi koty, wiec w ramach pocieszenia pozwolilam mu wybrac wyglad kociaka, mowi, ze chce bialego i puszystego :D Dom bez kota to głupota!

lostdestionation, Indiana_dzika lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • panama Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, mam dwa i często wióry lecą, jak się ganiają po mieszkaniu :) Ale przynajmniej nie nudzi mi się tak bardzo, jak siedzę teraz w domu.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też i o dziwo całe życie z różnymi kotami i nigdy nie miałam toksoplazmozy :) mam nadzieję, że do końca ciąży dalej tak będzie

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o cytologię to 1 miałam tylko raz w życiu dłuuugo przed pierwszą ciążą. Tak to zawsze mam 2 i zawsze każdy lekarz mówi że prawidłowa. Wy macie zawsze z 1?
    A koty też uwielbiam. Zawsze ja zmieniałam kuwetę i też nigdy toksoplazmozy nie miałam. To chyba loteria :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mam toksoplazmozy, a z kotami spalam w lozku, przyjmowalam ich porody, zmienialm kuwete, leczylam i wycieralam gluty przy kocim katarze.
    Bardziej obawiam sie nieumytych owocow i warzyw, nikt nie wie przez ile brudnych łap to przeszlo.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    U nas też pogoda piekniejsza niz w lato... W sumie idealnie, slonecznie i temperatura optymalna :)

Panama ja też jestem kociarą :) I to kompletnie obłąkaną :P Kupiliśmy dom, i od paru miesięcy truję narzeczonemu, że na przyszle urodziny (za rok), zycze sobie kota - wiek, wyglad, rasa sa obojetne, kocham wszystkie :) Moj facet tak srednio lubi koty, wiec w ramach pocieszenia pozwolilam mu wybrac wyglad kociaka, mowi, ze chce bialego i puszystego :D Dom bez kota to głupota!

Zgadzam się! Kot potrafi dać tyle miłości, że aż gorąco od tego futerka :D Czasem myślę, że dzięki niemu przeżyłam dużo lepiej te długie starania o dzidzie ;)

karakorum, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzicie, ja nie jestem zwolenniczką kotów (mimo, że ogólnie uwielbiam zwierzęta i mam do nich słabość) a toxo przechodziłam. Chyba dawno, bo IgG niskie ale dodatnie. Fakt, że kota mam bo przytargałam sierotę z lasu( cała ja) i w dzieciństwie była kotka, miała kilka miotów i ja zawsze tam razem z nimi w pudełku (życie na wsi <3 ). Także nie ma reguły chyba. Całkiem możliwe, że zaraziłam się od warzyw. Uwielbiałam wyrwać z pola wytrzeć o spodnie i chrupać :D

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cytologie miałam w listopadzie 2016 r. Wyszła z 1 więc lekarz powiedział, że następna zrobi po porodzie. Ostatnio dał mi wyniki bo podobno przy porodzie będą potrzebowali.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Ja cytologie miałam w listopadzie 2016 r. Wyszła z 1 więc lekarz powiedział, że następna zrobi po porodzie. Ostatnio dał mi wyniki bo podobno przy porodzie będą potrzebowali.

Ostatnio poszłam do przychodni pokserować wszystkie wyniki badań, których nie miałam u siebie na koncie klienta (Diagnostyka), lepiej miec niż sie prosić.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze często robiłam cytologię (co pół roku) i zawsze miałam 1. Ale z tego co wiem to 2 jest równiez prawidłowe.
    Otóż w mojej rodzinie kobiety zarówno z jednej jak i drugiej strony umierały na raka macicy/jajników i gdyby mnie to cholerstwo też dopadło to wolałabym wiedzieć jak najszybciej.

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj swietowalismy urodziny syna 9

PatSim lubi tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Energylandii. ..... wiec mnie trochę wytrząsło ale czuje się super!

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin13 a zanim zrobiłaś papa komputer policzył ci ryzyko na podstawie usg ? Czy wtedy też było duże?

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dzieczyny dostałam wynik cytologii na @, nigdy wcześniej jej nie robiłam co to może znaczyć ?

http://static.pokazywarka.pl/n/0/k/5f24381a66d1fcfbe1627efbe643bf57_orig.jpg

Ale wydaje mi się ze skoro jest zapalenie mogło to świadczyć i o opryszczce i o grzybicy np , wiec wraz to nic nie mówi

Nic więcej nie masz na tych wynikach? tutaj co podałaś to taka interpretacja bardziej, a powinnaś mieć jeszcze chyba opis taki bardziej medyczny że tak powiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 21:34

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pierwszy raz czulam jak mala miala czkawke :). Juz zapomnialam jak to jest. Wybralam tez w koncu wozek.

https://zapodaj.net/42060c3b58fa9.png.html

https://zapodaj.net/8442c729f809a.png.html

88c53e3k19nfhznr.png
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 ten opis na moje oko mówi że masz bądź miałaś np infekcję, stan zapalny. Grupa II wg tego P... to po prostu typowa nadżerka u kobiet które współżyją i pojawiają się przez to stany zapalne. Teraz w ciąży nadżerki się nie leczy bo można ją zamrozić ciekłym azotem, bo najczęściej po porodzie nadżerka na szyjce sama się goi. Jak coś to pisz, chętnie Ci odpowiem, wiem co to stres w ciąży czy wszystko jest w porządku

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ