Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No na pewno jakieś zapalenie masz/miałaś.
Ale pytanie czy teraz po fakcie ktoś Ci stwierdzi dokładnie co to było.
Kiedy masz teraz wizytę u lekarza?
Zapytaj czy antybiotyku nie trzeba wprowadzić.
Szkoda ze Twój lekarz nie zrobił już na pierwszej wizycie cytologii.
Ja miałam miesiąc przed tym jak zaszłam w ciążę. A większość dziewczyn z tego co kojarzę robi od razu na pierwszych wizytach w ciąży..2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
nick nieaktualny
-
Teście zjechali zza granicy, więc teściowa przejęła kuchnie. Także teraz leżę i pachnę
Przywiozła mi kilka ubrań ciążowych i pościel w kotki, bo ja Kociara jestem
Powiem wam, że pogoda piekna, zero chmur, aż prosi się o wystawienie ciała na słońce, by wyprodukować choć trochę witaminy D. Ale mi się nie chce. Przez to wysokie ciśnienie atmosferyczne jestem zmęczona, boli mnie głowa. Zawsze tak miałam przy brzydkiej pogodzie i niskim cisnieniu. Czyżby skutek ciąży? -
U nas też pogoda piekniejsza niz w lato... W sumie idealnie, slonecznie i temperatura optymalna
Panama ja też jestem kociarąI to kompletnie obłąkaną
Kupiliśmy dom, i od paru miesięcy truję narzeczonemu, że na przyszle urodziny (za rok), zycze sobie kota - wiek, wyglad, rasa sa obojetne, kocham wszystkie
Moj facet tak srednio lubi koty, wiec w ramach pocieszenia pozwolilam mu wybrac wyglad kociaka, mowi, ze chce bialego i puszystego
Dom bez kota to głupota!
lostdestionation, Indiana_dzika lubią tę wiadomość
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o cytologię to 1 miałam tylko raz w życiu dłuuugo przed pierwszą ciążą. Tak to zawsze mam 2 i zawsze każdy lekarz mówi że prawidłowa. Wy macie zawsze z 1?
A koty też uwielbiam. Zawsze ja zmieniałam kuwetę i też nigdy toksoplazmozy nie miałam. To chyba loteriaTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Tez nie mam toksoplazmozy, a z kotami spalam w lozku, przyjmowalam ich porody, zmienialm kuwete, leczylam i wycieralam gluty przy kocim katarze.
Bardziej obawiam sie nieumytych owocow i warzyw, nikt nie wie przez ile brudnych łap to przeszlo.A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
karakorum wrote:U nas też pogoda piekniejsza niz w lato... W sumie idealnie, slonecznie i temperatura optymalna
Panama ja też jestem kociarąI to kompletnie obłąkaną
Kupiliśmy dom, i od paru miesięcy truję narzeczonemu, że na przyszle urodziny (za rok), zycze sobie kota - wiek, wyglad, rasa sa obojetne, kocham wszystkie
Moj facet tak srednio lubi koty, wiec w ramach pocieszenia pozwolilam mu wybrac wyglad kociaka, mowi, ze chce bialego i puszystego
Dom bez kota to głupota!
Zgadzam się! Kot potrafi dać tyle miłości, że aż gorąco od tego futerkaCzasem myślę, że dzięki niemu przeżyłam dużo lepiej te długie starania o dzidzie
karakorum, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
-
No to widzicie, ja nie jestem zwolenniczką kotów (mimo, że ogólnie uwielbiam zwierzęta i mam do nich słabość) a toxo przechodziłam. Chyba dawno, bo IgG niskie ale dodatnie. Fakt, że kota mam bo przytargałam sierotę z lasu( cała ja) i w dzieciństwie była kotka, miała kilka miotów i ja zawsze tam razem z nimi w pudełku (życie na wsi
). Także nie ma reguły chyba. Całkiem możliwe, że zaraziłam się od warzyw. Uwielbiałam wyrwać z pola wytrzeć o spodnie i chrupać
-
mała_ruda wrote:Ja cytologie miałam w listopadzie 2016 r. Wyszła z 1 więc lekarz powiedział, że następna zrobi po porodzie. Ostatnio dał mi wyniki bo podobno przy porodzie będą potrzebowali.
Ostatnio poszłam do przychodni pokserować wszystkie wyniki badań, których nie miałam u siebie na koncie klienta (Diagnostyka), lepiej miec niż sie prosić. -
Zawsze często robiłam cytologię (co pół roku) i zawsze miałam 1. Ale z tego co wiem to 2 jest równiez prawidłowe.
Otóż w mojej rodzinie kobiety zarówno z jednej jak i drugiej strony umierały na raka macicy/jajników i gdyby mnie to cholerstwo też dopadło to wolałabym wiedzieć jak najszybciej.
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
Jastin13 a zanim zrobiłaś papa komputer policzył ci ryzyko na podstawie usg ? Czy wtedy też było duże?
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Justa1994 wrote:Dzieczyny dostałam wynik cytologii na @, nigdy wcześniej jej nie robiłam co to może znaczyć ?
http://static.pokazywarka.pl/n/0/k/5f24381a66d1fcfbe1627efbe643bf57_orig.jpg
Ale wydaje mi się ze skoro jest zapalenie mogło to świadczyć i o opryszczce i o grzybicy np , wiec wraz to nic nie mówi
Nic więcej nie masz na tych wynikach? tutaj co podałaś to taka interpretacja bardziej, a powinnaś mieć jeszcze chyba opis taki bardziej medyczny że tak powiemWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 21:34
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
Justa1994 ten opis na moje oko mówi że masz bądź miałaś np infekcję, stan zapalny. Grupa II wg tego P... to po prostu typowa nadżerka u kobiet które współżyją i pojawiają się przez to stany zapalne. Teraz w ciąży nadżerki się nie leczy bo można ją zamrozić ciekłym azotem, bo najczęściej po porodzie nadżerka na szyjce sama się goi. Jak coś to pisz, chętnie Ci odpowiem, wiem co to stres w ciąży czy wszystko jest w porządku
https://www.maluchy.pl/li-73084.png